Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Hellesoy 2020 – Jos

Hellesoy Bergen 2020

Jos de waard /geert van Koolwijk/Andries Pheijffer

Visvakantie 09-08-2020  naar Noorwegen geboekt via Cordes Travel .

Aankomst in Denemarken na rit van 11uur rijden dat is goed verlopen . nu inchecken nu maar wachten op de boot deze komt om 18:30 aan , om 19:15 mochten we de boot op rijden naar dek b5. Om 20:00 varen we de Hirtshals haven uit op naar de tussenstop in Stavanger . Vandaar uit naar Bergen. Wat een mooi land is dat. De boot reis van stavanger naar bergen was al een beleving .

We kwamen rond 12:45 aan in bergen .Eenmaal van de boot af kom je aan bij de douane, we mochten zo door rijden geen probleem . Op weg naar hellesoy . Toen kwamen we aan op onze bestemming en moesten we even zoeken waar je moet aanmelden .we werden geholpen door Holger .deze gaf een rondleiding door het huisje en ook uitleg van de werking van de boot dat ging allemaal goed . Peter de beheerder was niet aanwezig dus Holger vroeg of we een boot verzekering wilde, en dat wilde we wel toen mochten we gelijk met de boot uit gaan varen dat hebben we ook gedaan . De hengels gepakt, paar onderlijnen en we zijn gaan varen . Deze dag hebben we makreel /koolvis/polak/gul gevangen dus de eerste dag kon al niet meer stuk .

Derde dag is holger de vis gids mee gegaan naar zijn visstek voor leng . 4 hengels uit gegooid met makreel als voer nu maar wachten op beet, Andries kreeg beet maar sloeg te vroeg aan. Ik had ook beet ik wachtte.. gaf meer lijn zodat de vis geen weerstand meer voelde . Ik  sloeg aan, en ja… hangen het gevecht is begonnen na 25 min kwam de vis letterlijk als een opgeblazen luchtballon uit het water zetten . Holger pakte de pikhaak, en tilde de vis aan boord het was een leng . Ik pakte een meetlint en meette de leng op ,1.67cm lang en deze woog 24.7 kg .

In de tussen tijd had Geert ook vis aan zijn hengel daar is hij 15 min mee bezig geweest, de vis kwam ook als een luchtballon omhoog , Holger pakte de pikhaak en trok de leng uit het water , deze was 1.13 cm lang , en woog 14,3kg.

Andries had weer beet, nu wachtte hij even voordat hij de vis aansloeg, deze was ook raak . Het gevecht was begonnen en na 27 min kwam de vis uit het water Holger trok de vis aan boord, ging meten en deze leng was 1.76 lang en woog 25,1 kg. Het Noorse record   is 1.78 ..we zaten 2 cm onder het Noorse record zei Holger (Zijn eigen record was 1.73).Toen terug naar de haven ,we meerden aan ,vis van boord, nou waar ze vandaan kwamen ik  weet het niet maar het hele dorp liep leeg , allemaal kwamen ze kijken naar de vis ,het was al een tijd geleden dat er twee grote lengen waren gevangen.  Al met al onze vakantie kon niet meer stuk . Wat een vis vakantie… in een woord geweldig deze doen we volgend jaar zeker nog een keer over , maar dat ligt ook een beetje aan de corona, anders zeker in 2022 en weer met Cordes Travel  naar hellesoy , hetzelfde hoekhuisje met boot. Alleen voor de omgeving  al.

Accommodatie Hellesoy Bergen >>>

Jos