Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar IJsland Katty en Paul

Visreis naar IJsland Katty en Paul

Hallo Raffie en Linda,

Ik ben geen verslagschrijfster maar toch ga ik proberen iets te schrijven over onze 2 weken vakantie in IJsland

Het was een prachtige vakantie. IJsland is een prachtig land. Wat het vissen betreft is dit fantastisch, kabeljauwen van 14  tot 18 kg en dat elke dag. Zeewolf in overvloed, je moet echt niet gaan zoeken naar de vis! Schelvis en roodbaars gevangen en dan niet te vergeten de koolvissen! Als je het advies van de super vis gids Henri volgt dan ben je zeker van vis. Wij hebben beide ons record in kabeljauwen verbeterd, die staat nu voor Paul op 17,5 kg 129 cm, voor mij op 14,5 kg 121 cm. Prachtige vissen, mooi gevecht tussen de visser en de vis, met een hengel van Penn Regiment Halibut 50lb en een reel van Penn Fathom 30 (2-speed), prachtig reel om te vissen op die grote kabeljauwen.

De zeewolf was voor ons de eerste keer dat we die gevangen hebben, is ook een nieuwe uitdaging. In dezelfde week waren er ook vissers die meer “risico’s” namen en dan ook verder buiten op zee gingen, die hebben dan ook kabeljauwen van over de 20 kg gevangen. Maar wij zijn dan mensen die geen risico’s nemen en het graag veilig houden op het water, het moet leuk blijven. De boot is heel erg veilig, goed te besturen en heel veel ruimte. Een hutje waar je de spullen kan zetten die droog moeten blijven en waar je ook even kan rusten, na het binnen halen van die grote kabeljauwen, prima boot! De accommodatie is ook heel ruim en alles is er wat je nodig hebt. Internet is perfect zodat je contact kan houden met het thuisfront.

‘s morgens op het balkon, bakje koffie en dan zie je kleinere walvissen voorbij komen ! Voor de grote walvissen moet je in het fjord op dieper water zijn, prachtig zijn ze! Er is daar geen industrie dus kan je volop genieten van het geluid van  de vogels, de Puffins ofwel papegaaiduikers, mooie vogels en een prachtig geluid. Dan hebben we nog de heen en terug reis, die is zo avontuurlijk en mooi. Een luxe vlucht met Icelandair van Schiphol naar Keflavik, dan een bus reis naar Reykjavik. Dan een binnenlandse vlucht met een klein vliegtuig naar Isjaford. De landing alleen al is een verhaal apart. De terug reis hebben we een taxi gehad van 45 min, de rest was allemaal hetzelfde. Als laatste kan ik alleen maar zeggen dat het een super prachtige reis was, georganiseerd door Raffie en Linda, Cordes Travel!

In januari gaan we met Cordes Travel naar Panama en 2018 IJsland is ook al weer geboekt !

Groetjes  Katty en Paul

IJsland-Paul 4

IJsland-Paul

IJsland-Paul 9

IJsland-Paul 8

IJsland-Paul 6

IJsland-Paul 3 IJsland-Paul 2

IJsland-Paul 1

IJsland-Paul 5

IJsland-Paul 7