Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Hillestad Hennes Vesteralen

Hillestad Hennes Vesteralen

* Verschillende huisjes max 2 tot 6 pers. per huisje.
* 2u rijden vanaf Evenes
* Prijzen Hillestad Hennes >>>

Hillestad Huis -Hillestad Hennes bij Vesteralen, Vesterålen wordt ook wel Noord Lofoten genoemd, daar het echt aan de Noord kant vd Lofoten grenst. Hillestad Hennes ligt op maar 2u rijden vh vliegveld en is daarmee ideaal voor die groepen die niet ver willen rijden. Vesteralen is een prachtig gebied te vergelijken met de Lofoten, de omgeving is hier een droom, het is daar magisch en Noorwegen zoals je je voorstelt. De visserij in deze omgeving is prachtig, je vangt hier verschillende soorten daar er veel stroming staat en het hier en daar vrij vlak is. Zoek je nu een groot luxe vakantiehuis, dan ben je hier niet goed, de accommodatie is niet groot, geen luxe, maar wel voldoende om in een prachtige omgeving een week te verblijven en te vissen. De boten liggen direkt voor de deur en je hebt een geweldig terras voor de deur, ideaal voor een grote groep van max. 11 personen. Het uitzicht vd appartementen en het huis is echt adembenemend, hier kun je de hele dag alleen al naar de prachtige natuur kijken en genieten vd Noors rust, bij het vrijstaande huis en de gezellige haven.

Hillestad-overzichtDe visserij in dit soort gebieden is super, veel sportvissers denken dat men alleen mooie en grote vissen kan vangen in het hoge Noorden van Noorwegen, maar juist de Lofoten en Vesteralen zijn misschien zelfs wel nog betere stekken, dus onderschat de gebieden rondom de Lofoten niet, daarbij is het ook nog eens het mooiste gebied van Noorwegen. De visserij bij Hillestad Hennes is prima, door de zandplateaus en de verschillende eilanden en bergen onderwater is er een verscheidenheid aan vis te vangen, denk aan heilbot, kabeljauw, koolvis, roodbaars, zeewolf, zeeduivel, platvis en pollak. Prachtige stekken als Langoysundet waar de heilbot jaagt, Hadselfjord waar men de grote koolvissen tegen kan komen en Raftsundet waar de roodbaars aanwezig is, zijn topstekken in deze omgeving.

Vangsten 2De accommodatie:
Hillestad Hennes heeft 5 accommodaties, 4 appartementen (80m2) met 3 of 4 slaapkamers. Appartement 1 & 2 hebben 3 slaapkamers met 5 bedden, deze 2 (rode) appartementen liggen naast elkaar. Dan heb je nog 2 nieuwe appartementen, nummer 3 is beneden met 3 slaapkamers en 6 losse bedden, appartement nummer 4 ligt boven en heeft 4 slaapkamers met 6 losse bedden.  Alle appartementen hebben 1 douche en 1 toilet, een volledig ingerichte keuken, afwasmachine, magnetron, oven, TV en internet. Op 600m vd haven staat er ook nog een traditioneel Noors vrijstaand huis, met een groot terras, met 4 slaapkamers en biedt slaapplaats aan 5 personen, ook dit huis (80m2) is niet groot, maar wel gezellig Noors ingericht. In het huis is 1 douche en 1 toilet, een volledig ingerichte keuken, afwasmachine, magnetron, oven en een televisie, geen internet in het huis, wel in de appartementen.

De Boten:
Recht voor de deur vd appartementen liggen de 19ft 50pk aluminiumboten, die u snel en veilig naar de stekken brengt, uiteraard voorzien van gps/plotter met dieptemeter.

De reis naar Hillestad Hennes:
Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk, u bent dezelfde dag al in uw huisje. Eenmaal ter plaatse kunt u een transfer of huurauto nemen, uiteraard boeken wij die ook voor u. De transfer gaat altijd via de supermarkt en door de weeks zijn boodschappen doen geen probleem. U vliegt op Evenes en vanaf daar is het maar 2u rijden naar de accommodatie.

19ft 50pk visboot 6Vissen in Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, begint uiteraard bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u een boekwerk van 60 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in het mooie Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door.

Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen
Foto's huisje

De huurboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • Aluboot 19ft 50pk >zie filmpje<
 • Reddingsvesten aanwezig

Huisjes:

 • 1 appartement voor max. 5 personen, 3 slaapkamers
 • 1 appartement voor max. 6 personen, 3 slaapkamers
 • 1 vrijstaand huis voor max. 5 personen, 4 slaapkamers

Informatief & Extra:

 • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk
 • Grote vriezer aanwezig
 • 3 km naar de supermarkt, bank en benzinestation
 • 2u (140km) rijden naar vliegveld Evenes

Prijslijst Hillestad Hennes

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wij boeken naar wens, ook de overtocht of vliegtickets voor u
* Wisseldag vrij naar keuze, verblijf minimaal 7 dagen

Prijslijst Hillestad 2023Hoogseizoen
15-04 tm 01-09
Laagseizoen
01-09 tm 15-04
Huis max. 5 pers.
4 slaapkamers
Bij max. 4 personen
1075,-760,-
Huis max. 5 pers.
4 slaapkamers
Bij max. 5 personen
1130,-815,-
App. 1 of 2 max. 5 pers.
3 slaapkamers
1075,-760,-
App. 3 max. 6 pers.
3 slaapkamers
1305,-920,-
App. 4 (boven) max. 6-8 pers.
4 slaapkamers
1440,-1015,-
Eindschoonmaak
(Ter plaatse)
800 NOK (90,-)800 NOK (90,-)
19ft 50pk alu-boot
Incl. dieptemeter/gps/plotter
770,-770,-
19ft 70pk alu-boot
Incl. dieptemeter/gps/plotter
770,-770,-
20ft 100pk alu-boot
Incl. dieptemeter/gps/plotter
770,-770,-
Bootverzekering
(met eigen risico)
Incl.Incl.
Hengelhuur en hengelkokerverhuurZie hier >>>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Vliegticket SAS
1x 23kg + 10kg handbagage
+/- 425,- pp retour+/- 425,- pp retour
Extra bagage SAS
koffer, hengelkoker, viskist
75,- retour75,- retour
Huurauto (max. 3 pers.)
Type Ford Focus station
+/- 450,-+/- 450,-
Huurbus
Type Opel Vivaro
+/- 850,-+/- 850,-
Hotel overnachting
(Indien gewenst)
95,- pp incl. ontbijt
(2 pers. kamer)
95,- pp incl. ontbijt
(2 pers. kamer)