Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Hellesoy vissen bij Sotra Bergen

Hellesoy vissen bij Sotra Bergen

* Verschillende huizen en appartementen, voor 2 tot 12 per accommodatie
* Maar 1 uur rijden vanaf de overtocht Fjordline en het vliegveld
* 1 uur rijden naar de stad Bergen
* Standaard 23ft 55pk dieselboot met dak en raam incl. in de prijs.
* Prijzen visreis Hellesoy Bergen Sotra >>>

Overzicht kopieHellesoy “Haven”

Hellesoy Sotra Bergen, staat bekend om haar prachtige natuur en niet te vergeten het geweldige vis- en duikgebied. Vanwege de prachtige ongerepte natuur is het hier genieten voor zowel de sportvisser als de niet-vissers. Hellesøy ligt in het Noorden van Sotra, verder gaat de weg niet meer. Een prachtig complex met de huisjes aan het water, met de visboten voor de deur. Uiteraard is dit niet alleen een complex voor sportvissers, ook familie’s zullen zich hier thuis voelen. Tevens heeft Hellesoy een speciaal gebouw voor hele grote groepen, met een hele grote keuken, grote zitkamer en allemaal 1 persoons slaapkamers. Hellesoy is echt “af”, mooi schoon complex waar niets ontbreekt, goede bedden, mooi visgebied, schone huisjes en een geweldige service. Hier gaat u een prima visreis beleven en genieten van het vissen in Noorwegen. Wij, Linda en Raffie zijn hier zelf 8 jaar visgids geweest, dus kennen de medewerkers ter plaatse erg goed, maar ook het visgebied, daar hebben we minstens 500x gevist. Jaarlijks gaan hier ook vele Belgische en Nederlandse groepen naar toe voor een geslaagde visreis.

Hellesoy Villa - 13Alle Rorbu’s en appartementen hebben uitzicht over het water, de grote luxe Villa heeft geen uitzicht over het water. Het complex zelf bestaat uit vier verschillende locaties, de grote “Rorbu’s” voor max. 8 personen, de ruime appartementen “Hellesoy Haven”, de grote luxe Villa voor max 12 pers. en “Saetreviki”. Tevens is er internet in de huisjes, al is deze soms erg zwak, zeker als iedereen terug in zijn huisje is. Elk huisje/app. heeft een andere indeling, >>klik hier<< voor een overzicht van de huisjes. Is het eens een dag slecht weer of wilt u iets van Noorwegen zien ? Ga eens naar Bergen of het Hardangerfjord of wellicht Voss, vraag Cordes Travel om advies.

De Rorbu’s
Deze prachtige grote Noorse huizen liggen allemaal aan het water, met de grote steiger voor de deur waar alle grote huurboten aan liggen. Tevens kan men prima vissen vanaf deze grote steiger als het slecht weer is. Deze rorbu’s zijn voor 4, 6 of 8 pers. en hebben 2 etages verdeeld over het huis. Liggen direkt aan het water, hebben een grote compleet ingerichte keuken en er is een heel groot terras, waar men kan genieten van de Noorse natuur, een uniek uitzicht over het water. Tevens is er internet in de huisjes, al is deze soms erg zwak, zeker als iedereen terug in zijn huisje is. Bij de Rorbu’s is ook een wasmachine aanwezig, niet bij de Haven.

venatus--openDe Appartementen bij de Haven
Deze prachtige appartementen liggen direkt aan de haven, met een prachtig uitzicht over het fjord. Ook hier liggen de huurboten recht voor de deur, tevens is er een kleine winkel tussen de 2 complexen. De rorbu’s en de app. liggen op 2 min. rijafstand van elkaar en men kan ook met de boot naar beide accommodaties toe, deze liggen om de hoek van elkaar. Tevens is er internet in de huisjes, al is deze soms erg zwak, zeker als iedereen terug in zijn huisje is.

De luxe Villa
Op een paar honderd meter van Hellesoy Rorbu en haven ligt “De luxe Villa” een 200m2 huis, prachtig en zeer stijlvol ingericht, drie badkamers en 7 slaapkamers. De grote luxe keuken is compleet ingericht, er is een groot terras en zelfs een overdekt buitenterras. Er is een eigen boothuis met stromend drinkwater, fileertafel, vriezer en zelfs toilet, hier kan men ook 3 visboten kwijt. Deze luxe Villa is ideaal voor vissers die hun gezin mee willen nemen, helaas heeft de villa geen uitzicht over het water.

Woonkamer/keuken/slaapkamers:
Elk huisje/app. heeft een andere indeling, >>klik hier<< voor een overzicht van de huisjes.

Voor de sportvissers:
Bij Hellesoy kunt u alle kanten op. Naar het oosten vist u in de beschutting van het fjord en naar het westen vaart richting de open zee. Vele dieptes en ondieptes, plateaus, geulen en riffen maken dit gebied tot een mooi leefgebied voor vele vissoorten. Het is een mooi gebied waar u tot wel 18 verschillende soorten vis kunt vangen en met geluk een paar hele grote van 10+ kg.

Vissoorten die u hier kunt verwachten zijn oa: Leng, Lom, Kabeljauw, Pollak, Schelvis, Koolvis, Pollak, Platvis, Zeewolf, Zeeduivel, Heilbot en vele andere soorten. Uiteraard komen sommige vissoorten meer voor dan andere, maar dat is visserij. Vanaf het havenhoofd en vanaf de grote steiger kunt ook u met slecht weer vissen en zelfs nog leuk vangen ook. Hier gaat u geen bakken vol metervissen vangen, daarvoor zit u “te zuidelijk” in Noorwegen, wilt u hele grote metervissen vangen, moet u hoger in Noorwegen gaan vissen.

De huurboten:
Hellesoy heeft standaard bij elk huisje grote stabiele zuinige 23ft dieselboten met 55pk zuinige dieselmotoren, met dakje en raam. Stabiele grote boten waar u met max. 5 pers op kunt vissen. Ook zijn er Venatus gesloten kajuitboten te huur. Heb je geen grote boot nodig, daar je maar met 2 of 3 personen bent, kun je een kleine boot kiezen, scheelt weer in de prijs. De boten zijn redelijk snel en zeer sterk, met veel ruimte aan boord en een hoge boordwand. Alle boten zijn incl. dieptemeter, fishfinder, GPS/plotter, zie de foto’s bij de “huisjes”.

Venatus--geslotenBezienswaardigheden:
Bergen is de 2e hoofdstad van Noorwegen en ligt op een uurtje rijden vanaf uw accommodatie. “Brygge” het meest bekend van de stad Bergen, het oude handelscentrum ligt midden in het centrum en is omringd door gezellige terrassen en een mooi uitzicht over de haven. In het centrum bevindt zich 6 dagen per week (seizoen) de toeristenmarkt, dit is de moeite waard om te bezoeken, op diezelfde markt vindt u ook dé vismarkt van Bergen. In de lange straten van het centrum bevinden zich ook talrijke winkeltjes die het speciaal voor de dames extra aantrekkelijk maken. Mocht het nu een dag regenen dan kunt u naar “Lagunen”, “Sartor” of Storcenter gaan, dit zijn zeer grote overdekte winkelcentra waar u van alles kunt vinden. Sartor ligt op de weg naar Sotra, dus is dan ook het beste en snelste bereikbaar vanaf uw huisje. Bekijk de mooie foto’s van Bergen  en het Hardangerfjord eens >>klik hier<<

De reis naar Hellesoy Sotra Bergen:
Om naar Hellesoy te komen adviseren wij u de overtocht Hirtshals naar Bergen aan met de Fjordline, die wij uiteraard boeken voor u. Wij zijn officieel agent voor Fjordline en Colorline, dus dat scheelt een hoop moeite voor u, voor precies dezelfde prijs of zelfs iets goedkoper. Eenmaal aangekomen in Bergen rijdt u iets meer dan een uur naar de Hellesoy toe en kan het vissen beginnen. Sotra/Bergen biedt ook perfecte mogelijkheden om te vliegen, de KLM vliegt 3x per dag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bergen, materialen en hengels zijn te huur. Vanaf het vliegveld is het iets meer dan een uurtje rijden met een huurauto of taxi is ook mogelijk, Cordes Travel regelt het allemaal voor u.

Vissen in het mooie Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 45 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ?

Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Canada, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet

Prijzen
Foto's huisjes
Foto's vangsten

De huurboten:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • Standaardboot is 23ft 55pk met raam en dakje.
 • Reddingsvesten aanwezig

De huisjes:

 • Hellesoy “Haven” appartementen voor max. 2-6 personen
 • Hellessoy “Rorbu” heeft huizen voor max. 2-8 pers.
 • De luxe Villa voor max. 12 pers.

Informatief & Extra:

 • Vaste wisseldag Rorbu’s, op vrijdag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Vaste wisseldagen Haven op maandag en vrijdag
 • Grote vriezer aanwezig
 • Hengels en drijfpakken te huur
 • 50 m naar de supermarkt (vanaf Hellesoy Haven)
 • 800 m naar de supermarkt (vanaf Rorbu)
 • 10 km naar de bank
 • 60 km (1 uur) naar Bergen stad
 • 1 uur rijden (60km) naar vliegveld (Bergen)

Prijslijst Hellesoy

* Prijzen per huis of boot in euro en per week
* Wij boeken naar wens, ook de overtocht voor u
* Wisseldag Rorbu vrijdag
* Wisseldag Haven maandag of vrijdag
* 1 visboot 23ft 55pk dieselboot per huisje inclusief in de prijs.

Prijslijst Hellesoy 202001-01 tm 30-04
02-10 tm 31-12
01-05 tm 01-10
Ieder huisje heeft inclusief in de prijs:
Dieselboot 23ft 55pk met dakje en raam, dieptemeter/Plotter.
Luxe Villa - max. 12 pers. 7 slaapkamers
Incl. 23ft Venatus visboot
met 55pk diesel met dakje
Bij max. 8 pers.
2320,-3310,-
Villa, elke extra persoon boven de 8 pers.140,- pp pw200,- pp pw
Hellesoy Rorbu 5 - max. 8 pers. 4 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1980,-3040,-
Hellesoy Rorbu 7 - max. 8-10 pers. 4 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1980,-3040,-
Hellesoy Rorbu Fjord-1
max. 7 pers
Incl. standaard boot
Dakje, raam en 55pk diesel
1755,-2710,-
Hellesoy Rorbu Fjord-2 max. 4 pers
Incl. standaard boot
Dakje, raam en 55pk diesel
1390,-2125,-
Hellesoy Haven 1 (hoek) Max. 4 pers. 2 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1480,-2260,-
Hellesoy Haven 3 of 4
max. 4 pers. 2 slaapkamers
Incl. standaard boot
Dakje, raam en 55pk diesel
1480,-2260,-
Hellesoy Haven 5 (boven)- max. 6 pers. 3 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1735,-2660,-
Hellesoy Haven 6 (boven)- max. 6 pers. 3 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1680,-2575,-
Hellesoy Haven 12 (beneden) - max. 6 pers. 3 slaapkamers
Incl. standaard visboot
Dakje, raam en 55pk diesel
1735,-2660,-
Stroom, belasting en waterInclusiefInclusief
Bedlinnen en handdoeken
Verplicht 1 set pp pw
150 NOK (18,-)
(ter plaatse betalen)
150 NOK (18,-)
(ter plaatse betalen)
Eindschoonmaak verplicht
Haven 1, 3 en 4
Fjord 2
400 NOK (45,-)
(ter plaatse betalen)
400 NOK (45,-)
(ter plaatse betalen)
Eindschoonmaak verplicht
Rorbu 5 & 7 & Fjord 1
800 NOK (85,-)
(ter plaatse betalen)
800 NOK (85,-)
(ter plaatse betalen)
Eindschoonmaak verplicht
Haven 5 & 12
600 NOK (65,-)
(ter plaatse betalen)
600 NOK (65,-)
(ter plaatse betalen)
Eindschoonmaak verplicht
Luxe Villa
1200 NOK (130,-)
(ter plaatse betalen)
1200 NOK (130,-)
(ter plaatse betalen)
Extra standaard boot
Venatus 23ft 55pk diesel
840,-1285,-
Kleinere visboot ?
Tobias 22ft 33pk
min 160,-min 245,-
Andere visboot:
Venatus gesloten kajuit 23ft 39pk
min 70,-min 105,-
Extra Tobias 22ft 33pk675,-1020,-
Extra boot 23ft
Dakje, raam en 39pk diesel
765,-1170,-
Extra Venatus gesloten kajuit
dieselboot 23ft 39pk
765,-1170,-
Bootverzekering (verplicht)
Geen eigen risico
350 NOK (40,-)
(ter plaatse betalen)
350 NOK (40,-)
(ter plaatse betalen)
Hengel en molen verhuurKlik hier:Hengels molens verhuur >>
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>
Drijfpak
(ter plaatse betalen)
500 NOK
(+/- 55,- eu)
500 NOK
(+/- 55,- eu)
TransferGéén transferGéén transfer
Taxikosten 4 pers.+/- 3500/4000 NOK+/- 3500/4000 NOK