Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn Vesteralen Festival 2024 Mark

Penn Vesteralen Festival 2024

28-08 tm 04-09-24

Een lang gekoesterde wens voor ons als “hengelverslaafden” was om een keer in Noorwegen te gaan vissen. Voorjaar 2024 hebben we de daad bij het woord gevoegd, Cordes Travel gebeld, en gevraagd om advies. Raffie heeft ons geadviseerd om de eerste keer met een Penn Festival mee te gaan omdat dit superhandig is om ervaringen met andere vissers uit te wisselen. Als groep hebben we toen voor het Penn Festival Vesteralen 2024 (28 aug-4 Sept) geboekt. Op een zaterdagochtend kregen we uitgebreid uitleg (prive-les) van Raffie in Colijnsplaat, en een advies voor de aan te schaffen materialen. Voor deze materialen zijn we vervolgens naar Robby-Fish in Wommelgem gegaan. We waren er helemaal klaar voor!

28 Augustus was het dan zo ver. Met de auto naar Schiphol en verzamelen met de rest van de festival groep. Leuk om met zo’n groep vissers op pad te gaan. Na een voorspoedige vlucht via Oslo en Tromso kwamen we in Stokmarknes aan. Dit vliegveld ligt slechts 5 minuten van de accommodatie, wat uiteraard heel fijn is! De accommodatie (Nordland cabin) was super, lekker ruim en dichtbij het haventje en restaurant. Iedere dag een uitgebreid ontbijt in het restaurant.

De eerste visdag gelijk met de visgids op pad. Omdat we goed voorbereid waren met spullen en uitleg, was de eerste dag al een topdag. Wat een vis zit daar! De resterende dagen zijn we zelfstandig op pad gegaan. Dit ging ook goed. Maar het heeft ons ook enorm geholpen dat we de “trainingsochtend” (privé-les) in Colijnsplaat bij Raffie hebben gehad, met de juiste materialen op pad gingen en de eerste dag een visgids aan boord hadden. Daar zijn we Cordes Travel erg dankbaar voor.

We hadden het enorm getroffen met het weer. De weken voor ons had het gestormd en in onze week zou het regenen. Nou, we hebben iedere dag de zonnebrandcrème nodig gehad. En regelmatig was het zelf in een t-shirt al warm. Één dag hebben we vanwege de wind in het fjord gevist, maar ook toen hebben we een leuke dag beleeft met mooie vangsten. We zijn ook een dag met alle 8 boten tegelijk, onder begeleiding van de visgidsen, ver naar buiten geweest, ca. 1,5u varen. Gaaf zicht om zo met 8 boten tegelijk naar buiten te varen. Die dag hebben we gevist in het zogenaamde “jurrasic parc”. De vangsten vielen die dag jammergenoeg over 8 boten gezien iets tegen, maar ja het blijft vissen. Desondanks hebben we toch erg mooie kabeljauwen (max. 1,12m), koolvissen (max 1,11m), lengen (max 1,51m) en zelfs onze eerste heilbot mogen vangen. Geweldige ervaring.

De laatste avond hebben we als groep het Festival geëindigd met een lekkere maaltijd in het restaurant, en was er ook de prijsuitreiking. Met de leng van 1,51m hadden we de individuele prijs voor grootste vis zelfs gewonnen, niet gek voor de rookies en de eerste keer vissen in Noorwegen ! We kregen een dikke waardebon van 750,- voor Penn materialen en een mooie trofee als aandenken. Daarnaast hadden we ook nog eens de fotowedstrijd gewonnen.

We kunnen nu terugkijken op een geweldige ervaring. Organisatie en planning van de reis was super goed geregeld. Boot, locatie en faciliteiten waren ook top. Maar zeker ook de goede begeleiding en voorbereiding vanuit Raffie en Linda hebben dit tot een succes voor ons gemaakt. We kunnen het dus ook iedereen aanbevelen om via Cordes Travel te boeken. Het maakt het verschil tussen een reis en een topreis 😊. Zeker zo’n Penn festival. En ja …… we waren er al voor gewaarschuwd, het zal waarschijnlijk niet bij 1x blijven… ook wij zijn besmet met het “Noorwegen-virus”.

Cordes Travel, Bedankt!

Mark