Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis Zweden Bagarstugan

Bagarstugan-01Visreis Zweden Bagarstugan

* 1 huisje max. 4 personen, 2 slaapkamers
* Verhuur alleen per hele week.

Bagarstugan een prachtige Zweedse accommodatie in midden Zweden, prachtige natuur, maagdelijke visgronden en een vriendelijke visgids en huiseigenaar. Het huisje is echt Zweeds ingericht en heeft 2 slaapkamers met een stapelbed, uiteraard een douche, compleet ingerichte keuken en er is wifi in het huisje. Het huisje ligt midden in een gezellig klein dorpje (Bergsjo) en de boten liggen op 500m vh huisje. >filmpje< Vroeger was dit huisje een oude bakkerij, dat maakt het erg gezellig. Er is 1 slaapkamer met 3 bedden, waaronder bedstee en in de woonkamer is ook 1 bed(stee), slaapplaats voor 4 personen. Gratis krijg je op de dag na aankomst de visgids mee voor 4u. Hij laat je het water zien, de beste stekken en technieken en je krijgt een waterkaart ter plaatse. Daarna kun je hem een volle dag huren als je wil, wat altijd ons advies is, zelfs de topvissers huren hier altijd een gids voor 1 dag. Wil je zelf je boot meenemen dan kan dat er is een hele goede trailerhelling bij de haven.

Frans Oomen 102 cm oktober 2017 StorsjonDe visserij
Frans Oomen, Willem Romeijn en Nick Wenting hebben hier met hun vismaten al wezen testvissen voor ons en met succes, dit is een prachtig water waar de visgids elke stekje kent en waar je hele dikke meter-plus snoek kunt vangen, het gebied staat niet bekend om de allergrootste snoeken maar wel om de enorme aantallen die je er in het voorjaar kunt vangen, zelfs met de vlieghengel én vanaf de kant. Er zijn 2 meren, de kleine Kirksjon en grote Storsjon, deze laatste heeft enorm veel stekken die je in week niet eens kunt bevissen. Dit is een gebied waar je kunt trollen en kunt werpen. Op de 1e visdag gaat de visgids een halve dag met je mee om de stekken te laten zien, geheel gratis. De snoeken in deze meren zijn enorm sterk en met ultralicht materiaal een prachtige sportvis.

Niet alleen snoek maar ook Baars is hier te vangen, bijna geen snoekbaars, alleen geen grote aantallen. Daar je de huurboot of je eigen boot makkelijk kan traileren, kun je hier dus vele kanten op en dat maakt dit gebied zo, mooi, spannend en interessant. Je vist hier in de meren Kyrksjon en Storsjon. Willem Romeijn heeft hier gevist en een paar leuke filmpjes gemaakt: >deel-1< en >deel-2< en uiteraard ook >deel-3<.

Dit Halsingland gebied staat bekend om de hele grote snoeken. In mei en juni kun je aantallen vangen, eind mei en begin juni komen de grotere snoeken aan bod na de paaitijd. De allergrootste snoeken kun je vangen van half september tot midden november. Van juli tm eind augustus is de visserij erg zwaar ivm de warmte. Denk bij het vissen op de meren vooral aan het werpen met grote shads, pluggen en jerkbaits om gericht op die grote vissen te jagen.

Zweden - Willem Romeijn - 8Visboten
Uiteraard zijn er ook goede boten te huur, alle boten zijn voorzien van hengelsteunen, dieptemeter, elektromotor en hebben een 2.5pk of 5pk motor, de boten zijn geschikt voor en max. 2 personen. Wil je je eigen boot meenemen, dan kan dat, neem wel een eigen slot mee dan kan deze in de haven liggen en er is een hele goede trailerhelling.

IJsvissen Zweden
Bij deze accommodatie kun je ook een weekend gaan ijsvissen, donderdag tm zondag in februari en maart. Uiteraard heb je kans op prachtige dagen met zon, maar het kan ook sneeuwen, het is natuurlijk winter. Linda, Raffie, Maurits en Marco Kraal hebben zijn hier al eens wezen ijsvissen en met succes ! Een geweldige ervaring. Donderdag kom je aan, vrijdag en zaterdag ga je met een visgids op pad en zondag vlieg je weer naar huis, langer kan ook uiteraard. Wil je een dag met een sneeuwscooter, dan kan dat ook geboekt worden op aanvraag.

In het pakket zijn 3 nachten accommodatie, 2 dagen ijsvissen met visgids, alle materialen, aas en lunch, prijs is per groep van max 4 pers. zie de prijs op de prijslijst.

Zie hier onze filmpjes over het ijsvissen >>IJsvissen Zweden – deel 1<< en zie hier het 2e deel >>IJsvissen Zweden – deel 2<<

IJsvissen Zweden Bagarstugan - 8Je verblijft 3 dagen in Bagarstugan je vist voor snoek en de visgids zorgt voor de lunch, hengels, reels, materialen en aas. Je hebt wel een vergunning nodig om hier te vissen (300 sek pp). Kortom je hoeft alleen warmtekleding en schoeisel mee te nemen en de rest is aanwezig.

De reis naar Bagarstugan:
Het snelste kunt u met het vliegtuig vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Stockholm, vanaf Stockholm kunnen we een huurauto voor u boeken en is het 3u rijden. U kunt ook met de auto rijden en indien gewenst uw eigen boot meenemen, dat kan. Vanaf Oslo en Goteborg is het 7,5u rijden, uiteraard kunnen wij de overtocht voor u boeken. De Color-Line is natuurlijk de mooiste overtocht, van Kiel naar Oslo een soort minicruise en een hele belevenis zie >hier<.

Vissen op mooie en grote snoek en snoekbaars in het prachtige Halsingland midden Zweden en een goed georganiseerde visreis, begint bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit en persoonlijk advies, dat is Cordes Travel. We werken nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie. Wil je meer over Cordes Travel of dit gebied in Zweden weten, vraag Marco Kraal, Daan Verbruggen, Frank van Vliet, Rick Stalenhoef, Dietmar Isaiasch, Jack vd Mortel, Frans Oomen of Willem Romeijn eens, zij hebben allemaal ervaring met een roofvis-visreis, geboekt via Cordes Travel in dit gebied.

Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout) in het prachtige Noorwegen en vissen nog steeds voor het bekende Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard is Cordes Travel ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal event voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis doet u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Prijzen
Foto's Bagarstugan

 

De huurboot:

  • 2x Visboot 410cm met 2.5 en 5pk motor
  • Anker in de boot
  • Beide boten met electromotor
  • Alle boten incl. dieptemeter
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag, minimaal 7 dagen verblijf.
  • Visgids te boeken voor hele dag
  • 1 km naar benzinestation en supermarkt.
  • 3u rijden van Stockholm vliegveld.

Koffiemachine Magnetron Oven TVInternet