Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Havferie Bergen Sotra Jan

Noorwegen Havferie 1Havferie Bergen Sotra

Beste Raffie en Linda,

Zaterdagochtend 10 september 2016 om 05:00 vertrokken richting  Ajstrup Beach in Denemarken, we dachten dan zijn we lekker op tijd aldaar (was +/- 800 km), helaas liep het anders. Men had besloten om net de afslag Osnabrück richting Bremen de autobaan af te sluiten, daar sta je dan met veel lotgenoten. We deden over 15 km 3 uur, om via een afrit en omleiding weer onze weg kunnen vervolgen, echter de beker was nog niet leeg!

Voor de Elbe tunnel Hamburg liep het verkeer volledig vast, er was per tunnelbuis 1 baan beschikbaar, ik besloot om de linker te nemen “stom”. In de tunnel komt het verkeer tot stilstand, 1 uur later weer rijdend ,blijkt er een auto (zeer waarschijnlijk brand gehad) overdwars in de tunnel te staan. We dachten ok we gaan weer, na 45 min ongeveer 300 meter te zijn op geschoten, kon ik de file uit om kriskras door Hamburg heen onze weg te vervolgen. Waar we dachten om 17:00 op de camping te arriveren, dat werd nu 21:30, blij maar wel afgeserveerd.

De volgende dag op ons gemak naar Hirtshals naar de Ferrie. De boot reis naar Bergen was een verademing,volop zon, een hut met zeezicht, lekker eten en live muziek. De aankomst in Bergen verliep weer anders dan wij gewend waren, douane vroeg of we wel meer in Noorwegen kwamen, waar op ik eerlijk antwoorden ja 2x dit jaar. Toen mocht ik een loods in rijden en wilden men de auto leeghalen?, echter toen men zag dat mijn vrouw niet zo mobiel was , mocht ze in de auto blijven zitten. Alleen toen werden mijn zoon en ik verzocht om ieder in een hokje plaats te nemen en de zakken leeg te maken, armen in de lucht en benen wijd, de rest kan men wel raden.

Dat achter ons latend richting Sotra, leuke rit er naar toe, al vele delen van Noorwegen gezien maar het blijft een fascinerend land. Exact om 14:00 stonden we naast ons huisje Havferie, de sleutel gekregen van Thuri  en de vakantie kon beginnen, Magne zou om 15:30 thuis komen en ons uitleg geven over de boot. Uitleg van de boot en een proefvaart door het slootje, pfff geslaagd, nu kon de visvakantie echt beginnen.

De dagen hierna veel plekken op zee aangedaan, bijna overal wel  vis gevangen, het was wel een taaie visserij, volgens Magne was de hoge water temp hier de oorzaak van. We hebben mooie kabeljauw, niet zo heel grote koolvis , de polakken waren goed van formaat,  een hele mooie Leng, verder schelvis/makreel/horsmakreel/ lipvis/lom/poon/roodbaars. Het weer was perfect we hebben 11 dagen kunnen vissen op open zee, in een stralend zonnetje. De laatste 3 dagen waaide het te hard windsnelheid 17m/s golfhoogte 2,5/3 meter. Hierdoor hebben we ook wat van de cultuur van Bergen kunnen bekijken en de omliggende eilanden zijn zeker het bekijken waard.

Maandagochtend 26 september weer richting de Ferrie, dit was tot aan Stavanger erg mooi het weer was perfect met een zonnetje. Vanaf Stavanger was de zee niet zo rustig, zodat lopen op de boot een uitdaging was, lekker gedineerd, live muziek om de reis af te sluiten prima. Kortom wij met ons drieën hebben ons prima vermaakt gezellig gevist, het was een fijne vakantie (van mijn vrouw gekregen omdat ik 65 j was geworden op één voorwaarde dat ze mee mocht).

Dus Raffie en Linda het was top !

Groet Jan

Meer informatie over Havferie  >>>

Noorwegen Havferie 1 Noorwegen Havferie 2 Noorwegen Havferie 3 Noorwegen Havferie 4 Noorwegen Havferie 5 Noorwegen Havferie 6 Noorwegen Havferie