Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Sportvis-programma vissen in Florida

Sportvis-programma vissen in Florida

 

Florida-Keys Offshore 02Om u enig idee te geven en het niet al te moeilijk te maken, hebben we een “standaard” sportvis-programma voor u samengesteld, deze behoort tot de prijzen die u tot op heden van ons heeft gezien. U heeft dan een compleet pakket met uw vliegtickets, huurauto, accommodatie, 8 dagen verblijf, 7 overnachtingen, 5 dagen vissen in de Florida Keys en 2 dagen reis/vrije dag. Bent u onderweg of gaat u op familie-vakantie, dan is het ook mogelijk om via ons 1 of 2 dagen vissen te organiseren, geen probleem. Na de boeking krijgt u van ons een zeer uigebreide brochure met alle info die we kunnen bedenken, tips, wetenswaardigheden, lijst met goede vis en vleesrestaurants, adressen, uitzichtpunten en nog heel veel meer. Alle deze info is gemaakt ism Jeremy onze Belgische partner ter plaatse, dus info by “the locals”.

LET OP !
Dit is maar een basis, een standaard en kan naar wens worden aangepast, wilt u langer blijven, meer dagen verblijven met of zonder vissen, wilt u 5 dagen offshore, of juist 5 dagen backcountry gaan vissen ? Alles is mogelijk, geef ons uw wensen door en we passen de prijzen aan en maken een op maat gemaakt programma voor u. Zo kunt u dus met uw vrouw of familie bv 2 dagen vissen en de rest genieten van een “normale” vakantie zonder vissen, kortom ALLES is mogelijk.

— Lees het artikel over de Florida Keys in het magazine de Zeehengelsport hier >>>

— Bekijk het Florida Keys filmpje van Cordes Travel, Oktober 2013 >>> 

Lees de reisverslagen >>>

Hieronder het “standaard” sportvis-programma voor het vissen in de Florida Keys in USA

* Prijs per persoon +\- 2900,- euro (bij 4 pers.) inclusief het onderstaande:

 • 8 dagen in Florida, 7 overnachtingen en 5 dagen sportvissen
 • Vliegticket van Amsterdam naar Miami  met Arkefly +/- 750 euro * (Zie onderstaande)
 • Huurauto voor 4 personen type Dodge Grand Caravan
 • 7 overnachtingen in Ocean Pointe in Tavenier (Islamorada)
 • 1 dag gericht vissen op haai max. 4 pers. per boot
 • 1 dag Offshore (open zee) max. 6 pers. per boot (alleen uw eigen groep)
 • 1/2 dag Charterboot met max 15/20 pers. vissen op het rif
 • 1/2 dag avondvissen Charterboot met max 15/20 pers. vissen op het rif
 • 2 dagen backcountry vissen max. 2 pers. per boot (Tarpon, Bonefish, Redfish, Snook)
 • Incl. alle tax, fooi en belastingen
 • Incl. brandstof voor de boten
 • Incl. alle hengels, molens, reel, aas en kunstaas
 • Prijs per persoon bij 4 personen
 • Extra kosten zijn eten, drinken en brandstof voor de huurauto
 • Prijs: ongeveer 2900,- euro pp bij 4 pers. kan goedkoper zijn ivm de vliegtickets.
 • Bovenstaande prijzen zijn in het laagseizoen.
 • Rondleiding Islamorada, meeting en mini-tour door Jeremy (spreekt Nederlands)
 • Vraag ons voor een geheel vrijblijvende prijsopgaaf.
 • Ivm de dollarkoers, eerst even een prijsopgaaf aanvragen !

* Vliegtickets:
Let op, we gaan uit van een “basis” bedrag van 750,- euro per vliegticket, deze kan duurder zijn of zelfs goedkoper zijn, daar wordt de prijs dan uiteraard ook op aangepast. Wilt u liever zelf uw vliegticket naar Miami boeken kan dat uiteraard ook, voor ons geen probleem. Maar we hebben het bovenstaande dus berekend met 750 euro voor een vliegticket Amsterdam > Miami retour met Arkefly, omdat we dan toch een richtprijs hebben.

Florida-Keys 94* Dag 1 aankomst in Miami Florida VS
Eenmaal aangekomen in Miami doen we het vandaag rustig aan om even bij te komen vd jetlag, maar die valt enorm mee als men naar USA reist, terug naar Nederland of België is deze vaak iets erger, hou daar rekening mee. Vanaf het vliegveld in Miami rijdt u 1.45 u naar “Ocean Pointe” in Islamorada Florida Keys. U heeft uw auto inmiddels opgehaald en rijdt door het geweldige Amerika richting de Keys. Uiteraard krijgt u van ons een adres en routebeschrijving. Incheck bij Ocean Point en de rest vd dag vrij. U kunt deze dag wat rond rijden, bij de haven kijken en wat extra rusten en een goede steak eten bij bv “Outback Steakhouse“, na de boeking krijgt u van ons een lijst met goede restaurants.

* Dag 2 vissen op de Charterboat op het rif, middag en avond
PartyVandaag toch nog maar even rustig aan beginnen, geen zware tochten en vroeg opstaan. Om 09:00 een meeting met Jeremy, onze Belgische partner, die Nederlands spreekt. Jeremy laat jullie een kaart vh eiland zien, beantwoord alle vragen, neemt het programma door en laat jullie de havens, restaurants, winkels en bars zien, tijdens een minitour over het eiland. Zo weet men meteen waar men alles kan vinden en hoe men moet rijden, jullie rijden dan achter Jeremy aan en hij stopt onderweg. Hij laat jullie dan meteen achter bij de haven waar ook de trip van deze dag begint en waar het tarpon voeren gebeurt.

Wel staan er vandaag ook 2 leuke tochten op het programma. Vandaag (13:30) gaat u op pad met een groep van minimaal 10 tot max. 20 personen op een grote charter boot. Al het aas en materialen voor deze visdag zijn aan boord aanwezig. Lunchpakket kunt u zelf meenemen of vooraf via ons meteen bijbestellen. Het doel van deze tweemaal  een 1/2 dag vissen is om op verschillende soorten te vissen op het rif, dat maar op max. 25 minuten varen ligt, maar de 1e stop is al na 10 minuten. Ontzettend leuk, ontspannend en toch spannend en gaaf om mee te maken, vissen op Grouper, verschillende soorten Snappers, Kingfish, Baracuda, Permit, Porgy en Grunt. na het vissen maakt de bemanning (indien gewenst) voor u schoon en kunt u het meteen aan het einde vd steiger afgeven, de 4 sterrenkok zal dan uw vis op verschillende manieren klaar maken. U gaat lekker eten bij de haven (steaks of uw eigen vis) en om 19:30 meld u zich weer op de boot, 10m lopen en gaat aan boord voor de avondtrip die tot 00:30 duurt, die weer een hele andere spannende visserij met zich mee brengt, meteen ook een stuk minder warm en uit de zon. Deze dag heeft dus 2 trips van 2x +/- 4 uur. Aan boord is de beste plaats op het achterschip, wij boeken exclusief voor onze gasten deze speciale plaatsen vooraf, dus Cordes Travel sportvissers hebben altijd de beste plaatsen aan boord. Leuke extra, u krijgt op de kade een gratis emmertje vis (speciaal voor Cordes Travel gasten) en daarmee kunt u de Tarpons voeren, dit is echt een geweldige ervaring, dit doet u dus rond 13:00 voor dat u aan boord stapt.

Florida-Keys-Backcountry* Dag 3 Backcountry vissen op haai in de Florida Keys
Vandaag gaat u om 07:30 de 1e dag vissen in het mooie Florida, samen met maximaal 4 personen op 1 boot, gaat u vissen op de grote haai. Bent u maar met z’n tweeën dan vist u met 2, geen “vreemde” aan boord, alleen de visgids en uw visvrienden. Op maximaal 45 minuten varen, maar vaak al na 10 minuten gaat u jagen op deze levensgevaarlijke beesten. Grote haaien zoals de: Bull shark, Lemon shark, Black tip shark, Bonnet Head shark en de Nurse Shark, sommige haaien die langs de boot komen zijn wel 100kg, dus vingers binnen de boot. Al het aas en materialen voor deze visdag zijn aan boord aanwezig. Lunchpakket kunt u zelf meenemen of vooraf via ons meteen bijbestellen.

* Dag 4 Offshore vissen Florida Keys Islamorada
IMG_20150501_151708_377Vandaag gaat u offshore, de open zee op, vissen op de oceaan of golf van Mexico. Deze dag gaat u vissen op een grote boot met uw eigen groepje, dus wederom geen vreemde mensen aan boord behalve de kapitein en visgids, die jullie een onvergetelijke gaan bezorgen. Op deze grote luxe jachten gaat u vissen op de grootste vissen die u op dat moment kan vangen, denk aan: Sailfish, Dolphin, Mahi Mahi, Wahoo, King Mackerel, Amber Jack en vele andere soorten vis. Dit is vechten, dit is pijn in de armen, dit is een enorm geweld, dit is geweldig. Veel stekken liggen voor de kust, dus geen uren varen naar de verste stek, verste stek is een uurtje. Hier zijn een aantal vissoorten, Catch and Release, maar men kan ook vis meenemen om in de avond te eten, dat kan na elke trip !

Mahi Mahi* Dag 5 vrije dag in de Florida Keys
Vrije dag, even genieten van Florida ! Vandaag mag u doen wat u wil, of als u zegt, nee wij willen ook deze dag gaan vissen, kunnen we dat ook boeken, geen probleem. Wilt u dag eens rondkijken, breng dan in ieder geval even een bezoek aan de grootste hengelsportwinkels van Amerika de wereldberoemde “Bass Pro Shop” een paradijs voor elke sportvisser, een belevenis en sommige noemen het de sportvissers hemel. Hier kunt u uren rond hangen en proberen te ontdekken wat ze niet hebben, want hier hebben ze echt alles en dan is deze shop in Islamorada nog niets eens de allergrootste winkel van deze keten. Maar er zijn ook tientallen andere activiteiten, denk aan duiken, snorkelen, jetski, surfen, zwemmen met dolfijnen, wandelen, kayaken, alligators bekijken in de Everglades (1u rijden) en nog heel veel meer. Of neem de auto en rijdt eens naar het meest zuidelijke puntje van Amerika “Key West” (2u rijden) op maar 150km van Cuba vandaan, vanaf uw accommodatie is het 2u rijden. Onderweg komt u verschillende prachtige stranden, restaurants, steakhouses, terrasjes en volop plezier tegen.

* Dag 6 & 7 Backcountry vissen bij de Florida Keys
PermitTwee dagen backcountry vissen op dieptes tussen de 1 en 10m, lichte visserij op vissen die kei en keihard vechten. Voor deze visserij is er gekozen voor 1 boot per 2 personen, in dit “standaard” programma gaan we uit van 4 personen, dus zou u in dit geval met 2 boten en met 2 visgidsen op pad gaan om te jagen op: Redfish, Tarpon, Snook, Permit, Black Drum, Jacks, Ladyfish en wat andere soorten. De Snook, Redfish en tarpon zijn hier de meest spectaculaire vissen, die soms echt uit het water komen en een grote jump maken. Dit is een dag vol spanning, techniek, ècht sportvissen, vechten met de vissen en genieten vd geweldige natuur. U vist tussen de bossen en mangroves en vist echt op zicht, dus een gepolariseerde zonnebril is een must, net als een cap. U kijkt naar het water, ziet de vinnen vd vis en werpt uw kunstaas richting de vis, stukje techniek, wat u daar leert, is wel op zijn plaats. Natuurlijk is een giga vis omhoog “pompen” ook gaaf, maar met Ultralichte materialen, vechten met een vis die uit het water springt is een belevenis die u nooit meer zult vergeten.

Florida- Redfish 5

* Dag 8 terugreis
Helaas, het zit er weer op, het is weer voorbij. Met een rugzak aan ervaring, een koffer vol met indrukken en een camera vol met foto’s en film gaat u weer terug naar Nederland of België. U checkt uit, rijdt naar Miami, levert daar de auto in en dan begint de reis terug. Met een bruin/rood hoofd komt u dan weer veilig thuis.

* Reistijden naar de havens
Vanaf uw accommodatie Ocean Pointe is het 15 minuten rijden naar de haven “Holiday Isle” waar de boten liggen voor de Offshore en Backcountry visserij, naar de Charterboot is het 24 min. rijden, vanaf Ocean Pointe. Wilt u dicht bij de sportviswereld, op maar 20m vd boten logeren en zo ook de boten voor de Offshore en Backcountry, dan kunnen wij “Postcard Inn” voor u boeken, deze is wel iets duurder dan “Ocean Pointe“. “Islander Resort” en “Cheeca Lodge“, liggen op 3 min. rijden van de haven “Holiday Isle”. Jeremy laat u tijdens de meeting op de 1e dag alles zien en zal u begeleiden waar nodig.

* Opties voor deze reis:
Het is uiteraard mogelijk om dit programma naar wens aan te passen, bv 5 dagen offshore of 7 dagen vissen of 5 dagen vissen en 10 dagen in totaal verblijven, allemaal geen probleem. Dit is een standaard programma wat op alle manieren aan te passen is, bv ook voor 2 personen, uiteraard wordt de prijs dan anders. Verder hebben we ook gekozen voor de meest betaalbare optie, Ocean Point, maar we hebben ook de luxere accommodaties, zoals “Cheeca Lodge“, “Post Card Inn” en “Islander Resort“. Uiteraard is het ook mogelijk om de visdagen te wisselen en naar wens in te delen, alles kan even in overleg.

(Klik op de foto voor een vergroting)

Tarpon 02 Tarpon 01 Snook Florida Backcountry Snook Florida Backcountry 9 Snook Florida Backcountry 8 Snook Florida Backcountry 7 Snook Florida Backcountry 6

Snook Florida Backcountry 5 Snook Florida Backcountry 4 Snook Florida Backcountry 3 Snook Florida Backcountry 2 Snook Florida Backcountry 1 Permit Offshore vissen

Offshore vissen 48 Offshore vissen 47 Offshore vissen 46 Offshore vissen 45 Offshore vissen 42 Offshore vissen 41 Offshore vissen 40

Offshore vissen 39 Offshore vissen 38 Offshore vissen 37 Offshore vissen 36 Offshore vissen 35 Offshore vissen 34 Offshore vissen 32

Offshore vissen 30 Offshore vissen 29 Offshore vissen 27 Offshore vissen 26 Offshore vissen 25 Offshore vissen 24 Offshore vissen 23

Offshore vissen 22 Offshore vissen 21 Offshore vissen 20 Offshore vissen 19 Offshore vissen 18 Offshore vissen 17 Offshore vissen 16

Offshore vissen 15 Offshore vissen 14 Offshore vissen 13 Offshore vissen 12 Offshore vissen 9 Offshore vissen 7 Offshore vissen 6

Offshore vissen 5 Offshore vissen 4 Offshore vissen 3 Offshore vissen 2 Offshore vissen 1 Offshore Sailfish Mahi Mahi

Florida-Keys-Offshore-01 Florida-Keys-Offshore 1 Florida-Keys-Backcountry Florida-Keys Offshore 02 Florida-Keys Back Country 01 Florida-Keys 38 Florida-Keys 16

Florida- Redfish Florida- Redfish 5 Florida- Redfish 4 Florida- Redfish 3 Florida- Redfish 2  Florida- Redfish 1 photo

Backcountry vissen Backcountry 03 Back Country 02 Bonefish photo (5) photo (3) photo (2)

photo (8) photo (7) Florida-trip-05 36 Florida-trip-05 35 Florida-trip-05 34 Florida-trip-05 33 Florida-trip-05 32

Florida-trip-05 31 Florida-trip-05 29 Florida-trip-05 28 Florida-trip-05 26 Florida-trip-05 25 Florida-trip-05 24 Florida-trip-05 23

Florida-trip-05 22 Florida-trip-05 21 Florida-trip-05 20 Florida-trip-05 19 Florida-trip-05 18 Florida-trip-05 14 Florida-trip-05 11

Florida-trip-05 10 Florida-trip-05 9 Florida-trip-05 6 IMG_6915 IMG_6883 IMG_6885 IMG_6881

Florida-trip 29 Florida-trip 27 Florida-trip 26 Florida-trip 25 Florida-trip 21 Florida-trip 23 Snook

Vissen in de Florida Keys weergeven op een grotere kaart