Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Hellesoy 2018 visreis Vincent

Hellesoy 2018 visreis Vincent

hellesoy -

Hallo Linda en Raffie,

Zoals belooft een kort verslag van onze visvakantie in Hellesoy. Na een vlotte autorit en overzet aangekomen in Rorbu Fjord I op maandag 06/08 en de boot lag klaar!! Op aanraden van de verhuurder van de boot nog snel makreel gaan vangen links om de hoek van de haven en wat een succes, minstens 80 st op enkele minuten  (het begon prima) maar later bleek dat we ongelooflijk geluk hebben gehad (volgens de gids).

Dag 2 : vol goede moed naar het eiland Fedje, maar door te veel wind en stroming terug gekomen en in de haven toch enkele haringen gevangen. Dan maar de gids ingehuurd(Peter Wachter) want om zeker te zijn dat we de rest van de week (ondanks het slechte weer) toch wat vis konden vangen. Deze is dan met ons recht over de petroleum raffinaderij gevaren om op zijn geliefde plek te vissen maar 0,0 gevangen, hij was enorm teleurgesteld maar heeft voor de rest geen uitleg gegeven en ons zeker niets bijgebracht (allen teleur gesteld en ontgoocheld). En dan was het al donderdag, terug naar de plaats van de gids omdat daar op dieptes tss 120m en 150m leng te vangen is en Marcel wou kost wat kost leng vangen.

Maar zonder vis terug gekomen, te slecht weer en zijn dan maar in en rond de haven gaan vissen en hebben er dan toch een pollak van 3kg, 2 gullen en wat haring en makreel gevangen. Vrijdag was het zeer slecht weer maar dan toch op 500m van het fileer hok gaan vissen en er veel haring maar ook een kabeljauw van 11,50 kg in de voormiddag en s’avonds een pollak van 6kg en wat bijvangst gevangen. Dan zaterdag toch terug naar de plaats van de gids om Marcel zijn leng te vangen en wonder boven wonder een leng van 1,20 m en 2 van 80cm en een beetje schelvis. Zondag geen stroming en wind en dan maar met een pilker van 40gr proberen en zo toch een koolvis van 50cm gevangen en plotseling te veel stroming en wind dus terug naar de haven en daar proberen. Maar niets te vangen, teleur gesteld gaan tanken en de boot mooi gekuist. In totaal hebben we ongeveer 60 kg vis gevangen.

Moraal van het verhaal: Raffie had gelijk, de eerste maal is om kennis op te doen en het is niet de Noordzee waar we gaan vissen zijn. Marcel was teleurgesteld en haakt af, maar de rest is enthousiaste en kijken er al naar uit om terug te keren. We hebben wel veel kennis opgedaan maar waren niet tevreden over de gids die nogal oppervlakkig bleef en dit voor 1800 NK. (jullie kunnen daar niets aan doen).

We hebben geen enkel risico genomen om op zee te gaan, de gids had het ons afgeraden, maar die dat zondag wel gegaan zijn kwamen met een volle bak naar huis terug.
Hopende dat we bij een volgende reis beter weer hebben groet ik jullie,

Vincent en de anderen.

hellesoy - hellesoy - 3 hellesoy - 2 hellesoy - 1