Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Risoysundet Andoya

Risoysundet Andoya

Brygge - Risoysundet - 6* 2 verschillende huizen voor max. 4-10 personen per huis
* 4 & 7 slaapkamers, met 2 & 3 toiletten
* Gratis visgids voor 1 dag aan boord, op aanvraag !
* Maar 1 uur rijden vh vliegveld Andesnes.

Andoya en Andenes, wie heeft er niet van gehoord, bekend om de walvissen die hier vaak voorbij komen. Wederom een absolute topper in ons programma en deze keer voor grote groepen die veel slaapkamers wensen. Kortom hier zit je als snel goed in een prachtig visgebied waar je 99% vd tijd kunt vissen !  Ook dit is weer een accommodatie i.s.m. Nordic Sea Angling, net als A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund, dus wie hier is geweest kent deze waanzinnige grote visboten, de gratis visgids (op aanvraag), de service en de kwaliteit. Hengels en warmte/drijfpakken huren geen probleem en er is een klein winkeltje met wat materialen zoals bv dreggen en kunstaas zoals de Crazy Daisy. De vaste wisseldag is op woensdag, verblijf is minimaal 1 week, in de stillere periodes kan men in overleg 10 dagen verblijven. U bent welkom vanaf April tm Oktober, waarbij alle maanden prima vismaanden zijn en men allerlei soorten kan vangen.

Arronet-boatOm het allemaal compleet te maken, krijgt men voor 1 dag een Zweedse visgids (spreekt Engels) gratis de hele dag aan boord, wel even vooraf de boeking aanvragen, deze visgidsen zijn ook altijd aanwezig op de Cordes Traveldag, hij vaart met u een hele dag naar de allerbeste stekken en zal u alles vertellen over de visserij.

Brandstof, huur-materialen en gekochte materialen (goede eerlijke prijzen), moeten allemaal met creditcard betaald worden. TIP: neem wat lekkers mee voor de visgids, stroopwafels, droge worst, bonbons of koekjes en als je heel tevreden bent, mag je hem altijd een kleinigheidje (fooi) geven natuurlijk. Er staat ook een busje bij Risoysundet die men kan gebruiken om naar de winkel te rijden voor boodschappen, dus op de heenreis met een transfer stopt men altijd even bij de supermarkt en door de week kan men dan met het busje nog wat extra boodschappen doen, busje mag niet gebruikt worden voor een rondje te rijden.

Vangsten - Risoysundet - 11Noorwegen staat bekend om het onvoorspelbare weer, vandaag 20 graden en zon, morgen 5 graden en regen, welkom in Noorwegen, het kan hier per uur veranderen, om die reden zoeken we ook altijd naar accommodaties waar men ook bij veel wind kan vissen, want in het huisje zitten wil niemand. Dat kan wel betekenen dat men iets verder moet varen naar de “verre” stekken, denk aan 20-30 minuten, maar met de snelle boten ben je snel en veilig op de stek. Op 5 minuten varen kan men al leuk vis vangen, denk aan heilbot, koolvis en kabeljauw, de grote exemplaren zwemmen vaak iets meer op open zee, je kunt hier dus 99% vd tijd vissen en met de grote 23.5ft boten met 150pk motor, ben je snel en veilig op de stekken, mocht het weer ruwer worden, dan ben je snel en veilig zo weer thuis. Maar wees stil op de boot want je kunt ineens uit het niets een grote “splash” horen, want Andoya staat bekend om de walvissen, bultruggen, dolfijnen,

De visserij rond Andoya
Deze enorme visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude en warme oceaanstroom rond deze eilanden waarin de vissen (kabeljauw/heilbot en koolvis) hun paaigronden hebben, waardoor er dus een enorme hoeveelheid kabeljauw, heilbot, koolvis en schelvis te vangen is en dit maakt deze visreis naar Risoysundet op Andoya geslaagd. Je vangt hier dus soorten als heilbot, kabeljauw, koolvis, zeewolf, roodbaars, schol en vele andere soorten en je goed om je heen kijkt kun je orka’s en walvissen spotten. Ook kun je hier leng en lom vangen, voor die vissers die ook graag met aas en op diep water vissen. Als je onze “vangstberichten” regelmatig in de gaten houdt, zie je snel hoe de vangsten elke week zijn. Veel vangst-foto’s hebben we nog niet, maar de foto’s die er zijn komen van 1 dag vissen, je maakt er echt een hele goede kans op dikke heilbot, mooie kabeljauw, sterke koolvissen, roodbaars en platvis. Hier kun je dus weer soorten vangen, wat deze accommodatie juist weer heel leuk maakt en je er 99% vd tijd kunt vissen.

Vangsten - Risoysundet - 5De visboot
Recht voor de deur ligt een sterke, stabiele, snelle, veilige en grote zeewaardige Arronet visboot van bijna 7m (23.5ft), de zeer snelle 135 of 150pk (4-takt) Arronet visboot, die 60 km/p.u. vaart (33 knopen), brengt u snel  en veilig naar de stekken en bij slecht weer bent u gauw weer terug. Aan boord zijn er 4 goede zitplaatsen, waarbij u en de passagiers uit de wind zitten tijdens het varen, d.m.v. een bankje achter de kapitein. Veel opbergruimte onder de banken en in totaal 16 hengelsteunen om alle hengels neer te zetten, er zijn ook hengelsteunen om te trollen op bv heilbot.

Deze visboot is voorzien van 2 losse schermen, een Lowrance HDS7 en een Garmin GPSmap 6008, dit is echt TOP apparatuur om mee te werken, heel snel, simpel, duidelijk en makkelijk te bedienen in het Nederlands en wordt uiteraard ter plaatse door de visgids prima uitgelegd. Op deze manier heb je 1 groot scherm voor de positie (GPS plotter) en en 1 groot scherm voor je dieptemeter/visvinder. Alle boten zijn tevens uitgerust met grote gaf, marifoon (om onderling met elkaar te spreken, kanaal 72). Er is altijd 1 reserveboot aanwezig voor het geval dat er een boot kapot is.

Vangsten - Risoysundet - 2Voor deze accommodatie werken we nauw samen met onze Zweedse partner Nordic Sea Angling, zo ook voor Vesteralen, Havoysund, Nappstraumen en A Rorbuer, deze zijn dan ook exclusief te boeken via Cordes Travel, dus uniek in ons programma. Alle e-mails uit Nederland en België  gestuurd naar Nordic Sea Angling worden direkt doorgestuurd, daar zij geen boekingen doen voor de Benelux, dit kan alleen via Cordes Travel. Maaaaaaar wees op tijd, deze accommodatie wordt minimaal 1 jaar voor vertrek al geboekt, wees dit op tijd om uw plaatsje te reserveren.

Accommodatie:
Risoysundet Andoya, daar hebben we twee accommodatie het “The House” en “Brygge” om ze maar een naam te geven. Beide liggen op het eiland Andoya waar je over de weg, zonder veerboot naar toe kan. Er is een overdekte fileerplaats, een kleine winkel met hengelsportmaterialen, vriezers om de vis in te vriezen, droogruimte voor de pakken en men kan hengels en pakken huren. Naast de fileerplaats is ook een toilet, altijd fijn als je vd boot af komt en snel even naar het toilet wil. Helaas zijn er in “The House” en in “Brygge” géén TV’s aanwezig !

“The house” — voor min. 6 pers. max. 9 personen
Het huis is ideaal voor vissers die graag een een eigen slaapkamer hebben of voor een grote groep. Er zijn in totaal 9 losse bedden verdeeld over 7 slaapkamers. Vanaf hier is het 80m lopen naar de haven. Er is een compleet ingerichte keuken met oa oven, afwasmachine en magnetron. Er zijn zijn 2 toiletten en er is 1 douche. Er is wél wifi in het huis maar er is géén TV aanwezig ! Let op, omdat deze accommodatie gericht is op grote groepen, willen we het ook voor grote groepen boeken, dus bij het huis moeten er minimaal 2 boten gehuurd worden, dus kom je automatisch op minimaal 5 of 6 personen uit en maximaal 9. Ook hier geen TV en wel internet. “The House” ligt op 80m vd haven, maar fileren, droogruimte en de vriezers zijn uiteraard allemaal bij de haven.

Vangsten - Risoysundet - 9“Brygge” —  voor max. 12 personen
Brygge ligt op 10m vd haven en is een gebouw voor gezamenlijk gebruik er zijn 4 losse kamers met 3 bedden per kamer, in totaal dus 12 bedden. Dan zijn er 2 douches en 3 toiletten, die men gezamenlijk moet gebruiken met de andere bewoners van “Brygge”. Ook de keuken is voor gezamenlijk gebruik voor de vissers die in die 4 kamers wonen. Dus ideaal voor een grote groep, want er is veel ruimte om te eten en in de avond bij elkaar te zitten. Als je alle kamers boekt, als je je eigen grote groep hebt, dan hoef je ook niets te delen, je bent dan met je eigen groep, minimaal 10 personen en hebt heel “Brygge” voor je eigen groep, minder dan 10 personen moet je het huis delen. Let wel de visgids woont hier altijd, hij maakt dus ook gebruik vd keuken en badkamer. De toiletten en douches worden dus alleen gedeeld onder deze 4 kamers en de visgids. Is dit niet wat je zoekt en wil je je eigen huisje liever niet delen met andere heren, dan is het “The house” een goede optie of anders de accommodatie Vesteralen, Nappstraumen, Havoysund of A Rorbuer.

Full Guiding op de Guideboat EVEN weken
Men kan ook een plaats op de guidingboat (visgidsboot) boeken, deze 27ft Arronet met 2x 150pk is geschikt voor 5 personen, dus je deelt de boot met 5 andere vissers. Je slaapt dan in Brygge en vist op de visgids-boot met visgids uiteraard. Brandstofkosten wordt verdeeld onder de vissers, dus die zijn extra. Let op, het kan zijn dat je een kamer moet delen met een andere sportvisser. Meer informatie >>>

Brygge - Risoysundet - 8De reis naar Andoya:
Het makkelijkste en snelste vlieg je naar Noord Noorwegen. Lees hier alles over de >bagage<. Men kan vliegen op Evenes of op Andenes, vanaf Evenes is het 2.5u rijden en vanaf Andenes is het maar een uurtje naar Risoysundet, maar tickets zijn vaak veel duurder. Wij gebruiken voor de transfer de gewone vliegveldbus van Noorwegen, wij zorgen dat jullie een kaartje krijgen en met dat buskaartje stap je op de bus, je stapt dan uit bij Sortland, daar zorgen we voor een transfer naar de accommodatie. Gedurende de week kan men gratis de bus lenen om nog wat extra boodschappen te doen, let op men mag niet “toeren” met de bus, alleen boodschappen doen.

Vlucht met Norwegian, (2,5u rijden):
U vliegt op dinsdag naar Oslo, wij boeken een hotel voor jullie op het vliegveld, dus geen gesjouw of lange taxiritten, gewoon op het vliegveld en de volgende ochtend (woensdag) vliegt u van Oslo naar Evenes, waar u rond 15:00 aankomt. Vanaf Evenes heeft u een transfer naar Risoysundet, een hele mooie rit van 2.5u.  Een andere optie is een huurauto, wel fijn om eens een rondje te rijden bij slecht weer. Bij 4 of meer personen heeft u een busje nodig, want 4 man plus bagage passen vaak niet in een stationwagon. Vanaf Evenes is het maar 2,5 uur rijden naar Risoysundet. U rijdt dan door de prachtige omgeving, waardoor de reis geen straf is maar een prachtige bonus. U vliegt rond 15:30 weer terug, dus kunt u in de ochtend tot 10:00 nog in het huisje blijven. Maar vraag ons even om advies als u speciale wensen heeft of een huurauto wil boeken. U kunt met Norwegian 2x 20kg bagage + 10kg handbagage meenemen, lees hier meer over de bagage.

Huis - Risoysundet - 3Vlucht met SAS, 1u rijden:
U kunt ook met de SAS naar Andenes vliegen, vliegtickets zijn helaas duurder dan Norwegian, zelfs als men bij Norwegian een extra nacht in het hotel heeft, is men vaak duurder uit met de SAS en men moet extra betalen voor de bagage. Daarbij komt u pas rond 18:00 aan en moet u 2x overstappen wat dan ook weer risico geeft met de bagage die kwijt raakt. Helaas is ook voor deze vlucht geen transfer mogelijk, dus moet met een huurauto nemen (2,5u rijden), wat ook weer extra kosten met zich mee brengt. Maar vraag ons even om advies als u speciale wensen heeft of een huurauto wil boeken. U kunt met de SAS 1x 23kg bagage + 8kg handbagage meenemen, lees wat meer informatie hier meer over de bagage.

Flink wat informatie, maar meteen veel duidelijkheid en meteen ook een overzicht van de prijzen, zo hoort het en dat is Cordes Travel. Vissen in het mooie Noorwegen en een goede visreis, begint bij Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar en echt verstand van zaken en zelf op 99% vd accommodaties is geweest, dat is Cordes Travel. Na de boeking van je visreis ontvangt je een boekwerk van maar liefst 48 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, “hoe te vissen in Noorwegen”. We bespreken de stekken op de A3 gelamineerde kleuren zeekaart, we laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door.

Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in het mooie Noorwegen en vissen nog steeds voor het grote Penn Team Scandinavië. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons hun visvakantie hebben geboekt. Cordes Travel heeft echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. Tevens zijn wij 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's vangsten
Foto's accommodatie

 

Afwasmachine copyKoffiemachine MagnetronOvenInternet

 

De huurboot:

  • Grote visboten 23.5ft met 135 of 150pk motor
  • Alle boten incl. dieptemeter en GPS/plotter
  • Gratis visgids voor 1 dag (op afspraak)
  • Hengels en drijfpakken te huur
  • Klein materiaal te koop

Informatief & Extra:

  • Vaste wisseldag woensdag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Grote vriezers aanwezig
  • 20 min. naar de winkel
  • 2,5 u rijden van het vliegveld Evenes
  • 1u rijden vanaf het vliegveld Andenes