Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn Havoysund Festival 2019 Marcel

Penn Havoysund Festival 2019

En dan na 2 jaar is het weer zo ver. Het Penn Havoysund Festival komt er weer aan, 2 jaar lang weer uitgekeken om die mooie en sterke Heilbotten en Kabeljauwen te vangen. Na het succes bij ons in 2017 waren we dus extra gespannen, zeker Jan die voor de eerste keer meeging. Eerst de lange maar mooie reis naar het Noorden maken middels het vliegtuig en touringcar waarna we in het vissersdorp Havoysund komen.

Het weer zag er voor de komende dagen perfect uit dus gelijk maar wat boodschappen gedaan want daar hadden we de volgende dagen geen tijd voor natuurlijk. Na het eten en de eerste briefing besloten we om de visgidsen te volgen richting het westen. Eenmaal halverwege was de wind toch nog iets te sterk waardoor we het eerst in een mooie baai moesten proberen. En hoe !!!

Na een aantal driften was het uitgerekend Jan die op zijn eerste keer Noorwegen op de eerste dag zijn droomvis kon vangen ( een heilbot van 131 cm ). dus voor Jan was de vakantie al geslaagd. De volgende dagen volgde nog wat kleinere heilbotten in en aan de boot (27 totaal) evenals mooie kabeljauwen tot 110 cm ,schelvis ,koolvis , lom, en zelfs roodbaars die we vingen op 285 m diepte dankzij de visgidsen die echt top zijn hier. In totaal zijn er 218 heilbotten gevangen deze week tijdens het Festival.

We hebben zelfs walvissen en orka,s gezien en dan hebben we het nog niet eens over de zeearenden gehad die de vissen zowat uit je had op kwamen halen. al met al weer een fantastische visweek die dankzij Raffie en Linda van Cordes Travel en de visgidsen weer zorgden tot veel vrolijke en lachende tevreden vissers . Nu weer snel overleg met de jongens om in 2020 weer terug te gaan naar het heilbot paradijs ………..

Marcel