Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Douane Noorwegen

Douane Noorwegen

Hieronder een lijst van de Douane wat men mee mag nemen. Wees heel verstandig en neem niet te veel mee, de boetes zijn hier héél hoog.

Overtocht naar Noorwegen nodig ?
Boek uw overtocht met de ColorLine of Fjordline bij Cordes Travel ?
wellicht krijgt u een leuke korting.

Ook een overtreding van de snelheid kost je een kapitaal bv 7 km te hard kosten mij 1500 kr, dit komt op een 175 euro. Dus u bent gewaarschuwd…!!!

Let op de hoeveelheid alcohol die je mee mag nemen heeft OOK te maken met de tabak (sigaretten, shag en bv sigaren) neem je tabak mee, mag je minder alcohol meenemen.

Alcohol:
Personen van 18 jaar en ouder mogen vrij invoeren naar Noorwegen:
1 liter sterke drank (alcoholpercentage tussen 23% en 60%) en 3 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%, zoals bv wijn) en 6 x 0,33l bier. Maar zonder tabak.

OF 4.5 liter alcoholische drank (alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%) én 2 liter bier met een alcoholpercentage van meer dan 2,5% en max. 4.7%.

Voorbeeld 1 (zonder tabak):
U mag 6.5 liter bier invoeren mits géén andere drank wordt ingevoerd. (max. 4.7% alcohol)
Dat zijn 19 blikjes bier van 0.33l

Voorbeeld 2 (zonder tabak):
U mag 3 liter wijn in te voeren en 2 liter bier. In plaats van bier mag u ook een andere alcoholhoudende drank meenemen met een alcoholpercentage van tussen de 2,5% en 4,7%. Dus bv 5 liter wijn of 5 liter bier, mits onder de 4,7%.

Voorbeeld 3 (zonder tabak):
U mag 1 liter sterkedrank, 1,5 liter wijn (of een vergelijkbare drank met alcoholpercentage tussen 2,5% en 22%) en 2 liter bier (of een vergelijkbare drank met alcoholpercentage tussen de 2,5% en 4,7%) in te voeren in Noorwegen.

Meer voorbeelden zie je hier >>>

Tabakswaren:
Reizigers van 18 jaar en ouder mogen 200 sigaretten of 250 gram tabak en 200 vloeitjes invoeren.

Etenswaren:
Reizigers mogen per persoon maximaal 10 kg Vlees, vleeswaren en melkprodukten in totaal meenemen uit EU-landen.De produkten mogen alleen ingevoerd worden indien ze gemerkt zijn met een ovale stempel van het land van herkomst.

Verboden mee te nemen naar Noorwegen zijn:
Aardappelen, alcohol met een percentage van meer dan 60%, medicijnen (tenzij het een kleine hoeveelheid voor eigen gebruik betreft), drugs, wapens en munitie, levende dieren (tenzij u hiervoor specifiek toestemming hebt gekregen),planten en bloemen voor de teelt.

U mag verder maximaal 15kg visfilet uitvoeren. Vis gekocht met rekening, mag u vrij uitvoeren

Wil je verder lezen op de site vd Noorse Douane ?

Ga naar: www.toll.no