Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Reisverslag Noorwegen Lauksundet Jos

Reisverslag Lauksundet 20/08 – 03/09/2018

fbthdrJos, Cie en René

Met enige vertraging, doch “Beter laat dan nooit” is hier ons reisverslag van onze vistrip naar het prachtige Lauksundet (inmiddels niet meer in het programma) in Noord-Noorwegen.

Na een mooie vierdaagse trip met de wagen vanuit Belgisch Limburg via Zweden en Finland komen we aan in Lauksundet op het eiland Laukoya. Wat een prachtige locatie, we verblijven in een groot huis met 5 slaapkamers, een heel grote woonruimte met alle comfort vlak aan het water, wat een uitzicht, enig mooi en wat een rust. De eigenaar is een heel vriendelijke, aangename man die in een klein huisje vlakbij woont, handig als je een vraag hebt of gewoon een babbeltje wil maken. De boten liggen op nog geen 100 meter van het huis, fijne 19ft aluboten met maar liefst 90pk. Het enige nadeel aan deze mooie locatie is het gebrek aan een overdekte fileerplaats, maar hier komt weldra verandering in. De eigenaar gaat vlak aan de pier een nieuw fileerhuis bouwen. De goede man heeft te kampen gehad met hartproblemen anders zou het er nu reeds gestaan hebben. Als het fileerhuis er eenmaal is kunnen we ongetwijfeld spreken van een toplocatie.

De visserij is heerlijk. Men is op een kwartiertje varen reeds op open zee. Uiteraard met harde wind vaar je beter naar de zuidkant van het eiland. Wij hebben de ervaring dat er met aanhoudende zuidenwind beduidend minder activiteit is, maar er zijn altijd wel enkele zeer goede visdagen bij. Vooral kabeljauw, (veel) lom, koolvis en hele dikke makrelen. Twee van ons hebben een mooie heilbot aan de lijn gehad, deze zijn helaas ontsnapt. Iedereen die reeds in noord-Noorwegen gevist heeft weet trouwens waaraan hij zich kan verwachten. Daarom wil ik het hoofdstuk vissen bewust heel kort houden aangezien we toch iets te vertellen hebben over de service na boeking bij Cordes Travel.

Wat eigenlijk een ontspannen aangename vakantie moest worden, zoals voorgaande jaren steeds het geval was kregen we nu toch een serieuze domper te verwerken. Dan blijkt pas hoe belangrijk het is dat je bij een uiterst professionele maar vooral meelevende organisatie zoals Cordes Travel in zee gegaan bent. Reeds jaren hebben we de beste ervaringen met Raffie en Linda doch dit jaar hebben ze onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Lees maar even mee….

Lauksundet - Jos - 14Halverwege onze vakantie, op zondagmorgen om 01:00u ontvangen we het droevige nieuws. De moeder van onze vismaat René is plots overleden. Begrijpelijk dat René zo snel mogelijk terug naar België wilde. Wij hebben toen op zondag contact opgenomen met Raffie en Linda, die op dat moment in IJsland verbleven met een groep vissers. Wat een goed gevoel geeft dat als je op zulke momenten direct geholpen wordt. Linda heeft zelfs haar vistrip onderbroken om voor ons een oplossing te zoeken om René zo snel mogelijk te laten terugkeren. Wat een betrokkenheid. Het was niet zo heel eenvoudig om even naar een luchthaven te rijden aangezien wij op een eiland verbleven met zeker op zondag slechts enkele ferry afvaarten. De meest voor de hand liggende luchthaven bleek in Alta te zijn. Omdat de vluchten vanuit Alta naar Brussel enkel ’s morgens vroeg waren was er ook nog een overnachting nodig in Alta. Ook dit heeft Linda voor ons in orde gebracht. De boeking van het hotel en het vliegticket heeft Linda ons via mail bezorgd. Dus, zondag rond 18:00u vertrokken op Laukoya, een rit van drie uren met de wagen, een overnachting in Alta, ‘s ochtends een ritje van 15 minuten naar de luchthaven en om 07:00u ging onze maat de lucht in. Wij gingen terug naar ons viskamp met een bedrukt maar eveneens tevreden gevoel.

Ook wij hebben de goede gewoonte om altijd de annulerings- en bootverzekering af te sluiten bij Cordes Travel. Aangezien René zijn vakantie gedwongen heeft moeten onderbreken hebben we er aan gedacht om dit te laten weten aan de verzekering. Hiermee hebben we eveneens weer de hulpvaardigheid en bezorgdheid mogen ervaren van Raffie en Linda. Zij kennen de situatie, zorgen voor alle documenten die nodig zijn voor de verzekering, zelfs als ze in het buitenland verblijven. Wat een service van die mensen. Geen mail of telefoontje is hun teveel, integendeel. Wij hebben het ondervonden, bij Raffie en Linda ben je méér dan een klant!

Volgend jaar gaan we naar Hennes, uiteraard weer met Cordes Travel.

Raffie en Linda, bedankt voor alles.

Tot op de Cordes Traveldag in Sliedrecht.

Jos, Cie en René

 Lauksundet - Jos - 1 Lauksundet - Jos - 2 Lauksundet - Jos - 3 Lauksundet - Jos - 4 Lauksundet - Jos - 5 Lauksundet - Jos - 6 Lauksundet - Jos - 7

Lauksundet - Jos - 8 Lauksundet - Jos - 9 Lauksundet - Jos - 10 Lauksundet - Jos - 11 Lauksundet - Jos - 12 Lauksundet - Jos - 13 Lauksundet - Jos - 14

Lauksundet - Jos - 15 Lauksundet - Jos - 16 Lauksundet - Jos - 17 Lauksundet - Jos - 18 Lauksundet - Jos - 19

Lauksundet - Jos - 20 Lauksundet - Jos - 21 Lauksundet - Jos - 22 fbthdr Lauksundet - Jos -