Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Nesvegur 3A en 3B Sudavik vissen in IJsland

Nesvegur 3A en 3B Sudavik vissen in IJsland

Nesvegur-3 (12)* Nesvegur 3A (boven) met 4 slaapkamers
* Nesvegur 3B (beneden) met 3 slaapkamers
* 9 VOLLE dagen vissen !
* Incl. huurauto voor elk huisje, vrije km’s
* 7.5m visboot met 130pk dieselmotor, geen vaarbewijs nodig.
* Incl. bootverzekering en 20kg gratis vis (zelf fileren)
* Prijzen visreis naar IJsland >>>

 • Maar 5 min. varen naar de 1e stek met mooie vissen !

— Nesvegur 3A (boven) voor 6 personen, 4 slaapkamers, met losse bedden.
— Nesvegur 3B (beneden) voor 5 personen, 3 slaapkamers, met losse bedden.

Beide huisjes hebben een grote woonkamer, toilet, douche, TV, internet wifi, compleet ingerichte keuken, magnetron, waterkoker, koffiezetter en een groot terras bij het huisje. Dit is een groot gebouw verdeeld in 2 huizen, boven en beneden, een huis/appartement met veel ruimte. Dit huis is geschikt voor een kleine groep vissers die graag een eigen slaapkamer wensen of voor een groep van bv 5-6 personen, maar ook grotere groepen (max 10 personen) kunnen hier terecht. De accommodatie heeft een binnendeur, waarmee beide accommodaties met elkaar verbonden zijn. Deze deur is uiteraard op slot te doen, zodat er geen andere vissers in het huis kunnen komen, als dat niet gewenst is. Deze accommodatie heeft een huurauto type Toyota Yaris incl. in de prijs, dus u kunt zelf uw boodschappen halen. Onderweg naar uw accommodatie vanaf het vliegveld stopt u bij de supermarkt om voor de 1e avond en 1e visdag boodschappen te doen. De huurauto bij je huisje heb je voor de hele periode, dus geen extra kosten na 1 week en je hoeft hem uiteraard niet te delen met een andere groep. Met de auto kun je naar Isafjordur (10 minuten) daar zijn 2 grote supermarkten en verschillende restaurants.

Visreis IJsland 2014 25Sudavik is een klein gezellig vissersdorpje in het Westfjord van IJsland. Sudavik ligt wat dieper in het fjord, wat als voordeel heeft dat er ook op een dag met wat meer wind toch kunt vissen in IJsland, vanaf deze accommodatie 99% vistijd. De eerste leuke stek bevindt zich op nr 1 en 2 op maar 4 tot 8 minuten varen vanaf Sudavik, daar zijn heilbotten gevangen tussen de 10 en 45kg. Dit is een stek waar je met bijna elke wind kunt vissen en ook hier zwemmen echt hele leuke vissen. Op 15 minuten varen kunt u vissen op de beste zeewolf stekken en vaart u dan nog iets verder bent u al op open zee.

In Isafjordur, 10 min. rijden zijn twee hele grote supermarkten, is er een pizzeria en kan men er ook Thais eten, er is zelfs een lekkere bakker met allerlei lekkere hapjes. Is het een dag slecht weer, dan rij je met de huurauto naar Dynjandi, de waterval.

Bij Cordes Travel een 10 daagse reis met 9 volle dagen vissen, onze gasten hebben geen interesse om dagen lang in een hotel ver buiten de stad te verblijven, zij willen vissen daarom een 10-daagse reis met 9 volle dagen vissen. Wil je vrijwillig een paar dagen langer blijven, geen probleem, dan boeken we de vliegtickets een paar dagen later terug. Alles over de reis naar IJsland zelf kun je >>hier<< lezen.

Pim-Pos

Natuurlijk wordt er vooral gevist op open zee, waar de beste stekken zijn voor de grootste Kabeljauwen. U vaart wel wat verder naar de verre stekken, maar als het waait kunt u bij Sudavik bijna altijd vissen en dat kan bv niet bij Bolungarvik, daar kan er een visdag uitvallen en die kans is bij Sudavik het kleinst. Alle mooie huisjes (Tungata, Nesvegur, Adalgata) liggen in Sudavik op loopafstand van de haven waar uw boot ligt, langer dan 3-4 min. loopt u nooit naar uw huisje. Vanaf de haven in Sudavik kunt u ook prima platvis (Schar en Schol) vangen vanaf de kant, in het heldere water vd haven ziet u de platvis soms in uw haken bijten, geweldig om te zien.

Ons advies, neem de visgids een dag mee aan boord, 180,- eu en hij vaart dan een hele dag samen met u op uw eigen boot naar de allerbeste stekken, verteld u alles over de visserij en weet vaak de allergrootste vissen te vangen. De visgids spreekt Duits en Engels.

IJslandDe visreis vissen in IJsland
IJsland en dan speciaal het Westfjord is een paradijs voor de dikke grote Kabeljauwen. Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar IJsland en dezelfde dag bent u nog in uw huisje, geen dagen reizen en geen dubbele hotelovernachtingen. IJsland staat bekend om haar zéér grote Kabeljauwbestand en hier geven wij u ook echt Kabeljauwgarantie met wel een paar honderd kilo. U vangt hier met gemak Gullen van 2-5kg achter elkaar.

Wilt u een hele goede kans maken op een dikke 15+ kabeljauw of zelfs een 20+, dat kan, dan bent u bij ons in het Westfjord van IJsland aan het goede adres. Bij de “reisverslagen” kunt u alle verslagen lezen en ziet u zelf dat er zéér regelmatig 15 en 20 plussers boven komen, bekijk ook de “foto-pagina” eens. In 2009 hadden we een groep die in één middag vijftien 15+ Kabeljauwen vingen.

IJsland Juni 2013 8Ook Heilbot is een vis die hier gevangen wordt, niet zo vaak, maar als u er eentje vangt kan ie zomaar richting de 150/180kg gaan. Het record van 2009 is 183kg Heilbot, gevangen door een groep uit de accommodatie Sudavik. Vissen in IJsland is dus een droom voor elke Kabeljauw liefhebber, maar ook Koolvis, Schelvis, Zeeduivel, Roodbaars en als u gelukt heeft zelfs een Gevlekte Zeewolf kunt u vangen in het Westfjord van IJsland.

In Mei en Juni is de Zeewolf volop aanwezig en kan iedereen Zeewolf vangen, pas wel op voor zijn gevaarlijke tanden. Er zijn uiteraard kleine Zeewolven, maar er worden ook zeer regelmatig echte grote jongens gevangen van soms wel 12-13kg en dan praat je echt over monsters ! U hoeft uw vis gelukkig niet zelf te fileren, alleen de vis die u in de avond zelf wilt klaar maken of wil laten klaar maken in het restaurant. Dus na het vissen geen uren fileren na een vermoeide visdag en toch 20kg vis (op bestelling) mee naar huis nemen.

IJsland Peter 2Vissen in IJsland Westfjord
Een verschil tussen Noorwegen en IJsland, u verspeelt in IJsland héél weinig tot niets. 95% van onze groepen verspelen niets tijdens hun visreis naar IJsland. Ook vist u over het algemeen vrij ondiep, in tegenstelling tot Noorwegen. In IJsland vist u vaak tussen de 30 en 60m en soms nog wel iets ondieper of dieper,  IJsland is daarom ook zeer geliefd bij vissers die graag met een sterke bootmolen vissen en niet te diep willen vissen. Heeft u niet de juiste materialen, geen probleem, hengels met reel en drijfpakken zijn ter plaatse te huur (zie prijslijst). De vissen zijn enorm sterk in IJsland, daar zij niet diep zwemmen vechten ze tot aan de boot en dat merkt men, kleine Gulletjes geven kracht voor een grote kabeljauw.

Als “aas” gebruiken we voornamelijk een pilker en grote shads tussen de 25 en 40cm, grote shads voor de grote vissen. Uiteraard krijgt u van ons een heel boekwerk van 20 pagina’s, met informatie over aas, materialen en alle informatie voor een goede visvakantie naar IJsland en kunt u langskomen voor een gratis prive-les vissen in IJsland.

Wat kunt u zoal verwachten tijdens uw visreis naar IJsland ? 90% Kabeljauw en als u een beetje doorvist wel een paar honderd kilo per dag, maar we laten de vissen onder de 70cm gewoon weer zwemmen. Dus wilt u een goede visreis naar IJsland, veel en grote Kabeljauw vangen, goede kans maken op Heilbot en geen dagen reizen, dan is IJsland UW bestemming. Wees wel op tijd met boeken, want er wordt vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, dus wees er snel bij. De beste periode is er niet, het hele jaar door wordt er gewoon goed Kabeljauw gevangen, dus dat maakt niet uit. Wel vangt u de Zeewolf eigenlijk alleen in de maanden Mei en Juni, en is het in Juni 24u per dag licht. Dus de Zeewolf en het daglicht is het enigste verschil in de periodes in IJsland.

IJsland-boot-De huurboot
Deze boten zijn speciaal gebouwd voor het vissen in IJsland en zijn zeer sterk en ruim. Voldoende plaats voor 6 personen, maar wij adviseren 4 personen om lekker de ruimte te hebben. De boot is 7,5m lang met een 130pk sterke dieselmotor met een kruissnelheid van ongeveer 20 knopen (40km p/u). Deze boot is standaard bij uw huisje, incl GPS/Plotter, dieptemeter/Fishfinder. Tevens is er een marifoon aan boord, reddingsvesten, een reddingsvlot, kompas en is het mogelijk om op een speciaal kanaal via de marifoon contact met elkaar te houden, vraag hier de visgids om informatie. U heeft niet perse een vaarbewijs te hebben om deze boten te mogen varen, heeft u geen vaarbewijs ? dan moet u een gratis (Nederlandse) test ter plaatse doen, waar u altijd voor zult slagen, daar u hulp krijgt vd instructeur.

Vissen in het mooie magische IJsland en een goed georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen naar IJsland, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 20 pagina’s, met informatie over het vissen in IJsland en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in IJsland.

We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ? Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar IJsland, Noorwegen, Canada, Panama, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

* klik hieronder op de kleine foto voor een vergroting.

Koffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's vangsten
De visreis naar IJsland

Vissen in IJsland, visreis weergeven op een grotere kaart
De visboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 1 visboot per huisje 130pk 7.5m (max. 6 pers.)
 • Motor Volvo Penta 130pk diesel
 • Reddingsvesten & reddingsvlot aanwezig
 • 5 minuten varen naar de 1e goede stek

De Huisjes:

 • 2 appartementen voor max. 6-7 pers. 3-4 slaapkamers per appartement.

Informatief & Extra:

 • bedlinnen & handdoeken inclusief
 • 1 hotelovernachting (inclusief)
 • 20 kg visfilet mee naar huis (bestelling)
 • Visgids ter plaatse
 • Materiaalhuur mogelijk
 • Huurauto type Toyota Yaris inclusief

Prijslijst visreis naar IJsland Westfjord, Sudavik en Bolungarvik

Let op, geen 6 maar 9 volle dagen vissen en 20kg gratis vis !!

 • Alle bestemmingen inclusief huurauto (vrije km’s) type Toyota Yaris, voor de hele periode !
 • Standaard is 10 of 11 dagen, afhankelijk van de accommodatie.
 • 9 of 10 dagen écht vissen, geen onnodige nachten in hotel.
 • Maar 1 hotelovernachting, geen dagen in hotel buiten de stad.
 • 7 dagen verblijf is uiteraard ook mogelijk, evt. tegen meer kosten.
 • Gratis 20kg visfilet, wel zelf fileren en verpakken, zie hier >>>
 • Alle informatie over vis meenemen en fileren >>>

Bij de prijs voor visreis naar IJsland is inbegrepen:

 • Het onderstaande is allemaal inclusief in de prijs per persoon
 • Standaard 10 of 11 dagen vissen, afhankelijk vd accommodatie.
 • 9 of 10 dagen écht vissen, geen onnodige nachten in hotels.
 • Transfer naar uw huisje vanaf Keflavik.
 • Huur van uw huisje + eindschoonmaak
 • Huurauto type Toyota Yaris (vrije km’s) bij alle huisjes, voor de hele periode !
 • Stroom, water, belastingen, handdoeken en bedlinnen
 • 1x 24ft Dieselboot 130pk + Dieptemeter/GPS/Plotter (Géén vaarbewijs nodig)
 • Bootverzekering inclusief
 • Professionele visgids ter plaatse
 • A3 gelamineerde zeekaart met stekken, per boot.
 • Transfer naar Hotel
 • 1x hotelovernachting incl. sandwich ontbijt
 • Gratis sportvispakket twv +/- 150 euro (voorwaarden >>>)
 • Lees hier alles over de bustransfer naar het Westfjord >>>
* Dag(en) eerder komen of langer in IJsland (Reykjavik) verblijven, op aanvraag !
* Prijzen per persoon in euro per week

* Prijzen voor extra bagage, onderaan deze pagina.

10/11 dagen voor de prijs van 1 week !

9 volledige dagen vissen en 20kg gratis vis (zelf fileren) !!

Inclusief: A3 zeekaart, bootverzekering, huurauto en 20kg visfilet

Seizoen A - 2021
06-05 tm 07-06
09-08 tm 09-09
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Nesvegur 15A of 17A
2 slaapkamers
1930,-1615,-1460,-n.v.t.
Adalgata 1 of 3
3 slaapkamers
2040,-1685,-1510,-1410,-
Nesvegur 15B of 17B
3 slaapkamers
2040,-1685,-1510,-1410,-
Nesvegur 3B (beneden)
3 slaapkamers
2040,-1685,-1510,-1410,-
Nesvegur 3A (boven)
4 slaapkamers
---1770,-1570,-1460,-
Tungata 9, 12 of 16
4 slaapkamers
---1770,-1570,-1460,-
Nesvegur 4
4 slaapkamers
---1770,-1570,-1460,-
Seizoen B - 2021
07-06 tm 09-08
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Nesvegur 15A of 17A
2 slaapkamers
2090,-1590,-1545,-n.v.t.
Adalgata 1 of 3
3 slaapkamers
2290,-1800,-1640,-1510,-
Nesvegur 15B of 17B
3 slaapkamers
2290,-1800,-1640,-1510,-
Nesvegur 3B (beneden)
3 slaapkamers
2290,-1800,-1640,-1510,-
Nesvegur 3A (boven)
4 slaapkamers
---2075,-1790,-1640,-
Tungata 9, 12 of 16
4 slaapkamers
---2075,-1790,-1640,-
Nesvegur 4
4 slaapkamers
---2075,-1790,-1640,-
Seizoen C - 2021
29-04 tm 06-05
09-09 tm 30-09
7 dagen !!!!
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Nesvegur 15A of 17A
2 slaapkamers
1460,-1260,-1160,-n.v.t.
Adalgata 1 of 3
3 slaapkamers
1560,-1360,-1260,-1160,-
Nesvegur 15B of 17B
3 slaapkamers
1560,-1360,-1260,-1160,-
Nesvegur 3B (beneden)
3 slaapkamers
1560,-1360,-1260,-1160,-
Nesvegur 3A (boven)
4 slaapkamers
---1560,-1460,-1260,-
Tungata 9, 12 of 16
4 slaapkamers
---1560,-1460,-1260,-
Nesvegur 4
4 slaapkamers
---1560,-1460,-1260,-
Extra week2e week voor 175,- pp2e week voor 175,- pp2e week voor 175,- pp2e week voor 175,- pp
Bolungarvik 2021
Seizoen A
07-05 tm 08-06
10-08 tm 09-09
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Bolungarvik
2 of 3 slaapkamers
1910,-1595,-1450,-1355,-
Bolungarvik 2021
Seizoen B
08-06 tm 10-08
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Bolungarvik
2 of 3 slaapkamers
2280,-1850,-1630,-1480,-
Bolungarvik 2021
Seizoen C
29-04 tm 07-05
09-09 tm 30-09
1 week !!!!
2 pers.3 pers.4 pers.5 pers.
Bolungarvik
2 of 3 slaapkamers
1550,-1350,-1250,-1150,-
Extra week175,- pp175,- pp175,- pp175,- pp