Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar IJsland

Visreis naar IJsland 2019

Verslag van onze visreis naar IJsland SUDAVIK 2/9/19 tm 13/9/19

Het inchecken in Zaventem, de vlucht en het onthaal in Keflavik liep allemaal van een leien dakje. In de bus (6 u rijden) vertelde de gids allerlei, zowel over het vissen, de vispakketten en een beetje sightseeing . Het appartement Adalgate Nr 3 was meer dan in orde. Autosleutels ter plaatse.

De volgende dag was er om 9 u algemene vergadering aan de haven , het bedelen van de boten. Richtlijnen en allerlei veiligheidsmaatregelen werden uitgelegd. Ook de visplaatsen werden aangeduid. En dan maar vissen hé…… Het ging goed enkele dagen na mekaar. Veel vis gevangen, die ’s anderendaags afgegeven wordt en na het tanken van de boot, weer koers naar de visplaatsen.

Zaterdag werd er storm gemeld en idd “niet vissen” was de slogan. Jammer, voor de vissers, dan maar een toeristische route. (Isafjordur, Bolungarvik, Sudureyri…). We hebben tenslotte een auto ter onzer beschikking.

Zondag, weer op post en vissen maar. Van 8 u tot 16 u vissen, dobberen op zee, daar wordt men ook moe van hé. (Harry 70 – Freddy 80 – Staf 90 jaar!!!). ze zijn iedere dag blij dat ze na het douchen hun beentjes onder tafel kunnen zetten om een lekkere lokale maaltijd te verorberen. Ook het opruimen, afwas enz… is heel gemakkelijk , alles is aanwezig en de vaatwasser doet goed zijn best. Belangrijk voor de vissers die alles zelf moeten doen. Mijn mannen werden verwend, ze moesten niets doen.

En tussendoor een lekker zelf gevangen visje eten is natuurlijk zeer gegeerd. Heerlijk die verse vis. Nochtans moeten we mededelen dat de vangst en ook het weer niet zo goed was als verleden jaar 2018. Maar dat hangt dus ook af van het weer hé…. En daar kan men niets aan doen he.

Voor ons is deze reis weer helemaal goed meegevallen. De mannen hebben hun hartje opgehaald door vele grote vissen te vangen. Harry heeft de grootste…….vis gevangen. Een kabeljauw van 16,5 Kg. De laatste avond, na het kuisen van de boot  kregen we nog een toemaatje: nl het bezoek aan de visfabriek waar verschillende vissen gedroogd worden. Interessant.

Donderdag, na het ophalen van de bestelde vispakketten, vertrok de bus weer richting Keflavik. We logeerden weer in hetzelfde hotel als in 2018, een goed hotel, vriendelijk personeel. Even nog met de stadsbus naar het centrum van Reykjavik. Lekker gegeten.

Opstaan om 3u ‘s nachts, ontbijt (een goed ontbijt zo vroeg in de morgen). De bus haalde ons op om 4 u richting vliegveld. Daar liep ook alles van een leien dakje, inchecken de koffers en de vispakketten. (even een suggestie: als men een vispakket besteld en men biedt dit aan bij het inchecken betaal je 55 €.  De prijs van een extra koffer.

Weer terug thuis , was onze vis nog lekker hard  bevroren en nu genieten we enkele keren per week van heerlijke vis. We denken terug aan een mooie vakantie.

Nogmaals “chapeau” (zeggen ze in België) voor Cordes Travel! Linda en Raffie: Goed gedaan!

Vriendelijke groeten: Staf, Freddy Harry en Lizie.