Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Penn IJsland Festival 2013 door Wil

Penn IJsland Festival 2013

Penn IJsland WilHallo medevis liefhebbers,

Hier een vangst bericht van Wil en Corne, wij zijn als solo vissers mee gegaan naar het Penn IJsland festival vanaf aankomst op schiphol een goed contact met onze twee medereizigers (Johan en Dick).
We zijn nu 3 dagen terug uit IJsland en weer wat uitgerust want vissen in IJsland is echt werken.

Elke dag meer dan 8 uur met een hengel in de hand kabeljauw en andere vissoorten uit het water sleuren gemiddeld misschien wel 200KG per dag. De eerste twee dagen nodig om aan de boot en de visserij in IJsland te wennen, op deze dagen wel veel vis gevangen (zeewolf en kabeljauw tot 80 CM). Vanaf dag drie ondanks de harde wind en hoge golven toch de verdere stekken bezocht met als resultaat grote vis uitschieter een dikke kabeljauw van ruim 1 meter voor Dick.
Dag 4 leverde veel grote vis met als uitschieter een dikke kabeljauw voor Johan van tegen de meter, Corne een heilbot van 90 cm en voor mij de eerste meter kabeljauw.

Dag 5 leverde 5 kabeljauwen van een meter op de boot (foto). Dag 6 was de top dag van de week voor ons op stek 7 de eerste drift een kabeljauw van 113 cm voor mij en diverse van tegen de meter voor de andere. Toen kwam er een bui aan met veel wind en moesten we schuilen dit kon gemakkelijk achter stek 8 hier vingen we volop kelpgullen van rond 60 cm. Na een uur werd de wind en de golven (schuimkoppen) minder. Besloten terug op stek 7 te proberen met succes veel gullen van 90 tot 100 cm en als klapper nog een  kabeljauw van 105 cm voor Corne.

Groetjes,
Wil

Penn IJsland Wil Penn IJsland Wil 5 Penn IJsland Wil 4 Penn IJsland Wil 3 Penn IJsland Wil 2 Penn IJsland Wil 1