Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Nesvegur 15A en 15B Sudavik vissen in IJsland

Nesvegur 15A en 15B Sudavik vissen in IJsland

Nesvegur--15 (6)* Nesvegur 15A – maximaal 4 personen, 2 slaapkamers
* Nesvegur 15B – maximaal 6 personen, 3 slaapkamers
* Incl. huurauto per huisje
* 7.5m visboot met 130pk dieselmotor, geen vaarbewijs nodig.
* Incl. bootverzekering en 20kg gratis vis (zelf fileren)

 • Maar 5 min. varen naar de 1e stek met mooie vissen !
 • Alles incl. in de prijs, behalve eten, drinken, brandstof en materialen.

Nesvegur 15 & 17 zijn beide dezelfde huisjes, alleen de “A” serie heeft 2 slaapkamers en de “B” serie heeft 3 slaapkamers. Beide huisjes hebben een grote woonkamer, toilet, douche, TV, internet wifi, compleet ingerichte keuken, magnetron, waterkoker, koffiezetter en een groot terras bij het huisje. Dit huisje ligt onderaan de berg en is gelijkvloers als een bungalow. Alle huisjes 15 en 17 zijn hetzelfde ingericht en liggen allemaal bij elkaar, dus perfect voor grote groepen, die toch hun eigen huisjes willen. Deze accommodatie heeft een huurauto type Toyota Yaris incl. in de prijs, dus u kunt zelf uw boodschappen halen. Onderweg naar uw accommodatie vanaf het vliegveld stopt u bij de supermarkt om voor de 1e avond en 1e visdag boodschappen te doen. De huurauto bij je huisje heb je voor de hele periode, dus geen extra kosten na 1 week en je hoeft hem uiteraard niet te delen met een andere groep.

Visreis IJsland 2014 25Sudavik is een klein gezellig vissersdorpje in het Westfjord van IJsland. Sudavik ligt wat dieper in het fjord, wat als voordeel heeft dat er ook op een dag met wat meer wind toch kunt vissen in IJsland, vanaf deze accommodatie 99% vistijd. De eerste stek bevindt zich op nr 1 en 2 op maar 4 tot 8 minuten varen van Sudavik, daar zijn heilbotten gevangen tussen de 10 en 45kg (zie reisverslagen). Op 15 minuten varen kunt u vissen op de beste zeewolf stekken en vaart u dan nog iets verder bent u al op open zee.

Pim-PosNatuurlijk wordt er vooral gevist op open zee, waar de beste stekken zijn voor de grootste Kabeljauwen. U vaart wel wat verder naar de verre stekken, maar als het waait kunt u bij Sudavik bijna altijd vissen en dat kan bv niet bij Bolungarvik, daar kan er een visdag uitvallen en die kans is bij Sudavik het kleinst. Alle huisjes (Tungata, Nesvegur, Adalgata) liggen in Sudavik op loopafstand van de haven waar uw boot ligt, langer dan 3-4 min. loopt u nooit naar uw huisje. Vanaf de haven in Sudavik kunt u ook prima platvis (Schar en Schol) vangen vanaf de kant, in het heldere water vd haven ziet u de platvis soms in uw haken bijten, geweldig om te zien.

Wilt u een dagje met de visgids mee ? Geen probleem voor 150,- euro totaal boekt u een vistrip met een visgids, hij vaart dan samen met u op uw eigen boot naar de beste stekken, verteld u alles over de visserij en weet vaak de allergrootste vissen te vangen. De visgids spreekt Duits en Engels. Sudavik is het ook het dorp waar 2x per jaar het Penn IJsland Festival wordt gehouden, georganiseerd door Cordes Travel.

In Sudavik kunt u ook, na een lange dag vissen, een hapje eten bij “Amma Habby”. Dit geheel in jaren 50 stijl ingerichte restaurantje kunt u tevens ‘s avonds gezellig wat drinken. Dit kleine cafe/restaurantje is dus de ontmoetingsplaats voor alle sportvissers en ligt op geen 50m vd steiger. In het restaurant is er wifi, (ook in uw huisje) neem iets te drinken dan krijgt u gratis de code, dus een bakje koffie of een biertje gaat er altijd wel in toch ? Ook kunt u er goed eten, hamburgers kunt u er altijd krijgen, maar wilt u bv lasagna, bbq, lam, spareribs, steak of iets anders, 1 dag voordien bestellen en de volgende dag kunt na het vissen, lekken komen eten, stel zelf uw menu samen, geen probleem. Prijzen zijn super, daar gaan wij niet zelf voor koken, prijzen voor het hoofdgerecht liggen tussen de 8 en 14 euro, 1/2L bier 6,- euro. Jaarlijks eten we hier met 50 man tijdens het Penn IJsland Festival.

** Wilt u ervaringen van de sportvissers zelf lezen en zien ?, kijk dan hier: “Reisverslagen“, “Vangstberichten” en “Filmpjes

IJslandHet vissen in IJsland, tijdens uw visreis
IJsland en dan speciaal het Westfjord is een paradijs voor de dikke grote Kabeljauwen. Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar IJsland en dezelfde dag bent u nog in uw huisje, geen dagen reizen en geen dubbele hotelovernachtingen. IJsland staat bekend om haar zéér grote Kabeljauwbestand en hier geven wij u ook echt Kabeljauwgarantie met wel een paar honderd kilo. U vangt hier met gemak Gullen van 2-5kg achter elkaar. Wilt u een hele goede kans maken op een dikke 15+ kabeljauw of zelfs een 20+, dat kan, dan bent u bij ons in het Westfjord van IJsland aan het goede adres.

Bij de reisverslagen kunt u alle verslagen lezen en ziet u zelf dat er zéér regelmatig 15 en 20 plussers boven komen, bekijk ook de “foto-pagina” eens. In 2009 hadden we een groep die in één middag vijftien 15+ Kabeljauwen vingen. Ook Heilbot is een vis die hier gevangen wordt, niet zo vaak, maar als u er eentje vangt kan ie zomaar richting de 150/180kg gaan. Het record van 2009 is 183kg Heilbot, gevangen door een groep uit de accommodatie Sudavik en tijdens ons Penn IJsland Festival zijn er ook al meerdere gevangen.

IJsland Peter 2Vissen in IJsland is dus een droom voor elke Kabeljauw liefhebber, maar ook Koolvis, Schelvis, Zeeduivel, Roodbaars en als u gelukt heeft zelfs een Gevlekte Zeewolf kunt u vangen in het Westfjord van IJsland. In Mei en Juni is de Zeewolf volop aanwezig en kan iedereen Zeewolf vangen, pas wel op voor zijn gevaarlijke tanden. Er zijn uiteraard kleine Zeewolven, maar er worden ook zeer regelmatig echte grote jongens gevangen van soms wel 12-13kg en dan praat je echt over monsters ! U hoeft uw vis gelukkig niet zelf te fileren, alleen de vis die u in de avond zelf wilt klaar maken of wil laten klaar maken in het restaurant. Dus na het vissen geen uren fileren na een vermoeide visdag en toch 20kg vis (op bestelling) mee naar huis nemen.

Vissen in IJsland Westfjord
Een verschil tussen Noorwegen en IJsland, u verspeelt in IJsland héél weinig tot niets. 95% van onze groepen verspelen niets tijdens hun visreis naar IJsland. Ook vist u over het algemeen vrij ondiep, in tegenstelling tot Noorwegen. In IJsland vist u vaak tussen de 30 en 60m en soms nog wel iets ondieper of dieper,  IJsland is daarom ook zeer geliefd bij vissers die graag met een sterke bootmolen vissen en niet te diep willen vissen. Heeft u niet de juiste materialen, geen probleem, hengels met reel en drijfpakken zijn ter plaatse te huur (zie prijslijst). De vissen zijn enorm sterk in IJsland, daar zij niet diep zwemmen vechten ze tot aan de boot en dat merkt men, kleine Gulletjes geven kracht voor een grote kabeljauw. Als “aas” gebruiken we voornamelijk een pilker en grote shads tussen de 25 en 40cm, grote shads voor de grote vissen. Uiteraard krijgt u van ons een heel boekwerk van 20 pagina’s, met informatie over aas, materialen en alle informatie voor een goede visvakantie naar IJsland en kunt u langskomen voor een gratis prive-les vissen in IJsland.

Wat kunt u zoal verwachten tijdens uw visreis naar IJsland ? 90% Kabeljauw en als u een beetje doorvist wel een paar honderd kilo per dag, maar we laten de vissen onder de 70cm gewoon weer zwemmen. Dus wilt u een goede visreis naar IJsland, veel en grote Kabeljauw vangen, goede kans maken op Heilbot en geen dagen reizen, dan is IJsland UW bestemming. Wees wel op tijd met boeken, want er wordt vaak al 1 jaar voor vertrek geboekt, dus wees er snel bij. De beste periode is er niet, het hele jaar door wordt er gewoon goed Kabeljauw gevangen, dus dat maakt niet uit. Wel vangt u de Zeewolf eigenlijk alleen in de maanden Mei en Juni, en is het in Juni 24u per dag licht. Dus de Zeewolf en het daglicht is het enigste verschil in de periodes in IJsland.

IJsland-boot-De huurboot
Deze boten zijn speciaal gebouwd voor de sportvisserij zijn zeer sterk en ruim. Voldoende plaats voor 6 personen, maar wij adviseren 4 personen om lekker de ruimte te hebben. De boot is 7,5m lang met een 130pk sterke dieselmotor met een kruissnelheid van ongeveer 20 knopen (40km p/u). Deze boot is standaard bij uw huisje, incl GPS/Plotter, dieptemeter/Fishfinder. Tevens is er een marifoon aan boord, reddingsvesten, een reddingsvlot, kompas en is het mogelijk om op een speciaal kanaal via de marifoon contact met elkaar te houden, vraag hier de visgids om informatie. U heeft niet perse een vaarbewijs te hebben om deze boten te mogen varen, heeft u geen vaarbewijs ? dan moet u een gratis (Nederlandse) test ter plaatse doen, waar u altijd voor zult slagen, daar u hulp krijgt vd instructeur.

IJsland Juni 2013 8

Vissen in het mooie magische IJsland en een goed georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen naar IJsland, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 20 pagina’s, met informatie over het vissen in IJsland en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in IJsland. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ?

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar IJsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Nesvegur--15 (1) Nesvegur--15 (2) Nesvegur--15 (3) Nesvegur--15 (4) Nesvegur--15 (5) Nesvegur--15 (6) Nesvegur--15 (9)

Sudavik-huizen Ammy-Habby-3 Ammy-Habby-4 Sudavik-dorp Ammy-Habby-2  Boot-Iceland IJsland

Koffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's vangsten
De visreis naar IJsland
Het Penn IJsland Festival

Vissen in IJsland, visreis weergeven op een grotere kaart
De visboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 1 visboot per huisje 130pk 7.5m (max. 6 pers.)
 • Motor Volvo Penta 130pk diesel
 • Reddingsvesten & reddingsvlot aanwezig
 • 5 min. varen naar de 1e goede stek

De Huisjes:

 • Nesvegur 15A – max. 4 pers. 2 slaapkamers
 • Nesvegur 15A – 1 kamer met losse bedden & 1 kamer met stapelbed
 • Nesvegur 15B – max. 6 pers. 3 slaapkamers
 • Nesvegur 15B – 1 kamer met losse bedden & 2 kamers met stapelbed

Informatief & Extra:

 • Vaste wisseldag dinsdag, woensdag terug in Amsterdam
 • bedlinnen & handdoeken inclusief
 • 1 hotelovernachting (inclusief)
 • 20 kg visfilet mee naar huis (bestelling)
 • Alle tickets en transfers inclusief
 • Visgids ter plaatse
 • Materiaalhuur mogelijk
 • Huurauto type Toyota Yaris inclusief