Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Visreis Havferie 2015 Rob

Visreis Havferie 2015

Havferie 2015 Rob 5Havferie 2015 (25-05 tm 01-06)

Na een paar keer weer in Denemarken te hebben gevist, hebben we dit jaar toch weer besloten om naar Noorwegen te gaan, uiteraard weer met Cordes Travel. We zijn dit jaar naar Havferie geweest op het eiland Sotra. René en ik hebben de reis gemaakt per auto plus boot en Leo en Joop zijn gaan vliegen. Onze reis is goed verlopen zodat wij om een uur of half twee aankwamen in Havferie. Na vlug de auto uitgepakt te hebben zijn we naar het vliegveld gereden om Leo en Joop op te halen die daar ook net waren geland., zodat we rond een uur of drie aan  de koffie zaten. Van de eigenaar Magne kregen we een uitvoerige uitleg over de boot en vooral hoe we het haventje moesten verlaten.

De volgende dag vroeg gelijk met goed weer op pad gegaan en gelijk maar naar buiten gegaan, gelukkig niet meer dan een kwartiertje varen. Al gauw hadden we de eerste vissen al aan boord en aan het einde van de dag hadden we een behoorlijke hoeveelheid vis. Grote kabeljauwen (één van 1m02) grote koolvissen en pollakken wijting en schelvis. Alles gevangen aan de pilker van 100 tot 150 gram met donkere kleuren. De rest van de week vingen we ook bijzonder goed, maar hebben we ook veel terug gegooid omdat we eigenlijk na twee dagen al aan onze quota zaten van wat we mee mochten nemen.

Na een paar aanhoudingen door de douane van de afgelopen paar weken, durfden we eigenlijk niet meer vis mee te nemen als de 15 kilo per persoon. En laten we eerlijk zijn, 15 kilo is een hoop vis toch? Aan het einde van de week hadden we veel soorten gevangen, kabeljauw, grote koolvissen, pollakken, wijting, schelvis, lom, makrelen, en één poon (waar zitten de zeewolven?). Al met al was het een fantastische week, met een fantastische boot en een goed huisje en een goede fileerplaats. Jammer dat René  een beetje last had van een snurker in zijn kamer, zodat hij toch een paar slechte nachten had. (nogmaals sorry René).

Al met al een leuke week geweest en hebben we voor volgend jaar telefonisch gelijk maar weer geboekt, natuurlijk weer bij Cordes Travel. Linda, Raffie bedankt voor de goede service en wat mij vooral aantrekt bij jullie, de goede bereikbaarheid, en snelle antwoorden op onze vragen.

Tot volgend  jaar op de Cordes Traveldag !

Groeten van,
René Joop Leo Rob

Havferie 2015 Rob 5

Havferie 2015 Rob 4

Havferie 2015 Rob 6

Havferie 2015 Rob 7

Havferie 2015 Rob 2

Havferie 2015 Rob 3

Havferie 2015 Rob 8

Havferie 2015 Rob 9

Havferie 2015 Rob

Havferie 2015 Rob 1