Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Kvalheim Fritid Bergen Sotra

Kvalheim Fritid Bergen Sotra

* Accommodatie, voor 2 tot 10 pers. per accommodatie
* Maar 1 uur rijden vanaf de overtocht Fjordline en het vliegveld
* 1 uur rijden naar de stad Bergen
* 22ft 50pk visboten en 1 kajuitboot
* Wisseldag woensdag of vrijdag
* Prijzen visreis Kvalheim Bergen Sotra >>>

Kvalheim Fritid Bergen, staat bekend om haar prachtige natuur en niet te vergeten het geweldige vis- en duikgebied. Vanwege de prachtige ongerepte natuur is het hier genieten voor zowel de sportvisser als de niet-vissers. Kvalheim ligt ten oosten van Sotra, recht tegenover Hellesoy, men kan Hellesoy zien liggen. Een prachtige accommodatie met de visboten voor de deur. Kvalheim wordt al vele jaren gerund door Anne Sophie die wij persoonlijk ook heel goed kennen, van onze tijd in Noorwegen.

Kvalheim is echt een mooi schoon complex waar niets ontbreekt, goede bedden, mooi visgebied, schone huisjes en een geweldige service. Hier gaat u een prima visreis beleven en genieten van het vissen in Noorwegen. Wij, Linda en Raffie zijn hier zelf 8 jaar visgids geweest, het visgebied, daar hebben we minstens 500x gevist. Uiteraard zijn er vriezers aanwezig en een overdekte fileerplaats.

Accommodatie:
De Rorbu’s zijn de huisjes direkt aan het water met elk 4 slaapkamers, 3x een tweepersoonsbed en 4x eenpersoonsbed. Sommige Rorbu’s hebben een sauna en whirpool, wil je deze boeken, meld dit dan vooraf. Verder zijn er 2 toiletten en 1 douche. Wisseldag is op woensdag of vrijdag.

De huizen hebben 5 slaapkamers, 4x 2-persoonsbed en 2x eenpersoonsbed. Er zijn 2 badkamers, er is een jacuzzi* en er is een sauna*. Beide hebben TV, wifi, compleet ingerichte keuken enz enz enz. Verder zijn er ook nog twee kleine appartementen voor 2 pers. *LET OP, niet alle Rorbu’s en alle huizen hebben een jacuzzi, vraag er even om als jullie echt een jacuzzi of sauna wensen. Verder wordt stroom apart (extra) berekend, dit ivm de Jacuzzi en sauna. Dus aan het einde vd week moet je de stroom betalen, wees dus zuinig met je stroomverbruik.

Voor de sportvissers:
Bij Kvalheim kunt u alle kanten op. Naar het oosten vist u in de beschutting van het fjord en naar het westen vaart richting de open zee. Vele dieptes en ondieptes, plateaus, geulen en riffen maken dit gebied tot een mooi leefgebied voor vele vissoorten. Het is een mooi gebied waar u tot wel 18 verschillende soorten vis kunt vangen en met geluk een paar hele grote van 10+ kg. Lees ook eens door de >>reisverslagen<<.

Vissoorten die u hier kunt verwachten zijn oa: Leng, Lom, Kabeljauw, Pollak, Schelvis, Koolvis, Pollak, Platvis, Zeewolf, Zeeduivel, Heilbot en vele andere soorten. Uiteraard komen sommige vissoorten meer voor dan andere, maar dat is visserij. Vanaf het havenhoofd en vanaf de grote steiger kunt ook u met slecht weer vissen en zelfs nog leuk vangen ook. Hier gaat u geen bakken vol metervissen vangen, daarvoor zit u “te zuidelijk” in Noorwegen, wilt u hele grote metervissen vangen, moet u hoger in Noorwegen gaan vissen.

Er zijn meerdere 19ft 50pk Utteren visboten voor max. 3 personen, met 4 pers. kan maar ons advies is max. 3 pers. per boot. Tevens is er ook een kajuitboot voor max. 4 pers. en zijn er dieselboten van 23ft met 50pk diesel voor max. 5 pers. met een klein dakje. Uiteraard hebben alle boten GPS/plotter en dieptemeter.

Bezienswaardigheden:
Bergen is de 2e hoofdstad van Noorwegen en ligt op een uurtje rijden vanaf uw accommodatie. “Brygge” het meest bekend van de stad Bergen, het oude handelscentrum ligt midden in het centrum en is omringd door gezellige terrassen en een mooi uitzicht over de haven. In het centrum bevindt zich 6 dagen per week (seizoen) de toeristenmarkt, dit is de moeite waard om te bezoeken, op diezelfde markt vindt u ook dé vismarkt van Bergen. In de lange straten van het centrum bevinden zich ook talrijke winkeltjes die het speciaal voor de dames extra aantrekkelijk maken. Mocht het nu een dag regenen dan kunt u naar “Lagunen”, “Sartor” of Storcenter gaan, dit zijn zeer grote overdekte winkelcentra waar u van alles kunt vinden. Sartor ligt op de weg naar Sotra, dus is dan ook het beste en snelste bereikbaar vanaf uw huisje. Bekijk de mooie foto’s van Bergen en het Hardangerfjord eens >>klik hier<<

De reis naar Kvalheim Sotra Bergen:
Om naar Kvalheim te komen adviseren wij u de overtocht Hirtshals naar Bergen aan met de Fjordline, die wij uiteraard boeken voor u. Wij zijn officieel agent voor Fjordline en Colorline, dus dat scheelt een hoop moeite voor u, voor precies dezelfde prijs of zelfs iets goedkoper. Eenmaal aangekomen in Bergen rijdt u iets meer dan een uur naar Kvalheim.

Vissen in het mooie Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 60 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ?

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Canada, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet

Prijzen
Foto's accommodatie

De huurboten:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 6x 19ft 50pk boten
 • 1x Kajuitboot benzine
 • 2x diesel kajuitboot 23ft 50pk
 • Reddingsvesten aanwezig

De huisjes:

 • Rorbu heeft 4 slaapkamers
 • De huizen hebben 5 slaapkamers
 • Stroom is exclusief in de prijs.
 • Wisseldag is op woensdag of vrijdag

Informatief & Extra:

 • Grote vriezer aanwezig
 • 10 km naar de bank en supermarkt
 • 60 km (1 uur) naar Bergen stad
 • 1 uur rijden (60km) naar vliegveld (Bergen)
Prijslijst Kvalheim Fritid 202401-05 tm 31-0815-03 tm 30-04
31-08 tm 01-11
Kvalheim Fritid Rorbu1925,-1495,-
Kvalheim Fritid Huis2055,-1595,-
Kvalheim Fritid Appartement onder B11395,-1135,-
Kvalheim Fritid Appartement boven B21275,-1070,-
Eindschoonmaak huis of Rorbu (ter plaatse)105,-105,-
Eindschoonmaak appartement (ter plaatse)70,-70,-
Bedlinnen en handdoeken één set pp pw 30,-30,-
Dieselboot Venatus 23ft 50pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter1025,-1025,-
Quicksilver 630 100pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter995,-995,-
Uttern 19ft 50pk dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter815,-815,-
Exclusief Stroom Ter plaatse betalenTer plaatse betalen
Belasting en water InclusiefInclusief
Bootverzekering
(met eigen risico)
InclusiefInclusief
Exclusieve "eigen risico" boot en inboedel verzekering
Hengelhuur en hengelkokerverhuur
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro