Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vesteralen 2022

Vesteralen 1 tm 8 juni 2022

Hallo Linda en Raffie,

Hier nog even een korte samenvatting van onze visreis naar de Vesteralen in Noorwegen. Nadat we een mooie zonnige eerste dag hadden gehad met mooie vangsten van Heilbot (114cm) en kabeljauw (125cm), werd het weer wat minder. De tweede dag konden we nog wel open zee op, maar helaas geen nieuwe heilbotten, wel een aantal mooie kabeljauws van tussen de 60 en 80cm.  De dagen daarna stond er te veel wind om open zee op te gaan en hebben we ons vermaakt met vissen in het fjord. Veelal werd er kabeljauw gevangen. Zelfs een dag s’nachts gevist (licht genoeg) om met wat minder wind het water op te kunnen. De laatste dag stond er ook veel wind. We besloten om alleen laat op de middag nog een vissessie te doen. Overdag een auto tour gemaakt naar Nysksund een historisch vissersplaatsje op de kop van het eiland. Dit bleek een goed zet, die middagsessie. De eerste heilbot van 80 cm werd al na 10 minuten door Kees gevangen met kunstaas. De tweede volgde kort daarna. Met een spinhengel wist Arnold een heilbot van 135cm naar boven te halen (zie foto). In tegenstelling wat we dachten lagen deze heilbotten redelijk ondiep op zo’n 8-10 meter.

Al met al een geweldige visweek met meer dan goede vangsten. Alle drie hebben we een vis van boven 100cm gevangen en nog vele knappe andere vissen. Koolvis, Polak, Lom, Leng, etc..

We willen Cordes Travel bedanken voor hun enorme inzet om onze reis te blijven organiseren ondanks alle vertragingen als gevolg van Corona. Bovendien waren appartement en boot absoluut top, en de visgidsen ter plaatste zeer aardig en behulpzaam. Op deze manier kunnen jullie nog heel wat andere groepen een mooie visreis bezorgen in deze prachtige omgeving met veel visvariatie.

Bedankt!!

Groeten, 
Kees van der Kolk, Arnold van Dijck, Kees van Vliet