Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Varmland Resort roofvissen zuid Zweden

Varmland Resort roofvissen in zuid Zweden

Varmeland omgeving -* Verhuur alleen per hele week.
* 2u rijden van vliegveld of overtocht Oslo
* Vaste wisseldag is zaterdag

De provincie Varmland, tevens ook de naam vd accommodatie (Varmland Resort) in zuid Zweden, net over de grens van Noorwegen, is een prachtige locatie voor de roofvissers die op snoek, baars en snoekbaars willen vissen. Ideaal voor vissers die met eigen vervoer wensen te gaan want het is vanaf Oslo (overtocht Kiel > Oslo) naar de accommodatie maar 2u rijden, ideaal dus. Varmland is een heel mooi bosrijk gebied waar men enorm zuinig is op hun Zweedse natuur en hun 10.000 meren ! Eigenlijk kun je zeggen dat Varmland één grote natuurattractie is. De langste rivier van Zweden, de Klaralven komt uit in Vanernmeer en is één vd grootste meren van Europa. Er is geen visgids te huur, maar de eigenaar Jens helpt je op weg, geen zorgen. Verder is er een supermarkt op 12km vd accommodatie.

De visserij
De visserij in deze meren is natuurlijk top, met zoveel water, bossen en bomen, moet er wel heel veel mooie vis zitten en die zwemt er ook. Men vist voornamelijk aan de noordkant vh  Dalsland-kanaal in de meren Foxen en Osten, maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere meren waar men zou kunnen gaan vissen. Jens, onze Zweedse partner ter plaatse is zelf een hele goede roofvisser en zal alle gasten helpen met informatie en tips. Hij is zuinig op zijn meren in Zweden en daarom mag men maar 1 snoek per groep meenemen om eens te proeven, maar verder is het dus 99,9% catch and release en dat houdt hij heel goed in de gaten. Op die manier blijft het bestand goed en kunnen onze gasten er hele mooie snoeken vangen.

Varmeland vangsten - 1De visboten
Uiteraard zijn er ook goede visboten aanwezig, om te beginnen is er de Linder 440 met een 4pk motor, dieptemeter en een elektrische motor. Deze boot is geschikt voor 2 personen. Ook zijn er nieuwe Terhi 400 boten met 10pk motor, ook wederom met dieptemeter en elektrische motor. Alle boten zijn inclusief benzine, reddingsvesten, anker en roeispanen. Wil je je eigen boot meenemen dan kan dat, maar helaas gaat er niets vd prijs af, daar de boot incl. in de prijs is. Er zijn geen extra kosten als je je eigen boot meeneemt. Accu’s opladen kan niet bij de steiger, een verlengkabel is zo gelegd.

De accommodatie Varmland resort
Varmland Resort heeft verschillende accommodaties, op verschillende plaatsen, hier een beschrijving:

Huisje “Sandviken” (max 3 vissers), aan de noordkant van het meer Foxen. Dit huis heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor 3 sportvissers of een familie van 4, er is 1 stapelbed en een 2-persoonsbed. Uiteraard is er een toilet, douche en compleet ingerichte keuken, en een TV. De visboten liggen op 100m afstand vh huisje. In dit huisje is er geen wifi aanwezig.

Varmeland vangsten - 54Huisje “Bergviken” (max. 6 vissers), een groot luxe huis met 3 slaapkamers en 6 slaapplaatsen. 2 kamers hebben per kamer 2 losse bedden en 1 kamer heeft een stapelbed. Er is een moderne keuken, afwasmachine, TV en vloerverwarming. Uiteraard is er ook een toilet, douche en compleet ingerichte keuken. Vanaf het grote balkon kijk je zo over het meer “Osten”. Het meer Osten is het noordelijkste deel vh Dalsland kanaal. Dit meer is kraakhelder en het diepste punt is 25m diep, ideaal voor de grote snoek, waar je ook de meeste daar zult vangen. In dit huisje is wél wifi aanwezig en de boten liggen op 40m vh huisje.

Huisje “Stenbacken” (max 6 vissers), wederom een groot huis met 2 slaapkamers waar 6 losse bedden staan en er staat 1 los bed op de loft. Er is compleet ingerichte keuken, afwasmachine, TV en vloerverwarming. Uiteraard is er ook een toilet, douche en compleet ingerichte keuken. Ook hier weer een prachtig uitzicht over het meer Osten en de natuur in Zweden. Het meer Osten is het noordelijkste deel vh Dalsland kanaal. Dit meer is kraakhelder en het diepste punt is 25m diep, ideaal voor de grote snoek, waar je ook de meeste daar zult vangen. In dit huisje is wél wifi aanwezig en de boten liggen naast het huisje.

Huisje “Foxen” (max. 4 vissers), ook wel het snoek-huis genoemd, daar hier toch wel vaak de mooiste snoeken worden gevangen. De beste stekken liggen hier voor de deur in het meer Foxen, vandaar ook de naam vh huisje. Het is geen groot huisje, maar als je wil kun je er met 6 man in, maar wij adviseren 3-4 personen. Er zijn 2 slaapkamers, eentje met een stapelbed en de andere met een 2-pers-bed, dan is er nog een slaapbank en 1 bed op de loft. In de meer worden jaarlijks snoeken van 15kg gevangen, echt monsters dus ! In dit huisje is geen wifi aanwezig en ook hier de boten naast het huisje. Dit is echt een tophuis bij een topstek.

Varmeland vangsten - 13De reis naar Varmland Resort
Het snelst reis je met het vliegtuig naar Oslo en vanaf daar een huurauto, maar de meeste vissers kiezen voor de prachtige overtocht met de ColorLine van Kiel (D) naar Oslo in Noorwegen en vanaf Oslo is het maar 2u rijden naar de accommodaties. Uiteraard boeken wij ook de overtocht voor onze gasten, wel zo makkelijk.

Roofvissen op mooie en grote snoek en snoekbaars in het prachtige Zuid Zweden en een goed georganiseerde visreis, begint bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. We werken nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie.

Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout) in het prachtige Noorwegen en vissen nog steeds voor het bekende Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard is Cordes Travel ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal event voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis doet u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Prijzen
Foto's Varmland

 

De huurboot:

  • Visboot 400cm met 4 of 10pk motor
  • Anker en electro-motor in de boot
  • Alle boten incl. dieptemeter
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vaste wisseldag is zaterdag, minimaal 7 dagen verblijf.
  • Alleen wifi in huisjes Stenbacken en Bergviken
  • 12km naar bank, benzinestation en supermarkt.
  • 2u rijden van Oslo.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TVInternet