Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Penn Havoysund Festival 2017 Peter

Havoysund - Peter - 4Penn Havoysund Festival 2017

Havoysund 2017, 22-30 augustus.

Meer dan een jaar naar uitgekeken……..en natuurlijk  weer veel te snel voorbij gegaan. Het was weer volop genieten in Noord Noorwegen, met dank aan vismaten Ronnie en Dick, de gezellige groep deelnemers aan dit Penn Havoysund Festival en de prima organisatie door Cordes Travel. Helaas moest vismaat Rob op het laatste moment afhaken ivm ziekte.

Na de vlucht op Oslo en een overnachting in een uitstekende hotelaccommodatie bij vliegveld Oslo, werd de volgende dag doorgevlogen naar Alta. Vervolgens een mooie busreis naar Havoysund, met schitterende vergezichten en onderweg de nodige rendieren die ons verwelkomden. S’ avonds uitleg en adviezen van de 3 visgidsen Ulf, Sebastian en Douglas.

We hebben 4 heerlijke visdagen op volle zee gehad en 2 dagen helaas te veel wind. Deze 2 dagen hebben we gelukkig nog een paar uurtjes in het kanaal en vanaf de kant kunnen vissen en zijn zodoende toch nog uitgewaaid en hebben de nodige koolvisjes, scharren, wijting en schelvisjes gevangen. Maar open zee is natuurlijk 100x mooier.  In goede snelle boten binnen een uur naar uitstekende stekken. We hebben mooie vangsten gehad, in totaal 8 heilbotten aan boord gehad, waarvan de grootste 117 cm.

Havoysund - Peter - 2Verder koolvis tot 75 cm, kabeljauw tot 116 cm, 18,5 kg en mooie schelvissen. Daarnaast ook enkele mooie vissen verspeeld.  “Een heilbot haken is nog niet een heilbot vangen”, hebben we ondervonden. En een wijze les van de visgids; “no bananas on board!!”.  Zo leren we elke keer weer bij. Dat alles in een geweldige natuur met o.a. dolfijnen, griend, zeearenden, zeehonden, jan van genten en papegaaiduikers.

Grote voordelen van Havoysund zijn de goede visgidsen, het prima verzorgde ontbijt in de grote zaal en een supermarkt op loopafstand. Een nadeel zijn de toch wat kleine en gehorige huisjes. Al met al een mooie locatie met veelzijdige, ongekende vismogelijkheden, die de lange reis dubbel en dwars waard zijn. Er ligt hier nog wat unfinished business op ons te wachten.

Ik heb een heerlijke week gehad, met een relaxte sfeer in de groep, ook op de dagen dat er niet kon worden uitgevaren. En dat is mede te danken aan de goede, strakke organisatie van Cordes Travel. Tot in de details verzorgd! Waarvoor dank.

Peter Groen

Havoysund - Peter - Havoysund - Peter - 2 Havoysund - Peter - 1 Havoysund - Peter -

Havoysund - Peter - 6 Havoysund - Peter - 5 Havoysund - Peter - 4 Havoysund - Peter - 3 Havoysund - Peter - 2