Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Roan Rorbu visreis 2017 Peter

Roan Rorbu visreis 2017

Roan - 7Hey Linda en Raffie,

Eindelijk was het dan zo ver, Ons vistripje waar we weer een jaar naar uitgekeken hebben was weer daar. Samen met mijn kameraad Kevin en onze goede vrienden uit de  Antwerpse Kempen vertrokken we rond 03.30u richting Kiel Duitsland om daar de overzet te nemen naar Oslo.

Zoals gewoonlijk was alles weer tiptop geregeld door Cordes Travel en hadden we een mooi kajuitje met zicht op zee. Na het avondeten hebben we aan boord nog de show meegepakt om daarna ons bedje op te zoeken want de volgende dag wachtte ons nog een tripje van een uur of negen Richting Roan Rorbu. Toen we na een lange rit eindelijk aangekomen waren hadden ze ondertussen hierboven de hemelsluizen wagenwijd open gezet vrees ik. Zo regenen en waaien niet normaal. Volgens onze gastvrouw zou dit maar van korte duur zijn maar de dag nadien zouden we toch nog niet onze visstokken kunnen bovenhalen, maar de voorspellingen zagen er veelbelovend uit voor de komende dagen.

Dag 1 was dus een dag van lang uitslapen, materiaal in orde brengen, lekker koken en veel gelachen met die sjarels uit de kempen. Ni normaal die gasten. Dag 2 zag er al veel beter uit, we zijn dan na de middag toch kunnen gaan vissen en hebben eerst wat makreeltjes proberen te vangen wat ons ook aardig gelukt is. Omdat de deining op zee , met een NW nog iets te hevig was hebben we dan maar onze toevlucht gezocht in het fjord waar we zowel Kabeljauw, leng  lom koolvis als roodbaars hebben gevangen. Ze waren wel niet van het formaat waar je spierbundels van kan kweken maar met een 3 a 4 kilo waren we al best tevreden  voor onze eerste dag.

Voor Kevin was het de eerste keer dat hij mee ging vissen in Noorwegen dus ook voor hem was het even wennen. De volgende dagen hebben we bijna elke dag het ruime sop kunnen kiezen met mooie vangsten met als uitschieter dit jaar een kabeljauw van 17 kg. Vorig jaar was ik ook in Roan , maar dan in september en ik had de indruk dat de vissen dan toch iets groter waren maar ja zoals Raffie altijd zegt het is vissen en niet vangen hé.

Groetjes Peter

Roan - 1 Roan - 2 Roan - 3 Roan - 4

Roan - 5 Roan - 6 Roan - 7 Roan -