Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Pig en Pike vissen Halsingland Zweden Stefan Olsson

Pig en Pike vissen Halsingland Zweden, Stefan Olsson

Pig-Pike* 1 huisje max. 4 personen, 2 slaapkamers
* Verhuur alleen per hele week.
* Prijzen visreis naar Zweden >>>

Pig & Pike, wat een aparte naam zul je denken, “Pig” staat voor varken en “Pike” voor snoek, dus je kunt het ook “Varken” en “Snoek” noemen. Waarom deze aparte naam, daar de eigenaar een boerderij heeft en dus boer is, tevens is deze eigenaar erg beroemd in Zweden, “Stefan Olsson” is wellicht de bekendste visgids van Zweden. Stefan Olsson is tevens bekend vd vele sportvis-filmpjes op youtube en TV onder van Kanalgratis TV (Zweeds), ook bekend vd serie River Pike en werkt ook veel samen met Johan Ruhe, hij is weer bekend van de films van Costa Rica, Panama en Canada. (klik hier voor de filmpjes) Deze Stefan is dus een zeer bekende roofvisser en is echt een expert, als hij de vis niet kan vangen, dan zwemt ie er niet. Stefan heeft nu een klein huisje gebouwd, speciaal voor de niet veeleisende sportvisser en verhuurd deze aan Cordes Travel. In dit gebied in het midden van Zweden, provincie Halsingland is er geen visdruk, daarmee kun je hier nog echt grote snoeken en snoekbaarzen vangen. Stefan gaat zelf op de 1e visdag 4u gratis met je mee om alles te laten zien en de beste tips te geven.

Zweden leven vooral aan tafel, waar wij een bankstel en een TV hebben, zitten zij vaak aan de eettafel, dat zien we bij andere huisjes ook vaak. Ook dit kleine nieuwe huisje heeft een ruime keuken, ruime badkamers en dan 2 slaapkamers met losse bedden, alleen vd 2e slaapkamer boven hebben ze ook de TV hoek gemaakt, dus je slaapt in de woonkamer of je kunt zeggen er staat een zithoek in de slaapkamer, bekijk de foto’s maar eens, dan begrijp je het beter. De eettafel is dus in het mooiste gedeelte vh huis geplaatst, zoals ik zei, leven de Zweden veel aan tafel, hapje, wijntje, biertje en praten over de natuur en het vissen en geloof me dat kun je er prima.

Pig-Pike 6De visserij en boten
Frans Oomen een bekende Snoek en Snoekbaarsvisser uit Nederland is hier op het meer Varpen Halsingland al wezen testvissen voor ons en met succes, dit is een prachtig water waar Stefan elke stekje kent en waar je hele dikke meter-plus snoek kunt vangen. Niet alleen snoek maar ook Baars en snoekbaars is hier te vangen, alleen geen grote aantallen, dan moet je de boot verplaatsen naar Bergviken. Lees deze artikels maar eens: >>Deel-01<< & >>Deel-02<< van Frans Oomen maar eens. Daar je de huurboot of je eigen boot makkelijk kan traileren, kun je hier dus vele kanten op en dat maakt dit gebied zo, mooi, spannend en interessant.

Dit Halsingland gebied staat bekend om de hele grote snoeken. In mei en juni kun je aantallen vangen, eind mei en begin juni komen de grote snoeken aan bod na de paaitijd. De allergrootste snoeken kun je vangen van half september tot midden november. Van juli tm eind augustus is de visserij erg zwaar ivm de warmte. Denk bij het vissen op Varpen vooral aan het gooien met grote shads, pluggen en jerkbaits om gericht op die grote vissen te jagen. Ons advies, boek altijd een visgids, om alles uit je visreis te halen, hij kent de stekken, technieken en geeft je een goed advies voor de hele week, niet alleen de beste stekken maar ook nog eens heel veel leren van deze Stefan Olsson, in Zweden wordt ie vaak gevraagd als visgids, maar deze bekende Stefan Olsson, is alleen via Cordes Travel te boeken. Tot slot is het hier alleen catch and release, er mogen geen vissen meegenomen worden.

Vangst-Pig-Pike 8Heb je net niet die juiste materialen of vindt je het leuk om eens in een Zweedse Roofviswinkel te kijken, op 8km rijden is er in Bollnas een hengelsportwinkel, waar Stefan ook een bekende is. Uiteraard zijn er ook goede boten te huur, alle boten zijn voorzien van hengelsteunen, dieptemeter en hebben een 15pk motor, de boten zijn geschikt voor en max. 3 personen. Ons grote advies is om een dagje Stefan te boeken, hij kent alle stekken, heeft een enorme kennis en is een top-snoekvisser. Hij heeft zelf een eigen boot (zie foto’s) dus een dagje met hem op pad is zeker de moeite waard, max 2 pers. Men kan ook hengels en molens huren, dat scheelt weer als men wil gaan vliegen.

De reis naar Pig & Pike:
Het snelste kunt u met het vliegtuig vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel naar Stockholm, vanaf Stockholm kunnen we een huurauto voor u boeken en is het 3u rijden. U kunt ook met de auto naar Pig & Pike rijden en indien gewenst uw eigen boot meenemen, dat kan. Vanaf Oslo en Goteborg is het 7u rijden, uiteraard kunnen wij de overtocht voor u boeken. De Color-Line is natuurlijk de mooiste overtocht, van Kiel naar Oslo een soort minicruise en een hele belevenis zie >hier<. Men kan ook ter plaatse hengels huren, dat scheelt weer als men wil gaan vliegen.

Vissen op mooie en grote snoek en snoekbaars in het prachtige Halsingland midden Zweden en een goed georganiseerde visreis, begint bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. We werken nauw samen met de grote namen in de hengelsportwereld die zelf jarenlange ervaring hebben met het vissen op snoek en snoekbaars in Noorwegen en Zweden, zij hebben het snoekvissen goed onder de knie. Ons advies is om wel een visgids te boeken voor de 1e dag, deze helpt u met alle informatie, stekken en technieken. Wil je meer over ons weten, vraag Marco Kraal, Daan Verbruggen, Frank van Vliet, Rick Stalenhoef, Dietmar Isaiasch, Jack vd Mortel of Frans Oomen eens, zij hebben allemaal ervaring met een roofvis-visreis, geboekt via Cordes Travel.

Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest (zout) in het prachtige Noorwegen en vissen nog steeds voor het bekende Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard is Cordes Travel ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de grote  jaarlijkse “Cordes Traveldag” een speciaal event voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis doet u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, zijn 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten
Filmpjes Stefan

 

De huurboot:

  • 2x Visboot 420cm met 15pk motor
  • Anker in de boot
  • 1 boot met electromotor
  • Alle boten incl. dieptemeter
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Wisseldag zaterdag, minimaal 7 dagen verblijf.
  • Bekende visgids te boeken
  • 7km naar bank, benzinestation en supermarkt.
  • 3u rijden van Stockholm vliegveld.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TVInternet


Pig en Pike prijzen

Prijslijst Pig & Pike

* Prijzen per huis of boot in euro en per week.
* Vaste wisseldag zaterdag

Prijslijst 2024 
Huis, max. 4 pers.
Incl. 1x visboot 4.5m 15pk
volle tank + dieptemeter
2170,-
Visgids 4 uurInclusief
Bedlinnen en handdoeken 1 set pp pwInclusief
EindschoonmaakInclusief
VisvergunningInclusief
Extra Visboot 4.5m 15pk
Incl. dieptemeter
Incl. 1 tank brandstof
450,-
Dieptemeter
Lowrance Elite 5
Inclusief
Electrische boegschroef
Met pedaal
Inclusief
Visgids Stefan Olsson 8u
Met Alucraft 90pk van Stefan
Ter plaatse betalen in SEK
3500 SEK
Borg huis & boot
(ter plaatse)
300 euro
Gratis sportvis-pakket
t.w.v. +/- 150 euro
Lees hier meer >>>