Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar IJsland Sudavik 2019 Kuiper

Visreis naar IJsland Sudavik 2019

Beste Raffie en Linda,

Maandag 22 juli 2019, de spanning is aanwezig en na maanden voorbereiding gaat de visreis naar IJsland beginnen. De vliegreis en de busreis naar bestemming Sudavik. De reis is best vermoeiend maar door de uitstekende service goed te doen. Rustpauzes en ruimte om boodschappen te doen is  prima geregeld. Ook het huisje waar wij moesten vertoeven is top en de huurauto is ook goed geregeld

Dinsdag 23 juli na een uitleg van de boot en de regels van het visgebied kunnen we het water op. Ff overleg en we kiezen voor stek 2. Na enkele dieptes gezocht te hebben vonden we de vis op een diepte tussen de 60 en 70 meter. Wat een geweldige visserij en op de eerste dag al een paar vissen van over de meter en als bonus zelfs nog een paar zeewolven .

Het weer was deze vistrip  fantastisch droog en de windkracht prima om in het fjord lekker rustig te vissen. Wij zijn de hele vistrip in het fjord gebleven en alle stekken 1-2 -3-4 afgevist en geloof me daar is een prima visserij met hele mooie vissen. Ook tijdens deze vistrip werden wij op een dag verrast door de aanwezigheid van een school walvissen die ons een geweldig schouwspel lieten zien door met hun grote rug en staart naar ons te zwaaien. Schitterend dan laat je je hengels wel even binnenboord om te genieten van deze natuur want dat is IJsland wel.

Op zondag 28 juli gingen wij een poging wagen om wat verder de zee op te gaan omdat de weersverwachting goed was. Maar hoe verder we uit het fjord kwamen hoe hoger de golven werden. Besloten om toch maar niet te ver te gaan en na enig zoeken op verschillende dieptes vonden we de kabeljauw op 80 meter. Daar vingen wij met 4 man binnen 2 uur een bak vol met alleen maar metervissen. Wat een geweldige visserij daar kom je voor. Daar het vermoeiend was door het geschommel en de steeds hogere zee zijn we rustig voor de golven uit naar binnen gevaren .

Over deze vistrip kunnen we niet meer dan zéér tevreden zijn en zullen wij dit nooit meer vergeten .
Hier bij een selectie van wat foto,s bijgevoegd.

Cordes Travel
Top geregeld en komen zeker bij jullie terug.
Groet visclub de Kuipjes