Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis IJsland Sudavik Lizie 2018

Visreis IJsland Sudavik 2018

IJsland - Lizie - 13Beste Linda en Raffie,

Onze visreis naar IJsland zit erop. Het was een hele mooie ervaring en een echt paradijs voor de vissers. Men kan dit wel geen vakantie meer noemen, het vissen was corvée maar zoals gezegd : dit is wat de vissers wilden, nl. grote vissen vangen”! En ze hebben er gevangen!!!! Er waren dagen bij dat ze met hun drieën tot 400 kg vis hadden. Elk vingen ze een groot exemplaar gaande van 10kg naar 12 kg en de grootste, gevangen door nonkel Gustaaf (89 jaar) woog 16 kg! En om zo’n vis naar boven te krijgen: dat was werken!
Nu een beetje over de organisatie, de reis en het verblijf. Het is heel eenvoudig: alles was in orde! Proficiat voor zulke organisatie in het verre Noorden , waar het leven heel anders is dan bij ons.

IJsland - Lizie - 2De vliegreis, het inchecken met een zelfgemaakte viskoker in Brussel, de plaatsen in het vliegtuig. Alles perfect. Aangekomen in Keflavík, nadat we onze inkopen (vooral drank) gedaan hadden, stond Elsie ons op te wachten en gaf ons de uitleg om naar de bus te gaan. We moesten even wachten op de Nederlandse jongens maar na een tijdje bleek dat deze vlucht niet vertrokken was uit Schiphol wegens een defect. We zijn dan zonder hen vertrokken voor een 6 u durende comfortabele busreis. Na veel sightseeing, 2 stops, bereikten we dan toch rond 21u ons logement. Wij hadden Nevesgur 15b . Een heel netjes, goed uitgerust huis. Auto voor de deur. Dus klaar om lekker te slapen.

De volgende dag, kregen we uitleg over de boten, het vissen, de reglementen , de drijf-pakken enz… van Henk, de visgids. Wij boekten hem voor de eerste dag om mee te gaan vissen en dit was wel een grote hulp. De uitleg over het varen met de boot, de gps is toch wel nodig voor iedere beginner. En daarna was het aan de mannen om te bewijzen dat ze vis konden vangen. En dat deden ze. Ongelooflijk was de omvang van de dagelijkse vangst! Voor mij, ik zorgde voor de catering was deze vakantie ook interessant. IJsland is een “oerland, een Vikingland” met een heel mooie natuur, veel IJslandse paarden en schapen.

IJsland - Lizie - 14De winkels (2) Bonus en Netto bevinden zich in Isafjordur, 20 km verwijderd van Sudavik. Het leven is duurder dan bij ons, de mensen leven gewoon anders. Het is er heel rustig en ja misschien een beetje té rustig. Maar het is en blijft op de eerste plaats een “visreis”! Op de voorlaatste dag, na de afrekening kregen we onze bestelde vis: 20 kg visfilet uitsluitend kabeljauw of gemengd met zeewolf, mooi verpakt in een koeltas.

De busreis was weer een beetje sightseeing en na een sanitaire stop bereikten we ons hotel (10 km van Reykjavik). Een mooi hotel, vriendelijk personeel, zeer verzorgde kamers. Aan de balie kochten we tickets om met de lijnbus naar Reykjavik te gaan en dit is allemaal zonder problemen gelukt. We hadden tijd genoeg om deze stad te bezichtigen en iets te eten. De volgende morgen kwam een klein busje ons afhalen en ons naar het vliegveld te brengen. Dit was heel vroeg in de morgen 4 u en er was zelfs een lekker ontbijt voorzien voor ons in het hotel. (Dit vind je ook niet overal)!

IJsland - Lizie - 17Ook op het vliegveld bij het inchecken met al onze bagage (koffers, viskoker en vispakketten) verliep vlot. Ook de extra betaling voor de pakketten. Op de terugvlucht weer plaatsen naast mekaar, goede en vriendelijk service van het personeel van Icelandair, hadden we het ook weer naar onze zin. In Zaventem kwamen de vispakketten aan gewoon op de transportband, de viskoker kwam aan bij de balie “buitenmaatse bagage “. Terug thuis aangekomen waren we nieuwsgierig naar onze meegebrachte vis. En ja hoor, alles mooi verpakt, filet per filet, in folie en dan nog in kleine kartonnen doosjes en alles nog netjes hard diepgevroren. En nu maar genieten van de lekkere vis, waarbij we bij iedere hap leuke herinneringen kunnen ophalen !!

Beste Linda en Raffie: nogmaals een dikke proficiat met het organiseren, het aanbieden van deze mooie reizen!  Alles klopte en wij hebben er echt van genoten waarvoor een “dikke “ dank.
Nonkel Gustaaf, Freddy, Harry en Lizie.

IJsland - Lizie - 5 IJsland - Lizie - 6 IJsland - Lizie - 7 IJsland - Lizie - 8 IJsland - Lizie - 17 IJsland - Lizie - 11

IJsland - Lizie - 10 IJsland - Lizie - 12 IJsland - Lizie - 14 IJsland - Lizie - 16 IJsland - Lizie -

IJsland - Lizie - 15 IJsland - Lizie - 1 IJsland - Lizie - 2 IJsland - Lizie - 3 IJsland - Lizie - 4