Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar Vega Kystferie

Visreis naar Vega Kystferie

Vega visreis 3DE MEESTER EN Z’N SLAVEN…

Donderdagmorgen 4-7-2014, het gaat naar Kiel voor de grote inscheping naar het hoge noorden! De slaven, zoals het hoort onderdanig aan de meester en met volle goesting naar Noorwegen om fanatiek te gaan hengelen. Klote… omwille van ongeval op de autobaan net voor Hamburg bijna de boot gemist! Die Duitsers sluiten gewoon het hele ding af. Ja goedendag zeg: Stonden meer dan anderhalf uur gesperd!

Gelukkig  verloopt de verdere heen- en terugreis volgens planning J

Zaterdag 6-7-2014 in de late namiddag toegekomen op de ressort en weerom warm ontvangst van de plaatselijke land Lord. Hebben trouwens volgend jaar een primeur en gaan dan gebruik maken van het nieuwe huis en bijhorigheden. De huiseigenaar is een beste man en steeds behulpzaam.

Volgende dagen is het één en al zeehengelen wat de klok slaat…

Hebben gewoon mooie tijd hier, meer dan wat we wensen kunnen, TOP zomer, alle dagen min. 23° met een uitschieter van, ja goedendag zeg, maar liefst 28°. Dat is gewoon bakken en braden vanaf smorgensvroeg. Op tijd een gezellige BBQ en eens een wedstrijd volgen van het WK. Wat zijn die Deutsche manschaften toch goed. Jan heb zijn lied niet moeten zingen… Deutschland, Deutschland alles ist vorbei… en Flor gaat weerom proberen de clubkampioenstitel op zak te steken. Kaapte die van 2013 ook al weg. En dit jaar word de laureaat beloont met een gratis hengeltrip met een charterboot. De vraagstelling aan Flor wie dat er dan mee mag gaan, antwoorde de Meester spontaan:“ Mijn slaven …….J”. Een ander expressie – ‘oder ausdruck’ – die is blijven hangen, ist: Du Heiliger Strohsack! Gewoon met z’n allen genieten van de mooie vakantietijd en met alle goede dingen van het leven. Daar hoort zowel het ouwehoeren,  een frisse pot bier en het lekker eten bij.

Vega visreis 1Het grootste deel van de visvangst bestaat uit kabeljauw, verder enkele mooie schel – en koolvissen, een zeewolf en een pluk makreel. De teller van heilbot bleef dit jaar staan op drie. ‘Halibut Catchers 2014’: Jan, Toon en Kristof, proficiat jongens met deze mooie vangsten. Respectievelijk 10, 8 en 12Kg. Hadden ook het genoegen eens een groot exemplaar te aanschouwen, deze werd gevangen door één van de buren. Nat aan de haak 71Kg en 168cm lang! Door de jaren heen gaat de voorkeur naar het lichtere hengelwerk. Hengeluitrusting bestaat over het algemeen uit Penn en/of Shimano. Zoals de Inliners van Penn Prion 20 en 30lbs. Lichtere boot hengel van Penn: ondermeer TRQ 12/20lbs, Overseas 20lbs of WaveBlaster 12/20lbs. Molen en/of reel  ondermeer de Penn Slammer 760, Atlantis 4000, 2-Speed International V, Sargus en een iets oudere versie Prion. Alsook Shimano Beastmaster Triton 2-Speedreel 16lbs en 20lbs molen Spheros 5000. Gevlochtte draad merendeels van Berkley Whiplash 20/00 alsook Penn International Braid Blue 18/00. Pilkers zijn hedendaags van eigen hand in diverse gewichtjes en vormgeving, denken we aan jenny-, spitskop-, bananen-, staaf- en spiering pilkertjes. Zeg maar gewichtsklasse gaande van een 60 t/m 200 grammen. Een brede waaier van bijvangertjes, gaande van de zelfgemaakte kabeljauwvliegen naar Beats van Savage, twisters, gummies, octopus, jellyfish, grote verscheidenheid aan shads van diverse merken met voorkeur die van Berkley. Kleur overtonen dit jaar hoofdzakelijk vuurrood of blauw, daarintegen zwart dit jaar ook goede vangstresultaten opleverde.

Effen terug blikken naar de heenreis, grote overvaart gewoonweg TOP! Dit jaar een nieuwe overnachtingplaats gespot na wat zoekwerk bij de Nederlandse familie Vermeer,  Anja en Ruud. Geven graag de link: www.gjesteheimhavdal.no

Wat een Topservice bieden deze lui. De vraag of we kunnen ontbijten om 5.30 blijkt geen enkel probleem en wat voor één. Gewoon Top niveau waarvan menig hotel met hun continentaal ontbijt deze NIET evenaart! Hebben deze sympathieke uitbaters op de terugreis 19-7-2014 rijkelijk beloond met verse vis en andere spijzen.

Maar… DE TOPSERVICE alom gaat uit naar het koppel met als motto: Alles voor en door de sportvisser!

Wie zou dat kunnen zijn…….. Linda en Raffie natuurlijk. Een begrip voor het sporthengel gebeuren J

Verder onze dank aan ‘the LandLord’ Jorn, ook de papa en de mama, de familie en de buren (harde werkers trouwens) gaan als een wervelstorm door het nieuwe huisje in wording. Ja, ja, zienderogen ‘progress’ flinke vooruitgang bij het bouwen. Bij aankomst enkel een houten funderingsstaketsel, bij vertrek, daarop een vloer met een opgetrokken houten skeletbouw tot de tweede bouwlaag. Nieuwe 22tons betonnen steiger voor het huis en septiek tank op z’n plaats met alle afvoeraansluitingen. Buiten de pre-fab steiger alles van de hand van deze handige Noren en zeggen dat Noren langzaam werken… nee dus. T ’is echt zoals… De MEESTER en z’n SLAVEN…

Kortom, zit er weer op die mooie tijd, top zomer beleeft, veel vis gevangen waarvan het leeuwendeel retour naar het Noorse zilte nat en wij kijken alvast uit naar de zomer 2015!

Pieter(-man)

Vega visreis 16 Vega visreis Vega visreis 19 Vega visreis 18 Vega visreis 17 Vega visreis 15 Vega visreis 14

Vega visreis 13 Vega visreis 12 Vega visreis 3 Vega visreis 5 Vega visreis 6 Vega visreis 7 Vega visreis 8

Vega visreis 9 Vega visreis 10 Vega visreis 11 Vega visreis 2 Vega visreis 1