Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn Nappstraumen Festival mei 2024

Penn Nappstraumen Festival mei 2024

Het zit er helaas al weer op helaas, maar wat een mooie tijd hebben wij gehad in Nappstraumen Lofoten Noorwegen bij het Penn Nappstraumen Festival.

Het begon allemaal met de wens om ooit is grote vissen te gaan vangen in een ander land. Maar waar begin je dan met zoeken?? Via via zijn we bij van Cordes Travel terecht gekomen. Na eerst wat mooie foto’s en uitleg bekeken te hebben op de website besloten contact op te nemen met Raffie. Het telefoongesprek ging zeer vriendelijk en kregen gelijk allemaal informatie doorgestuurd. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een reservering gedaan.

We werden toen uitgenodigd op de Cordes Traveldag. Een prachtige dag met alles erop en eraan. Uitleg over het vissen in Noorwegen, materialen enz enz. Na een lange tijd van wachten en uitkijken naar deze trip was het dan eindelijk zover. We kregen alles vooraf duidelijk uitgelegd (in de Noorwegen PDF) en werden opgevangen op Schiphol. Hier werden we door Raffie en Linda wegwijs gemaakt hoe de trip zou verlopen en waar te melden.

Na onze eerste vlucht van Amsterdam naar Oslo stond het volgende vliegtuig al klaar om ons naar Bodo te brengen. Daar aangekomen wachtte het laatste propeller-vliegtuig ons op om ons naar Leknes te brengen. Daar stonden onze visgidsen, Gustav en Calle ons al op te wachten om ons naar het prachtige huisje aan het water te brengen. Pffff wat een uitzicht. Wat een prachtige lokatie en een mooie omgeving. Wat zijn er toch nog mooie plekken op deze wereld en dan ook nog zo dichtbij huis. Het huisje was top, 4 slaapkamers en van alle gemakken voorzien. Mooi terras voor de deur en met de hele groep vlak bij elkaar.

Wij, Leslie Postema en Remco van Duren, waren als solo bij Karel en Marcel ingedeeld in een huis. Wij hadden zelf bij Cordes Travel aangegeven dat we samen met twee andere heren in een huisje wilde. Iets wat natuurlijk best spannend is, want je zit een week lang bijna 24 uur per dag met elkaar opgescheept, zowel in het huisje als in de boot. Maar dit was de beste match ooit. Wat hebben wij met z’n 4e een lol gehad. Vrienden voor het leven erbij gekregen. Toppertjes.

Over het vissen kunnen we kort zijn. GEWELDIG. Ieder huisje had z’n eigen boot. Snelle 23.5ft 150 pk boten volledig voorzien van alle gemakken om te vissen. We kregen één hele dag gratis een visgids mee die ons alle kneepjes van het vissen daar heeft uitgelegd.

De rest van de week mocht je je eigen gang gaan maar wij zijn toch vaak achter de gidsen aangevaren om de mooie plekken te vinden. Dit alles resulteerde in mooie vangsten, dikke kabeljauwen, grote koolvissen, heilbot, leng en zelfs nog een prachtige zeewolf. Een flinke lijst aan vissen om toe te voegen aan onze lijstje. Alle gevangen vis hebben we ook geproefd want die werden gelijk in de pan klaargemaakt. Wat een vakantie hebben wij gehad zeg, een week vol gezelligheid, prachtige vissen, super mooi weer en mooie herinneringen. Iets om nooit meer te vergeten.

Raffie en Linda bedankt voor deze prachtige ervaring en jullie service. We gaan elkaar zeker weer zien. We kijken nu al uit naar onze volgende visvakantie

Groetjes ✌🏻🎣✈️
Remco en Leslie