Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Visreis Hellesoy Guy

beste raffie en linda.

na alles uitgepakt gewassen gestreken vrienden en familie gezien maak ik nu even tijd om eindelijk eens een mailtje naar jullie te sturen.
na een lange trip waren we een beetje te vroeg in Hirstshals aan gekomen. bij de gate kregen we dan te horen dat de boot vertraging had wegens het slechte weer. dus om onze tijd een beetje te laten verlopen zijn we dan maar op verkenning geweest in het dorpje zelf. het is niet groot maar wel gezellig best een aanrader als je tijd over hebt. we hebben daar dan ook iets gegeten. even meedelen er is daar ook een aldi maar we weten niet hoe de prijzen zijn.
uiteindelijk teruggekeerd naar de gate wachten op de boot tot hij er was. moet eerlijk toe geven het was een unieke ervaring 16u varen.
na een goede nachtrust in zalige bedden en een lekker ontbijt zijn we in bergen aangekomen.

de weg naar het huisje viel heel goed mee ondanks het slechte weer bij aankomst. uiteindelijk is het altijd rechtdoor.
het huisje was perfect, genoeg ruimte voor allemaal om te slapen te eten en te relaxen. en omdat er geen auto’s mochten staan was het ideaal voor de kinderen om te voetballen. we waren verkocht <wlEmoticon-winkingsmile[1].png>
nadat we alles hadden uitgepakt en de visstokken gereed hebben gemaakt zijn de mannen de steiger gaan verkennen. de eerste dag een schelvis van 2kg en 4 koolvissen van 2.5 tot 3kg en 1 makreel.
dinsdags zijn we dan met de boot gaan varen maar wegens te veel wind zijn we niet echt ver geweest en dan hebben we veel makreel een paar gulletjes en pollak gevangen.
voor de rest van vangst aan de steiger was het reuze goed en heel plezant. zeewolf heeft de oudste zoon gevangen een condor de jongste( hij dacht dat hij vast hong) maar we hebben hem alleen even aan het oppervlak gezien en dan begaf de lijn het. voor de rest koolvis makreel pollak en schelvis en niet te vergeten krabben.
op de boot hebben we lang moeten zoeken voor we grote vis hadden maar we hebben toch wat gevangen nl makreel koolvis paar grote lengen paar grote kabeljauw en pollak op nr 13.
we komen zeker nog eens terug maar de visgids is wel nodig die hebben wij gemist. de laatste dagen hebben de nieuwe buren ons plekken toegewezen maar dan was het weer te slecht om naar daar te varen. wel complimenten aan de eigenaars voor de snelle hulp die we hebben gekregen bij pech op het water. <wlEmoticon-smile[1].png>
voor de niet vissers waren de uitstapjes heel goed meegevallen. bij slecht weer sotra en zwemmen bij goed weer bergen en waterval en bij heel goed weer (3dagen) boekje lezen of spelletjes spelen in het zonnetje op het terras. ook in de omgeving mooie wandeling gemaakt tussen de rotsen.

voor ons voor herhaling vatbaar. zeker voor de mannen <wlEmoticon-winkingsmile[1].png>

mvg en bedankt voor alles en tot de volgende.

fam de wachter en co