Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Corona virus

Corona virus Covid 19

Beste vakantiegangers,

Wat een vreselijke tijd, voor onze gasten, voor bedrijven, partners en ga zo maar door, de hele wereld staat op zijn kop. Deze Corona crisis zal voor heel veel bedrijven een enorme impact gaan hebben en de reisbranche behoort daar zeker bij.

Vraag: “Ik ga over een paar weken op reis, hoe nu verder ?”
Het is een vraag die iedere vakantieganger op dit moment bezighoudt en er is geen vraag die nu lastiger te beantwoorden is dan deze. ,,Iedereen wil horen ja of nee, maar het probleem is dat we gewoon niet weten hoe het virus zich ontwikkelt. Bovendien verandert de situatie ook nog eens met het uur.” Er zijn heel veel berichten en er moeten door de hele wereld enorme beslissingen genomen worden, iedereen wacht af en iedereen is bang om de verkeerde beslissing te nemen. De politiek, de ministers, de leiders van de hele wereld weten niet wat te doen.

Ook wij moeten afwachten en moeten het allemaal per uur bekijken, pas als er 100% zekerheid is dat de reis van een groep echt een gevaar loopt, kunnen we actie ondernemen. Onze partners, de vliegtuigmaatschappijen, willen géén antwoorden geven op “Stel dat….” en “Als…..” ook zij wachten af tot men 100% zeker weet dat men niet op reis kan.

Op dit moment kan niemand iets doen, je kunt niet zomaar je reis omboeken die al betaald is, je kunt niet zomaar kosteloos annuleren, dit moet per groep, per situatie en per uur bekeken worden. Pas als er 100% zekerheid is dat een reis niet door kan gaan, gaat men kijken wat er gedaan kan worden en ook die acties en verplichtingen veranderen per dag.

Wij hebben sinds 2003 ervaring met het organiseren van reizen naar verschillende landen. En onderhouden permanent contact met betrokken partijen (waaronder overheid, vliegtuigmaatschappijen en onze partners/huiseigenaren) om elke vakantie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Ook in het geval van Corona staan we in de startblokken om samen met jou naar een passende oplossing te zoeken, heb vertrouwen in ons, wij zullen echt onze uiterste best doen, mocht er iets voorvallen.

Op deze pagina, onder deze tekst zullen we belangrijk nieuws melden en mocht er een gevaar zijn voor uw groep, dan nemen we meteen persoonlijk contact op.

Linda en Raffie Cordes
Cordes Travel

Veelgestelde vragen:

Vraag 1:    “Ik heb nog geen 100% zekerheid dat onze reis niet door kan gaan, moet ik nu wel mijn laatste betaling doen ?”
Antwoord:
Ja jullie moeten het openstaande bedrag gewoon voldoen, dit omdat er nog geen 100% zekerheid is dat jullie reis geannuleerd zal worden. Mocht de reis met 100% zekerheid niet door gaan, dan kijken we samen naar een andere datum in 2020 of in als het echt niet anders kan in 2021, let wel dat veel huiseigenaren je niet zomaar omboeken naar 2021. Kortom, jullie zijn het geld voor de reis niet kwijt. Cordes Travel neemt zelf contact op met de groepen als er kans is of 100% zekerheid is dat een reis geen doorgaan zal hebben, hou de e-mail goed in de gaten.

Vraag 2:    “Ik ga over een paar weken/maanden op reis, kan ik mijn reis nu al omboeken ?”
Antwoord:
Nee, men kan pas omboeken als er 100% zekerheid dat de reis niet door zal gaan. Die 100% zekerheid is er als een land zijn grenzen nog dicht heeft voor buitenlanders, als men zelf het eigen land niet mag verlaten of als een maatschappij zijn vluchten of overtochten zelf annuleert. Wij nemen zelf contact met jullie op als wij zien dat een reis met 100% zekerheid niet door kan gaan, tot we nog geen 100% zekerheid hebben, kunnen we helaas géén enkele actie ondernemen.
Vraag 3:    “Kunnen er kosten zijn als we “gedwongen” moeten omboeken ?”
Antwoord:
Ja helaas is het mogelijk dat er kosten zijn bij het moeten omboeken van je reis door de Corona-crisis. De maatschappijen zijn helaas niet zo soepel en zijn keihard zakelijk, elke euro die zij extra kunnen verdienen zullen ze ook niet laten, logisch misschien daar ze miljoenen en misschien wel miljarden hebben verloren. Kortom het is dus heel goed mogelijk dat je vliegticket of overtocht duurder is dan de prijs die je bij de boeking hebt betaald, zij kijken naar de prijs van je ticket op dit moment en die zijn vaak duurder. Voor ons natuurlijk weer een ramp, want men is niet blij met het virus, niet blij met het omboeken en al helemaal niet als er extra kosten zijn.

U
pdate 17-09-20 (Update 07:00)

Hallo allemaal,
Hier weer even een update, maar eigenlijk zonder groot nieuws. Afgelopen week hadden we 29 vissers in Nappstraumen gehad en vandaag weer nieuwe groepen in Nappstraumen, Havoysund, Vega en nog een aantal huisjes. Kortom we hebben nog aardig wat groepen in Noorwegen de komende weken. De laatste groep vertrekt 26-10 uit Noorwegen, dus nog een volle bak de komende weken.
Verder nog steeds enorm druk op kantoor elke dag weer nieuwe wijzigingen, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022 en natuurlijk de normale gang van zaken. We krijgen ook heel veel vragen over hoe wij het voor elkaar krijgen om vissers in Noorwegen én IJsland te krijgen, want maandag gaan er ook weer 3 groepen naar IJsland en allemaal netjes volgens de regels en volgens de wet. Vissers vragen zich af waarom hun visreis (zelf geboekt of via een ander reisbureau) geannuleerd is en onze groepen wel mogen reizen.
We hebben zelfs een aantal groepen die nu bij Cordes Travel hebben geboekt omdat hun andere visreis geannuleerd was bij een collega en die groepen toch echt nog wel zin hadden in een visreis dit jaar. Sorry beste vissers, wij geven onze kennis en expertise niet weg, dat is nu Cordes Travel. Ik zie wel eens advertenties van “Wij zijn de grootste, wij zijn de beste, wij hebben de meeste kennis en de meeste ervaring” zelf ben ik geen voorstander om jezelf op de schouder te kloppen, dan vinden mensen je al snel arrogant en zeker als je dan ziet dat een collega zijn groepen wél in Noorwegen en IJsland krijgt. Maar goed zoals gezegd, wij geven onze kennis natuurlijk niet openbaar, ik bedoel een 4-sterrenkok zal ook zijn recept niet delen toch ? Tja en dat kan en zal ons niet altijd in dank afgenomen worden, maar geeft niets, Cordes Travel is Cordes Travel en wij varen onze eigen koers.
Het weer was afgelopen week slecht, veel regen en veel wind, toch hebben de groepen in Nappstraumen allemaal hun vis kunnen vangen en hun 20kg visfilet mee kunnen nemen, vis zit er genoeg in de gebieden, alleen men kan niet altijd naar de stekken waar de hele grote zwemmen. Het is dan een groot voordeel dat je bij Nappstraumen en Havoysund 95% vd tijd gewoon kunt vissen, ook als het weer slecht is.
Verder eigenlijk net zoals altijd alles onder controle en een heel goed gevoel dat we alle groepen van dienst konden zijn, maar we hebben pas écht even rust na 26 oktober als de laatste groep weer veilig in hun thuisland is geland, dan hebben we pas echt even rust. Nou ja rust….. dan gaan we beginnen aan alle formulieren, nieuwe boekingen voor 2021 en 2022, de Cordes Traveldag en alles weer gereed maken voor 2021. De eerste groepen gaan begin maart naar Noorwegen, dus dat is ook al weer snel, dus echt rust of vakantie is er niet.
Zelf gaan we woensdag nog naar Noorwegen, last minute naar Nappstraumen, vanuit daar gewoon elke dag werken, maar wellicht toch ook even een paar uurtjes vissen en even genieten, al gaat het werk gewoon door en gaat de Ipad mee aan boord. We zijn dus gewoon net zoals anders te bereiken via de e-mail en telefoon, werk gaat voor. We vertrekken de 23-09 tm 30-09-2020.
Linda en Raffie

U
pdate 06-09-20 (Update 18:00)

Hallo allemaal,

Alles dik in orde !!
We hebben nu 3 groepen in Nappstraumen Lofoten Noorwegen, die gewoon konden vliegen, gewoon boodschappen mogen doen (onder bepaalde voorwaarden), gewoon mogen vissen en zelfs een rondje mogen rijden. Ook mogen zij na hun visreis van een week, gewoon weer naar huis toe, moeten niet langer in quarantaine blijven en ook bij thuiskomst is er geen quarantaine. Natuurlijk telt dit niet voor elke gemeente en elke accommodatie en kan ook niet zomaar, men moet daar wel wat papieren voor hebben en die hebben onze groepen. Volgende week 7 groepen in Nappstraumen Lofoten en tot eind oktober hebben we nog minimaal 100 vissers in IJsland en Noorwegen, dus volle bak. Hoe dit allemaal kan ? Tja een sterrenkok verteld zijn geheimen niet natuurlijk, ik kan jullie wel verklappen dat het allemaal 100% volgens de wet is en in overleg met de ambassade. De groepen zelf geven aan dat men niemand met een mondkapje ziet en met de papieren die ze hebben, alles in orde is.

Ook in IJsland hebben we deze week twee groepen en ook daar “niets” aan de hand, bij aankomst moest men een test doen en tussendoor nog een test, onze gasten zijn volledig op de hoogte en vangen bakken vol met vis !!

Volg de >>vangstberichten<< maar eens !

Raffie

U
pdate 04-09-20 (Update 15:00)

Hallo allemaal,

FJORDLINE IS OPEN !!!!

We hebben weer wat goed nieuws, na veel overleg en zelfs gesproken met de grote baas in Noorwegen, hebben we het voor elkaar dat de Fjordline WEL groepen uit NL en België meeneemt van Cordes Travel, dus alles groepen die naar Hellesoy of Havferie zouden gaan, kunnen gewoon reizen ! Ook hebben we nog steeds groepen in Noorwegen en doen we zelfs gewoon nieuwe boekingen voor dit jaar. Men mag gewoon naar Noorwegen onder bepaalde voorwaarde en men mag ook gewoon vliegen. Kortom volop reizen naar die huisjes waar de groepen welkom zijn. Vragen ? Mail gerust !

Raffie

U
pdate 02-09-20 (Update 22:00)

Hallo allemaal,

We hebben gebeld met twee instanties en beide geven aan dat NL en België voor Noorwegen nog steeds op rood staan en ook voorlopig blijven. Het ziet er naar uit dat er vandaag rond 14.00 een officiële persconferentie komt in Noorwegen, maar we verwachten daar geen grote veranderingen. Een land krijgt status groen als deze niet meer dan 20 besmettingen per 100.000 inwoners heeft. Nederland heeft er nu 35 en België 85 en dan ga je niet zomaar terug naar die 20 om op groen te komen.

Maar men kan en mag gewoon naar Noorwegen, onder speciale regels en met een speciaal document, tevens is het ook nog afhankelijk vd gemeente waar de accommodatie staat, ook zij mogen bepalen of toeristen uit rode landen welkom zijn of niet, kortom elke boeking is anders en dat brengt enorm veel puzzelwerk met zich mee. Wij nemen zelf contact op met elke groep, daar het elke dag weer kan veranderen, oa met vluchtschema’s kunnen we geen weken vooruit werken. Een groep omboeken die “pas” bijvoorbeeld na 16-09 gaat, heeft nog geen zin, de maatschappij wil dit nog niet en er kan nog van alles veranderen.

Bij deze willen Linda en ik ook een heel heel heel GROOT compliment geven aan die groepen die de komende weken op reis gaan, jullie hebben veel geduld en zijn flexibel, dit maakt ons werk een stuk makkelijker. We hebben geen boze groepen meer, oke men is niet blij, maar zijn wij ook niet en men heeft veel respect voor ons werk. Daarbij nog een hele grote dank voor die groepen die soms met extra kosten de komende weken toch op visreis gaan, we hebben zelfs nog 5 boekingen gedaan voor Nappstraumen en Havoysund, groepen die toch nog wel heel veel zin hadden. Al die groepen hebben het volste vertrouwen in Cordes Travel en gaan gewoon lekker vissen en dat gaat prima, ook in IJsland zijn de groepen zonder problemen aangekomen. En gelijk hebben ze, de vangsten zijn top, dus “why not ?”

Men mag trouwens ook, onder bepaalde voorwaarden weer boodschappen doen, dat is ook weer goed nieuws.

Later vandaag wellicht meer nieuws, mits er iets te melden is ….

Update 22:00 er is geen nieuws verder, alles blijft zoals hier op deze pagina vermeld.

Raffie

U
pdate 24-08-20 (14:00)

Hallo allemaal,

Even een korte update, als eerste gaat het nog steeds slecht met de moeder van Linda, we denken dat ze het einde vd week niet meer gaat halen, Linda gaat nu 2x per dag naar het ziekenhuis en heeft eigenlijk ook al afscheid genomen. Ze zou liever meer gaan of langer, maar helaas dit laat het werk niet toe. Natuurlijk gaat familie voor, maar we kunnen moeilijk tegen jullie zeggen we zijn een week gesloten, dat gaat niet. Dus ook bij Cordes Travel “The show must go on”. Wat wel ENORM triest om mee te maken is het werk van grote bedrijven en huiseigenaren, er geeft bijna niemand meer antwoord. We moeten steeds vaker na 2 dagen weer mailen en dan nog eens mailen en dan gaan we maar eens bellen, bedrijven, overtocht-maatschappijen, hotels, vliegtuigmaatschappijen, autoverhuurbedrijven, verzekeringen, huiseigenaren, dokters, Ambassade en ook de sportvissers, allemaal roepen ze hetzelfde “sorry druk druk druk, geen tijd en nu zeker niet met de Corona” tja…. druk druk en wij dan ? Wij werken toch ook langer door en maken soms dagen van 06:00 tot 23:00, het is niet anders, maar de bedrijven sluiten gewoon en zoek het maar uit, mooi excuus die Covid-19. Op deze manier kun je dingen niet afronden, in orde maken en moet je telkens wachten op antwoorden van partners, maar ook vd sportvissers en dat snap je dan niet, die willen toch dat hun reis in orde komt ?

Raffie

U
pdate 22-08-20 (11:00)

Hallo allemaal,

Even een korte update, men mag gewoon naar Noorwegen, althans de meeste groepen, ligt ook aan de manier van reizen en de huiseigenaar. Maaaaaar rond 2 september komt er weer een update uit Noorwegen, ik denk zelf de 31e, dus dan is er weer meer nieuws. Maar die groepen die de komende periode TOT 2 september gaan, zijn we allemaal aan het mailen en bellen, die groepen na 2 september nemen we nog contact mee op, maar we werken op volgorde vd datum van vertrek. Kortom bijna alle groepen kunnen gewoon naar Noorwegen en kan men gewoon gaan vissen, elke dag, alleen die informatie geven we niet openbaar, alleen aan die groepen die bij Cordes Travel geboekt hebben, want sommige regels zijn heel speciaal en tellen echt niet voor elke accommodatie of huisje.

Raffie

U
pdate 21-08-20 (13:00)

Hallo allemaal,

Even een korte update, ofwel nieuws, dat er in vliegtuigen geen besmettingen zijn geweest. Lees >>dit<< artikel maar eens. Kortom iedereen die bang was om te vliegen omdat men dacht juist dáár besmet te worden, was gelukkig onterecht bang. Er is niemand in een vliegtuig besmet geraakt door iemand die corona heeft, wat weer goed nieuws is voor de luchtvaartmaatschappij. Hier is het een beetje stress, IJsland op oranje, Noorwegen op rood, maar men mag wel komen, overtocht-maatschappijen nemen geen NL-ers en Belgen mee en vliegtuigmaatschappijen gelukkig wel. Kom je uit een rood land ben je bij sommige huiseigenaren wel welkom, andere hebben het liever niet. Tja en dan nog het Penn Havoysund Festival 2020, wat op 9 september zou plaats vinden met 45 vissers, deze is ook afgelast daar de maatschappij de vlucht eruit gehaald heeft, we kunnen dan 2 dagen later vliegen en 1 dag eerder terug, maar dat is natuurlijk geen optie, dus ook al die groepen omboeken, wat trouwens inmiddels gebeurd is.

Dus het is nu puzzelen en overal achteraan bellen en mailen en alles komt tegelijk. Tot overmaat van ramp ligt de moeder (80) van Linda ook heel erg slecht en moet/wil Linda ook elke dag een paar uur naar het ziekenhuis, wat natuurlijk ook weer veel druk geeft. Het is natuurlijk een hotline met de familie en 2x per dag bellen met dokter hoe het met moeders gaat. Maar ja “The show must go on” het werk gaat gewoon door en dat kan ik ook niet alleen, dat is te veel. Dus wederom diep zuchten, 2x met je hoofd schudden en keihard doorgaan.

Raffie

U
pdate 19-08-20 (07:00)

Hallo allemaal,

Slecht nieuws voor IJsland, deze was geel, maar is nu voor NL code oranje. (alleen reizen indien noodzakelijk) en dat is omdat men 10/14 dagen in quarantaine moet. Maar daar zijn speciale regels en afspraken voor, deze zullen we met onze gasten bespreken, we mailen jullie persoonlijk als het 100% zeker is dat tijdens jullie reis code oranje hebben.

Doe ons een heel groot plezier en bel, SMS of WhatsApp ons niet, we zijn alleen vandaag al 22x keer gebeld, ook door groepen die eind september gaan. Door telkens bezig te zijn met groepen die pas over een paar weken gaan, kunnen we de groepen die de komende dagen gaan niet helpen. Wij nemen zelf via mail of telefoon contact met jullie op, maar door telkens 20 min. aan de telefoon te hangen, komen we niet aan ons werk toe en dat is snel handelen met maatschappijen en partners, we zijn wellicht al volop bezig met jullie boeking.

Raffie

U
pdate 18-08-20 (17:00)

Hallo allemaal,

Goed nieuws voor Zweden, deze is geel, dus men mag weer naar Zweden.

Raffie

U
pdate 15-08-20 (14:00)

Hallo allemaal,

IJsland heeft vanaf 19-08 veel zwaardere quarantaine-regels voor de Nederlanders en Belgen. Hoe dit effect heeft voor onze groepen, mailen we de groepen persoonlijk !

Raffie

U
pdate 12-08-20 (14:00)

Hallo allemaal,

Nederland is na België nu ook op rood voor Noorwegen, dat betekent dus heel veel voor onze groepen, wij zullen alle groepen persoonlijk informeren. Dus de Nederlanders zijn tot eind augustus niet meer welkom in Noorwegen, of onder bepaalde voorwaarden. 26-08 of wellicht eerder horen we of NL en België rood blijven of groen worden, we houden alles netjes en goed in de gaten. Kortom ga je na 26-08 dan is er nog niets aan de hand, duimen dus.

ps ivm de drukte het overzicht van wat te hebben verstuurd/beantwoord, antwoorden we alleen nog via de e-mail of telefoon (liefst e-mail) en niet via WhatsApp en SMS of Messenger.

Raffie

U
pdate 30-07-20 (19:00)

Hallo allemaal,

Helaas slecht nieuws voor onze Belgische klanten, zij mogen vanaf zaterdag 1 augustus 00:00 Noorwegen niet meer in. Helaas voldoen de Belgen niet meer aan de maximaal 20 besmettingen per 100.000 inwoners per 2 weken, zij komen er boven. In Noorwegen telt de regel dat een land code rood krijgt als dit land meer dan 20 besmettingen heeft per 100.000 inwoners. >>meer informatie<< Iedereen die toch naar Noorwegen gaat zal in Noorwegen per direct 10 dagen in quarantaine gaan. Dus wij zullen alle vissers die de komende dagen gaan helpen om dit nu ook weer in orde te krijgen, alsof ons werk als niet druk genoeg was nu dit er ook nog bij.

Goede nieuws is dat Noorwegen de besmettingen in de landen op de voet gaat volgen en zij rond 7 augustus en 21 augustus weer gaan kijken hoe het dan met de besmettingen staat, dus het kan goed zijn dat men nu nog niet op reis kan maar 22-08 wel. Dit brengt natuurlijk ook weer heel veel onzekerheid en stress met zich mee voor iedereen. Wij zullen morgen meteen contact opnemen met de SAS, KLM, Sixt en alle partners om te zien wat hun policy is. Wij zullen alle groepen persoonlijk op de hoogte brengen.

Ivm de enorme drukte zullen we alleen antwoorden via de e-mail en zien geen mogelijkheid om via WhatsApp, SMS en Messenger iedereen te beantwoorden, heb je geen e-mail op dit moment, laat dit ons dan even weten, maar tegenwoordig heeft iedereen email op zijn telefoon en Ipad, dus dat zit wel goed denk ik.

Goed, we gaan weer volop aan het werk en het lijkt net alsof wij keer op keer een nieuwe golf met werk en problemen krijgen.

Raffie en Linda

U
pdate 24-07-20 (08:00)

Hallo allemaal,

Voor die groepen die naar Noorwegen vliegen !
Vraag aan de incheckbalie of je je bagage ergens moet ophalen, vlieg je op dezelfde dag door naar je bestemming, dus zonder hotel-overnachting, dan zou je bagage theoretisch in 1x door moeten gaan naar de bestemming. Heb je een overnachting op Oslo, dan MOET je je bagage ophalen, meenemen naar het hotel (met een karretje) en de volgende dag weer inchecken. Maar we hebben net te horen gekregen van een groep die naar Leknes ging en dus in 1 dag van Amsterdam naar Leknes vloog, dat zij hun bagage in Oslo moesten ophalen, daarna naar buiten en meteen weer omdraaien en weer opnieuw inchecken ! Dat is een hele rare gang van zaken, de heren kennen we goed en zijn dus te vertrouwen, dus lag niet aan hun. Zij moesten dus de koffers vd band halen, naar buiten lopen, rechtsomkeer en weer door de douane en wederom de bagage inchecken. Wij gaan dit vandaag natuurlijk uitzoeken bij de SAS, want dit is niet de normale gang van zaken. Let dus zelf heel goed op waar je koffers naar toe worden “gelabeld” dus wat er op dat lange witte label staat wat je aan de balie (of machine) krijgt. Vraag ook aan de balie extra goed of je je koffer in Oslo moet ophalen. Zodra wij meer weten, melden we dit op deze pagina, zo kunnen we het snelste iedereen bereiken.

Raffie

U
pdate 20-07-20 (09:00)

Hallo allemaal,

Nog even een kleine update….
Als eerste wil ik aangeven dat er heel veel verschillende informatie te vinden is op tientallen website, vertrouw die informatie waar u een goed gevoel bij heeft. Wij kunnen helaas niet elke dag onze informatie nog eens extra verdedigen. De informatie die wij geven komt van verschillende bronnen in het binnen en buitenland. Wij staan achter deze informatie, leest u elders andere informatie, dan moet u zelf kiezen welke informatie u gelooft. Het zijn bizarre tijden en het is heel erg jammer dat er geen enkele website of bedrijf in Europa is die 24u per een update heeft en waar men 100% vanuit kan gaan dat die info klopt. Wij vertrouwen onze informatie, andere website geloven hun informatie of zijn niet up to date.

De laatste dagen krijgen we heel veel e-mails met de vraag of men wel samen mag rijden, we hebben dit al gedeeld op deze pagina, we hebben al verteld dat dit geen probleem is, dus ja als men ons dan een mail stuurt, gaan we niet zeggen dat die informatie niet klopt en moeten we onze informatie  weer herhalen en dat kost enorm veel tijd. Kortom wij zoeken onze informatie zorgvuldig uit en kunnen deze niet weerleggen, verdedigen of herhalen. Heeft u elders andere informatie gevonden is het aan jullie welke te geloven. Allemaal enorm vervelend en voor de toeristen een ramp, daarom enorm jammer en zelfs schandalig dat er geen gezamenlijk platform/website is waar men 100% de informatie kan vertrouwen, ook onze informatie is maar 98%. Juist die onzekerheid is vervelend voor de groepen, men wil zekerheid en dat snappen we als geen ander, wij worden er ook gek van.

Denemarken, men mag door Denemarken rijden, maar men mag er niet voor 1 of 2 nachten overnachten, wil je overnachten in Denemarken moet dit voor minimaal 6 nachten zijn, volgens de regering, er door heen rijden is geen probleem.

Zweden geeft code oranje, je mag naar Zweden op vakantie, maar na terugkomst is het advies om 14 dagen in quarantaine te gaan, maar dit is niet verplicht. We hebben al groepen gehad in Zweden, met het vliegtuig en hebben totaal geen problemen gehad en bij thuiskomst weer aan het werk gegaan. Het is allemaal erg lastig, zoals eerder gezegd die onduidelijkheid voor onze gasten en ook voor ons is het ergste, het veranderd van dag tot dag en er is geen informatie te vinden die 100% klopt en ook up to date is, zelf niet de regeringen.

Raffie

U
pdate 17-07-20 (11:00)

BELANGRIJK – BELANGRIJK – BELANGRIJK  !!!!!!!

Hallo allemaal,

Alle groepen krijgen de vliegtickets en vouchers pas 2-3 weken voor vertrek, heb je je papieren 7 dagen vóór vertrek niet, mail dan meteen even !! Waarom pas zo laat ? Omdat de SAS elke dag schemawijzigingen heeft, wij hebben nu voor 1 groep reeds 4x een schema-wijziging gehad, dus hebben deze groep al 4x nieuwe vouchers en vliegtickets moeten sturen, dit kost veel tijd, moeite en geld.

Verder is het HEEEEELLL belangrijk dat je heel goed je vliegtickets zélf controleert en de borden op het vliegveld in de gaten houdt !! Dus er wordt heel veel meer vd groepen zelf verwacht en een heel groot deel eigen verantwoordelijkheid !!

Raffie

U
pdate 15-07-20 (07:00)

Hallo allemaal,

Vanaf vandaag is Noorwegen weer open voor mensen uit oa Nederland en België, vanaf vandaag hebben we dan ook meteen de eerste 4 groepen in Noorwegen en volgende week 8 groepen en daarna loopt het aantal flink op, alles bij elkaar dit jaar nog meer dan 500 vissers/familie in Noorwegen. Uiteraard hopen we dat zij na al ons werk de afgelopen maanden ook een paar minuten tijd voor ons vrij willen maken door even wat foto’s via de e-mail, WhatsApp, SMS of heel makkelijk via Zeevisland.com vd vangsten naar ons te sturen. Zeevisland, waar alle vangstberichten komen te staan. >>invoer<< en >>vangstberichten<< uit Noorwegen en IJsland, nu al bijna elke dag nieuwe berichten.

Verder is er, zoals telkens de afgelopen maanden, veel onduidelijkheid en teveel verschillende en onjuiste informatie. Zo mag je in NL en België gewoon met meerdere personen in 1 auto rijden, advies is wel een mondkapje dragen, maar dat is een advies, waarom zou je als je een paar dagen later elke dag bij elkaar in hetzelfde huis leeft en op de boot staat naast elkaar. Zo mag men ook gewoon door Zweden en Denemarken rijden en mogen ook de Belgen vanaf vandaag gewoon naar Noorwegen. IJsland is al langer open, dus ook daar geen problemen om naar toe te gaan, ook hoeft men na de reis niet in quarantaine als men uit Noorwegen of IJsland komt. Op de vliegvelden moet men een mondkapje dragen en in het vliegtuig is een mondkapje verplicht. Let op het kan zijn dat er geen handbagage in de bakken mogen, maar onder je stoel moeten, past bijvoorbeeld je trolley niet onder de stoel voor je, dan gaat hij gratis in het ruim, denk wel aan je prive-spullen (paspoort, medicijnen, Ipad, laptop enz enz) en dat alle trolleys uit het vliegtuig komen allemaal zwart zijn, de meest gekozen kleur voor een trolley, zorg dat jou trolley dus heel goed herkenbaar is. Kortom alles is tot op heden weer redelijk normaal.

Wij wensen alle vissers van Cordes Travel visreizen een geweldige visreis !!
Hou ons op de hoogte !

Linda en Raffie Cordes

U
pdate 10-07-20 (14:00)

Hallo allemaal,

Vandaag is het dan 100% officieel, Noorwegen is nu ook weer open voor Nederlanders en Belgen, zonder quarantaine, vanaf 15-07 ! Kortom alle Belgen en Nederlanders zijn vanaf 15 juli weer welkom in Noorwegen, IJsland was al weer open en nu is Noorwegen ook weer open. Wij hadden dit 25-06 al bekend gemaakt, dat de kans 99,9% zou zijn, maar goed nu is het 100%. Men hoeft bij aankomst in Noorwegen of als men terug in NL of België komt niet in quarantaine. Uiteraard zijn we blij, alleen ook wij zijn er nog lang niet, want nu het officieel is hebben we al 4 aanvragen en 6 boekingen binnen, leek wel alsof deze mails al klaar stonden om verzonden te worden. Voor ons de komende dagen dus weer volle bak werk, alles dubbel dubbelchecken, want er zijn heel veel wijzigingen geweest, veel veranderingen, dus alles moet wel kloppen en helaas maken de maatschappijen ook best wat fouten, dus die moeten er ook uit halen.

Ivm de drukte zullen de reisbescheiden, zoals route, tickets voor overtocht of vlucht en de vouchers later komen dan men gewend is. Heb je 2 weken voor vertrek nog géén papieren via de post ontvangen, mail dan DIREKT even !! Dan zijn deze met de post niet aangekomen en versturen we ze via de e-mail. Wacht dus niet tot een dag voor vertrek, maar zorg dat je uiterlijk 2 weken voor vertrek alles in orde hebt !

Let op: controleer alle papieren EXTRA goed, check alle namen, alle datums en alle tijden, men is hier zelf verantwoordelijk voor, ook volgens de wet. Mis je een vlucht omdat er iets fout stond in de papieren, dan is men zélf verantwoordelijk, dit is wettelijk vastgelegd, dus check alles 10x !! Zijn er vragen, klopt iets niet, bel ons niet, maar stuur even een e-mail met duidelijk wat er naar jou idee niet in orde is.

Is alles in orde dan wensen we jullie een GEWELDIGE visreis en laat ons via WhatsApp, SMS, Email, Facebook of Zeevisland iets weten, dat is het minste wat jullie voor ons kunnen doen.

Groetjes,
Raffie en Linda

U
pdate 08-07-20 (10:00)

Hai,

We dachten nu alles weer open gaat wordt het rustiger en gaan we de goede kant op, maar niets is minder waar, het lijkt wel of het erger wordt. Nu dat de vluchten weer opstarten en men probeert zoveel mogelijk mensen tegelijk te vervoeren, worden er vluchten gecombineerd en daarmee kan de maatschappij weer een vliegtuig minder inzetten. Dus een flink aantal schema-wijzigingen, de meeste maar een paar minuten of max een half uurtje, maar ook een paar groepen die een andere vlucht moeten hebben. Maar zoals altijd alles onder controle, maar dat kan alleen als we er veel tijd in steken, dus vanochtend weer om 06:30 begonnen en zijn niet voor 21:00 klaar vandaag.

Gelukkig ook weer heel veel leuk werk, nieuwe aanvragen en nieuwe boekingen geeft weer wat positiviteit voor de toekomst. Er is veel interesse voor IJsland, A Rorbuer (logisch na alle berichten van heilbot bij de >>vangstberichten<<, Nappstraumen en de >>Penn Festivals<<. Toch ook best aardig wat groepen teruggeboekt, groepen die van 2020 naar 2021 hadden omgeboekt en nu toch wel in 2020 nog op visreis wilde. Aantal groepen terug kunnen boeken en voor die andere 9 groepen een nieuwe boeking 2020 gedaan en die van 2021 laten staan, anders blijven we bezig. Kortom we hebben nog heel veel werk, enorm vee administratie en boekhouding. Goede nieuws is ook dat we nog geen burn-out hebben, geen stress en geen zorgen, we hebben alles onder controle en ook Cordes Travel gaat dit zeker overleven, dus we zien ook de toekomst positief in, natuurlijk missen we heel veel inkomsten volgend jaar, maar we komen er wel bovenop, moeten jullie wel blijven boeken en alvast naar 2021 en 2022 gaan kijken.

Groetjes,
Raffie

U
pdate 25-06-20 (16:30)

Hallo allemaal,

Noorwegen gaat weer open vanaf 15 juli !!!!
YES, we mogen vanaf 15 juli weer naar Noorwegen, IJsland was al open, Noorwegen nu ook !
Voor die groepen die nu toch nog willen boeken, mail ons en we gaan kijken of we nog huisjes vrij hebben !

Let wel, er zullen nu ook groepen zijn die niet “willen” vliegen, men vindt het te gevaarlijk, niet leuk of een andere reden, maar de huiseigenaren, partners en maatschappijen zullen daar geen begrip voor hebben, zij zullen dat niet zien als goede reden om te annuleren, om kosteloos om te boeken of geld/voucher terug te geven. Men kan weer reizen dus zal men ook de reis “moeten” ondernemen. Maar we kunnen het altijd navragen uiteraard en men kan ten alle tijde annuleren, op eigen kosten. Bedrijven houden geen rekening met gevoelens, dus hou daar rekening mee.

Raffie

U
pdate 20-06-20 (07:30)

Hallo allemaal,

25 juni wordt er bekend gemaakt dat Denemarken weer open gaat voor Nederland en België en dan zal dat per 27 juni zijn, de berichten zijn dat er 90% kans is dat Nederlanders en Belgen dan weer door of naar Denemarken kunnen vanaf 27 juni.

Raffie

Update 17-06-20 (07:00)

Hallo allemaal,

Nieuwe regels voor het vliegen met de maatschappijen. Handbagage mag voorlopig niet meer in de bagagebakken boven de stoelen dit om besmetting met Covid te voorkomen. De handbagage moet nu onder de stoel voor je of onder je eigen stoel. Dus trolley’s, rugzakken, tassen enz enz enz moeten ingecheckt worden en gaan gratis in het ruim, let dan wel op je Ipad, laptop, portemonnee, paspoort, rijbewijs, medicijnen enz enz enz. Kortom je kunt dus geen grote handbagage meer meenemen voorlopig alleen een tasje wat onder de stoel past. Verder ben je verplicht om bij het inchecken en tijdens de vlucht een mondkapje te dragen, daar moet je zelf voor zorgen ! Neem een reserve mee want als ie kapot gaat of je bent hem kwijt, kun je geweigerd worden, dus wees goed voorbereid. Zodra alles weer gaat vliegen en de Covid een beetje weg blijft, zal dit allemaal snel weer naar normaal gaan, ook dit is weer zo’n eerste try-out en dan ziet men dat dit veel te veel tijd kost en is die regel snel weer verdwenen.

Norwegian gaat 76 routes bijvoegen aan hun programma en ze gaan 12 vliegtuigen meer inzetten, kortom allemaal positieve berichten, nu hopen dat Noorwegen de grenzen voor NL en België snel weer open zet.

Tot slot is er geen service/catering meer aan board, er kan dus niet meer gegeten of gedronken worden aan boord, ook dit om besmetting te voorkomen en contact met veel personen te voorkomen, neem dus NA de douane zelf een flesje water/limonade mee aan boord. Als je eenmaal door de douane bent mag je altijd nog iets van eten en drinken kopen voor aan boord.

Raffie

Update 15-06-20 (16:00)

Hallo allemaal,

We hebben weer wat nieuws uit Noorwegen. Noorwegen blijft nog steeds gesloten voor Nederlandse en Belgische toeristen, helaas. Maar zij gaan vóór 20 juli weer kijken of de grenzen voor meer landen open mogen. Finnen en delen van Zweden, net als Denen mogen Noorwegen wel weer in. Dus afwachten en we hopen tussen 15 en 20 juli weer meer nieuws te hebben. Als we de partners spreken en de kranten zo lezen in Noorwegen, hebben we zelf een hele goede hoop dat men vanaf eind juli weer naar Noorwegen mag, duimen en WEER afwachten dus !

Update 11-06-20 (18:00)

Hallo allemaal,

We hebben weer nieuws uit Noorwegen, staatsminister Knut Arild Hareide heeft bekend gemaakt dat de maatschappijen SAS, Norwegian en Wideroe, weer alle stoelen mogen gebruiken in de vliegtuigen. Voorheen moesten alle maatschappijen de middelste stoel vrij houden, maar door de verbeterde luchtcirculatie systemen, het verplicht dragen van mondkapjes (zorg dat je die nu al koopt) en het zwakker worden vh virus zelf is er dus besloten dat de vliegtuigen weer vol mogen vliegen. De prijzen kunnen hierdoor de komende weken voor nieuwe tickets voor dit jaar enorm dalen in prijs, dus men kan dit jaar nog op visreis en daarbij gebruik maken van goedkopere vliegtickets, met een beetje geluk. Heb je nog interesse om dit jaar op visreis te gaan, mail ons even dan geven we een prijs voor de vlucht, huurauto/transfer, huis en boot en wie weet kun je in augustus of september toch nog naar Noorwegen. Wij hopen 15 juni meer te weten tot wanneer Noorwegen de grenzen dicht zal houden, wij verwachten tot 15-07, duimen en afwachten dus.

Groetjes Raffie Cordes
Cordes Travel visreizen
info@cordestravel.nl

Update 11-06-20 (10:00)

Hallo allemaal,

We hebben weer nieuws uit IJsland. We mogen binnenkort IJsland weer in en dan wordt je bij aankomst op Keflavik (ook wel bekend als Reykjavik) op Corona getest, alleen als er 5 vluchten tegelijk landen en men moet die allemaal testen, gaat dat heel veel tijd kosten. De kans is heel groot dat de groepen hun busverbinding of binnenlandse vlucht gaan missen. Om die reden gaan wij huurauto’s (incl. in de prijs) aanbieden voor onze gasten. Zodra zij dan klaar zijn met de test, kunnen zij zelf meteen op pad en is er geen stress of ze hun transfer (vlucht of bus) gaan missen. Het is ook mogelijk dat we een hotelovernachting boeken voor de groep op de eerste dag, zodat zij na de test niet meer op pad hoeven en meer rust kunnen creëren en de volgende dag uitgerust op pad kunnen, dit uiteraard als je dat wenst en op eigen kosten. De test die de personen moeten doen in IJsland kost 100,- euro per persoon en moet men in IJsland ter plaatse betalen, dit is een besluit vd regering en niet van Cordes Travel.

Je mag dus gewoon door naar de bestemming zonder het resultaat af te wachten, ben je “Covid-vrij” dan krijg je via de SMS of e-mail een melding, ben je wél drager vh Covid virus, dan gaat men je bellen en wordt er besproken wat te doen, hier zijn hele strenge regels, zorg dus dat je bereikbaar bent en blijft in IJsland.

Dat betekent ook dat als men wil, dus voor die groepen die nog niet geboekt hebben om dit jaar nog naar IJsland te gaan, want veel groepen uit de hele wereld hebben omgeboekt naar 2021 en er zijn dus huizen en boten vrij voor de komende maanden.

Raffie

Update 06-06-20 (08:00)

Hallo allemaal,

Stapje voor stapje gaan we de goede kant op, maar blijft het zoeken van duidelijk en het juiste nieuws een opgave. De landen houden zich niet bezig met de toeristen en geven geen duidelijke berichten over wat wel en niet kan en mag. Zo hebben we nu een groep in Zweden en vangen daar grote snoeken en snoekbaars, ze zijn het land ingekomen zonder problemen, terwijl het land op oranje stond. Zweden en de KLM gaven aan dat toeristen in Zweden welkom zijn, alleen niets officieel te vinden, de groep wilde zelf het risico nemen en zijn gegaan, met succes, nu alleen afwachten of ze 2 weken in quarantaine moeten na terugkomst in NL.

Eigenlijk hetzelfde verhaal met Denemarken, DK wil geen toeristen voor 31-08-20 maar volgens de manager van Fjordline, mag men wel door DK rijden om naar Noorwegen te gaan, zodra Noorwegen open zou gaan. Maar goed die info is nergens te vinden en moeten we ons maar houden aan de informatie die we vd Fjordline krijgen, zij laten geen honderden mensen staan voor de deur, dus hun info moet wel kloppen.

We hopen dat we 15 juni meer weten, dan zal er in veel landen van alles gaan veranderen, de vraag is waar en hoe snel dit dan ook openbaar wordt gemaakt. Maar goed we gaan de goede kant op en we denken dat we snel weer op pad kunnen. We houden jullie op de hoogte zodra we nieuws hebben, alle informatie die klopt en geverifieerd is, zullen we meteen op deze pagina plaatsen.

Raffie en Linda

Update 01-06-20 (09:00)

Hallo allemaal,

We merken dat men het langzaam beu is, die onzekerheid, de boosheid dat men een jaar later moet reizen én het wachten op antwoorden van onze kant. Men denkt HELAAS nog steeds dat wij informatie achterhouden !! Geloof ons, vertrouw ons, zodra we enige vorm van belangrijke informatie hebben, zetten we dit METEEN op deze pagina en daarna gaan we die groepen mailen voor wie dit van belang is. Gisteren op 1e pinksterdag (zondag) kregen we 39 Appjes via de telefoon en 74 e-mails met de vraag wanneer men weer naar Noorwegen, IJsland, Zweden of een ander land kan ? “Ja ik heb de pagina wel gelezen, maar ik dacht ik vraag het toch even”. Ook zijn mensen boos omdat we niet op al die Appjes reageren of we verwijzen naar deze pagina, “je kan toch wel even antwoord geven ?” is dan de reactie ! Maar mensen we hebben het enorm druk, zijn keihard bezig om alles om te boeken en te regelen, als we dan ook nog eens in het geval van gisteren 113x hetzelfde bericht moeten beantwoorden, blijft er geen tijd meer over voor het echte werk, daarbij staan 99% vd antwoorden en ook de vragen op DEZE pagina.

Wij beantwoorden géén Appjes op dit moment, we hebben daar echt de tijd niet voor, heb je vragen die NIET op deze pagina staan, waar je het antwoord niet op kunt vinden, stuur dan even een e-mail. Ook moet men rekening houden met de enorme lange wachttijden bij de ColorLine, Fjordline, KLM, SAS, Norwegian Air en ga zo maar door, wij moeten soms wel 14 dagen op een antwoord of omboeking wachten, kortom heb geduld en heb een klein beetje respect voor ons, jullie zijn niet de enigste groep die omgeboekt moet worden.

Tot slot zijn we ook volop 2021 en 2022 aan het boeken, we zien dat men zeker wil zijn van een plaatsje en boeken volop visreizen, dus ook die moeten we afhandelen en dat gelukkig redelijk snel, daar we alleen het huisje en visboot nog maar kunnen boeken, dus de tickets komen later wel. Blijf dus ook gewoon nieuwe boekingen doorgeven, geen probleem en graag zelfs, nieuwe boekingen zijn meer dan welkom.

Groetjes,
Raffie en Linda

Update 30-05-20 (08:00)

Hallo allemaal,

Alles goed met iedereen ?
Langzaam hebben jullie ook al gezien dat de reiswereld weer van start gaat, landen openen hun grenzen en er wordt weer gevlogen, elke week komt er meer nieuws. Ook Noorwegen gaat langzaam weer open, de Denen mogen weer naar Noorwegen en 15 juni wordt er gekeken of andere landen ook weer naar “binnen” mogen. IJsland laat weer toeristen toe vanaf 15 juni, maar onder welke regels is nog niet duidelijk, daar horen we later meer over. Of men wordt ter plaatse getest, of men moet 14 dagen in quarantaine of men moet een recent bewijs hebben in het Engels dat men geen Corona heeft, maar zoals gezegd, daar later meer informatie over. Stap voor stap gaat de wereld weer open en wacht men af of er een 2e uitbraak komt, vooralsnog ziet het er goed uit, dus duimen dat we snel weer, augustus, september en oktober weer op visreis kunnen. We houden jullie op de hoogte als we nieuws hebben !

ps krijg je toch weer kriebels en wil je volgend jaar op visreis ? Boek dan NU je visreis, want 2021 is voor 80% al volgeboekt, dus wees er snel bij, onze groepsreizen/Festivals worden ook volop geboekt, zorg dat je ook daar je plaatsje reserveert voor 2021 of 2022.

Raffie en Linda

Update 20-05-20 (17:45)

Hallo allemaal,

Zo 5 dagen vol aan de bak ! We hebben vrijdag en zaterdag van 07:00 tot 00:30 bezig geweest met het omboeken, om 23:45 zat ik nog met 2 groepen te mailen en vrijdag had ik om 23:00 nog iemand aan de lijn, die vroeg of hij nog kon bellen. Wat een klus, wat een werk en vooral een enorme concentratie ! Die laatste 5 dagen hebben ons toch nog even wat extra grijze haren bezocht, maaaaaaaaaaar het is ons gelukt. 99,9% vd groepen hebben we kunnen omboeken, soms met 3 partijen tegelijk aan de telefoon om te schuiven en aan te passen. We zijn enorm blij en ook trots dat we ook dit allemaal weer voor onze gasten hebben kunnen regelen en wij weten 100000% zeker dat wij uniek daar in zijn. Ten eerste omdat we veruit de meeste boekingen hebben en daarmee dus ook heel veel meer om te boeken hebben, de zaakjes het beste op orde hebben en we heel goed contact hebben met alle partners die al jaren ook op ons kunnen bouwen. Onze keuze om voor kwaliteit te gaan dan voor kwantiteit, dus liever 400 huisjes met goede boten in goede gebieden, met betrouwbare partners, dan 1000 huisjes waar niet alles 100% in orde is en je geen “band” hebt met de huiseigenaar. Juist door die vertrouwensband met onze partners en omdat we altijd netjes op tijd hebben betaald, krijgen we nu veel meer voor elkaar en dan helpt het ook dat we Noors spreken natuurlijk.

Kortom ondanks dat een heleboel reizen niet door konden gaan in 2020 en heel veel groepen nog een jaar moeten wachten en natuurlijk ook flink balen, hebben we alles tot op heden netjes kunnen afhandelen en waren, op een paar groepen na, alle groepen blij en dankbaar. Daarmee willen we ook een GROOT compliment geven aan de groepen die ons hebben gesteund, snel hebben gereageerd, respect hebben voor ons werk en flexibel waren, want dankzij jullie vertrouwen in Cordes Travel hebben we dit allemaal snel voor elkaar gekregen MET Z’N ALLEN !! Dank aan al onze gasten en bedankt voor de bloemen, kaartjes en heel veel complimenten en steun !

Raffie en Linda

Update 15-05-20 (17:00)

Hallo allemaal,

Belangrijk nieuws !

Noorwegen houdt de grenzen dicht tot 20 juli !! Dus alle reizen tm 20 juli zijn bij deze geannuleerd, wij nemen ZELF contact op met onze gasten. Rond deze datum gaat Noorwegen verder kijken om te verlengen naar 20 augustus of de grenzen weer open gooien, zelf denken we dat na 20 juli alles weer open gaat. Pffff lekker begin vh weekend, honderden vissers omboeken en weer alles opnieuw, voor die groepen en zo is langzaam ons hele seizoen ten einde…. Goed daar gaan we weer, iedereen mailen en hopen dat iedereen héél snel gaat antwoorden, want Noorwegen, Duitsland, Zweden, Denemarken en vele andere landen gaan nu ook allemaal omboeken tm 20 juli.

ps ivm de drukt beantwoorden we geen SMS, WhatsApp of Messenger, doe ons ook een plezier en bel ons alléén als het echt noodzakelijk is !

Raffie

Update 15-05-20 (06:00)

Hallo allemaal,

Vandaag hopen we meer nieuws te krijgen uit Noorwegen, althans vandaag zou er meer bekend worden, maar is goed mogelijk dat dat pas maandag naar buiten wordt gebracht. IJsland is druk bezig met de toeristen, zoals het er nu uitziet, dus onder voorbehoud zou men vanaf 15 juni weer naar IJsland mogen reizen. Op het vliegveld wordt je dan getest of je het virus hebt, ben je besmet dan moet je weer naar huis of in quarantaine, heb je geen Covid, dan mag je door naar je bestemming zonder quarantaine. De test wordt op het vliegveld gedaan en men moet wachten op het vliegveld, hoe dat allemaal in zijn werk gaat moeten we maar zien, maar er is een start.

Verder zou ik wel gaan kijken voor mondkapjes, want SAS en Norwegian en wellicht straks elke maatschappij eist een mondkapje voor iedere passagier en daar moet je zelf voor zorgen, geen mondkapje, niet vliegen.

Dus met z’n allen duimen en hopen dat we snel weer meer nieuws hebben.

Raffie

Update 13-05-20 (08:30)

Hallo allemaal,

Alles goed ? Zien jullie ook dat lichtpuntje aan de horizon ? Wij wel, overal steeds meet maatschappijen die weer gaan vliegen en landen gaan langzaam weer open. Noorwegen nog niet, maar wellicht horen we na 15 mei meer en kunnen we verder. We hebben de afgelopen weken weer heel veel groepen omgeboekt naar oktober en volgend jaar, tot op heden hebben we geen boze klanten en is iedereen zeer tevreden met de oplossingen die we bieden. Soms onderschat men het werk wel eens, we moeten echt heel veel werk doen om een hele boeking om te zetten, dubbel zoveel werk als een nieuwe boeking maken, dan hebben we het nog maar niet over de boekhouding. Mensen die een beetje verstand hebben van boekhouding weten dat dit een ramp is, betalingen en boekingen in 2020, die nu naar 2021 gaan, bankzaken, datums en heel de zakelijke kant is reeds ingevoerd in 2020 en moet eruit en om naar 2021, alleen dan kloppen de factuurdatums weer niet, kortom heel veel werk en flink extra kosten voor de boekhouding. Per boeking hebben we nu minsten 1.5 a 2u extra werk om alles om te zetten en te verwerken.

Ook worden we de laatste dagen overspoeld met mailtjes en telefoontjes van vissers die ooit bij ons hebben geboekt of in de toekomst bij ons willen boeken, zij hebben problemen met de maatschappij, huiseigenaar en vliegtickets of huurauto. Deze groep direkt/zelfboekers worden als laatste geholpen door de maatschappijen, daar zijn al meer dan genoeg werk hebben aan de reisbureaus en wij weten waar we moeten zijn. Verder ook heel veel klachten over de huiseigenaren, zij laten niets weten, nemen de telefoon niet op, reageren niet op e-mails en laten deze groep boekers aan hun lot over. Groepen die in april en mei hadden moeten reizen waarbij de reis nog niet eens is omgeboekt, wel al betaald en niks geregeld en niemand krijgt contact met die huiseigenaren. Zij vragen ons nu om hulp, met de “belofte” dat ze de volgende keer bij ons zullen boeken als we ze helpen…. sorry maar daar hebben we geen tijd voor. Eerst onze eigen gasten en dan zien we wel verder, had je maar eerder bij ons moeten boeken, dan zit je goed, ben je veilig, ben je verzekerd en staat er een bedrijf achter je, dat zijn oa de voordelen, wil je alles zelf doen, moet je alles ook zelf weer oplossen toch ? Ik denk dat die groepen die via een reisbureau hebben geboekt, “normale” vakanties of visreizen, die zijn extra blij dat ze via een reisbureau hebben geboekt, zij gaan voor je aan de slag en zelf hoef je weinig meer te doen, dus een les voor die groepen misschien ?

Verder hebben we nog geen nieuws voor jullie, zodra we meer weten staat dat meteen op deze pagina !

groetjes,
Raffie en Linda

Update 08-05-20 (08:00)

Hallo allemaal,

We hebben al een tijdje geen nieuws kunnen brengen, eigenlijk een ramp want de onzekerheid voor jullie en voor ons is verschrikkelijk. Je kan niets doen en moet wachten op de verschillende partijen. Boek je een reis om en later blijkt dat men op deze datum wel kon vliegen of varen (overtocht) boekt de maatschappij je tickets niet zomaar om. Daarnaast kijken we met z’n allen naar onze eigen regering in België en Nederland, maar ook al zouden beide landen zeggen, vanaf vandaag mag iedereen reizen, dan kunnen we nog steeds niet weg, want dan hebben we te maken met het land waar je naar toe gaat. Kortom voor alle IJsland, Zweden en Noorwegengangers is het belangrijkste dat de landen weer open gaan en daar zijn ze heel traag mee.

Maar we hebben wel meer hoop want Noorwegen en IJsland zijn net als veel andere landen de maatregelen aan het versoepelen en dat gaat in grote stappen. Maar men heeft ook al aangegeven dat het KAN zijn dat de toeristen pas na de zomer welkom zijn in Noorwegen, maar nogmaals daar is GEEN ZEKERHEID over ! Dus dat is helaas wederom afwachten en zien wat er gebeurd. En het is dan ook weer afwachten wat de maatschappijen doen, zou ideaal zijn als dat samenloopt. Het gaat allemaal wel snel in Noorwegen, want vanaf 7 mei mag iedereen weer sporten, 11 mei gaan alle scholen weer open, vanaf 11mei mag men weer rijles nemen, vanaf 1 juni bars gaan open, maar alleen waar men niets kan eten en betaald voetbal kan weer vanaf 16 juni.

Rond 15 mei komen er weer nieuwe afspraken, dus we duimen en wachten wéér af.

Tot slot heeft Norwegian de tickets tm midden juni geannuleerd, dat hebben zo ons gisteren gemaild, dus alle vluchten tm 15 juni met Norwegian vliegen niet, dat is nu 100% zeker, dat betekent dat het 2e Festival dit jaar ook niet door kan gaan helaas. Op dit moment zouden we eigenlijk in Nappstraumen zijn voor het Penn Nappstraumen Festival. Het Festival wat in juni plaats zou vinden wordt nu verplaats naar 5 tm 12 mei 2021. Dat betekent wel dat we twee Festivals achter elkaar hebben en Linda en ik dus 2 weken in Nappstraumen blijven. Zie >>hier<< alle datums voor de Festivals (groepsreizen) 2020, 2021 en 2022, door wat verschuivingen zijn er ook wat plaatsen vrij gekomen.

groetjes Raffie

Update 28-04-20 (19:30)

Hallo allemaal,

Helaas nog steeds geen nieuws over Noorwegen of IJsland, we krijgen veel mailtjes of we al iets weten, maar wij beloven dat zodra we iets weten, we dit dit per direkt op de website plaatsen en we contact opnemen met de groepen die het betreft.

We krijgen steeds vaker de vraag of men al voor 2021 en soms zelfs 2022 kan boeken ?

jazeker kan dat, veel vissers wachten af wat 2020 gaat doen en willen eigenlijk ook 2021 al boeken, maar denken dat dat niet gaat. Hoe werkt het op dit moment ? We kunnen natuurlijk niemand weigeren die 2021 wil boeken, dat is logisch. Dus stel je hebt voor 2020 al een visreis geboekt en je wil 2021 ook boeken, dan kun je 2021 gewoon boeken. Gaat de visreis in 2020 niet door dan verplaatsen we die reis naar 2021, die dan al geboekt staat. Let op een reeds geboekte reis van 2020 kan niet omgezet worden naar 2021 als daar geen reden voor is, kortom kan men gewoon op reis op dat moment, dan kunnen we de reis niet omzetten.

Gaat de reis in 2020 wel door, dan heb je ook meteen voor 2021 geboekt, maar let wel een reis verplaatsen kan alleen naar dezelfde accommodatie. Als je in 2020 accommodatie “één” hebt geboekt je daarna kan overboeken naar accommodatie “twee” dit oa ook ivm de overtocht en vliegtickets, omboeken naar een reeds geboekt visreis kan alleen als het dezelfde accommodatie is, met uitzondering van “A Rorbuer en Nappstraumen” die kunnen onderling wel gewisseld worden daar het hetzelfde vliegveld is en dezelfde partner.

Blijf gezond, let goed jezelf en andere en we houden jullie op de hoogte !

Groetjes Raffie en Linda

Update 25-04-20 (18:30)

Hallo allemaal,

Pffffff dat was wel een dagje zeg…. krijgen we ineens te horen dat onze Belgische gasten tot 8 juni niet op reis mogen, we hadden veel verwacht maar dit hadden we nooit verwacht. Maar aan de andere kant ook fijn, dan is er wel zekerheid en kunnen wij en ook de gasten actie ondernemen. Gelukkig hebben we heel veel voorwerk gedaan, “Mise en place” zoals we dat noemen hier op kantoor. Vanmorgen om 06:30 achter de pc, geen koffie pauze, wel even een half uurtje lunch en nu om 19:00 eten, kortom een hele volle en drukke dag geweest…heb er koppijn van. In totaal 53 e-mails gekregen en ik heb net gekeken, we hebben in totaal 2u en 34 min. aan de telefoon gezeten.

Maar we hebben heel veel kunnen doen, al heel veel kunnen omboeken en 5 nieuwe boekingen voor 2021 gedaan, 2x Hellesoy, Havferie en Roan, dus is ook weer goed nieuws. Nu is het afwachten tot onze partners antwoord geven en onze omboekingen bevestigen. Wij zijn wellicht zo gek dat we in het weekend werken, maar de partners en maatschappijen werken maandag pas weer, dus weeeeeeer afwachten. In ieder geval hebben we alles weer onder controle en zijn er heel veel groepen enorm blij en dankbaar, hopen dat ze het ook kenbaar maken in de media op bv Facebook en vangstberichten, want een beetje extra reclame voor Cordes Travel is welkom in deze bizarre tijden. Zo nu eerst eten en dan morgen weer een dag aan de bak met boekingen, omboekingen enz enz enz.

Helaas hebben we voor onze Nederlandse gasten nog steeds geen nieuws, we krijgen elke dag mails en telefoontjes of we al iets weten, geloof me we plaatsen alles per direkt zodra we informatie hebben. Dus bij deze BELOVEN we plechtig dat ALLE informatie die we hebben METEEN hier plaatsen, dus mail en bel ons niet om te vragen naar informatie, want meer dan dat we hier plaatsen, hebben we echt niet. Heb je andere vragen of begrijp je iets niet, bel gerust we helpen je met alles.

groetjes,
Raffie

Update 25-04-20 (07:00)

Hallo allemaal,

De Belgen mogen tot 8 juni het land NIET verlaten, dat is gisteravond bekend gemaakt, zij mogen ook binnen België geen uitstapjes maken van meerdere dagen, daarmee staat vast dat al onze Belgische klanten tot 8 juni niet kunnen reizen en wij met al deze groepen per direct aan de slag gaan, we nemen zelf contact op met elke groep. We gaan ook onze huiseigenaren mailen en kijken wat de mogelijkheden zijn vh omboeken van vliegtickets. Nu is de kans heel groot dat heel veel Belgische vissers ons gaan bellen, maar doe ons een plezier en mail even, zodat wij volop door kunnen gaan met regelen ipv de hele dag aan de telefoon zitten.

Raffie

Update 23-04-20 (09:00)

Hallo allemaal,

IJsland, men kan tm 15 mei niet naar IJsland, dat heeft IJsland gisteren bekend gemaakt. Je mag wel reizen voor 15 mei, maar dan moet je wel 14 dagen in quarantaine en zo lang blijven de groepen niet in IJsland, kortom we gaan de visreizen omboeken. Wij hebben al contact gehad met de groepen, dus alles is dik in orde, we waren goed voorbereid en konden snel schakelen.

Raffie

Update 22-04-20 (17:30)

Hallo allemaal,

Helaas in NL veranderd er heel weinig, ja dat we nog langer ons moeten aanpassen en kappers, horeca enz enz tot 20 mei gesloten blijven en alle Festivals en evenementen tot 1 september.

Wij krijgen op dit moment veel vragen hoe nu verder ? We moeten eerst kijken of een land zijn grenzen weer volledig open heeft, grenzen zijn soms wel open voor hele speciale noodzakelijke reizen. Ook zijn er regels dat als men een land binnen kan, men meteen 14 dagen in quarantaine moet, kortom allemaal nog geen optie om te reizen. Wanneer wel ? geen idee…. afwachten en duimen, Zweden is alles open en ik denk dat NL en België gaan kijken wat er nu in de rest vd wereld en dan vooral in Zweden en Duitsland gebeurt.

Tja en dan heb je nog te maken met de SAS, Norwegian, KLM, Fjordline, ColorLine, Sixt, Avis en ga zo maar door…. als zijn niet cancelen, kun je ook niet omboeken. Veel mensen denken zomaar even zonder reden om te boeken, dus zonder dat er 100% zekerheid is dat men niet kan reizen, maar dat is niet zo. Maar bij die maatschappijen die al wel een datum geven tot wanneer men kan en mag omboeken, nemen we meteen contact op met de klant en de huiseigenaar, kortom we zitten er bovenop.

Kosteloos annuleren is helaas niet mogelijk en zomaar omboeken naar een andere datum kan ook niet zomaar, zoals hierboven reeds aangegeven. Onze gasten zijn soms in paniek en helaas de laatste dagen weer boos, ook vandaag weer wat negatieve telefoontjes, heeft ook te maken met het slechte nieuws van onze regering gisteren denk ik. Ook denk ik dat men “corona-moe” is en dat het zwaar is voor heel veel mensen en zij reageren het dan weer af op ons. Helaas hebben we ook drie visreizen compleet moeten annuleren, vissers die het weigerde hun restbetaling te doen, ondanks onze mails en een telefoontje dat zij het geld niet kwijt zijn, wilde zij niet betalen, dat is jammer natuurlijk, speciaal voor de groepen, maar wij moeten ook de partners en maatschappijen betalen.

Maar eerlijk is eerlijk 98% van onze klanten begrijpt de situatie, weet wat er speelt in de wereld en hebben allemaal netjes betaald, zij hebben vertrouwen in de regelingen en uiteraard in Cordes Travel. Vandaag weer een kaartje en een paar leuke mails gekregen als hart onder de riem, dus het begrip is gelukkig goed en daar doen we het voor. Ook weer 4 nieuwe 2021 boekingen gedaan, vissers die volgend jaar hoe dan ook naar oa A Rorbuer en Havoysund wilde, dus die ook meteen geboekt. Joh we blijven sterk en positief, hebben geen stress, zijn niet in paniek en zorgen dat we alles onder controle hebben, daarom delen we ook de leuke en soms ook minder leuke berichten, hoort er allemaal bij, maar samen komen we er wel uit en met de grootste groep geweldige klanten die ons al jaren trouw zijn, gaan we dit zeker te boven komen !

We hebben trouwens ook 8 groepen omgeboekt naar oktober, veel mensen schrikken zich rot als we het over oktober hebben, maar dat is echt geen slechte maand hoor, vangsten zijn dan gewoon goed. Ja maar het weer dan ? Nou je kunt in mei of juni ook wind hebben. Vroeg donker ? Nee joh valt heel erg mee, kijk hier eens naar de zonsopgang en ondergang van 1 tm 15 oktober in Alta noord Noorwegen.

Verder dus geen groot nieuws…

ps wel een nieuw reisverslag op de website >>zie hier<<

Groetjes Raffie

Update 18-04-20 (14:00)

Hallo allemaal,

Helaas ook nu heb ik helaas geen nieuws voor jullie. Het is wachten, wachten en wachten en alle websites in de gaten houden. Die onzekerheid die nekt ons nu, elke dag wordt een dag langer en elke dag wordt een korter seizoen.

Op dit moment hebben 421 personen omgeboekt naar later in 2020 en 2021, tot op heden alles netjes kunnen regelen en bij geen enkele groep zijn er problemen geweest, de ene groep is wat makkelijker dan de andere groep, maar goed wij kunnen geen bergen verzetten en geen ijzer met handen breken, we doen wat we kunnen en wat we mogen, 7 dagen per week en meer kunnen we niet doen. Soms moeten we streng zijn en soms extra duidelijk, maar het is voor ons ook niet altijd makkelijk, men denkt vaak dat wij alles kunnen regelen en dat we alles kunnen beslissen, maar helaas wij moeten ons ook houden aan de afspraken, contracten en voorwaarden van onze partners in de verschillende landen en de overtocht en vliegtuigmaatschappijen. Gelukkig werken we al heel lang met heel veel bedrijven, dus we kunnen al heel veel meer doen dan normaal, maar soms is het zoals het is en gelukkig zien alle groepen dat ook wel in.

Veel groepen zeggen blij voor ons te zijn, daar men dan van 2020 naar 2021 gaat en we niets verliezen, toch is dat niet helemaal waar, ik zal het eens proberen uit te leggen. Wij gaan de klappen volgend jaar pas krijgen denken we, althans zo ziet het er wel naar uit. Neem nu als voorbeeld “huisje X” waar we elk jaar 20 boekingen hebben. In 2020 hebben we bij “huisje X” ook weer 20 boekingen. 15 van die 2020 boekingen hebben we nu i.v.m. het Corona virus moeten omboeken naar 2021, dus blijven er maar 5 weken vrij voor nieuwe 2021 boekingen.
De provisie hebben we in 2020 over de boekingen van 2020 al gehad of krijgen we nog, dat is ons “salaris” dus de inkomsten van 15 groepen van 2020. Maar nu die 15 groepen de plaats in nemen van 15 groepen die in 2021 zouden gaan, is er in 2021 maar plaats voor 5 nieuwe boekingen, dus 15 boekingen minder in 2021 dan in 2020. Dan heb je ook nog te maken met groepen die in 2021 ook al een week hadden geboekt, in 2020 niet meer willen/kunnen en dus hun boeking van 2020 naar de reeds geboekte week in 2021 overzetten, dus ook daar mis je dan weer boekingen. Stel dat men nu in september als een gek 2021 zou willen boeken, dan gaat dat niet want huisje X had normaal gezien 20 weken vrij alleen die zijn nu allemaal bijna vol door 2020 en 2021 boekingen.
Kortom we hopen enorm dat we toch nog een aantal 2021 boekingen krijgen van groepen die in 2020 zouden gaan of boekingen voor september en oktober dit jaar, anders gaat het een zwaar jaar worden en dat telt voor iedereen en elke reisbureau in de hele wereld, elke overtocht of vliegtuigmaatschappij en elk klein en groot reisbureau, klappen zullen er zeker vallen. Maar geen zorgen, Cordes Travel is een gezond bedrijf, heeft de zaakjes goed op orde, dus we redden ons wel, het wordt zwaar, maar we komen er wel doorheen.
Wat we ook nog even extra willen laten weten is dat de Cordes Traveldag op zaterdag 6 februari gewoon doorgaat, mits het mag natuurlijk en er geen regels meer zijn. Daar het een zwaar jaar gaat worden is duidelijk, maar we weten ook dat heel veel vissers uitkijken naar deze unieke dag en die willen we jullie niet ontnemen.
Groetjes
Raffie en Linda

U
pdate 08-04-20 (Update 06:00)

Hallo allemaal,

We hebben het Penn Nappstraumen Festival van 3 tm 10 juni 2020 omgeboekt naar 05 tm 12 mei 2021, zelfde reis, zelfde groep zelfde accommodatie. We hebben alle groepen een mail gestuurd en iedereen is op de hoogte, heb je geen mail ontvangen, laat het even weten, soms blijft de mail wel eens in de spambox hangen. Wij gaan aan de slag de hele groep om te boeken van 2020 naar 2021 Festival, tickets, hotels enz enz. Nu maar hopen dat alles snel weer open gaat en volgend jaar maken we er een TOP Festival van.

Raffie en Linda

Update 07-04-20 (17:30)

Hallo allemaal,

Zeer positieve berichten uit Noorwegen !!
Midden en eind april gaan de scholen, kinderdagverblijven, kappers en andere bedrijven weer open ! Ook mogen de Noren weer naar hun vakantie-huisjes binnen Noorwegen. Dat ziet er goed uit !!

Raffie

Update 07-04-20 (08:00)

Hallo allemaal,

Redelijk positief nieuws weer te melden, in Noorwegen hebben ze het virus onder controle en Oostenrijk gaat voorzichtig weer beginnen met leven. Ook wij zien weer dat mensen weer positief zijn en veel vissers denken gewoon in juni op visreis te kunnen, wat wij zelf ook wel denken, al is niets zeker en zijn het positieve gedachtes. Toch is dat datgene wat ons op de been houdt. We krijgen ook aardig wat aanvragen voor 2021 en 2022, nieuwe prijsopgave en weer boekingen, dus dat geeft de vissers weer wat hoop. Positief blijven en niet gaan roepen dat we wel tot eind oktober thuis zitten, dat kan toch helemaal niet joh….!

Raffie

Update 05-04-20 (14:00)

Hallo allemaal,

We zijn alweer sinds vanochtend 06:00 bezig en gisteravond tot 22:45 gewerkt, lange en hele zware dagen voor ons. Probleem is een beetje dat 90% vd groepen allemaal dezelfde week van 2020 in 2021 willen, alleen er is natuurlijk al heel veel geboekt voor 2021, veel boekingen voordat de crisis begon. Bij de eerste boekingen wilde men ook nog wel kijken naar de visreis over te zetten naar later dit jaar, maar de laatste 25/30 groepen willen allemaal dezelfde week als dit jaar, dus dat geeft problemen natuurlijk. We zijn dus nu eerst de groepen die in 2020 willen aan het voor-reserveren en daarna gaan we puzzelen met de andere groepen. We boeken nog NIETS om, maar zijn een schema aan het maken om straks bij een nieuwe datum snel te kunnen handelen.

We merken ook dat mensen aan het genieten zijn van het mooie weer, we krijgen heel slecht antwoord op de e-mails, soms pas na 2-3 dagen, wat ons dan weer veel vertraging oplevert en we niet snel kunnen handelen, kortom een hele puzzel waar we heel heel heel goed moeten opletten en we geen fouten mogen maken. Dan komt daar ook nog bij dat de datum van vertrek in 2021 binnen 365 dagen moet liggen bij sommige maatschappijen, dus kunnen we de groep geen 2 dagen later dan dit jaar laten gaan (indien nodig). We hadden gehoopt dat veel groepen dit jaar nog wel op visreis zouden willen, maar men is helaas niet erg flexibel en dat maakt het allemaal nog heel veel moeilijker voor ons, want helaas kunnen wij geen ijzer met handen breken. We hadden echt gehoopt en gedacht dat men veel flexibeler zou zijn en men de visreis zou verschuiven naar een andere maand dit jaar.

Nog even voor de duidelijkheid, voor Noorwegen en IJsland is het tot 15-04 100% zeker dat men niet kan reizen, daarna is het nog niet 100% officieel, natuurlijk weten wij ook wel dat er na 15-04 ook niet gereisd kan worden en zijn we daarom al aan het plannen en voorwerken, maar een nieuwe datums is er nog niet !

Raffie

Update 03-04-20 (19:45)

Hallo allemaal,

We hebben net te horen gekregen dat Zweden haar grenzen heeft gesloten tm 15 juni een zéér extreme beslissing. Als reactie daarop heeft Nordic Sea Angling onze Zweedse partner voor A Rorbuer, Nappstraumen, Havoysund en Vesteralen op haar Facebook gezet dat alle Zweden kunnen omboeken die tot 15 juni hun visreis hadden geboekt naar één van deze accommodaties. Dit maakt het voor nu in eenmaal echt moeilijk daar we nu te maken hebben met nog meer datums, tot wanneer men niet kan reizen en dat hangt nu van nog méér partijen af. Als eerste partij het land, tot wanneer heeft deze de grenzen gesloten, daarna ons eigen land NL of België, daarna de maatschappij en dan nog eens Zweden waar de visgidsen vandaan komen. Dit is voor onze gasten langzaam niet meer te overzien wanneer er nu een groen licht is wanneer al deze partijen groen licht geven, want als de maatschappij niet vliegt kan een land wel open zijn maar kun je er nog niet komen en andersom, maatschappij vliegt wel, maar land is gesloten. Wij gaan vandaag, morgen en zondag iedereen mailen die bij Havoysund, Nappstraumen, Vesteralen of A Rorbuer hebben geboekt, alle andere accommodaties moeten wachten tot een land groen licht geeft. Wij gaan die groepen die we gaan mailen vragen of zij een optie hebben voor later dit jaar of anders 2021, maar met een slag om de arm, daar 2020 ook nog steeds niet 100% zeker is dat de reis niet door zal gaan. Makkelijk allemaal he ? Ik krijg er langzaam grijze haren, ik klap graag voor de zorg, maar ook de reisbranche heeft het echt ook heel zwaar.

Tot slot voor Noorwegen & IJsland werken we tot alle boekingen tm 15 april, eerdaags zal er een nieuwe datum komen. Kort samengevat ga je na 15 april op reis, dan is het nog NIET 100% zeker dat de visreis niet doorgaat, officieel gaat hij nog gewoon door.

Raffie

Update 31-03-20 (13:30)

Hallo allemaal,

Soms lijkt het alsof er niets aan de hand is, zonnetje schijnt en de mensen in de straat zijn aan het werk. Hier is het druk, we hebben natuurlijk in mei en juni heel veel groepen, daar dit de meest geboekte maanden zijn. Veel vissers denken ook dat dit de beste maanden zijn omdat dan iedereen op visreis gaat, maar dat is niet waar. Het zijn goede maanden maar zeker niet de twee enigste goede maanden vh jaar. Waarom gaan veel mensen in mei en juni op visreis ? Omdat men in juli en augustus de zomer/familievakantie heeft en september daar weer te dicht op is, dus zijn mei en juni de beste opties.

Als je eens kijkt naar de vangstberichten van augustus, september en oktober, dan zie je echt wel hele mooie vangsten en het weer ofwel de wind kun je in elke maand hebben. De zomers duren langer en de winters beginnen steeds later en duren langer, dus augustus, september en oktober zijn echt geen slechte vismaanden.

Hier op kantoor is het druk helaas 100x per dag dezelfde vraag en dat kost enorm veel tijd en energie, na de 20e e-mail of na het 30e telefoontje met dezelfde vraag balen we er echt wel even van. Ook kost het ons enorm veel tijd, telkens weer die telefoon met dezelfde vraag “Nou mijn vismaten willen weten wat er met onze reis gebeurt, kunnen we al omboeken ?”  Het zou ons echt enorm helpen als de groepen de e-mails van ons lezen en ook meteen beantwoorden en als men deze pagina regelmatig even bekijkt, dat zou ons veel minder stress geven.

Ik probeer het nog eens uit te leggen ….

Cordes Travel KAN en MAG pas actie ondernemen als het 100% zeker is dat een reis NIET door kan gaan en met “kan gaan” bedoelen we dat er niet gevlogen wordt, men het land niet in kan of er niet uit mag. Dus pas als 100% vast staat dat men niet kan reizen, dan pas kunnen wij actie ondernemen en kunnen we de groepen, in overleg, omboeken naar 2020 of 2021.Op dit moment is dat voor Noorwegen en IJsland tot 15 april, we verwachten deze week een nieuwe datum te krijgen tot wanneer een land de grenzen dicht houdt.

We werken op dit moment vooruit en hebben alle groepen tot midden mei gemaild en gevraagd of men alvast kan kijken naar opties voor 2020 of 2021 en doelen we op dezelfde accommodatie in een andere week in 2020 of 2021. Tot die tijd kunnen we niet omboeken en niets doen.

Ga je nu in mei of juni op visreis en je denkt zelf dat de reis niet door kan gaan, ga dan zelf alvast eens een aantal weken in 2020 opschrijven en wellicht 2021 wanneer jullie wél zouden kunnen en houdt dit lijstje bij de hand voor het moment dat wij er om vragen. Als we dan een lijstje hebben met potentiële weken voor 2020, kunnen we meteen actie ondernemen. Maar wees gerust we komen er in overleg met jullie wel uit en zullen niets uit ons eigen omboeken, alleen met toestemming van jullie.

Ook krijgen we vaak deze vraag:
“Ik ga in juni of juli op visreis, maar denk dat die reis niet doorgaat, moet ik nu mijn laatste betaling wel doen ?”

Ik begrijp jullie onzekerheid, samen met jullie nog miljoenen mensen in de hele wereld. Alleen, zoals we op de website schrijven, er is geen antwoord te geven omdat er op dit moment niets aan de hand is voor die week. Er is geen enkel teken dat de reis voor die week niet door kan gaan, op dit moment gaat de reis gewoon door, dit veranderd pas als er duidelijkheid is of er feiten zijn en die zijn er nog niet.

Partners en maatschappijen zijn nu strenger dan anders op de betalingen, betalen wij te laat, krijgen we meteen boetes of incasso en de boeking wordt meteen geannuleerd vanwege het niet betalen. Kortom om problemen te voorkomen, betaal op tijd, omdat er op dit moment geen reden voor paniek is. Mocht een visreis niet door kunnen gaan dan wordt deze, zoals het er nu uit ziet, in overleg met de klant omgeboekt, voor dit jaar of volgend jaar, tot op heden was dit nog niet nodig. Elk uur zijn er weer nieuwe ontwikkelingen en kan niemand in de toekomst kijken, het veranderd van dag tot dag.

Er kan pas actie ondernomen worden als het 100% vast staat dat een reis niet door kan gaan en dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Jullie moeten ons er op vertrouwen dat wij alles volgen en doen wat we kunnen. Jullie begrijpen uiteraard dat wij hier ook niet blij mee zijn, geeft een enorme druk en heel veel stress, men vergeet soms dat wij het virus niet veroorzaakt hebben.

Hou moed, blijf gezond en help ons door de mails en deze pagina goed te lezen.

Groetjes,
Linda en Raffie

Update 25-03-20 (09:00)

Hallo allemaal,
Tja langzaam merk je dat men zich langzaam aan het realiseren is wat er in de wereld aan de hand is en het ook een plaatsje geeft, de grote stress is weg en men past zich langzaam aan. Het is een ramp en die moeten we met z’n allen overwinnen en dat lukt ook wel. Gelukkig hebben we de laatste dagen geen boze telefoontjes en mailtjes meer gehad, dat geeft ons ook een beter gevoel. Ook is de enorme druk vd ketel en stabiliseert zich alles weer, het is telkens wachten op datums, pas als we zekerheid hebben dat men niet op reis kan, kunnen we actie ondernemen en dat doen we dan ook meteen. We zijn nu in contact met de groepen van de eerste 2 weken in mei, gewoon voor de zekerheid.

Wel enorm jammer dat er niet gevist kan worden, want oh oh wat zwemt er enorm veel grote kabeljauw in Noorwegen nu, kijk maar eens naar die berichten van die groep van 12 wat die gevangen hadden, echt een prachtige tijd om kabeljauw te vangen, maar ja als er niemand het land in mag, dan ben je snel klaar.

Noorwegen heeft tm 13 april de grenzen gesloten, dus tm die datum komt men Noorwegen niet in, tot die datum is het dus 100% zeker dat men niet naar Noorwegen kan, de periode daarna is nog even afwachten. Noorwegen is een enorm rijk land en hebben ongelofelijk veel geld in kas, dus de Noorse economie gaat goed en helpt iedereen die hulp nodig heeft, bedrijven, maar ook luchtvaartmaatschappijen, indien nodig.

Verder kregen we ook veel mailtjes of men gewoon voor 2021 kan boeken ? We merken dat veel vissers toch wel zeker willen zijn dat zij in 2021 op visreis kunnen, ook groepen die in 2020 niet zijn geweest willen in 2021 zeker zijn van een plaatsje. Ja hoor, men kan gewoon voor 2021 je visreis boeken, geen probleem, mag toch wel hopen dat we dan virusvrij zijn. Je bent ons ook zeker niet tot last hoor, gisteren een mail van iemand die nu 2021 heeft geboekt met 100x excuus dat hij wilde boeken, niet nodig, het werk gaat gewoon door en de grootste druk is er nu even vanaf en hebben alles onder controle en anders werken we een uurtje langer door. Dus mail gewoon al je vragen, aanvragen, prijsopgave en boekingen, je bent ons NIET tot last en hebben geen stress hier op kantoor.

De datums voor de Festivals 2021 blijven ook gewoon staan en daar is ook nog plaats zie >>hier<<.

Groetjes,
Linda en Raffie

Update 23-03-20 (12:00)

Gisteren hebben we een nieuwsbrief verstuurd en daar is massaal op gereageerd, we hebben gisteren en vandaag enorm veel steunbetuigingen gekregen en merken dat er echt heel veel mensen heel erg dicht bij Cordes Travel staan, de gunfactor is enorm. Het lijkt vandaag net of we 10 blikjes RedBull hebben gedronken, zonnetje schijntje en na al die mails en berichten krijgen we een enorme boost en kijken we heel positief tegen alles aan. We doen wat we kunnen, zitten er boven op, doen alles voor de groepen en werken indien nodig gewoon in de nacht door, maar aan zaken waar we niets aan kunnen doen, wat buiten onze macht ligt, proberen we van ons af te zetten. Bij deze in ieder geval een enorme dank aan alle trouwe klanten van Cordes Travel en iedereen die ons een hart onder de riem heeft gegeven.

Ook vandaag gewoon weer boekingen gedaan voor 2021, men wil volgend jaar gewoon op visreis en zien wel wat dit jaar brengt. We kregen ook een aantal vragen of men de restbetaling gewoon moet doen, antwoord is ja, want de partners en maatschappijen moeten gewoon betaald worden, daar het op dit moment niet 100% zeker is of die reis, waarvan nog een deel betaald moet worden, niet doorgaat. Dus blijf gewoon de factuur (op tijd) betalen om problemen te voorkomen. Mocht het er naar uit zien dat je reis niet doorgaat nemen wij zelf contact met je op via de e-mail en proberen we de reis om te boeken, geen zorgen, je bent je geld tot op heden niet kwijt. Groepen die in april zouden reizen hebben we omgeboekt naar een andere maand in 2020 of naar een datum in 2021, geen probleem. Cordes Travel is gezond, we blijven sterk en weet 100% zeker dat we er gewoon met z’n allen bovenop komen, ja het zal hier en daar zwaar worden, ja er moet water bij de wijn, ja men moet flexibel blijven, maar uiteindelijk kunnen we dit met z’n allen aan !

Wij wensen iedereen heel veel kracht, liefde en sterkte en realiseren ons echt wel dat wij niet de enigste zijn met uitdagingen (problemen is zo’n rotwoord) en er mensen zijn die het veel zwaarder hebben, dus voor iedereen, kom op, schouders eronder en door gaan, we rekenen op jullie !

Groetjes,
Raffie

Update 22-03-20 (09:30)

Eigenlijk weinig nieuws te melden, alleen een oproep om te stoppen met ons een SMS, WhatsApp of messenger (Facebook) bericht te sturen, wil je met ons communiceren, bel of mail dan. Gisteren hebben we in totaal 187 berichten via de telefoon gekregen en dat is echt niet leuk, zeker niet als je net aan het antwoord geven bent, de telefoon weer gaat en tijdens het gesprek weer 4 berichten binnen komen, niet te doen, tijdrovend en niet makkelijk. Kortom voorlopig kunnen we alleen nog via de e-mail of telefoon antwoord geven op jullie vragen, ik hoop dat jullie dit begrijpen. Vandaag komt er ook een nieuwsbrief, dus check je e-mail.

Update 17-03-20 (19:30)

Pffffff goed nieuws de 12 man die in Noorwegen vast zaten zijn weer thuis, de mannen verbleven sinds vorige week in Nappstraumen Lofoten Noorwegen. Zij konden in de eerste instantie niet naar huis en mochten Nappstraumen niet verlaten en zaten in quarantaine. De visgids deed boodschappen voor hun en zij konden gewoon door gaan met vissen, ze mochten wel het water op. Gistermorgen werd ineens bekend dat 90% vd vluchten geschrapt zou gaan worden en zij wellicht de komende 2 weken niet eens naar huis konden. Na uren werk konden ze vanochtend vroeg met 3x overstappen alsnog richting Amsterdam waar ze inmiddels veilig zijn aangekomen met al hun materiaal én kisten vol met vis. Weer een zorg minder…. op naar de volgende “uitdaging”.

ps Linda is gelukkig weer beter, was een mini verkoudheid, zonder hoesten of andere vervelende dingen, beetje neusverkouden, kan zelfs wel door de pollen zijn geweest.

Groetjes,
Raffie

Update 17-03-20 (09:15)

Ik werd wakker vanmorgen en dacht dat ik een nachtmerrie had gehad, het zonnetje schijnt en het wordt een mooie dag, tot ik mijn Mac aanzette en toen stroomde de e-mails binnen, klikte de krant aan en ook daar was het alleen maar Corona Corona Corona,….. hmmm het was geen nachtmerrie het is echt, of is het wel een nachtmerrie ? Het is een ramp, een ramp die de hele wereld treft en niemand spaart. De reiswereld wordt hard getroffen, dat is wel duidelijk, daar geen twijfel over. Gelukkig bestaat Cordes Travel al 16 jaar en zijn wij een gezond bedrijf en krijgen we veel vertrouwen van onze gasten. Wij weten zeker dat we hier wel doorheen komen en zien echt wel licht aan het einde vd tunnel, natuurlijk zal het een impact hebben, maar we hebben nog steeds het volste vertrouwen.

Eigenlijk is er weinig nieuws, het is telkens afwachten op datums, tot wanneer er een grens gesloten is en hoe dan verder. De groep van 12 man die we vorige week in Nappstraumen hadden, hebben we vanmorgen op een vliegtuig kunnen krijgen en komen vandaag aan in Amsterdam. Het zag er naar uit dat alle vluchten eruit gaan, dus moesten we snel handelen, in totaal hebben meer dan 6u aan de telefoon gezeten en vaak met z’n tweeën tegelijk, de groep moest zelf ook nog even dubbelchecken op het vliegveld, veel werk, veel stress, maar het is gelukt.

Groepen die begin april op reis zouden gaan hebben we kosteloos omgeboekt naar een andere maand dit jaar en een andere groep naar volgend jaar. We moeten het per situatie bekijken en het hangt allemaal af van de partner en de maatschappij, maar we hebben géén berichten gehad dat geld kwijt zou zijn of in rook op zou gaan, dus daar geen zorgen, het komt allemaal goed en niemand is zijn geld kwijt.

Jullie hebben niet voor niets je visreis bij Cordes Travel geboekt en ook hier laten we zien waar onze slogan voor staat; professioneel, eerlijk en betrouwbaar. Onze gasten staan er niet alleen voor en we zijn 24u per dag bereikbaar.

Groetjes,
Raffie en Linda Cordes

Update 14-03-20 (19:45)

Alle havens en vliegvelden gaan dicht voor mensen die niet in Noorwegen wonen, wegen worden afgesloten en er komen extra zware grenscontroles. Wegen zoals richting Havoysund worden afgesloten om er voor te zorgen dat alleen inwoners en bedrijven, hulpgoederen en voorraden wel door kunnen. Voorheen had men nog een keuze, binnen komen en 14 dagen quarantaine, nu is er geen keuze meer, je mag het land niet meer binnen. Hieronder een foto vd grenspost voor het dorp Havoysund, mensen die hier geweest zijn kennen het gebouw op de achtergrond. Zij sluiten het dorp en iedereen die aan komt rijden wordt gecontroleerd.

Linda en Raffie Cordes

Update 14-03-20 (08:45)

De stand van zaken op dit moment, Noorwegen is op slot, iedereen die niet in Noorwegen woont en daar niet MOET zijn, wordt terug naar huis gestuurd (lees hier) alle inwoners van Noorwegen die vanuit een niet Scandinavisch land komen moeten direkt naar woonhuis in Noorwegen en moeten 14 dagen in quarantaine. Noorwegen heeft nu ook code oranje (hier) gekregen van Ministerie van Buitenlandse zaken, wat betekent dat je alleen naar Noorwegen moet reizen als het noodzakelijk is. Deze maatregel zal voorlopig tm 27 maart gelden en daarna of hopelijk eerder komen er nieuwe maatregelen, alles is afhankelijk hoe het virus zich zal verspreiden.

Ook de overtochten van Kiel naar Oslo (Color-Line) en van Hirtshals naar Bergen (Fjordline) zijn uit de vaart ivm het virus, alleen de overtochten vanaf Denemarken naar Kristiansand gaan nog. Groepen die hier mee te maken hebben worden door de maatschappij of door ons benaderd.

Ook Cordes Travel heeft op dit moment groepen in Noorwegen, 12 vissers uit Nederland zitten op dit moment in quarantaine in Nappstraumen. Zij zijn afgelopen woensdag aangekomen en pas vrijdag werd officieel een lockdown ingesteld. Zij mogen de accommodatie niet verlaten, maar mogen wel vissen en naar buiten. Zij zouden as woensdag weer naar huis gaan, maar dat wordt dus waarschijnlijk een week later. Uiteraard hebben we kunnen regelen dat zij op de accommodatie mogen blijven en kunnen blijven vissen als zij dit willen. Ze kunnen dagelijks de visgids een lijstje met boodschappen geven die hij dan voor hun haalt. De vissers waren niet blij, maar begrepen de situatie en maken er het beste van. De visserij is top, op het camp is er een dikke 28kg kabeljauw gevangen van 145cm ! Dus de mannen hoeven zich niet te vervelen !

Dat is die nauwe samenwerking die we hebben met onze partners en waarom we roepen dat bij ons kwaliteit voor kwantiteit gaat, liever 100 goede huisjes met partners waar je een langdurige samenwerking mee hebt, dan 1000 huisjes waar je jaarlijks 1 groep naar toe brengt. Ik las ook nog een verhaal over een groep skiërs in Noorwegen die per direkt hun hotel moesten verlaten en aan hun lot zijn overgelaten, dat gebeurd bij ons niet. We hebben gisteren 2x met de groep in Nappstraumen gebeld en we zijn 24/7 voor hun bereikbaar, ook hebben we nauw contact met de visgids, Nordic Sea Angling en allerlei instanties.

De juiste informatie krijgen is erg moeizaam er is heel veel “nieuws” maar de juiste instanties geven vaak geen of laat informatie, er zijn heel veel tegenstrijdige berichten of er is geen informatie te krijgen. Het is een ramp, een ramp voor de hele wereld en iedereen is er mee bezig en heeft er op één of andere manier mee te maken. Uiteraard zijn er ook heel veel vragen over kosten, geld terug, annulering, omboeken enz enz enz allemaal vragen waar niemand op dit moment een goed antwoord op kan geven, mede omdat dit soort situaties niet bekend waren. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat de hele wereld in zo’n ramp is terecht gekomen, men heeft hier nooit aan gedacht, nooit rekening mee gehouden, dus kon men er ook niet op inspelen, op reageren of je er voor verzekeren.

En de situatie hier ? Tja vanaf 07:00 in de ochtend tot 23:00 in de avond wordt er hier gesproken over het virus, we delen nieuws, vertellen wat we gezien en gehoord hebben, bellen met collega’s, bedrijven, instanties en beantwoorden de telefoontjes van onze klanten. Tja, laat ik het zo zeggen, Linda en ik hebben leukere tijden gekend, die onzekerheid is het ergste, geen nieuws krijgen en dan de groepen die bellen of ze volgend jaar september wel op visreis kunnen, kom op dat weet ik toch ook niet ? Maar goed we hebben een enorme steun aan een aantal vaste klanten, onze vaste medewerkers en vrienden en kennissen. We blijven positief en nu we zien dat het in China al weer veel minder is, komt er gelukkig ook weer een einde aan dit virus en kunnen we hopelijk snel met z’n allen gewoon weer gaan vissen.

Tot nu toe is 26-03 een belangrijke datum, dan wordt er meer bekend over Noorwegen, gaat het land weer open, blijft het langer dicht en hoe dan verder, afwachten afwachten en afwachten. Alle groepen waar wij van zien dat hun (vis)reis/overtocht misschien in gevaar kan zijn, bellen we persoonlijk op.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes

Update 13-03-20 (15:20)

Noorwegen sluit de grenzen, dat is de informatie die we net kregen van “Innovation Norway”, mensen die al in Noorwegen zijn, moeten 14 dagen in quarantaine blijven en mensen die in Noorwegen aankomen of daar naar toe vertrekken, worden gevraagd om om te keren en niet naar Noorwegen te gaan. Uiteraard hebben we meteen contact gehad met onze groepen en bieden daar alle hulp die we kunnen geven. Groepen waar deze nieuwe regels voor van toepassing zijn benaderen we uiteraard persoonlijk. Op 27 maart wordt er opnieuw bekeken hoe het nu verder gaat, maar er kunnen dagelijks nieuwe veranderingen zijn.