Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Vissen en IJsvissen Zweden Langsbo

Langsbo omgeving - 10Visreis en IJsvissen Langsbo

* 1 groot verblijf met 2 kamers en 12 slaapplaatsen
* Verhuur alleen per hele week.
* Gesloten seizoen voor de snoekbaars 15-05 tm 15-06

Langsbo eiland, de naam zegt het al deze hele speciale accommodatie op een eiland ligt, 200m vh vaste land. Met een grote boot worden alle materialen en personen in 1x naar het eiland gebracht, daarna heb je je eigen visbootje om naar het vaste land te komen. Uiteraard staat de auto veilig, het is Zweden en geen grote stad. Een unieke speciale accommodatie die je moet liggen, maar als je een topvisserij wilt hebben dan ben je hier aan het goede adres. Langsbo ligt in de Delangersan rivier en staat in verbinding met de meren Iggsjon, Storsjon en Langsjon. De auto kan niet mee op het eiland, maar staat veilig aan de andere kant. (zie kaartje). Verder is er een winkel en tankstation op 6km rijden en een viswinkel op 11km. Wil je nu eens iets anders doen, bevers spotten, wedstrijdje paintball en luchtbuks schieten, er zijn heel veel activiteiten te organiseren. Dit moet wel vooraf geboekt worden bij ons en betaling kan ter plaatse. Bever spotten is wel erg leuk, je gaat met een gids op pad die ook koffie, thee en wat lekkers meeneemt om er een leuke middag/avond van te maken, zeker de moeite waard.

Jessica-DolkDit kleine paradijs heeft een groot huis met 1 slaapkamer met 2x een stapelbed en op de 2e etage 8 matrassen op de grond (zie foto). Daar de accommodatie op een eiland ligt is er maar 1 punt voor de riolering, dus heeft men een apart gebouw gemaakt voor toilet en douche, net als op de camping. Wel heeft elke accommodatie verwarming, stroom en een keuken om te koken en er is wifi. Huur je dit huis, dan zijn er geen andere gasten op het eiland, dus heb je de hele accommodatie en eiland voor jezelf. Mocht je “volpension” boeken, dus ontbijt, lunch en diner, dan logeert de kok in 1 vd kleine huises. Geen zin om te koken, men kan hier ook zorgen voor ontbijt, lunch en diner, alleen op afspraak en voordien te bestellen. Ook kan men tegen een kleine vergoeding gebruik maken vd sauna en/of hot-tub. Onze partner Thomas doet er alles aan om het jullie naar de zin te maken, gastheer op en top en daarom is deze accommodatie voor Nederland en België alleen via Cordes Travel te boeken.

Evert Oostdam-01De visserij
De visserij is hier top, mooie dikke snoeken, ook tijdens het ijsvissen en als er geen ijs ligt ook mooie vangsten. Inclusief in de prijs is een vistrip van 4u met de visgids. Jessica Dolk een zéér bekende visser in Zweden is hier oa ook visgids en dat zegt al genoeg. Visdruk ? dat kennen ze niet in deze maagdelijke visgronden, bijna niemand vist hier, dus deze vissen zijn echte vechters ! Beste tijd is midden mei tm juni en daarna tot het ijs komt, zelfs tot november. Maar je kunt hier ook snoek en snoekbaars vangen, alleen niet in grote aantallen. Gesloten seizoen voor de snoekbaars is van 15 mei tm 15 juni.

Ons advies en mede het advies van de topvissers uit Nederland en België, boek voor 1 dag een visgids ! Leer van deze mensen en zorg dat je de stekken en techniek leert kennen, de kans is groot dat de beroemde Jessica Dolk jullie visgids is, maar is geen garantie, wil je heel graag Jessica als visgids, geef dit even door en kijken we of zij vrij is zodat we haar kunnen vragen of ze met jullie mee op pad kan, echt een topper.

IJsvissen Zweden
Beste periode vanaf eind february tot begin April. Evert Oostdam (Predator-tour & Pike Master Lures) Daniel Weyers en Barry Turk, zijn hier wezen ijsvissen en met succes. Daar is een hele mooie film van gemaakt, zie hier >>> (vanaf 17 november 2017). Bij deze accommodatie kun je ook een week of zelfs een weekend gaan ijsvissen. Uiteraard heb je kans op prachtige dagen met zon, maar het kan ook sneeuwen, het is natuurlijk winter. Linda, Raffie, Maurits en Marco Kraal hebben zijn ook al eens in Zweden wezen ijsvissen en met succes !

Zie hier onze filmpjes over het ijsvissen >>IJsvissen Zweden – deel 1<< en zie hier het 2e deel >>IJsvissen Zweden – deel 2<< Het was een geweldige ervaring, wil je ook een weekend ijsvissen in Zweden, dat kan. Donderdag kom je aan, vrijdag en zaterdag ga je met een visgids op pad en zondag vlieg je weer naar huis, langer kan ook uiteraard. Wil je een dag met een sneeuwscooter, dan kan dat ook geboekt worden op aanvraag.

Jessica-Dolk-01In het speciale IJsvissen-pakket zijn 3 nachten accommodatie, ontbijt, lunch en diner, 2 dagen ijsvissen met visgids. Prijs is per groep van max 4 pers. zie de prijs op de prijslijst. Je verblijft 3 dagen op Langsbo en je vist voor snoek, baars en snoekbaars. De visgids, die alle dagen mee gaat, zorgt voor de lunch, hengels, reels, materialen en aas. Je hebt wel een vergunning nodig om hier te vissen, maar die is inclusief. Kortom je hoeft alleen warmtekleding en schoeisel mee te nemen en de rest is aanwezig. Wil je langer dan 2 dagen ijsvissen kan dat natuurlijk ook.

Dit Halsingland gebied staat bekend om de hele grote snoeken. In mei en juni kun je aantallen vangen, eind mei en begin juni komen de grotere snoeken aan bod na de paaitijd. De allergrootste snoeken kun je vangen van half september tot midden november. Van juli tm eind augustus is de visserij erg zwaar ivm de warmte. Denk bij het vissen op de meren vooral aan het werpen met grote shads, pluggen en jerkbaits om gericht op die grote vissen te jagen.

Visboten
Uiteraard zijn er ook visboten te huur, alle boten zijn voorzien van dieptemeter, elektromotor. Er zijn 2 boten van 4.4m met een 4pk motor en 1 boot 5m met een 30pk motor. Wil je je eigen boot meenemen, dan kan dat, geen probleem er is een trailerhelling in de buurt.

De reis naar Langsbo:
Het snelste kunt u met het vliegtuig vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Stockholm, vanaf Stockholm kunnen we een huurauto voor u boeken en is het 3u rijden. U kunt ook met de auto rijden en indien gewenst uw eigen boot meenemen, dat kan. Vanaf Oslo en Goteborg is het 7,5u rijden, uiteraard kunnen wij de overtocht voor u boeken. De Color-Line is natuurlijk de mooiste overtocht, van Kiel naar Oslo een soort minicruise en een hele belevenis zie >hier<.

Langsbo omgeving - 9Vissen op mooie en grote snoek en snoekbaars in het prachtige Halsingland midden Zweden en een goed georganiseerde visreis, begint bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit en persoonlijk advies, dat is Cordes Travel. We werken nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie. Wil je meer over Cordes Travel of dit gebied in Zweden weten, vraag Marco Kraal, Daan Verbruggen, Frank van Vliet, Rick Stalenhoef, Dietmar Isaiasch, Jack vd Mortel, Frans Oomen, Evert Oostdam of Willem Romeijn eens, zij hebben allemaal ervaring met een roofvis-visreis, geboekt via Cordes Travel in dit gebied.

Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout) in het prachtige Noorwegen en vissen nog steeds voor het bekende Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard is Cordes Travel ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal event voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis doet u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Prijslijst
Foto's Langsbo

 

De huurboot:

 • 2x Linder 440 (4.4m) 4pk
 • 1x 5m visboot met 30pk
 • Anker in de boot
 • Alle boten met electromotor
 • Alle boten incl. dieptemeter
 • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

 • Vrije wisseldag, minimaal 7 dagen verblijf.
 • Visgids te boeken voor hele dag
 • Gesloten seizoen snoekbaars 15-05 tm 15-06
 • 6 km naar benzinestation en supermarkt.
 • 11km naar viswinkel
 • 3u rijden van Stockholm vliegveld.

Koffiemachine Magnetron Oven TVInternet