Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Storekorsnes vissen in Noord Noorwegen

Storekorsnes Noord Noorwegen Alta

* 4 huisjes voor max 4-6 personen per huisje
* Indien gewenst boeken we ook de vliegtickets, transfer of huurauto.

Seahouse-3 -2Op maar een uurtje rijden Noordelijk van Alta ligt de prachtige accommodatie Storekorsnes. Storekorsnes ligt in Noord Noorwegen en ligt in één vd betere visgebieden van Noord Noorwegen, een visreis naar Noord Noorwegen is een droom. Hier hoeft u geen uren te varen om mooie vis te vangen, hier kunt u recht voor de deur (echt waar) vissen op, lom, koolvis, heilbot, kabeljauw, zeewolf, zeeduivel, roodbaars, schelvis en vele andere soorten, ze zwemmen recht voor de deur. Mocht de vis toch wat verder weg voedsel zoeken, dan brengen de hele grote 24ft 115pk snelle zeer stabiele aluminiumboten u snel naar de stek. Er zijn grote open boten en er zijn kajuitboten waaronder een 26ft 115pk kajuitboot met verwarming, lekker voor de koude maanden. Uiteraard zijn alle boten voorzien van kleuren dieptemeter, gps, plotter en fishfinder, (Lowrance HDS7). Uitvalsdagen zijn er weinig tot geen, daar deze grote boten enorm ruim en superstabiel zijn, kan men ook bij wat ruwer weer prima comfortabel vissen. Verder liggen de 1e goede stekken echt op 2 minuten varen vd haven. U kijkt dus echt uit vanuit uw huisje op de visstekken, Storekorsnes ligt in het “centrum” van 5 grote fjorden, dus men kan heel snel een stek uit de wind zoeken. Wilt u eens heel snel en flink “kicken” over het fjord, vraag dan Albert even of hij een rondje met jullie vaart in zijn supersnelle speedboot (100km p/u) en laat alle stress van u afwaaien. Boodschappen doen ? Geen zorgen !! Als u een transfer geboekt heeft, dan rijdt u via de grote supermarkt naar het huisje, dus u kunt onderweg meteen boodschappen doen. Heeft u door de week nog boodschappen nodig, dan kunt u dit aan Ellen of Albert vragen, zij rijden dan even met u mee of ze brengen het mee uit de winkel, hoezo service ?

Seahouse-3 -1De accommodaties:
Er zijn op dit moment 4 verschillende accommodaties te huur. Waarvan er 3 nieuw gebouwd zijn en sinds Mei 2014 voor het eerst worden verhuurd, dus echt splinternieuw in het programma.

Alle huisjes zijn volledig ingericht en van alle gemakken voorzien. Alleen de hytte heeft internet, deze is niet supersnel, maar men kan prima een website bezoeken of e-mail checken, films downloaden of online films kijken kan niet. De huizen aan de haven hebben nog geen internet, maar dit kan elk moment veranderen. Albert en zijn lieve vrouw Ellen zullen er alles aan doen om het de gasten naar de zin te maken. Is het een dag slecht weer, geen probleem Albert en Ellen weten wel raad, we hebben al eens een groep gehad die in April met de sneeuwscooter van Albert onderweg zijn geweest.

HeilbotVoor de sportvissers is Storekorsnes in Noord Noorwegen een geweldig gebied om een visreis te ondernemen, zoals eerder gezegd, de stekken liggen voor de deur, zeewolf kun je er vangen van April tm Augustus, heilbot kun je perfect vangen in Aroysund en in het westelijke Stjernsund vindt je vaak de grote koolvissen. Uiteraard krijgt u van ons een kleuren A3 zeekaart met de beste stekken. De vriendelijke Noren Albert en Ellen, zullen u ter plaatse op weg helpen en wijzen u precies waar de grote vissen zwemmen, vissen in Noord Noorwegen bij Storekorsnes is gewoon top, maar wees er snel bij met boeken, want deze accommodatie is zeer geliefd. Linda en Raffie en een aantal van onze medewerkers, hebben deze accommodatie zelf bezocht en bevist en alles is daar echt TOP. Albert heeft ook een eigen website, maar alle boekingen van NL en België zullen over Cordes Travel gaan, direct boeken is onmogelijk.

Storekorsnes-2013-September 44“Sea-House-1”:
Dit grote moderne splinternieuwe huis aan de haven, ligt op 50m vd boten. Een prachtig groot huis met een geweldig uitzicht over de haven en het fjord, u kunt de stekken zien liggen. Het huis heeft 3 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer. Dit huis heeft 2 etages, 2 toiletten en 1 douche. Beneden slaapt men en boven is de zithoek, eethoek en de keuken. De keuken is volledig ingericht met oven, magnetron, waterkoker, koelkast en uiteraard is er een grote 400L vriezer om uw vis in te vriezen. Tevens is er een aparte ruimte om uw hengels, materiaal en drijfpakken op te bergen en te laten drogen. In dit huis is nog geen internet, maar dit kan elk moment veranderen.

“Sea-House-2 & 3”:
Dit grote moderne splinternieuwe huis aan de haven en op 50m vd boten. Ook dit is een geweldig nieuw groot huis met 1 etage, zeg maar een bungalow. Dit huis is ook splinternieuw en heeft een geweldig uitzicht over de haven, de boten en de bergen, u kunt uw visstekken zien liggen. Seahouse 2 & 3 hebben beide 3 slaapkamers met 2 losse bedden per kamer, er is 1 douche en 2 toiletten. De keuken is volledig ingericht met oven, magnetron, waterkoker, koelkast en uiteraard is er een grote 400L vriezer om uw gevangen vis in te vriezen. Tevens is er een aparte ruimte om uw hengels, materialen en drijfpakken op te bergen en te laten drogen. In dit huis is nog geen internet, maar dit kan elk moment veranderen.

Storekorsnes-2012_3De accommodatie “Hytte”:
Is een klein doch gezellig in maritiem stijl ingericht huisje. De hytte heeft een grote zolder met 4 losse bedden, middels een klein muurtje en een gordijn zijn deze slaapkamers gescheiden. Groot terras met uitzicht over het fjord, grote woonkamer, volledig ingerichte keuken met magnetron en oven en buiten is er een gezellige grillhut voor een bbq/grill, waar u gratis (op afspraak) gebruik van kunt maken, dit is een unieke belevenis. Verder is het huis voorzien van alle gemakken zoals u thuis gewend bent. Dit huisje is perfect voor 4 personen en omdat het 1 km vd haven ligt is het een stuk goedkoper dan de grote Seahouses. Voor die groepen die geen auto hebben gehuurd, kan men gratis gebruik maken van een oude auto die daar ter plaatse staat, u hoeft alleen de brandstof te betalen. Deze auto kan en mag alleen gebruikt worden om naar de haven heen en terug te rijden.

27kg-heilbotDe reis naar Noorwegen:
Storekorsnes ligt op maar 1 uur rijden van het vliegveld Alta en zij bieden zelfs een transfer aan. Vliegen naar Noord Noorwegen gaat snel en makkelijk, u bent dezelfde dag al in uw huisje. Boek meteen je tickets via Cordes Travel 23kg + 10kg handbagage, dus dat is 33kg pp retour. Wij kunnen ook extra bagage bijboeken voor je, dat is goedkoper en zo kun je je hengelkoker meenemen en op de terugreis je vis (20kg pp). Eenmaal ter plaatse kunt u een transfer of huurauto nemen, uiteraard boeken wij die ook voor u.  Bij de transfer rijdt u altijd onderweg langs de supermarkt (mits open) om daar boodschappen te doen, door de week kunt u altijd vragen of men boodschappen mee kan nemen of dat men even met u om boodschappen gaat. Meer informatie over de (extra) bagage >>>

Overzicht-Seahouses

Vissen in Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van zaken, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u een boekwerk van 60 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door.

Wij, Linda en Raffie, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsportwinkeliers en is er de jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV WasmachineInternet

De huurboten:

 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • 1x 23ft 115pk open aluboot
 • 2x 24ft 115pk kajuit-aluboot
 • 1x 26ft 175pk kajuit-aluboot
 • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

 • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
 • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk
 • Grote vriezer aanwezig
 • 20km naar de winkel
 • 50km naar de bank, het centrum en vliegveld (Alta)
 • 1 uur rijden vanaf het vliegveld Alta
 • 200km naar de Noordkaap