Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Vissen in Florida Keys USA Raffie

Vissen in Florida Keys USA

Ocean Pointe Suites_Key LargoMaandag 30 September 2013

Hallo allemaal,

Hieronder een reisverslag van onze week in de Florida Keys, geen volle visweek, daar we hier zijn om alles te bekijken, te leren en even kort te vissen, zodat we weten waar we over spreken als onze groepen vragen hebben. Voorde Florida Keys werken we samen met de Belgische Jeremy, hij komt onze groepen op de 1e dag bezoeken in Florida om hun zo in de eigen taal wegwijs te maken.

Hoe is alles verlopen….. ?
Tot op heden gaat alles prima, na een vlucht van 9u aangekomen in Atlanta waar we 1,5 uur hadden om de koffers op te halen, door de customs te gaan, stempel halen en vervolgens met de koffers weer de douane om daarna in te checken voor de vlucht naar Miami. Maar alles is prima verlopen en we kwamen om 23:45 aan in Miami. Gelukkig hadden we een hotel op het vliegveld, en waren we al 24u wakker, dus konden we snel inchecken en slapen. We balen want het regende erg hard, dus was even hmmmmm…

Om 08:00 werden we wakker, zonder jetlag, zonder moe te zijn en geheel fris voor de tocht naar Dolphin Mall, want we moesten eerst even shoppen, wat kleding om te vissen, zonnebrandcreme, aftersun en vele andere dingen. Eerst de auto opgehaald, een kleintje (Chevrolet Tahoe), zodat we de koffers kwijt konden en toen onderweg naar de “Malls” Wat een geweldige ervaring deze spotgoedkope giga winkelcentrums, man (en vrouw) wat zijn die dingen groot en wat is er een keus en nog beter, wat goedkoop !! Ik had 2 goede spijkerbroeken, modern en zaten ook nog eens goed, want ik ben maar klein, en was per broek 17 euro kwijt. Ik was ook nog op zoek naar een Columbia outdoorshirt, wat ademend is en me beschermd tegen de zon, ook gevonden en kosten net geen 30 euro, in NL bijna 80 euro !

Linda kon ook van allerlei leuke dingen vinden, dus we hebben meteen al flink geshopt, we moeten nog even aan Erik en Rik (vd kabeljoekels) denken, ze hebben hier geweldige Off shore Big Game fishing t-shirt met prachtige prints en speciale shirts, met lange mouwen,  tegen de zon, allemaal tussen de 15 en 20 euro. Alles draait hier om sportvissen, in de winkels, onderweg en in de restaurants. Nu op weg naar onze 1e ccommodatie Ocean Pointe. We slapen deze reis in verschillende accommodaties zodat we weten waar we over spreken voor onze groepen.

Linda-TarponDinsdag 1 Oktober 2013
Wat een dag vandaag…. wat zijn de Florida Keys GAAAAAAFFFFFF, dit is echt een vakantieparadijs, wat is er veel te doen, wat is er veel te zien en wat kan men hier genieten van mooi weer, zon, witte stranden, gezellige bars en restaurants, leuke activiteiten en vissen !!!! Zoals reeds eerder gezegd dit is het paradijs voor de échte sportvisser die een hele week wil vissen maar ook voor die groepen die het leuk vinden om na het vissen een steak te eten, gezellig een biertje te drinken of nog even met de jetski knallen of een uurtje snorkelen. Een dagje niet vissen, oke dan kun je met de dolfijnen zwemmen, wandelen, aligators voeren of met een airboat door de everglades blazen, YEP het klopt echt, hier kan alles.

Pffff het was wederom erg wam, 30+ graden en volle zon en als je dan de winkel of auto in gaat is het koud. Je moet hier minstens 4l per dag drinken anders gaat het niet goed en droog je uit, de hele dag heb je dus een flesje water bij de hand die je vaak in 1x leeg drinkt. Het beste is om water te drinken ipv alcohol of koffie, water is het beste en als extra een grote 1/2 L bier of een lekkere cocktail.

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij de Luxe Villa, wauw… zalig cool in een rustige prachtige wijk direkt aan het water en op maar 5 minuten rijden vd havens waar de visboten liggen. Groot huis met alles er op en eraan, net als thuis, alleen dan in de Florida Keys ! Onderweg zijn we met Jeremy nog even gestopt bij een haven waar men visjes kan zien zwemmen, netje met voedsel in het water en allerlei mooie vissen komen er op af. Ineens zwommen alle vissen weg, dacht eerst dat het aan mij lag, maar ze waren bang voor een kleine Nurse-shark, die ook even kwam kijken wat die Hollanders allemaal aan het doen water met dat lekker aas en zo zwom er een nurse shark op 1m water voor ons langs.

Daarna zijn we onderweg gegaan naar een grote haven waar men iets heel speciaals kan doen, Tarpon voeren !! Dit is top, super, geweldig, kicku, spannend, eng en waanzinnig tegelijk, dit was echt TOP ! Wij hebben dit standaard voor onze gasten in ons programma, hier hoeft men niet extra voor te betalen, voucher van Cordes Travel meenemen en Tarpon voeren. Tja wat moet je je daar bij voorstellen ? Je krijgt een emmertje met daarin wat kleine visjes… je baant je een weg door de grote pelikanen, die de inhoud van het emmertje wel kennen en je pakt een vis. Dit kleine visjes van ongeveer 15cm groot, dood aas, hou je op een meter boven het water en als je geluk hebt komt er dan een geweldig grote Tarpon uit het water springen om dit aas te pakken, uit je hand. Linda en ik hadden dus beide geluk en onze partner Jeremy maakte de foto’s met mijn camera…. Tja en toen ineens sprong er een Tarpon van meer dan een meter uit het water en greep de vis van Linda, nu dat was die schreeuw/gil die jullie vanmiddag allemaal hebben gehoord, hij was zo luid, dat men deze tot aan China heeft kunnen horen….hahahahaha Linda (en ook ik) schok zich rot en sprong zelf ook een meter omhoog.

Dit moet je eens meemaken, dit is echt geweldig en wat is het gaaf om al deze vissen te zien, wat een beesten, want een vechters, het is net een mega grote zeebaars, wat een prachtige vis wat een sport heb je daar aan om die te vangen, wat een kick ! Ze hebben Linda en mij geboeid moeten afvoeren, want we wilde beide vissen met de hengel op deze vissen, maar dat is verboden in Florida, bij de havens mag niet gevist worden en om die reden komen die vetzakken dus vreten hier…. Maar ze zijn ook prima te vangen in mei en Juni, dat kan met de Tarpon prima vangen en dat moet een sport zijn die je nooit meer vergeet. Linda en ik kwamen weer bij onze zinnen en ruilde onze Penn TRQ in voor een koel glas water en kwamen bij van al dit geweld. Inmiddels was het ook al bijna avond en gingen we eten bij marker 88 een top restaurant aan het water, waar men de zonsondergang kan volgen, wat is dat mooi…… Kortom wil je een geweldige visreis, maar ook een biertje drinken, lekker wat eten en van allerlei leuke dingen doen, foto’s maken of gewoon rondje rijden, Florida Keys is de bestemming.
(Lees onder deze foto’s de andere dagen)

Florida-trip 7 Florida-trip 8 Florida-trip 9 Florida-trip 10 Florida-trip 11 Florida-trip 12 Florida-trip 20 Florida-trip 21

Florida-trip 18 Florida-trip 19 Florida-trip 17 Florida-trip 15 Florida-trip 14 Florida-trip 28 Florida-trip 13 Florida-trip 25

Florida-trip 26 Florida-trip 27 Florida-trip 29 Florida-trip 23 Florida-trip 24 Florida-trip Florida Florida-trip 31

Florida-trip 36 Florida-trip 37 Florida-trip 38 Linda-Tarpon Florida-trip 32 Raffie-Tarpon Florida-trip 34 Florida-trip 35

Florida-trip 5 Florida-trip 4 Florida-trip 44 Florida-trip 43 Florida-trip 42 Florida-trip 40 Florida-trip 41

Florida-trip 46Woensdag 2 oktober 2013
Volle zon, witte stranden, wuivende palmbomen, onze dag is begonnen. Het is wel enorm puffen en zweten hier, het is rond de 30/35 graden en heel erg vochtig, je moet hier dan ook flink drinken. Vandaag hebben we dan eindelijk gevist, de bekende “Charter” trip, deze was vandaag wel wat kort, een 1/2 day zoals ze dat hier noemen. Een volle dag waren helaas niet voldoende personen voor, dus dan maar een halve dag. En jawel we hebben vis gevangen, de kapitein gaf aan dat men eigenlijk elke vis hier op de charterboot wel kan vangen, vaak niet die hele grote, maar wel heel veel verschillende soorten. Ze vissen hier met 1.4mm dikke nylon lijn op reels en molens, want je hoeft niets mee te nemen aan boord, alleen je eigen eten en drinken. Hengels, aas en al het andere is aanwezig, mijn tip, neem een doek mee om je handen af te vegen, want die hebben ze niet voor je.

Om 09:00 eerst een koffie bij Starbucks en daarna aan boord, vandaag samen met onze Belgische partner Jeremy die getrouwd is met een meisje van Florida, dus hier al vele jaren woont, Jeremy spreekt dus engels, nederlands, frans en zelfs een beetje duits. Hij zal voor de gasten van Cordes Travel aanwezig zijn voor noodgevallen of als er zaken geregeld moeten worden, hij is onze man ter plaatse.

Goed aan boord, door de kanalen van Florida naar buiten en op naar volle zee, de zon brandde al flink en we hadden er zin in. We deden 2 verschillende soorten visserij, wat mij opviel is at het allemaal met haakje 3/0 gebeurt, erg klein dus, de ene techniek is de lijn met 1 haak boven de bodem houden met een stukje lood en de 2e techniek is een lijn met 1 haakje en een klein loodje op 1m onder het wateroppervlak laten wegdrijven. We lagen nog maar net in en we hadden meteen al beet, geen hele grote maar wel een leuke visserij die heel veel speciale soorten vis oplevert. Linda ving meteen een mooie “Blue-runner” (volgens mij, want we moeten nog even wennen aan de 100 soorten vis die men hier kan vangen) geweldig sterke vis die leuk wegzwemt en je best sport aan hebt, gewicht was rond de 2-3 kg. Het leuke is dat je de deckhand kan vragen of ie de vis wil bewaren en aan het einde vd trip kun je de vis door hem graatloos laten fileren of zelf doen. Met de filets ga je naar elk restaurant en laat je het klaar maken zoals je wenst, alles, maar dan ook alles is mogelijk. Je mag dus alle vis houden als je wil op deze trip.

Jeremy ving ook een paar prachtige Blue-runner, ik had een dikke Baracuda aan de haak, we hebben hem gezien, was bijna boven, maar helaas brak de lijn, de vis had snel een gewicht van 10kg gehad, maar helaas. Toen was Linda weer aan het roepen “Fish on” en was aan het vechten met een Trigger fish, heel gek prachtig beest, geweldige sport en prachtig om te zien. Ik ving nog een kleine tonijn en Linda ving er ook eentje, zelfde formaat maar was al geslacht voordat deze op de foto kon. Zo werd er aan boord ook nog snapper gevangen en een aantal andere soorten prachtige vissen, zoals gezegd moet ik de vissen nog uit mijn hoofd leren. We hebben op de boot gevangen: Grunt, Grouper , Yellowfin grouper, Skipjack, Blue runner, Yellowtail snapper, Mutton snapper, Triggerfish en Remora

Na de vistrip zijn we verhuisd van Ocean Pointe naar Postcard Inn, dit is een hotelkamer met uitzicht over het strand en aan open zee, helemaal geweldig met de waterscooter-verhuur ter plaatse. Om alle accommodaties zelf te ervaren en er zelf te wonen, blijven we 3 nachten in elke accommodatie slapen.

Na een drankje met live muziek bij Lorelei was het tijd voor een kort verslag en gaan we morgenochtend om 07:30 “back-country” vissen, waar we nu al veel zin in hebben. Kortom vandaag een hele leuke dag met veel soorten vis.
(Lees onder deze foto’s de andere dagen)

Florida-trip 33 Florida-trip 34 Florida-trip 35 Florida-trip 36 Florida-trip 37 Florida-trip 43 Florida-trip 42 Florida-trip 41

Florida-trip 1 Florida-trip 2 Florida-trip 3 Florida-trip 4 Florida-trip 7 Florida-trip 8 Florida-trip 48 Florida-trip 9

Florida-trip 10 Florida-trip 11 Florida-trip 12 Florida-trip 53 Florida-trip 52 Florida-trip 49 Florida-trip 52 Florida-trip 50

Florida-trip 42 Florida-trip 40 Florida-trip 38 Florida-trip 44 Florida-trip 46 Florida-trip54 Florida-trip Florida-trip 45

Florida-trip 32 Florida-trip 31 Florida-trip 15 Florida-trip 14 Florida-trip 13 Florida-trip 18 Florida-trip 23 Florida-trip 30

Florida-trip 29 Florida-trip 28 Florida-trip 27 Florida-trip 26 Florida-trip 25 Florida-trip 24 Florida-trip 22

Florida-trip 21 Florida-trip 20 Florida-trip 19 Florida-trip 18 Florida-trip 17 Florida-trip 16

Florida-trip 30Donderdag 3 oktober 2013
Hier vanuit de Florida Keys weer een bericht van ons…
Voor die mensen die het gelezen hebben, Amerika heeft een “shut-down” dat betekent dat de regering “niet belangrijke” overheids instanties sluit, dus zo ook de Everglades en laat dat nu net het gebied zijn van onze “back-country” trip, dus niet naar de beste spots bij de Everglades, niet op de grote haai en tarpon. Maar er zwemt zoveel vis hier in de Keys dat er altijd in de buurt vis te vangen is. Voor die sportvissers die graag verschillende soorten vangen zijn de Florida Keys een waar visparadijs, ook voor de vliegvissers want vliegvissen in de Florida Keys is hot, juist omdat 70% vd vis op 2m water diepte zwemt, soms zelfs maar 1m diep.

Laten we beginnen met gisteravond, Linda en ik zijn wat gaan eten bij Lorelei, op 3 minuten rijden vd accommodatie, daar heerlijk gegeten onder het genoet van live-muziek, want er is elkde dag livemuziek, de zonsondergang, 30 graden en lekker eten en overdag vissen, wat wil men nog meer ?

Vanmorgen dus met kapitein “Kiwi” afgesproken voor een back-country vistrip, helaas niet naar de Everglades, maar in de buurt op de platen en bij de stromingen. We moesten precies 40m lopen om bij de boot te komen, dat is het voordeel van Postcard Inn waar we nu zijn, Ocean Pointe was een appartement maar Postcard is een hotel. Om 07:3- op de boot met Kiwi, Jeremy, Linda en ik, op jacht naar soorten, we wilde proberen zoveel mogelijk soorten te vangen en dat is gelukt, we vingen 12 soorten vis vandaag, waar ik helaas de namen van ben vergeten. We hebben gevist van 07:30 tot 13:00 daarna was ik zo verbrand dat ik het wel gezien had en zijn we terug gevaren, dat was zeker 2-5 minuten varen, dus ook dichtbij.De visserij was echt top, vissen die uit het water springen, vissen die als een gek de lijn van je molen trekken en er echt als een formule-1 wagen vandoor gaan, vissen die links, rechts en onder de boot door gaan, sport ?  YEP…. echt sportvissen vandaag, wat een kracht, wat een geweld en wat een plezier, echt helemaal geweldig en dat allemaal op 1-2m water ! Onze grootste vissen van vandaag waren de Cravelle Jacks, echte geweldige sportvis die gromt als ie boven is.

We hebben wel gezien dat “zelf” gaan vissen hier niet gaat lukken, dat is erg riskant, gevaarlijk en je hebt geen idee waar je moet zijn, welke techniek je moet gebruiken, welk aas en welke vis gevaarlijk kan zijn. Nee vissen in de Keys is met een visgids en eigen bootje huren en varen is geen optie om leuk te vangen.

Kiwi is wellicht de beste back country kapitein van de Keys en weet precies zijn stekjes en dat bleek wel uit de soorten vandaag, later in de haven kwam men bij onze boot kijken naar onze vangsten, de meeste vis en de meeste soorten. Ook spraken we daar een paar duitsers die al 2 dagen met een “goedkopere” kapitein eruit vaarde, maar voeren voor de deur en vingen 30 dezelfde visjes en allemaal erg klein. Wij hebben nu al wel gezien, ook bij de grote Offshore boten, dat men krijgt waarvoor men betaald, je ziet elke dag dat goede (duurdere boten) de meeste en mooiste vissen binnen halen en de andere boten veel minder en soms niets.

Tja, vandaag dus flink verbrand, ondanks mijn lange mouwen en lange broek, mijn gezicht is goed verbrand, maar ze hebben hier goed spul, dus de pijn is weg. Verder hebben we echt een topdag gehad, waanzinnig sport gehad aan de verschillende soorten op een lichte hengel, type Penn TRQ Nano spin met met een Penn Battle 4000 gevuld met nylon. Dus light tackle om te vissen hier…gaaf !!

Foto’s zeggen meer dan woorden dus bij deze…… de vissoorten Mangrove snapper, Yellowtail snapper, Mutton snapper, Gag grouper, Black grouper, Ladyfish, Jack crevalle, Bonnethead shark, Grunt en porgy.

Florida-trip 2 IMG_6959 IMG_6957 IMG_6949 IMG_6943 IMG_6941 IMG_6939 IMG_6932
IMG_6923 IMG_6852 IMG_6850 IMG_6831 IMG_6841 IMG_6840 IMG_6812 Florida-trip 8
IMG_6886 IMG_6926 IMG_6885 IMG_6834  Florida-trip 7 Florida-trip 15 IMG_6913 IMG_6915

IMG_6910 IMG_6909 IMG_6906 IMG_6898 IMG_6805  IMG_6846 IMG_6837 IMG_6836

IMG_6828 IMG_6827 IMG_6826  IMG_6823 IMG_6816 IMG_6814 IMG_6813  IMG_6811

IMG_6861 IMG_6858 IMG_6869 IMG_6883  IMG_6863 IMG_6874 IMG_6893 IMG_6881

Florida-trip-05 29Zaterdag 5 oktober
Jullie hebben een dag moeten wachten op nieuws van ons, dat was voornamelijk omdat we gisteren niets bijzonders hebben meegemaakt en geen camera bij hadden, maar toch even in het kort gisteren. Gisteren zijn we naar Key West geweest, dat is het meest zuidelijke puntje van Amerika op maar 140km (over het water) van Cuba. Key west is een eiland waar men gewoon met de auto naar toe kan via gratis bruggen en is zeker een bezoek meer dan waard. De weg naar Keys West is wat saai en duurt vanaf Islamorada ongeveer 2u. Eenmaal in het stadje is het er een groot feest, vele gezellige restaurants, bars en shows, volop souvenirs-winkeltjes, echt enorm gezellig. De dag dat wij er waren was het verschrikkelijk warm, veel drinken is dan ook echt nodig anders wordt je ziek, Linda en ik drinken op dit moment al snel 4L water per dag, kan uit de kraan, maar we drinken graag de flesjes water. De warmte is elke dag rond de 30/35 graden en een luchtvochtigheidsgraad ligt rond de 87%, dus vrij benauwd kun je wel zeggen, de nacht brengt 2 graden verkoeling, dus we zijn blij met de airco in de kamer. In de avond hebben we gegeten bij Lazy Days, direkt aan het water, wel reserveren, anders heb je geen plaats. Rond 21:00 ging het heel heftig regenen, dat gebeurt wel vaker in de Keys, even een flinke bui en dan weer droog, enige verkoeling ? Nee hoor, vergeet het maar, het blijft warm.

Vanmorgen om 06:00 wezen ontbijten bij Dunky Donut, nee geen donuts op dit tijdstip, maar gewoon broodjes of bagels met ei, ham en/of kaas en vele andere “normale” dingen. Na het ontbijt even de koffers ophalen uitchecken en dan door naar de haven waar Captain Mel vd Gotcha al op ons lag te wachten met de boot, om 07:30 vertrokken we dan ruim op tijd en voeren de zee op, vandaag was het offshore vissen met de grote boot en echt de zee op. Vandaag aan boord Jeremy, Allison, Linda, Captain Mel en Cody (deckhand) en ik.

Even nog wat extra uitleg over de maand waar we in zijn, dit is net als Maart en April, de “overgangsmaanden” de zomervis trekt weg en de wintervis is op weg. Het is dus NIET zo dat je elke soort vis het hele jaar kunt vangen, sommige vissen wel, maar andere vissen vang je alleen in bepaalde maanden, maar daar hebben we in samenwerking met de ervaren kapiteins een zeer eerlijke lijst voor gekregen, met echt goede en slechte kansen op een bepaalde vissoort. Vis vang je altijd, geen twijfel mogelijk, maar ben je op zoek naar die ene soort vis, dan kun je even met ons overleggen en maken we samen een plan. Wij zitten dus net tussen 2 seizoenen in en om die reden was de visserij iets minder zei Mel, nu als dit al “minder” was, dan wil ik “goed” nog wel eens meemaken !

Zoals gezegd om 07:30 vertrokken en vol de zee op, ondanks de storm die langs west Florida raast, hebben we hier helemaal geen last van, ik sprak vanmiddag iemand die hier woont en in de laatste 15 jaar hebben ze in de omgeving van Islamorada maar 1x een kleine schaden aan hun huis gehad door een storm, je ziet hier verder ook geen herkenbare schade van orkanen, dus van een orkaan in deze omgeving hoort men hier nauwelijks iets. De zee was dus rustig, kleine deining maar niets bijzonders, kleine 15 min. varen en Cody ging voeren en het net werpen, om vers aas te vangen voor onze visserij deze dag. We gaan niet uitgebreid op technieken, methodes en andere informatie in, daar we die speciaal voor onze eigen gasten willen behouden, dus hier en daar lees je weinig informatie, dan weet je nu waarom.

Na het vangen vh aas voeren we nog 5 minuten verder en werd er meteen gevist en bij de 1e worp meteen 3 hengels krom, we vingen allemaal skipjacks, Bonit en Blackfin Tuna, allemaal tonijn-familie. Waanzinnig sterke vissen, krachtpatsers die de lijn van je molen en reel aftrekken, wat een supersterke vissen, wat geweldig om deze te vangen, zwaarste tonijn was 6kg, geen hele grote, maar toch een dikke leuke vis om te vangen. Ons doel was, net als alle andere dagen om soorten te vangen, hadden we een soort gevangen, groot of klein, dan gingen we op jacht naar een anders soort. Het mooi vd Florida Keys is, dat men altijd wel ergens vis kan vangen en men eigenlijk nooit weet wat er aan de haak hangt en dat maakt het extra spannend, want ook tijdens het opdraaien van je gevangen vis, kan het nog wel eens mis gaan, vandaag werd onze gevangen vis, 5x door het midden gebeten door “iets” groots. Ik spreek dan ook nog maar niet van de vissen die we verspeeld hebben vandaag, niet normaal meer, maar volgens de kapitein is dit normaal, daar sommige krachtpatsers van echt enorme afmetingen zijn en gewoon vaak niet te houden zijn. Ook wij hadden vandaag de hengel meerdere keren dubbel en zelfs met de zware Penn Biggame reels konden we niet winnen vd vis.

Toch had ik geluk een enorme aanbeet en geweldige dril en een gierende slip, spanning stijgt en het gevecht begint, ik had geluk al een butpad om (zo’n ding (gordel) waar je je hengel in steekt) en kon het gevecht beginnen, vorige week ving ik een heilbot van rond de 50kg, maar dat was net een grote schol vergeleken bij de vis die nu met mijn aas naar Nederland zwom….. de slip staat bijna dicht, de lijn wordt eruit getrokken, de hengel staat op breken en ik kan niets doen…. de vis blijft lijn nemen en de kapitein en deckhand roepen, draaien, pompen en vechten, ja ja makkelijk gezegd ik kan niets doen….. Na een geweldige strijd weet ik dan een prachtige haai van minstens 150cm naast de boot te krijgen, hij is boos en wil in alles bijten, dus hij moet maar langs de boot blijven en nemen hem niet aan boord voor de foto. We knippen de haak los en laten de Bullshark weer zwemmen, waauwwwwww dit is kicken, dit is pijn in je armen, dit is adrenaline en voor mij de krachtigste vis die ik tot nu toe ooit heb gevangen.

Terwijl ik zit uit te puffen in de stoel en een fles water van 1L leegdrink, het zweet van mijn gezicht en rug druppelt, roept de kapitein “Fish On” en ineens zie ik Linda als een echte sportvis girl aan de Penn International Big Game draaien en zie ik haar 80lbs doorbuigen als een rietje…. oh oh… als dat maar goed gaat. De deckhand wil haar helpen, maar NO schreeuwt Linda, my fish, i will get this one… ze gromt, moppert, zweet en roept dat alles verzuurd is…. Maar mijn lieve vismaat-collega-vrouw geeft niet op, pompend en tergend vd pijn en verzuring vecht ze en vecht ze…. en jawel daar is ie dan, op diepte lijkt het net een haringkje…maar eenmaal aan de oppervlakte is het een hele grote Barracuda, met zeer scherpe tanden, enorm sterk en vlijmscherpe vinnen, een vis om bang van te worden. De barracuda is binnen, YES roept ze, ze lacht en huilt bijna van geluk en plezier, wellicht ook vd adrenaline….. wat een prachtige vis om te zien, wat een monster, wat een tanden en wat een kracht. De vis zwom weg alsof er niets aan de hand was, trok de link vd reel af en vocht als een gek, maar kon toch niet winnen van “onze” Linnie !!! 128cm lang en minstens 15kg, wat een dikke vetzak. het goede hier in de Keys is dat de vis die men niet wil eten weer gaat zwemmen, dus dit prachtige beest mocht weer zwemmen en dook dan ook weer snel de diepte in. Goh wat was Linda blij, wat was ze gelukkig met deze vis, wat was dit een ervaring om NOOIT meer te vergeten. Trouwens deze hele reis is geweldig, het leven hier, de muziek, het weer, de witte stranden, de temperatuur (soms iets te warm voor ons) en de hele vriendelijke “alles kan” sfeer is echt geweldig. Na het vissen even een biertje drinken of ergens wat eten, zelfs je eigen vis, in de avond bij 28 graden nog even op het terras met live-muziek en dan met je vismaten de dag nog eens doornemen, “welcome in Islamorada” Sportfishing Capitol of the world ! Dit is echt vakantie, die trouwens ook prima met de dames te doen is, er zijn zwembaden bij het complex, cabana’s, ligbedden, strand, winkeltjes en van alles te doen, dus zeker ook prima voor de familie en allemaal zeer zeer goed betaalbaar, soms zelfs goedkoop.

Oke weer terug naar het vissen…… zoals al gezegd vingen Linda en ik al een grote vis, Jeremy onze Belgische partner hier op de Keys, ons aanspreekpunt, wilde nu ook wel eens een dikke vangen en voordat hij het kon zeggen riep ie dat ie vast zat aan de bodem… Cody, Mel en ik schreeuwde meteen, draaien, draaien, pompen en vechten, je hebt vis !! En jawel de lijn werd als een speedboot van zijn reel getrokken en zo had Jeremy ook beet en een flinke ook, nu is Jeremy geen echte sportvisser, dus wist niet wat hem overkwam….. na veel zweet, verzuring en kracht ving ook hij een geweldige nog grotere Barracuda, deze was 155 en woog richting de 20kg. Later vingen we er allemaal nog eentje en kwamen we uit op 6 barracuda’s van meer dan 120cm lang, dieTOP ! allemaal weer zwemmen. Trouwens we hebben ook nog een geweldige grote schildpad gezien van 1m doorsnee.

Na zoveel kracht even iets rustiger en even gaan vissen op het rif, ook dit is gaaf, allemaal soorten en kleuren vis die flink vechten en een geweldig gevecht geven, wauw….ook dit was echt sportvissen ! We vingen Vermillion snapper, bonita, skipjack en verspeelde (waarschijnlijk) een aantal hele dikke groupers die weer tussen de rotsen schoten, tevens werd ook 2x ons aas aangevallen. Kortom een volle dag met veel actie, prachtige vissen en een geweldige onvergetelijke ervaring, die we zo weer over zouden willen doen ! We zitten nu al te denken om in December 2014 weer te gaan of evt. januari 2015, dat zijn goede maanden om daar te vissen op de grote Sailfish. Wellicht gaan er een paar vrienden mee, want gezelligheid en met z’n alles iets doen, hoort er gewoon bij hier.

Eenmaal terug in de haven bleek voor de 2e keer deze week dat wij de beste kapiteins in ons midden hebben en met de juiste mensen samenwerken, in de haven kwamen een paar andere Amerikanen van boord en zij waren minder geld kwijt, maar hun grootste vis was dan ook maar 30cm en keken hun ogen uit wat wij gevangen hadden, een regel die hier echt telt, je krijgt waar je voor betaald, je kun hier beter iets meer uitgeven en met een echte proff mee gaan, dan ergens low-budget gaan met een toeristen-kapitein en weinig tot geen leuke vis vangen.

Goed weer een heel verhaal, het is hier inmiddels zaterdagavond 22:05 en Linda ligt al te slapen, het is hier 6u vroeger dan in NL en we zijn beide bekaf, redelijk verbrand en slapen morgen uit. Het vissen is voor ons over, nu gaan we nog wel genieten en vakantie vieren en wie weet dat we toch nog even last minute met een goede kapitein mee gaan, want dit is toch wel uniek !  Hierbij nog wat foto’s, oa van mijn “buff” zoek maar eens op op google, alleen mijn “vrienden” aan boord vonden het niet nodig om te zeggen dat ik hem ondersteboven aan had, dus daarom zijn de letters in spiegelbeeld…niemand die wat zegt dan he…grrrrr Maar goed deze buff wordt door 90% vd sportvissers hier gedragen, het is tegen de zon uiteraard, want smeren moet je de hele dag doen, anders ben je gekookt.

Morgen hebben we een rustdag, dus wellicht niets te melden. We slapen nu trouwens in Islander resort, ook wederom een prachtige accommodatie, dichtbij alle winkels, bars, restaurant, strand en de havens waar de visboten liggen.

Florida-trip-05 1 Florida-trip-05 Florida-trip-05 3 Florida-trip-05 4 Florida-trip-05 5 Florida-trip-05 12 Florida-trip-05 13

Florida-trip-05 14 Florida-trip-05 8 Florida-trip-05 15 Florida-trip-05 3 Florida-trip-05 30 Florida-trip-05 38 Florida-trip-05 39
Florida-trip-05 35 Florida-trip-05 34 Florida-trip-05 29 Florida-trip-05 33 Florida-trip-05 26 Florida-trip-05 25 Florida-trip-05 24

Florida-trip-05 7 Florida-trip-05 6 Florida-trip-05 9 Florida-trip-05 11 Florida-trip-05 10 Florida-trip-05 27 Florida-trip-05 23

Florida-trip-05 22 Florida-trip-05 32 Florida-trip-05 16 Florida-trip-05 17 Florida-trip-05 18

Florida-trip-05 20 Florida-trip-05 19 Florida-trip-05 21 Florida-trip-05 31 Florida-trip-05 40

Florida-trip 57Maandag 7 oktober 2013
Zoals eerder gezegd zit het vissen op de Florida Key’s er op voor ons, we hebben echt vreselijk genoten van de visserij hier en komen hier zeker voor terug. Vandaag was ook onze laatste dag op de Key’s en morgen gaan we verder via de Everglades naar Orlando, waar we o.a. Universal Studios zullen bezoeken. Natuurlijk hierover later uitgebreid verslag, maar eerst dus onze laatste dagen op de Key’s.

Gisteren (zondag) hebben we er een rustig dagje van gemaakt. In de ochtend hebben we gewerkt en in de middag zijn we naar de Marina geweest om daar nog eens de tarpons te voeren en het deze keer ook op film te zetten. Dit blijft een geweldig iets, als de vissen je nog maar aan zien komen zwemmen ze al je richting uit en gaan liggen wachten tot je een visje boven het water houdt. Heel spannend, want ze wachten even af en opeens springt er één omhoog om het visje te pakken. Hierna hebben we nog gezwommen in het binnenwater. Heel gek, het water is 28 graden, maar voelt toch koud aan als je erin gaat. Heerlijk vervrissend in deze warmte.

In de avond hebben we gegeten bij Lorelei, een hele gezellige beachclub aan het water waar iedere avond live muziek gespeeld wordt. De sfeer is er heel gezellig en het eten is er goed. Heerlijk on de dag mee af te sluiten. Maandag hebben we in de ochtend een bezoek gebracht aan Theater of the Sea, een kleinschalig en heel mooi opgezet dolfinarium met een aantal shows met papegaaien, dolfijnen en zeeleeuwen. Ook kun je er reusachtige zeeschildpadden en krokodillen zien. De shows zijn erg leuk en ik heb tijdens de dolfijnshow een kus geregen van één van de dolfijnen. Niet alleen krijg je de kunstjes van de dieren te zien, maar er wordt ook meer verteld over de dieren en hoe ze de kunstjes aangeleerd wordt. Het is ook duidelijk dat er goed voor de dieren gezorgd wordt. Dit park is echt meer dan een bezoekje waard. Omdat de vrouw van Jeremy, onze contactpersoon in de Key’s, hier werkt hadden we het genoegen om aan het eind een hele lieve privé show te krijgen van Mimi, een zeeleeuw. Echt helemaal te gek, we hebben haar mogen aaien en kregen een kus en een knuffel van haar. Heel leuk om dit van zo dichtbij mee te maken, natuurlijk is alles op beeld vastgelegd. Allison bedankt voor deze ervaring!

Hierna zijn we gaan lunchen bij Hogs Heaven een bar/restaurant aan het water. Overdag kun je er heerlijk eten en ‘s avonds gezellig een biertje drinken. Je hebt er speciale avonden waar je na het bestellen van je drankje een muntje kunt gooien, heb je munt dan moet je gewoon betalen, heb je kop dan is je drankje gratis.

In de middag hebben we nog een rondjes gereden om nog wat mooie plaatjes te schieten. Toen we wat gingen drinken bij Dunkin Donuts (geen donuts gegeten) zagen we daar op de parkeerplaats een paar hele dikke auto’s staan van de State Troopers (Politie) staan. Wat een geweldige monsters, waar we eigenlijk wel foto’s van wilden hebben. Binnen zaten 2 van de troopers aan de koffie en donuts (ja ja de politie in Amerika eet echt donuts) en we raakten met ze aan de praat. Ze wilden alles weten over Nederland. Er werd ons gevraagd of alle verhalen die ze over ons landje hoorden echt waar waren en wij hebben lachend ja gezegd. Natuurlijk hebben we gevraagd of we een foto mochten nemen van hun auto en dat was geen probleem. Hele aardige heren, was een gezellig gesprek. We hebben uitgebreid verteld over onze “aparte” medewerkers uit Groningen, Cor die van zijn terras vist, Maus die in de auto leeft, Ronald die alleen maar wil vissen en uiteraard over de Kabeljoekels en vriendje Rik, die meer aan vissen dan aan s#x denkt…. 😉

Vanavond hadden we als afsluiter een Captains Diner op uitnodiging van Jeremy en Allison. Er waren een aantal kapiteins waar we mee gaan samenwerken uitgenodigd en de manager  van de plaatselijke toeristensector. Zoals het hoort hier in Amerika werd er natuurlijk gegrilled, heerlijke steaks en kreeft. Het eten was heerlijk en de visverhalen gingen over en weer. Ook hebben we natuurlijk nog de nodige informatie ingewonnen bij de kapiteins, we hebben alle in en outs geleerd, welke maanden top zijn, hoe te vissen, heel veel kennis en informatie dus. Het was een gezellige avond en we konden ons geen betere afsluiting van onze week hier op de Key’s voorstellen.

Nu zijn we dus weer terug op onze kamer in Islander Resort en zit ik dit bericht te typen. De koffers zijn weer ingepakt en morgen vertrekken we om 08.00 uur richting the Everglades waar we een Airboattour zullen doen om alligators te zien en daarna dus door naar Orlando rijden.

De Florida Key’s zullen we niet gauw vergeten en heeft een enorme indruk op ons achter gelaten, wat een geweldig plek op de wereld is dit. En dan heb ik het niet alleen over de geweldige visserij, maar ook over alles er omheen. Een gevoel kun je moeilijk overbrengen, maar ik hoop dat het door middel van onze verhalen en de foto’s toch een beetje gelukt is. Wil je een top vakantie, echt genieten en een geweldige top visserij beleven, kom dan naar de Florida Keys Islamorada ! Hieronder nog een verzameling van onze mooiste foto’s. Na deze week zijn we met het vliegtuig naar San Francisco gegaan en hebben we daar nog 2 weken een camper gehuurd, wil je dat verslag lezen, klik dan hier >>>

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes

Florida-trip 2 Florida-trip 3 Florida-trip 4 Florida-trip 5 Florida-trip 6 Florida-trip 7 Florida-trip 8 Florida-trip 9

Florida-trip 10 Florida-trip 11 Florida-trip 12 Florida-trip 13 Florida-trip 14 Florida-trip 15 Florida-trip 18 Florida-trip 19

Florida-trip 20 Florida-trip 21 Florida-trip 22 Florida-trip 23 Florida-trip 24 Florida-trip 25 Florida-trip 26 Florida-trip 27

Florida-trip 28 Florida-trip 29 Florida-trip 30 Florida-trip 31 Florida-trip 32 Florida-trip 33 Florida-trip 34 Florida-trip 35

Florida-trip 36 Florida-trip 37 Florida-trip 55 Florida-trip 38 Florida-trip 39 Florida-trip 40 Florida-trip 41 Florida-trip 42

Florida-trip 43 Florida-trip 44 Florida-trip 54 Florida-trip 56 Florida-trip 57 Florida-trip 58 Florida-trip 59 Florida-trip 60

Florida-trip 61 Florida-trip 62 Florida-trip 63 Florida-trip 64 Florida-trip 65 Florida-trip 46 Florida-trip 48 Florida-trip 47

Florida-trip 49 Florida-trip 50 Florida-trip 52 Florida-trip 53 Florida-trip 16 Florida-trip 17