Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Snoekvissen, zeevissen, vliegvissen in Ierland Donegal Finn Lough

Snoekvissen en Zeevissen in Ierland Donegal Finn Lough

5* huisje 8Op een kleine twee uur rijden van Belfast ligt de prachtige accommodatie “Finn Lough” ook wel “Fermanagh Lakeland Lodges” genoemd. Verstopt tussen de bossen, midden in de natuur en direkt aan het water ligt deze prachtige accommodatie. Rust, natuur, service en kwaliteit zijn hier de kernwoorden, nieuwe woningen, geweldige hotelkamers, restaurant, klein cafe, tennisbaan en een gezellige haven maken deze accommodatie compleet. We kunnen ook gerust zeggen dat we trots zijn dat we dit pareltje in ons programma hebben. Of u nu hier voor een week vakantie komt, met uw gezin of met uw vismaten om tot rust te komen of om een hele week te gaan vissen, hier is alles mogelijk. Men kan hier alle dagen snoekvissen, vliegvissen of zeevissen, of hier een geweldige combi van maken, door bv 2 dagen zeevissen, 2 dagen vliegvissen en een dag roofvissen, alles kan geboekt worden. Finn Lough is dus ideaal voor een familie/visvakantie. Lees hier het verslag van Jack vd Mortel.

 

5* huisje 4Het is geen groot complex, dus het is hier alle dagen rustig, hier komt u echt tot rust in één vd in 2014 gerenoveerde huisjes, met uitzicht over het water. Zodra u het huisje binnenkomt voelt u zich meteen thuis. De rust, de natuur en de moderne Ierse inrichting geven u meteen een goed gevoel. Er is een speelplaats voor de kids, u kunt een boswandeling maken, mountainbikes huren, zeilen, boten en kayaks huren. Geen zin om ontbijt te maken, of wilt u graag een lunchpakket meenemen en in de avond geen zin om te koken, allemaal geen probleem, in het kleine doch ontzettend gezellige restaurant maakt de kok met de allerbeste verse streekproducten zalige Ierse gerechten voor u, vis, vlees, steaks en allerlei andere Ierse specialiteiten.

Wilt u eens een uitstapje maken, in de omgeving is van alles te doen en te zien, wat dacht u van een bezoek aan de “Marble Arch caves” de prachtige grotten zijn een bezoek meer dan waard. Of bezoek de rozentuin met een groot kasteel, hier staan meer dan 100 verschillende soorten rozen, dus ook de Florence court is een bezoek waard. Finn Lough ligt in het Noorden van Ierland dicht tegen de grens van Noord Ierland en 31km onder Donegal aan het meer Lower Lough Erne.

vissen in Ierland 36Het sportvissen:
Zoals ik eigenlijk al eerder vertelde kan elke sportvisser hier in Ierland zijn hart ophalen, of u nu vliegvisser, zeevisser of roofvisser bent in deze omgeving is alles mogelijk. Laten we beginnen met het snoekvissen, in het meer “Lough Erne” kunt u het hele jaar snoekvissen, door de vrij warme winters vriest het meer niet dicht u kunt u jagen op deze prachtige snoeken die soms zelfs de 15kg grens overschrijden. U kunt hier trollen, maar ook het werpend vissen levert mooie snoek op. Beste periode voor het snoekvissen is Mei-Juni-Augustus-September-Oktober.De zeevissers kunnen het op pad met een charter vanuit de haven in Donegal, opstappen of de hele boot afhuren, het kan allemaal. U vist hier niet op de hele grote vissen, maar wel op soorten, op een dag kan men gerust 15 verschillende soorten vis vangen, waaronder Pollak, Kabeljauw, Poon, haai, platvis, wijting en vele andere soorten. Gericht op zeeforel vissen is ook mogelijk, de vis vd 1000 worpen. De vliegvisser heeft hier ook vele mogelijkheden op bv “Lough Melvin” kunt u zalm vissen tussen februari en oktober, waarbij de grilse er zijn rond juni. In Mei kan men op de vlieg geweldig goed forel vangen als de meivlieg actief is.  De zalm heeft een gemiddeld gewicht van 2-3kg, de grilse zijn rond de 1,5kg. Bij “Lough Melvin” kan men zelfs 3 soorten forel vangen, de Sonaghan, de Gillaroo en de Ferox. Baars kan men ook vangen op Lough Erne, tussen Juni en September zijn de grotere baarzen aanwezig. Kortom een alle round visserij die men naar eigen wens kan indelen of men nu 7 dagen wil zeevissen of 7 dagen wil vliegvissen, alles is mogelijk. Ons advies is wel om voor minstens 1 dag een visgids bij te boeken, dat is zeker aan te raden in deze grote visrijke gebieden. Dus roofvissen, vliegvissen of zeevissen, het kan hier allemaal en voor elke visserij is er een visgids te huur voor een dag, wat wij dan ook zeker adviseren.

Sheeling boat 01Boten te huur:
Voor de roofvisserij zijn er ook zeer goede grote stabiele Ierse visboten te huur, voor maximaal 2-3 personen per boot. De boten zijn werkelijk gebouwd voor het vissen en liggen zeer stabiel op het water, er is tevens een kajuitboot te huur en alle boten hebben uiteraard een dieptemeter en is er de optie een hand-GPS mee te nemen aan boord. Tevens zijn er ook kayaks te huur vh het bekende merk “Hobie Kayaks”. Dus een dagje vissen met een kajak is zeker een optie en een leuke ervaring.

De accommodatie Finn Lough:
Er zijn prachtige nieuwe gerenoveerde vrijstaande huisjes (lodges) deze noemen we de 5* lodges, deze hebben 3 slaapkamers, 2 kamers met een 2-persoonsbed en 1 kamer met 2 losse bedden, dus 4 sportvissers kunnen hier prima slapen. Compleet ingerichte moderne keuken, douche, toilet, houtkachel en een prachtig uitzicht over de bossen en het water. De 4* lodges hebben dezelfde indeling, alleen zijn nog in de Ierse stijl wat gedetailleerd, maar worden de komende jaren ook gerenoveerd. Alle huisjes liggen op 50m vd haven en men kan hier echt genieten vd rust. Wij noemen “Finn Lough” eigenlijk een klein paradijs voor vakantieganger en sportvisser, waarbij deze combinatie geweldig is. Er is ook een klein hotel op het complex met 6 prachtige grote suites, dit hotel ligt op dezelfde afstand vd haven als de lodges, deze hotelkamers zijn nieuw sinds 2014.
Zie foto’s voor alle accommodaties >>>

Finn-Lough 71De reis naar Finn Lough Ierland:
Vliegen naar Ierland is erg makkelijk, men kan vliegen op Dublin of nog dichterbij op Belfast, Ryanair, vanaf daar een huurauto (links rijden) of een transfer naar de accommodatie. Wij adviseren een huurauto die zijn net zo duur als een transfer als men die meteen bij een vliegticket boekt. Men moet dan wel zelf een ticket boeken, maar daar kunnen we bij helpen, op deze manier bespaart u enorm op uw huurauto. Daar wij een hele goede afspraak hebben met Finn Lough en Fermanagh Lakeland Lodges, zij laten Cordes Travel alle Nederlandse en Belgische aanvragen en boekingen behandelen.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV Internet

Prijzen Finn Lough
Foto's accommodatie
Foto's boten & kayaks
Foto's vangsten

Finn Lough (Fermanagh Lodges) weergeven op een grotere kaart
De huurboten:
 • Alle boten hebben een dieptemeter/fishfinder
 • 19ft Sheelin boot met 10pk motor
 • 19ft Red Bay boot met kajuit
 • Hobie Kayaks te huur
 • Reddingsvesten aanwezig

Huisjes:

 • 2 lodges 5* met 3 slaapkamers
 • 4 lodges 4* met 3 slaapkamers
 • 6 hotelsuites 5*

Informatief & Extra:

 • Wisseldag maandag of vrijdag
 • 2u30 min. rijden van vliegveld Belfast
 • 2u45 min. rijden van vliegveld Dublin
 • Ontbijt, lunchpakket en diner mogelijk.
 • Restaurant op de locatie
 • Fietsen en kayaks te huur