Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Corona virus

Corona virus

Beste vakantiegangers,

Wat een vreselijke tijd, voor onze gasten, voor bedrijven, partners en ga zo maar door, de hele wereld staat op zijn kop. Deze Corona crisis zal voor heel veel bedrijven een enorme impact gaan hebben en de reisbranche behoort daar zeker bij.

Vraag: “Ik ga over een paar weken op reis, hoe nu verder ?”
Het is een vraag die iedere vakantieganger op dit moment bezighoudt en er is geen vraag die nu lastiger te beantwoorden is dan deze. ,,Iedereen wil horen ja of nee, maar het probleem is dat we gewoon niet weten hoe het virus zich ontwikkelt. Bovendien verandert de situatie ook nog eens met het uur.” Er zijn heel veel berichten en er moeten door de hele wereld enorme beslissingen genomen worden, iedereen wacht af en iedereen is bang om de verkeerde beslissing te nemen. De politiek, de ministers, de leiders van de hele wereld weten niet wat te doen.

Ook wij moeten afwachten en moeten het allemaal per uur bekijken, pas als er 100% zekerheid is dat de reis van een groep echt een gevaar loopt, kunnen we actie ondernemen. Onze partners, de vliegtuigmaatschappijen, willen géén antwoorden geven op “Stel dat….” en “Als…..” ook zij wachten af tot men 100% zeker weet dat men niet op reis kan.

Op dit moment kan niemand iets doen, je kunt niet zomaar je reis omboeken die al betaald is, je kunt niet zomaar kosteloos annuleren, dit moet per groep, per situatie en per uur bekeken worden. Pas als er 100% zekerheid is dat een reis niet door kan gaan, gaat men kijken wat er gedaan kan worden en ook die acties en verplichtingen veranderen per dag.

Wij hebben sinds 2003 ervaring met het organiseren van reizen naar verschillende landen. En onderhouden permanent contact met betrokken partijen (waaronder overheid, vliegtuigmaatschappijen en onze partners/huiseigenaren) om elke vakantie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Ook in het geval van Corona staan we in de startblokken om samen met jou naar een passende oplossing te zoeken, heb vertrouwen in ons, wij zullen echt onze uiterste best doen, mocht er iets voorvallen.

Op deze pagina, onder deze tekst zullen we belangrijk nieuws melden en mocht er een gevaar zijn voor uw groep, dan nemen we meteen persoonlijk contact op.

Linda en Raffie Cordes
Cordes Travel

Veelgestelde vragen:

Vraag:    “Ik heb nog geen 100% zekerheid dat onze reis niet door kan gaan, moet ik nu wel mijn laatste betaling doen ?”
Antwoord:
Ja jullie moeten het openstaande bedrag gewoon voldoen, dit omdat er nog geen 100% zekerheid is dat jullie reis geannuleerd zal worden. Mocht de reis met 100% zekerheid niet door gaan, dan kijken we samen naar een andere datum in 2020 of in als het echt niet anders kan in 2021, let wel dat veel huiseigenaren je niet zomaar omboeken naar 2021. Kortom, jullie zijn het geld voor de reis niet kwijt. Cordes Travel neemt zelf contact op met de groepen als er kans is of 100% zekerheid is dat een reis geen doorgaan zal hebben, hou de e-mail goed in de gaten.

Vraag:    “Ik ga over een paar weken/maanden op reis, kan ik mijn reis nu al omboeken ?”
Antwoord:
Nee, men kan pas omboeken als er 100% zekerheid dat de reis niet door zal gaan. Die 100% zekerheid is er als een land zijn grenzen nog dicht heeft voor buitenlanders of als een maatschappij nog niet vliegt. Wij nemen zelf contact met jullie op als wij zien dat een reis met 100% zekerheid niet door kan gaan, tot we nog geen 100% zekerheid hebben, kunnen we géén actie ondernemen.

Update 25-03-20 (09:00)

Hallo allemaal,
Tja langzaam merk je dat men zich langzaam aan het realiseren is wat er in de wereld aan de hand is en het ook een plaatsje geeft, de grote stress is weg en men past zich langzaam aan. Het is een ramp en die moeten we met z’n allen overwinnen en dat lukt ook wel. Gelukkig hebben we de laatste dagen geen boze telefoontjes en mailtjes meer gehad, dat geeft ons ook een beter gevoel. Ook is de enorme druk vd ketel en stabiliseert zich alles weer, het is telkens wachten op datums, pas als we zekerheid hebben dat men niet op reis kan, kunnen we actie ondernemen en dat doen we dan ook meteen. We zijn nu in contact met de groepen van de eerste 2 weken in mei, gewoon voor de zekerheid.

Wel enorm jammer dat er niet gevist kan worden, want oh oh wat zwemt er enorm veel grote kabeljauw in Noorwegen nu, kijk maar eens naar die berichten van die groep van 12 wat die gevangen hadden, echt een prachtige tijd om kabeljauw te vangen, maar ja als er niemand het land in mag, dan ben je snel klaar.

Noorwegen heeft tm 13 april de grenzen gesloten, dus tm die datum komt men Noorwegen niet in, tot die datum is het dus 100% zeker dat men niet naar Noorwegen kan, de periode daarna is nog even afwachten. Noorwegen is een enorm rijk land en hebben ongelofelijk veel geld in kas, dus de Noorse economie gaat goed en helpt iedereen die hulp nodig heeft, bedrijven, maar ook luchtvaartmaatschappijen, indien nodig.

Verder kregen we ook veel mailtjes of men gewoon voor 2021 kan boeken ? We merken dat veel vissers toch wel zeker willen zijn dat zij in 2021 op visreis kunnen, ook groepen die in 2020 niet zijn geweest willen in 2021 zeker zijn van een plaatsje. Ja hoor, men kan gewoon voor 2021 je visreis boeken, geen probleem, mag toch wel hopen dat we dan virusvrij zijn. Je bent ons ook zeker niet tot last hoor, gisteren een mail van iemand die nu 2021 heeft geboekt met 100x excuus dat hij wilde boeken, niet nodig, het werk gaat gewoon door en de grootste druk is er nu even vanaf en hebben alles onder controle en anders werken we een uurtje langer door. Dus mail gewoon al je vragen, aanvragen, prijsopgave en boekingen, je bent ons NIET tot last en hebben geen stress hier op kantoor.

De datums voor de Festivals 2021 blijven ook gewoon staan en daar is ook nog plaats zie >>hier<<.

Groetjes,
Linda en Raffie

Update 23-03-20 (12:00)

Gisteren hebben we een nieuwsbrief verstuurd en daar is massaal op gereageerd, we hebben gisteren en vandaag enorm veel steunbetuigingen gekregen en merken dat er echt heel veel mensen heel erg dicht bij Cordes Travel staan, de gunfactor is enorm. Het lijkt vandaag net of we 10 blikjes RedBull hebben gedronken, zonnetje schijntje en na al die mails en berichten krijgen we een enorme boost en kijken we heel positief tegen alles aan. We doen wat we kunnen, zitten er boven op, doen alles voor de groepen en werken indien nodig gewoon in de nacht door, maar aan zaken waar we niets aan kunnen doen, wat buiten onze macht ligt, proberen we van ons af te zetten. Bij deze in ieder geval een enorme dank aan alle trouwe klanten van Cordes Travel en iedereen die ons een hart onder de riem heeft gegeven.

Ook vandaag gewoon weer boekingen gedaan voor 2021, men wil volgend jaar gewoon op visreis en zien wel wat dit jaar brengt. We kregen ook een aantal vragen of men de restbetaling gewoon moet doen, antwoord is ja, want de partners en maatschappijen moeten gewoon betaald worden, daar het op dit moment niet 100% zeker is of die reis, waarvan nog een deel betaald moet worden, niet doorgaat. Dus blijf gewoon de factuur (op tijd) betalen om problemen te voorkomen. Mocht het er naar uit zien dat je reis niet doorgaat nemen wij zelf contact met je op via de e-mail en proberen we de reis om te boeken, geen zorgen, je bent je geld tot op heden niet kwijt. Groepen die in april zouden reizen hebben we omgeboekt naar een andere maand in 2020 of naar een datum in 2021, geen probleem. Cordes Travel is gezond, we blijven sterk en weet 100% zeker dat we er gewoon met z’n allen bovenop komen, ja het zal hier en daar zwaar worden, ja er moet water bij de wijn, ja men moet flexibel blijven, maar uiteindelijk kunnen we dit met z’n allen aan !

Wij wensen iedereen heel veel kracht, liefde en sterkte en realiseren ons echt wel dat wij niet de enigste zijn met uitdagingen (problemen is zo’n rotwoord) en er mensen zijn die het veel zwaarder hebben, dus voor iedereen, kom op, schouders eronder en door gaan, we rekenen op jullie !

Groetjes,
Raffie

Update 22-03-20 (09:30)

Eigenlijk weinig nieuws te melden, alleen een oproep om te stoppen met ons een SMS, WhatsApp of messenger (Facebook) bericht te sturen, wil je met ons communiceren, bel of mail dan. Gisteren hebben we in totaal 187 berichten via de telefoon gekregen en dat is echt niet leuk, zeker niet als je net aan het antwoord geven bent, de telefoon weer gaat en tijdens het gesprek weer 4 berichten binnen komen, niet te doen, tijdrovend en niet makkelijk. Kortom voorlopig kunnen we alleen nog via de e-mail of telefoon antwoord geven op jullie vragen, ik hoop dat jullie dit begrijpen. Vandaag komt er ook een nieuwsbrief, dus check je e-mail.

Update 17-03-20 (19:30)

Pffffff goed nieuws de 12 man die in Noorwegen vast zaten zijn weer thuis, de mannen verbleven sinds vorige week in Nappstraumen Lofoten Noorwegen. Zij konden in de eerste instantie niet naar huis en mochten Nappstraumen niet verlaten en zaten in quarantaine. De visgids deed boodschappen voor hun en zij konden gewoon door gaan met vissen, ze mochten wel het water op. Gistermorgen werd ineens bekend dat 90% vd vluchten geschrapt zou gaan worden en zij wellicht de komende 2 weken niet eens naar huis konden. Na uren werk konden ze vanochtend vroeg met 3x overstappen alsnog richting Amsterdam waar ze inmiddels veilig zijn aangekomen met al hun materiaal én kisten vol met vis. Weer een zorg minder…. op naar de volgende “uitdaging”.

ps Linda is gelukkig weer beter, was een mini verkoudheid, zonder hoesten of andere vervelende dingen, beetje neusverkouden, kan zelfs wel door de pollen zijn geweest.

Groetjes,
Raffie

Update 17-03-20 (09:15)

Ik werd wakker vanmorgen en dacht dat ik een nachtmerrie had gehad, het zonnetje schijnt en het wordt een mooie dag, tot ik mijn Mac aanzette en toen stroomde de e-mails binnen, klikte de krant aan en ook daar was het alleen maar Corona Corona Corona,….. hmmm het was geen nachtmerrie het is echt, of is het wel een nachtmerrie ? Het is een ramp, een ramp die de hele wereld treft en niemand spaart. De reiswereld wordt hard getroffen, dat is wel duidelijk, daar geen twijfel over. Gelukkig bestaat Cordes Travel al 16 jaar en zijn wij een gezond bedrijf en krijgen we veel vertrouwen van onze gasten. Wij weten zeker dat we hier wel doorheen komen en zien echt wel licht aan het einde vd tunnel, natuurlijk zal het een impact hebben, maar we hebben nog steeds het volste vertrouwen.

Eigenlijk is er weinig nieuws, het is telkens afwachten op datums, tot wanneer er een grens gesloten is en hoe dan verder. De groep van 12 man die we vorige week in Nappstraumen hadden, hebben we vanmorgen op een vliegtuig kunnen krijgen en komen vandaag aan in Amsterdam. Het zag er naar uit dat alle vluchten eruit gaan, dus moesten we snel handelen, in totaal hebben meer dan 6u aan de telefoon gezeten en vaak met z’n tweeën tegelijk, de groep moest zelf ook nog even dubbelchecken op het vliegveld, veel werk, veel stress, maar het is gelukt.

Groepen die begin april op reis zouden gaan hebben we kosteloos omgeboekt naar een andere maand dit jaar en een andere groep naar volgend jaar. We moeten het per situatie bekijken en het hangt allemaal af van de partner en de maatschappij, maar we hebben géén berichten gehad dat geld kwijt zou zijn of in rook op zou gaan, dus daar geen zorgen, het komt allemaal goed en niemand is zijn geld kwijt.

Jullie hebben niet voor niets je visreis bij Cordes Travel geboekt en ook hier laten we zien waar onze slogan voor staat; professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Onze gasten staan er niet alleen voor en we zijn 24u per dag bereikbaar.

Groetjes,
Raffie en Linda Cordes

Update 14-03-20 (19:45)

Alle havens en vliegvelden gaan dicht voor mensen die niet in Noorwegen wonen, wegen worden afgesloten en er komen extra zware grenscontroles. Wegen zoals richting Havoysund worden afgesloten om er voor te zorgen dat alleen inwoners en bedrijven, hulpgoederen en voorraden wel door kunnen. Voorheen had men nog een keuze, binnen komen en 14 dagen quarantaine, nu is er geen keuze meer, je mag het land niet meer binnen. Hieronder een foto vd grenspost voor het dorp Havoysund, mensen die hier geweest zijn kennen het gebouw op de achtergrond. Zij sluiten het dorp en iedereen die aan komt rijden wordt gecontroleerd.

Linda en Raffie Cordes

Update 14-03-20 (08:45)

De stand van zaken op dit moment, Noorwegen is op slot, iedereen die niet in Noorwegen woont en daar niet MOET zijn, wordt terug naar huis gestuurd (lees hier) alle inwoners van Noorwegen die vanuit een niet Scandinavisch land komen moeten direkt naar woonhuis in Noorwegen en moeten 14 dagen in quarantaine. Noorwegen heeft nu ook code oranje (hier) gekregen van Ministerie van Buitenlandse zaken, wat betekent dat je alleen naar Noorwegen moet reizen als het noodzakelijk is. Deze maatregel zal voorlopig tm 27 maart gelden en daarna of hopelijk eerder komen er nieuwe maatregelen, alles is afhankelijk hoe het virus zich zal verspreiden.

Ook de overtochten van Kiel naar Oslo (Color-Line) en van Hirtshals naar Bergen (Fjordline) zijn uit de vaart ivm het virus, alleen de overtochten vanaf Denemarken naar Kristiansand gaan nog. Groepen die hier mee te maken hebben worden door de maatschappij of door ons benaderd.

Ook Cordes Travel heeft op dit moment groepen in Noorwegen, 12 vissers uit Nederland zitten op dit moment in quarantaine in Nappstraumen. Zij zijn afgelopen woensdag aangekomen en pas vrijdag werd officieel een lockdown ingesteld. Zij mogen de accommodatie niet verlaten, maar mogen wel vissen en naar buiten. Zij zouden as woensdag weer naar huis gaan, maar dat wordt dus waarschijnlijk een week later. Uiteraard hebben we kunnen regelen dat zij op de accommodatie mogen blijven en kunnen blijven vissen als zij dit willen. Ze kunnen dagelijks de visgids een lijstje met boodschappen geven die hij dan voor hun haalt. De vissers waren niet blij, maar begrepen de situatie en maken er het beste van. De visserij is top, op het camp is er een dikke 28kg kabeljauw gevangen van 145cm ! Dus de mannen hoeven zich niet te vervelen !

Dat is die nauwe samenwerking die we hebben met onze partners en waarom we roepen dat bij ons kwaliteit voor kwantiteit gaat, liever 100 goede huisjes met partners waar je een langdurige samenwerking mee hebt, dan 1000 huisjes waar je jaarlijks 1 groep naar toe brengt. Ik las ook nog een verhaal over een groep skiërs in Noorwegen die per direkt hun hotel moesten verlaten en aan hun lot zijn overgelaten, dat gebeurd bij ons niet. We hebben gisteren 2x met de groep in Nappstraumen gebeld en we zijn 24/7 voor hun bereikbaar, ook hebben we nauw contact met de visgids, Nordic Sea Angling en allerlei instanties.

De juiste informatie krijgen is erg moeizaam er is heel veel “nieuws” maar de juiste instanties geven vaak geen of laat informatie, er zijn heel veel tegenstrijdige berichten of er is geen informatie te krijgen. Het is een ramp, een ramp voor de hele wereld en iedereen is er mee bezig en heeft er op één of andere manier mee te maken. Uiteraard zijn er ook heel veel vragen over kosten, geld terug, annulering, omboeken enz enz enz allemaal vragen waar niemand op dit moment een goed antwoord op kan geven, mede omdat dit soort situaties niet bekend waren. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de hele wereld in zo’n ramp is terecht gekomen, men heeft hier nooit aan gedacht, nooit rekening mee gehouden, dus kon men er ook niet op inspelen, op reageren of je er voor verzekeren.

En de situatie hier ? Tja vanaf 07:00 in de ochtend tot 23:00 in de avond wordt er hier gesproken over het virus, we delen nieuws, vertellen wat we gezien en gehoord hebben, bellen met collega’s, bedrijven, instanties en beantwoorden de telefoontjes van onze klanten. Tja, laat ik het zo zeggen, Linda en ik hebben leukere tijden gekend, die onzekerheid is het ergste, geen nieuws krijgen en dan de groepen die bellen of ze volgend jaar september wel op visreis kunnen, kom op dat weet ik toch ook niet ? Maar goed we hebben een enorme steun aan een aantal vaste klanten, onze vaste medewerkers en vrienden en kennissen. We blijven positief en nu we zien dat het in China al weer veel minder is, komt er gelukkig ook weer een einde aan dit virus en kunnen we hopelijk snel met z’n allen gewoon weer gaan vissen.

Tot nu toe is 26-03 een belangrijke datum, dan wordt er meer bekend over Noorwegen, gaat het land weer open, blijft het langer dicht en hoe dan verder, afwachten afwachten en afwachten. Alle groepen waar wij van zien dat hun (vis)reis/overtocht misschien in gevaar kan zijn, bellen we persoonlijk op.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes

Update 13-03-20 (15:20)

Noorwegen sluit de grenzen, dat is de informatie die we net kregen van “Innovation Norway”, mensen die al in Noorwegen zijn, moeten 14 dagen in quarantaine blijven en mensen die in Noorwegen aankomen of daar naar toe vertrekken, worden gevraagd om om te keren en niet naar Noorwegen te gaan. Uiteraard hebben we meteen contact gehad met onze groepen en bieden daar alle hulp die we kunnen geven. Groepen waar deze nieuwe regels voor van toepassing zijn benaderen we uiteraard persoonlijk. Op 27 maart wordt er opnieuw bekeken hoe het nu verder gaat, maar er kunnen dagelijks nieuwe veranderingen zijn.