Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn IJsland Festival 2016 Raffie

Penn IJsland Festival 2016

Penn IJsland Festival 2016 - 2Voor de 10e keer organiseerde Cordes Travel (Linda en Raffie Cordes) het Penn IJsland Festival (21 tm 29 juni 2016) en 10x waren weer alle boten en huisjes volgeboekt, volle bak dus. Cordes Travel organiseert jaarlijks 2-3 groepsreizen en vaak zijn deze al snel volgeboekt, groepsreizen/festivals in IJsland, Noorwegen, Panama en Canada. Men kan zich nu al inschrijven voor 2017 & 2018 ! Klik >>hier<< voor alle groepsreizen die Cordes Travel visreis organiseert. We vertrekken vanaf Amsterdam met een grote groep naar IJsland, 33 fanatieke, gezellige, spontane en energieke sportvissers verzamelen op Schiphol, waaronder een groot deel stamgasten die al vele malen eerder via Cordes Travel hun visreis hebben geboekt. We vliegen van Amsterdam naar Keflavik en vanaf daar met een touringcar naar Reykjavik om vanaf daar met een binnenlandse vlucht naar Isafjordur te vliegen, zo is men dus dezelfde dag al in het huisje.

Onderweg natuurlijk al veel plezier, lachen en gieren en iedereen heeft het naar zijn zin, het beloofd een gezellige week te worden. Eenmaal in Isafjordur staan alle huurauto’s klaar voor onze gasten, allemaal incl. in de prijs. Na 10 minuten rijden komen we aan bij de mooie huisjes, die allemaal ruim en schoon zijn en vaak met uitzicht over het water, huisjes met 2, 3 en zelfs 4 slaapkamers. Nog even een hamburgertje eten in het restaurant en daarna bagage uitpakken en slapen, als dat lukt want het is 24u per dag licht, maar met goede gordijnen gaat dat prima.

Penn IJsland Festival 2016 - 3Woensdagochtend, bootinstructie, ijs laden en vol gas de zee op, op zoek naar de grote kabeljauw, zeewolf en wie weet een heilbot, roodbaars, koolvis of zeeduivel. Met 10 boten varen we naar de verschillende stekken en binnen 5 minuten varen kan men al vissen op kleine gul tussen de 80 en 90cm. Vaar je 10 minuten dan zit je op de beste zeewolf-stek van dit gebied, vaar je 15 minuten maak je kans op koolvis en vaar je weer wat verder de open zee op, kun je de grote kabeljauwen vangen, 15, 20, 25 en soms 30kg+. Het voordeel van Sudavik, waar wij het festival hebben, is dat we alle dagen kunnen vissen, dus 99% vistijd en ook leuke stekken op 2 minuten varen, want gul tussen 70 en 90cm kun je hier al op 5 minuten varen vangen. Dus ook met wind kun je hier 99% vissen dan is wat de meeste vissers willen, 2 dagen binnen zitten vanwege de wind wil niemand.

Ik ga niet elke dag los bespreken, dan wordt het een heel lang verhaal, maar we hebben alle dagen kunnen vissen, soms moesten we in de buurt blijven voor de wind, maar konden we wel met de boot gaan vissen en dat is het grote verschil met de accommodaties die dicht aan open zee liggen, daar kunnen makkelijk 2-3 dagen uitvallen ivm teveel wind. De grote vissen zaten op stek 6 en veel vis boven de meter zat op stek 7 en 9. Iedereen heeft wel een metervis gevangen volgens mij en ook iedereen heeft zeewolf gevangen, sommige groepen hadden er wel 40 gevangen, de zeewolf is erg lekker en een prachtige sportvis, in de avond mag je die meenemen om zelf op te eten, in het restaurant maken ze het graag klaar voor je !

Penn IJsland Festival 2016 - 69Tijdens deze groepsreizen/Penn Festivals hebben we een kleine leuke wedstrijd, voor de lol, elke dag een prachtige Penn Sargus II molen voor die visser die de zwaarste vis vd dag vangt en de drie vissers die de zwaarste vissen vd week konden vangen, een prachtige week prijs. De sportvisser die de allerzwaarste vis vd week ving kreeg een waardebon van maar liefst 1000 euro hengelsportmaterialen naar keuze. Elke dag om 20:00 is het dan de officiële weging aan land, wie heeft de zwaarste vis vd dag of misschien wel vd week gevangen ?

Het was wederom super-gezellig tijdens dit Penn IJsland Festival met alleen maar Nederlandse en Belgische sportvissers. In de avond eten we met z’n allen bij het locale restaurant Ammy Habby, wat deze week het hoofdkantoor van Cordes Travel is geworden. Voor de deur heeft Peter een Belgische voetbalvlag gehesen vd Rode Duivels, Nederland was er niet bij, tijdens voetbal EK, dus iedereen was voor de Belgen, helaas vlogen zij er al veel te vroeg uit. Het eten is goed en goedkoop voor 14 euro heeft men een heel groot bord met eten wat elke dag vers gemaakt wordt. Lasagne, lamsvlees, kip met friet, karbonade en worsten allemaal goed eten met gekookte of gebakken aardappels, friet, sla en groente en dat gaat er wel in na een dag vissen. Na het eten worden de avonturen, technieken en materialen besproken, wordt er gedanst, gezongen en heel heel veel gelachen, vaste prik is het jaarlijkse optreden van Kabeljoekel Rens, waar op mijn facebook verschillende filmpjes van Rens te zien zijn.

Penn IJsland Festival 2016 - 80De sfeer is prima, ondanks wat dagen met wind, soms wat koud en soms ook wat regen, maar alle vissers gaan elke dag het water op en komen met een blij, soms rood, gezicht weer terug. Linda, Bas, Rens en ik (Raffie) zijn een dag op pad geweest om de beroemde waterval Dynjandi eens te bezoeken, 2,5 uur rijden van Sudavik door het prachtige ruige land van IJsland. IJsland is apart, is magisch, is mooi en lelijk tegelijk, is spannend, mysterieus en ook weer prachtig, kortom je moet het zelf eens ontdekken. De visserij is hier in ieder geval geweldig, je vangt hier bijna overal kabeljauw en in mei, juni en juli ook de zeewolf, natuurlijk zijn er ook andere soorten te vangen, denk aan schelvis, platvis, heilbot, roodbaars, koolvis, zeewolf, makreel en zeeduivel, maar in kleine aantallen.

En zo ging de week langzaam voorbij met dagen met grote vissen, dagen met wat kleinere, volle zon en verbranden en regen en koud, welkom in IJsland. Robbin, Rene, Frank en Anthonie hebben in ieder geval, op één dag, de meeste vis gevangen, zij vingen meer dan 1500kg vis en namen op 1 dag 1254kg kabeljauw mee terug naar de haven, allemaal rond de meter en in 2 driften, pijn in de armen, pijn in de rug en een geweldige ervaring. Het kabeljauwbestand in IJsland behoort tot de beste vd wereld en als men hier komt vissen vist men onder beroeps-quotum en daarom moet men de vis mee terug nemen, maar sssstttt vis onder de 70cm laten we vaak wel weer zwemmen, het zijn regels en aan de regels moeten we ons houden, beroepsvissers mogen geen vis terug zetten. Nu hebben we het steeds over vis, maar je vangt hier 95% kabeljauw en zeewolf in de juiste maanden.

Penn IJsland Festival 2016 - 84Toch ben je op zoek naar grote dikke vetzak, want in deze maanden is de kabeljauw niet zwanger, dit is dus géén Skrei, dit is gewoon moddervette kabeljauw die richting de 30kg gaat, stel je voor als deze kabeljauwen zwanger zijn ?? als men hier in maart gaat vissen, dan ga je over de 40 en 45kg heen ! Gelukkig vist men in IJsland nauwelijks op skrei en vangen we deze dikzakken het hele jaar door, de vangsten zijn het hele jaar stabiel, dus het beste seizoen is van april tm september, met uitzondering vd zeewolf, die vang je het beste in mei en juni.

Het was een prachtige week met leuke ervaringen, vele persoonlijke records zijn verbroken en er zijn vissen gevangen die nog niet iedereen gevangen had, zo ving men zelfs dikke grote meter-plus koolvis, schelvissen, zeeduivel, roodbaars en een gevlekte zeewolf, die helaas vd haak viel. Ook zijn er weer de jaarlijkse shows van dolfijnen, walvissen, orca’s, bruinvissen en papegaaiduikers, het Dolfinarium kan niet tippen aan de shows van deze grote dikke vette wilde dolfijnen. En zo kwam aan al het moois weer een einde en gingen we over naar de prijsuitreiking, deze keer helaas geen 20+ kabeljauw gevangen, mede omdat we maar twee keer naar open zee konden en omdat er heel veel kleine koolvis en makreel zwom, wat prachtig voedsel is voor de kabeljauw.

1e plaats met 18.84kg kabeljauw, Martin van Etten, hij won een waardebon van 1000 eu aan hengelsportmaterialen naar keuze.
2e plaats met 17.48kg kabeljauw, Anthonie van Ojik, hij won een Penn Halibut hengel
3e plaats met 17.46kg kabeljauw, Christ Sol, hij won een mooie Penn Heavy Pilk hengel
Zij hebben ook allemaal een molen gewonnen, daar zij ook de dagprijzen gewonnen hadden, tevens kregen zij een prachtige trofee voor mee naar huis, als aandenken aan dit prachtige Penn IJsland Festival.

Penn IJsland Festival 2016 - 87En zo was de week, het 10e Penn IJsland Festival, weer veel te snel voorbij, wellicht ben ik nog leuke dingen vergeten, maar de vissers hebben beloofd om allemaal nog een verslagje te schrijven, dus hou de >>reisverslagen<< (http://cordestravel.nl/reisverslagen-noorwegen-ijsland-en-zweden/) goed in de gaten de komende weken en bekijk ook de >>vangstberichten<< eens vd vorige weken (IJsland) en de nieuwe die we dagelijks plaatsen.

Wil je nu ook eens deelnemen met je eigen vismaat of vismaten of ben je maar alleen, meld je dan snel aan en ga gezellig mee, wij zijn er altijd bij en organiseren de hele reis en of je nu weinig of geen ervaring hebt, geen probleem ! Denk nu niet dat je bij groepsreizen geleefd wordt, nee hoor er is eigenlijk weinig verschil met een “normale” week, alleen nu zijn er alleen Nederlanders en Belgen aanwezig, is er een kleine wedstrijd voor de lol en is alles net even wat extra geregeld, maar niets moet en (bijna) alles mag, je bent nergens toe verplicht. Kijk eens op onze website naar alle datums vd groepsreizen/Penn Festivals van 2017 en 2018, zie >>hier<<, Binnenkort zullen we op onze website ook nog filmpjes plaatsen van dit leuke festival, op de hoogte blijven ? Meld je aan voor onze >>nieuwsbrief<<, die we alleen versturen als we iets te melden hebben of er speciale aanbiedingen zijn., sommige acties gaan alleen via de nieuwsbrief.

Linda en ik gaan nu weer druk aan het werk, zoals velen van jullie al weten komt er in september op NPO3 een nieuwe TV serie (6 uitzendingen) met Klaas van der Eerden die met 6 hele bekende Nederlanders op verschillende plekken op de wereld gaat vissen, tja en als je dan Linda en Raffie op de foto ziet met deze Klaas van der Eerden, vissen in het buitenland….. hmmmm dan kun je wel bedenken waar wij op dit moment heel druk mee zijn 😉

Iedereen bedankt voor een gezellige week, een aantal hebben alweer geboekt voor 2017 en 2018, dus ook daar alweer volop boekingen voor de Festivals. Het was weer een topweek, was enorm gezellig en Linda en ik kijken terug op een succesvolle week, ok iets te veel wind, maar het weer hebben ook wij niet onder controle !

Tot volgend jaar voor het 11e Penn IJsland Festival !

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl
Professioneel, eerlijk en betrouwbaar !

Penn IJsland Festival 2016 - 2 Penn IJsland Festival 2016 - 1 Penn IJsland Festival 2016 - 3 Penn IJsland Festival 2016 - 4 Penn IJsland Festival 2016 - 5 Penn IJsland Festival 2016 - 6 Penn IJsland Festival 2016 - 8

Penn IJsland Festival 2016 - 9 Penn IJsland Festival 2016 - 14 Penn IJsland Festival 2016 - 13 Penn IJsland Festival 2016 - 12 Penn IJsland Festival 2016 - 11 Penn IJsland Festival 2016 - 10 Penn IJsland Festival 2016 - 66

Penn IJsland Festival 2016 - 65 Penn IJsland Festival 2016 - 67 Penn IJsland Festival 2016 - 68 Penn IJsland Festival 2016 - 69 Penn IJsland Festival 2016 - 70 Penn IJsland Festival 2016 - 71 Penn IJsland Festival 2016 - 72

Penn IJsland Festival 2016 - 78 Penn IJsland Festival 2016 - 77 Penn IJsland Festival 2016 - 76 Penn IJsland Festival 2016 - 75 Penn IJsland Festival 2016 - 79 Penn IJsland Festival 2016 - 81 Penn IJsland Festival 2016 - 86

Penn IJsland Festival 2016 - 74 Penn IJsland Festival 2016 - 73 Penn IJsland Festival 2016 - 83 Penn IJsland Festival 2016 - 85 Penn IJsland Festival 2016 - 82 Penn IJsland Festival 2016 - 84 Penn IJsland Festival 2016 -

Penn IJsland Festival 2016 - 116 Penn IJsland Festival 2016 - 115 Penn IJsland Festival 2016 - 114 Penn IJsland Festival 2016 - 113 Penn IJsland Festival 2016 - 112 Penn IJsland Festival 2016 - 111 Penn IJsland Festival 2016 - 110

Penn IJsland Festival 2016 - 101 Penn IJsland Festival 2016 - 102 Penn IJsland Festival 2016 - 105 Penn IJsland Festival 2016 - 106 Penn IJsland Festival 2016 - 99 Penn IJsland Festival 2016 - 80 Penn IJsland Festival 2016 - 62

Penn IJsland Festival 2016 - 63 Penn IJsland Festival 2016 - 21 Penn IJsland Festival 2016 - 16 Penn IJsland Festival 2016 - 20 Penn IJsland Festival 2016 - 19 Penn IJsland Festival 2016 - 17 Penn IJsland Festival 2016 - 26

Penn IJsland Festival 2016 - 27 Penn IJsland Festival 2016 - 28 Penn IJsland Festival 2016 - 29 Penn IJsland Festival 2016 - 30 Penn IJsland Festival 2016 - 31 Penn IJsland Festival 2016 - 32 Penn IJsland Festival 2016 - 33

Penn IJsland Festival 2016 - 34 Penn IJsland Festival 2016 - 35 Penn IJsland Festival 2016 - 37 Penn IJsland Festival 2016 - 39 Penn IJsland Festival 2016 - 41 Penn IJsland Festival 2016 - 43 Penn IJsland Festival 2016 - 42

Penn IJsland Festival 2016 - 45 Penn IJsland Festival 2016 - 54 Penn IJsland Festival 2016 - 53 Penn IJsland Festival 2016 - 52 Penn IJsland Festival 2016 - 51 Penn IJsland Festival 2016 - 50 Penn IJsland Festival 2016 - 49

Penn IJsland Festival 2016 - 48 Penn IJsland Festival 2016 - 46 Penn IJsland Festival 2016 - 55 Penn IJsland Festival 2016 - 56 Penn IJsland Festival 2016 - 57 Penn IJsland Festival 2016 - 59 Penn IJsland Festival 2016 - 60

Penn IJsland Festival 2016 - 61 Penn IJsland Festival 2016 - 64 Penn IJsland Festival 2016 - 7 Penn IJsland Festival 2016 - 89 Penn IJsland Festival 2016 - 87 Penn IJsland Festival 2016 - 88 Penn IJsland Festival 2016 - 91

Penn IJsland Festival 2016 - 92 Penn IJsland Festival 2016 - 93 Penn IJsland Festival 2016 - 94 Penn IJsland Festival 2016 - 95 Penn IJsland Festival 2016 - 96 Penn IJsland Festival 2016 - 97 Penn IJsland Festival 2016 - 98