Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn Vesteralen Festival Lofoten

Penn Vesteralen Festival Lofoten

 • 28-08  tm 04-09-2024 – Penn Vesteralen Festival Lofoten
 • 27-08 tm 03-09-2025 – Penn Vesteralen Festival Lofoten
 • 5 min. (6km) vh vliegveld
 • Ontbijt inclusief in de prijs
 • Verschillende restaurants en bars
 • Dorp op 1.5km wandelen of met bus vd visgids
 • Geen huurauto nodig, ook niet voor boodschappen.
 • Elke avond bijeenkomst (vrijblijvend)
 • Sommige huisjes hebben een sauna
 • Gratis 8u de visgids aan boord.
 • 23.5ft boot met 150pk en twee grote schermen

Hier is ie dan de nieuwe Vesteralen accommodatie, met alles waar heel veel vissers om vroegen, ontbijt inclusief, een goed restaurant, een bar, gezellig dorpje, (sommige) huisjes met een sauna, goede visserij en goede visboten. Nou dat hebben we voor elkaar bij deze prachtige accommodatie met heel veel mogelijkheden: >>Vesteralen Kysthotell<<.

Vangsten bekijken ? Lees eens door de >>vangstberichten<< en de >>reisverslagen<<

Onze Penn Festivals, ook wel onze “groepsreizen” genoemd, zijn erg geliefd en dat is niet voor niets, het is altijd gezellig, leuke groepen, prima sfeer en allemaal hetzelfde doel, een mooie vis vangen in een ontspannen prachtige omgeving. Laten we beginnen om aan te geven dat als je een eigen groepje hebt, dus met je eigen vismaat of vismaten, dan heb je altijd je eigen boot en je eigen huisje, je deelt dan géén huisje of boot met andere vissers en we rouleren de vissers uiteraard niet per boot. Je hebt echt de hele week je eigen boot en je eigen huisje. Ben je alleen of met z’n tweeën en wil je de kosten wat drukken, dan kunnen we kijken of er meer vissers zijn die samen op de boot en huisje willen, maar dat is altijd in overleg. Heb je je eigen groepje, dan blijf je uiteraard bij je eigen groepje in jullie eigen huis.

Sommige vissers krijgen meteen “kriebels” bij het horen van “groepsreis” maar dat is onterecht, want of je nu Finse, Duitse, Zweedse buren hebt of Nederlandse of Belgische buren, alle huisjes en boten zijn altijd verhuurd, ook de week voor en na het Festival, dus dat is eigenlijk geen verschil. Wat is nu het “grote” verschil tussen een “normale” week en een “Festival” week ?

– Linda en Raffie Cordes (Cordes Travel) zijn er de hele reis zélf bij, vanaf Amsterdam tot in Noorwegen en elke dag op het water.
– Er zijn twee extra visgidsen aanwezig die de hele week onze groep begeleiden en mee het water op gaan.
– Elke groep krijgt gratis een visgids aan boord voor 2x 4u of 1x 8u, hij kan jullie veel leren over het vissen in Noorwegen.
– Linda en Raffie geven de hele week tips, stekken en advies en zorgen dat iedereen een leuke vis vangt.
– Elke avond een bijeenkomst met info over de volgende dag en even gezellig met elkaar wat praten en wat drinken.
– Hengel en drijfpakken verhuur mogelijk, tevens een kleine viswinkel aanwezig.
– Leuke wedstrijd met flinke waardebonnen van Penn.
– 18kg visfilet mee terug in het vliegtuig géén probleem.

– Accommodatie Vesteralen met 3 of 4 slaapkamers met en zonder sauna klik hier >>>
– Meer informatie en datums over de andere Festivals klik hier >>>

De reis naar het Penn Vesteralen Festival 2024:

Festival Vesteralen 2024:
– Woensdagochtend vliegen we rond 10:30 van Amsterdam via Oslo, Tromso naar Stokmarknes.
– In Stokmarknes worden we opgehaald door de visgidsen en naar Vesteralen Kysthotell gebracht 6km rijden (5 min.)
– Daarna gaan we boodschappen doen met de busjes vd visgids.
– Woensdagavond (indien mogelijk), donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag vissen.
– Woensdagochtend vertrek van Stokmarknes, vlucht via Tromso, Bodo naar Amsterdam.
– Heen en terugreis is zonder overnachting. (onder voorbehoud vd vluchten)
– Woensdag weer terug in Nederland, rond 18:30.
– Alle tijden zijn onder voorbehoud van vluchten en schemawijzigingen.

We willen echt nog eens benadrukken dat zo’n week geen “feest-week” is, het is geen zuipfestijn, geen Ibiza of Lloret de Mar, dus géén zorgen dat jullie met “feestbeesten” op pad gaan. Alle vissers hebben hetzelfde doel als jullie, gewoon leuk vissen, mooie vissen vangen en gezellig met elkaar omgaan. Het grote voordeel is dat iedereen elkaar helpt met tips, trucs en stekken en op het water we met een grote groep snel een groot gebied bevissen, waardoor we snel weten of er vis zit. Heeft iemand een mooie vis of een heilbot gevangen, wordt deze informatie met iedereen gedeeld. Elke avond bespreken we gezellig de dag en de volgende dag, wat zijn de beste opties en mogelijkheden en de visgids geeft elke avond informatie. Vragen over materialen, technieken of knopen, dat kan dan op die avond. In het winkeltje vd visgids kun je nog wat extra materialen kopen. Als je wil dus elke avond even gezellig bij elkaar zitten, praatje maken, kennis en technieken delen en als je geen zin hebt of vroeg wil gaan slapen, geen probleem.

In deze week zijn jullie helemaal vrij, jullie mogen zelf beslissen waar en wanneer te gaan vissen, bijna niets moet en bijna alles mag, je bent tot bijna niets verplicht. We verwachten wel dat je de eerste en de laatste avond aanwezig bent voor de huisregels en de terugreis.

Om het een klein beetje spannend te maken hebben we een paar mooie prijzen, de 1e, 2e en 3e plaats voor de langste vis krijgen een Cordes Travel trofee en mooie waardebonnen van Penn, Berkley en Spiderwire:

1e prijs 750,- waardebon + trofee
2e prijs 500,- waardebon + trofee
3e prijs 250,- waardebon + trofee

Wil je de ervaringen van andere vissers lezen die al eerder mee hebben gedaan aan een Festival, klik dan >>hier<<.

Vesteralen in noord Noorwegen

De Lofoten beginnen hier bij Vesteralen en gaan dan zuidelijk door naar A Rorbuer ofwel Moskenes-straumen. Het is een prachtig gebied waar men 99% vd tijd kan vissen en enorm veel mogelijkheden heeft. We vissen hier gericht op verschillende soorten zoals kabeljauw, koolvis, roodbaars, schol, heilbot en verschillende andere soorten. Onze visgidsen vissen al jaren in dit gebied en zien nog steeds dat er heel veel nog te ontdekken, maagdelijke stekken zijn. Ook hier zullen Linda en Raffie Cordes de hele reis begeleiden en zullen er extra visgidsen aanwezig zijn.