Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis IJsland 2021 Ko

Visreis IJsland 2021

19 tm 29 juli 2021 Sudavik

1e bericht:
Hier even een berichtje vanuit Sudavik.
We hebben een voorspoedige reis gehad. En een prachtige busrit van het vliegveld naar Sudavik. Gisteren even gevist. Mooie kabeljauw tot 87 cm in de fjord. Het is alleen mogelijk om géén vis te vangen, als je niet gaat vissen. Er is werkelijk overal vis te vangen. Op tijd gestopt omdat één van de mensen last kreeg van de wind. In de avond met een spinhengel in de haven. Mooie schar en nog een gul van 80 cm! Vandaag eerder begonnen en al direct flinke zeewolven tot 90 cm. Verder weer flinke kabeljauw en een heilbot van 70 cm. Wederom iemand last van de wind. Die hebben we teruggebracht naar het huisje. Daarna samen met mijn zoon terug en weer grote zeewolven. Tot slot nog op dieper water gevist en daar mooie koolvis gevangen boven de meter. De grootste 111 cm. Verder ook mooie wijting en een aantal schelvissen. Het is prachtig weer en we hebben het geweldig!! Morgen een dagje rust, dan gaan we met de auto op stap en wandelen.

2e bericht:
Inmiddels dag 4 in Sudavik. Gisteren hebben we de watervallen bij Dynjandi bezocht. 100 meter hoog en 60 meter breed. Schitterend! Daarna doorgereden naar Reykjafjardarlaug. Een zwembad verwarmd door bronwater en een hotpot van 38 graden. Vandaag was er weinig wind en zijn we de zee op gegaan. Daar hebben we niet de reuzen gevangen waar we op hadden gehoopt. Wel een grote vis verspeeld die veel lijn van de molen trok en toen los schoot. Uiteindelijk weer een stuk teruggevaren.

Daar kwamen we walvissen, orka’s en bruinvissen tegen. Daarna kwamen de vangsten ook op gang. Kabeljauw en leng boven de meter, een aantal 113 cm. Ook weer grote zeewolf en mooie schelvissen. Al met al een zeer geslaagde dag met grote vissen in- en rondom de boot.

 

3e bericht:
We zitten alweer op dag 6 in Sudavik.
Gisteren hebben we niet gevist. Eerst een wandeling gemaakt naar een waterval, 10 minuten rijden van Sudavik. Zelfs tijdens de regen blijft het toch een schitterend land! Daarna naar een andere hotpot gereden dan waar we eerder waren geweest. 2 heerlijke warmwater-baden waar we alle ruimte hadden. Gewoon in de regen en stevige wind, lekker buiten in bad. De dag afgesloten met hete chocolademelk en wat lekkers bij Litli Bær, een typisch IJslands huisje wat als restaurantje is verbouwd. Het plafond op 1,8 mtr hoog en met veel authentieke details. Op weg naar huis veel zadelrobben gezien. Vandaag wilden we roodbaars vangen. Dat was wel zoeken en we hebben er 1 kunnen vangen. Viel niet mee want als je met 6 haken roodbaars wil vangen maar je hebt 6 maatse gullen aan je lijn, dan lijkt het echt op werken. Ook weer een walvis gezien, redelijk dicht bij de boot. Echt bijzonder! Nog 2 dagen te gaan, we zijn benieuwd wat die ons nog gaan brengen.

Laatste bericht:
Hoi Raffie,
Inmiddels zijn we weer terug thuis.

De laatste 2 dagen in Sudavik waren eveneens geweldig. We hebben geen grotere vissen meer gevangen, wel heel veel mooie kabeljauw en zeewolf tussen de 70 cm en bijna een meter.
Er zaten momenten bij dat in minder dan een minuut na ingooien er vis in de boot lag.

We hadden nog wel een leerpunt. Er bleek visdraad in de schroef te zitten van de boot. Het water in de haven is kraakhelder en we hadden het niet gezien. Maar omdat de boot op de kant moest vanwege een reparatie zag de visgids het. Hij vertelde dat de draad via de schroefas de waterdichte pakking kan beschadigen waardoor er ernstige schade aan de boot kan ontstaan. Zijn dringende advies was om bij twijfel altijd even hem te raadplegen. In dit geval kon hij het binnen 10 minuten oplossen.

De laatste middag hebben we de boot leeggeruimd en schoongemaakt. Daarna het appartement. De eindafrekening viel erg mee. Zeker de laatste dagen hadden we niet ver gevaren en per dag 9 liter diesel verbruikt (en heel veel mooie vissen gevangen). Donderdag was de busrit naar Reykjavik. Daar waren we half de middag zodat er nog voldoende tijd was om de stad in te gaan. Vrijdagochtend vroeg op, om 07:40 uur vliegen en 12:30 (Nederlandse tijd) weer op Schiphol.
Een geweldige reis die alle verwachtingen overtrof.

Bedankt voor deze geweldige visreis !
Groet,
Ko