Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis naar Canada steurvissen

Visreis naar Canada steurvissen

Canada oktober 2023

Eindelijk is het dan zover. Op zaterdag 30 september begint ons visavontuur in Canada.

Na een vlucht met KLM van ongeveer 9,5 uur komen wij aan om 16:00 op Vancouver airport. Het loopt allemaal vlekkeloos, koffers halen, door de Douane en dan de huurauto ophalen. Op advies van Raffie en Linda onze Tom Tom, uitgevoerd met de kaart van Canada uit Nederland  meegenomen, alle adressen van de restaurants, Starbucks, BassPro, Cabela’s en het Hotel hadden wij al ingevoerd. Na een autorit van iets minder dan 2 uur zijn wij ingechekt bij Harrisson Hotsprings Hotel. Voor mij (Teun) is het de 3e keer dat ik via Cordes Travel op visreis ga naar Canada, dus ben al een beetje bekend.

Op zondagochtend is het dan zover, eerst lekker uitgebreid ontbijten. Nog even bij het kantoor langs om onze visvergunningen te halen. Naar de steiger tegenover het Hotel lag de boot van Merr  (Hij heet eigenlijk Anthony), na een uitleg over veiligheid gingen wij naar de eerste visstek. Op nog geen vijf minuten varen ging de boot voor anker en werden de hengels klaar gemaakt om op steur te vissen. Merr legde ons goed uit wanneer je moest aanslaan. De hengels kregen een nummer van 1 tot en met 4. De eerste aanbeet volgde vrij snel, deze miste Jan helaas. Hij vangt die dag zijn eerste Steur van 163 cm op de Harrisson River de kop is er vanaf. Dan is het Martin zijn beurt om een Steur te vangen. Wij hadden dit van te voren met elkaar afgesproken. Jan als eerste, daarna Martin en dan ik (Teun). Helaas verspeeld Martin 2 Steuren die dag. Hij heeft ze in ieder geval aan de haak gehad en kennis gemaakt met de enorme kracht die een Steur heeft.

Dag 2
Martin vangt zijn eerste Steur van 187 cm op de Fraser River. En dan gebeurd er iets heel vreemds, bij het opdraaien lijkt het dat  de hengels vast zit aan de bodem. Er komt een kruiwagen naar boven, dat hebben wij nog nooit meegemaakt. De kruiwagen is door de visgids meegenomen.

Dag 3
Deze dag weer op de Harrisson River gevist. Wij vangen 6 Steuren. 150, 155, 161, 177, 184 en 250cm. De dag hebben wij afgesloten bij het Black forest restaurant op 150 meter van het Hotel.

Dag 4
Vandaag gaan wij op Zalm vissen met een spinhengel op de Harrisson River. Er werd een Chinook Zalm aan de haak geslagen, na een gevecht van 10 minuten is deze sterke vis helaas gelost. Wij hebben hem wel gezien en deze was echt indrukwekkend. Daarna nog een aantal Coho zalmen gevangen. Je ziet ze gewoon achter je kunstaas meezwemmen zo helder is het water. Later zijn wij deze dag weer gaan vissen op Steur. Hier hebben wij nog 2 stuks gevangen. 141 en 249 cm. Ook vingen wij een Pikeminnow van 30 cm. De dag afgesloten bij The Greek Island in Chilliwack.

Dag 5
Dit was onze laatste dag om te vissen. Het was deze dag 23 graden! En dat in Oktober Veel stekken geprobeerd. Helaas waren de Steuren enorm voorzichtig met de aanbeten. Martin pakt op de valreep nog een Steur van 170 cm. De dag weer afgesloten bij Steakhouse Mr Mikes in Chilliwack.

Dag 6
Dit was onze vrije dag, echter wij hebben donderdag contact gehad met Raffie ( hij was zelf in de USA) of  het mogelijk was om vrijdag nog een extra dag te vissen. Het verlossende woord kwam vrij vlot, er was een visgids die wel in de middag een extra vistrip wilde doen. Wij zijn vrijdagochtend naar de shooting range geweest om te schieten. Een schitterende ervaring. Op de terug weg zelf broodjes en frisdrank gehaald bij de Subway.

Om klokslag 2 uur lag kwam Jacob aan varen. Wij zijn aan boord gegaan en met spanning in het lijf aan onze laatste uurtjes vissen op steur begonnen. Jacob haalde alles uit de kast om een steur te vangen, regelmatig wisselde hij het aas, groot of  kleine stukken zalm en diverse viseitjes. Weer was het warm op het water, het leek erop dat deze middag geen nieuwe vangst zou opleveren. En dan op het laatste moment vang ik als afsluiter een mooie steur van 226 cm.

Zaterdag 7 oktober zijn wij weer vertrokken naar Nederland. Eerst nog even bij de BassPro geshopt in Twawassen bij Vancouver. Nog een laatste keer naar de Starbucks en hierna de auto inleveren bij het vliegveld. Na een goede vlucht zijn zondag 12:00 op Schiphol aangekomen.

Wij hebben met zijn drieën een schitterende week gehad in Canada en gaan er zeker nog een keer er naar toe. 13 steuren gevangen waarvan de grootste 250cm. Raffie en Linda van Cordes Travel willen wij bedanken voor wederom een perfect geregelde reis naar Canada. Ook de extra middag om te kunnen vissen is werkelijk goed gereld door jullie. De visgidsen ook bedankt en tot een volgende keer.

Teun en mijn 2 zonen Jan en Martin.

Informatie over het Steurvissen in Canada >>>