Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Penn Nappstraumen Festival Kees

Penn Nappstraumen Festival Kees

Nappstraumen Festival (Kees) 11Woensdag 9 september
Om 8 uur verzameld in de vertrekhal en na het inchecken rond 10.00 uur door de douane, met vertrek 10.40 uur richting Oslo. Rond 12.30 geland in Oslo en daar een smorrebroodje noorse garnalen gescoord met een glaasje wiite wijn, kost wat maar dan heb je ook wat ipv pizza en broodjes worst. Tegen 16.00 uur vertrek naar Evenes/Harstad/Narvik en geland 17.30 uur, daarna een bustransfer naar Leknes aankomst 22.00 uur door 24 km tunnel en 3 grote hangbruggen imponerend tocht. Daar bij de plaatselijke REMA 1000 voor de eerste dagen proviand ingeslagen, en daarna nog 15 minuten naar Nappstraumen, biertjes voor het huisje ingeruimd en luiken gesloten.

Donderdag 10 september
Om 07.00 eruit KOFFIE, en ontbijt met gebakken eieren en bacon, hengels opgetuigd en aan boord gebracht hadden boot nr 5, toegewezen, boot/ vis instructie en tegen 11.00 achter gids aan het water op. Gewaarschuwd vooor een deining van 2 tot 3 meter richting Schollenbaai, eenmaal “buiten” toch na een paar opdoffers gas teruggenomen en in comfortabele vaart richting stek.Wat opvalt is dat hier gericht op de plot gevaren moet worden ivm ondieptes die NIET boven water uitsteken, uitkijken dus !! In de Schollenbaai gestart met vissen, 2 haaks onderlijn met kralen en glitters druppelloodje 100g, diepvries garnaal op de haken. hengeltje Westin spinhengeltje met het 3500VM  Van Staal molentje erop. Binnen 20 minuten een Schar van 36 cm, daarna doodstil. teruggevaren naar de “Glory Hole” en op het talud op de veertjes wat koolvisjes en makreel, daarna dik 2 mijl de “Straumen” ingevaren en begonnen aan een lange drift tussen de 15 en 30 meter, gevist met een JigHead en Koolvis/Makreeltje erop leverde mij niks op maar Peter en Wim 2 mooie gullen voor de kibbeling vanavond.

Nappstraumen Festival (Kees) 1Vrijdag 11 september
Gids had besloten te starten op stek 035. om 09.00 uur vertrokken, maar buiten potdicht v/d mist, zicht max 50 m . ook hier op enig moment gas terug en op de plot, comfortabel richting stek 035, dan geeft het vertrouwen dat  je dan de boten uit de mist ziet opdoemen. Gestart met het vangen v/e emmertje aasvis en daarna met 250/350 grams JigHead. Leuk KB en Koolvis gevangen, gevarieerd gevist van 20/30 meter maar ook 70/90meter wat meer Koolvis opleverde. Na enig moment alles stilgevallen via de radio de rest v/d boten opgespoord met het plan “De Noord” in met Peter aan het stuur konden we het toch weer niet bijhouden in de mist. 40 naar 80 meter stekje opgezocht en driften maar nu met de 340 gr “SlimJim” deze was na 3 Lommen binnen 20 minuten overleden finaal in twee. Comfortabel teruggekoerst naar 035 hier nog wat rond gedrift en daarna op de plot terug naar Nappstraumen er was wat meer zicht en dan zie je toch, links en rechts de brekers stukslaan op de ondieptes (niet gemarkeerd). Vandaag aan de Hamburger.

Nappstraumen Festival (Kees) 2Zaterdag 12 september
Het weer was weer verder verbeterd, nu ricting de ” Ëilandjes”  vaart van ongeveer 40 minuten weer beter dan de vorige dagen alleen dat gebeuk, is niet mijn hobby , ben met vakantie zeg ik dan. Jonathan “de gids” besloot toch eerst naar binnen te gaan en later wat verder , naar buiten en wij zouden om 13.00 uur de gids aan boord krijgen, van alles geprobeerd wel veel  aasvis maar verder niks bijzonders. Om 13.00 uur Jonathan aan boord “wat willen jullie” doe maar 035 daar liggen onze beste ervaringen. Op naar 035 op de eerste drift zes maal zakken bodem aantikken en zesmaal hangen, alles op de 250 grams JigHead met een Makreel/Koolvisje erop. hier de grootste KB gevangen 106 cm en Koolvis 98 cm, zelfde drift nogmaals proberen te maken maar dan is het over, wie het weet mag het zeggen. Peter had hier vooralsnog de grootste KB 113 cm !! lange tijd aan kop gestaan. Vanavond Kippe/Tomatensoep en broodjes knakworst op het menu.

Nappstraumen Festival (Kees) 10Zondag 13 september
Om 09.00 uur weer vertrokken onder nu ideale omstandigheden, richting stek 047, nu in de fleece , zonnebrilletje op , naar plekken geweest , waar Jonathan ook dit jaar ivm het weer pas 2 of 3 keer geweest was. Veel aasvis iedereen mooie KB en op de diepere plekken mooie Koolvis, toch ook weer wennen dat voor de grote Koolvis met de molen volop opgedraaid moet worden om de reflex los te maken lijkt wel zalmvissen. Iets voorbij de eilandjes nog in een baai liggen driften met leuke Kelpgullen op de Sandeel, als laatste nog een uurtje voor Nappstraumen  in de monding gedrift in de hoop op een HB, maar tevergeefs. Vanavond de enige/echte Kees Graaf macaroni onovertroffen, mocht niet te kwistig zijn met de knoflooktenen, maar dat komt goed, was niets van over !

Maandag 14 september
Vandaag 09.00 vertrokken over de 035 en rondrit langs de eilandjes richting 047 , weer leuk KB en Koolvis maar geen superexemplaren. Op de terugweg toch weer een uur in de monding liggen driften met vanalles en nog wat maar behalve wat gulletjes/koolvisjes geen succes. daarna met allemaal naar Leknes, voor de Pizza , had ereen met Noorse garnalen TOP !!, Na afloop terug naar Nappstraumen met de eerstte kennismaking met het Noorderlicht ! Fascinerend !

Nappstraumen Festival (Kees) 8Dinsdag 15 september
om 05.00 eruit en weg om 06.00 uur afgesproken 3 uur te driften in de monding op diverse plekken en daarna Klaas  op te halen. Weer geen succes behalve Gulletjes en Koolvisjes, na Klaas opgehaald te hebben direct naar buiten en voorbij de eilandjes naar 70/80 m voor de Koolvis, dat leverde niets bijzonders op had wel wat aasvis. Daarna via de radio wat overige boten opgespoord , bij de 047 werd redelijk tot goed gevangen, met name Koolvis, Wim met name heeft daar heel goed Koolvis gevangen met op topspeed binnendraaien v/d Shad, de Penn Fathom 25 is daar toch te traag voor goede leer voor een andere keer. Om 018.00 waren we binnen, boot schoonmaken en vis had nog een Leng die dag, aftanken,afrekenen, spullen schoonmaken, en inpakken , Prijsuitreiking met nog een biertje overgebleven Pizza genuttigd en weer v/e gigantisch Noorderlicht genoten en PLAT !!

Woensdag 16 september
Om 03.45 eruit, bak koffie, broodje, bedden afgehaald , huisje schoon achter gelaten en om 04.30 uur de bus in. Om 08.30 zoiets op Leknes  10.30 naar Oslo  daar nog een smorrebroodje “GravLaks” gescoord en om 17.35 op Schiphol en van iedereen afscheid genomen.

Linda, Raffie langs deze weg voor alles bedankt , de organisatie en begeleiding was weer
T O P !!! Superreis/Supervangst/Supergezelschap/Superweer !!

Ga absoluut nog een keer terug naar Nappstraumen.
gr, Kees Graaf

Nappstraumen Festival (Kees) 11 Nappstraumen Festival (Kees) Nappstraumen Festival (Kees) 10 Nappstraumen Festival (Kees) 9 Nappstraumen Festival (Kees) 8 Nappstraumen Festival (Kees) 7

Nappstraumen Festival (Kees) 6 Nappstraumen Festival (Kees) 5 Nappstraumen Festival (Kees) 4 Nappstraumen Festival (Kees) 1 Nappstraumen Festival (Kees) 2 Nappstraumen Festival (Kees) 3

Penn Nappstraumen Festival Kees 1 Penn Nappstraumen Festival Kees 2 Penn Nappstraumen Festival Kees 3 Penn Nappstraumen Festival Kees 4 Penn Nappstraumen Festival Kees 5 Penn Nappstraumen Festival Kees 6 Penn Nappstraumen Festival Kees 7

Penn Nappstraumen Festival Kees 8 Penn Nappstraumen Festival Kees 9 Penn Nappstraumen Festival Kees 10 Penn Nappstraumen Festival Kees 11 Penn Nappstraumen Festival Kees 12 Penn Nappstraumen Festival Kees 13 Penn Nappstraumen Festival Kees 14

Penn Nappstraumen Festival Kees 15 Penn Nappstraumen Festival Kees 17 Penn Nappstraumen Festival Kees 18 Penn Nappstraumen Festival Kees 19 Penn Nappstraumen Festival Kees 20 Penn Nappstraumen Festival Kees 21 Penn Nappstraumen Festival Kees