Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Visreis naar Storekorsnes door Dirk

Visreis naar Storekorsnes door Dirk

Storekorsnes-Dirk 9Organisatie: CORDES TRAVEL
Uitgevoerd door Dirk Van Buggenhout en Co

Eindelijk, langverwacht, was de dag van vertrek aangebroken, voor onze visreis naar Storekorsnes, Noord-Noorwegen. Dirk, Joske , Rudi en Jean begonnen vol goede moed aan een autorit van meer dan 3000km. Afgesproken was, om de 2 uur uit te stappen en 10 min rook en, plaspauze in te lassen.

Dinsdag 11 augustus 2015
Vertrek in De Kempen Belgie, om 8.30 uur. In Putgarden (Duitsland) namen we de boot tot Rodby (Denemarken), dan verder naar Zweden tot in Finland, aankomst woensdag 18:30. Overnachting in een klein hotel, lekker gegeten en dan naar bed.

Donderdag 13 augustus 2015
Na een verkwikkende nachtrust, met een stevig ontbijt vertrokken om 9u. Nog 280 km voor de boeg, tot in Storekorsnes,  onderweg werd het landschap  steeds mooier en ruiger, heel wat rendieren moeten ontwijken en we hebben 1 eland gezien, aangekomen rond 13:00 uur in regen en wind. De lange reis was heel goed meegevallen. We zijn zeer hartelijk ontvangen door Ellen onze gastvrouw, we hadden voor haar onze Belgische trots,  lekkere chocolade en voor Albert één van onze nationale drank Hertekampjenever meegebracht,  ze waren er zeer blij mee. Ellen gaf ons een rondleiding; het huis en de boot zagen er keurig en in orde uit, prachtige boot,  23 feet met 115pk. Meteen zijn wij de boot gaan testen, een paar gulletjes gevangen, maar we werden doornat van de regen en hadden er snel genoeg van. Het werd toen al duidelijk dat we een eindje verder  moesten varen om mooie vis te vangen.

Storekorsnes-Dirk 4Vrijdag 14 augustus 2015
Vrijdagmorgen te veel wind en regen, geen visweer, dan maar naar Alta gereden om voor Jos een survivalpak te kopen, hij was de dag voordien te nat geworden.

Zaterdag 15 augustus 2015
Prachtig weer, spiegelgladde zee en zon in overvloed, +-20 graden dus VISDAG. Een flink eind gevaren door de fjord tot aan open zee, we zagen Soroya liggen, daar veel koolvis gevonden, daaronder mooie kabeljauw gevangen tussen de 5 en 8 kg. Joske heeft zijn allereerste kabeljauw gevangen, een uitschieter van 1m17 en 16kg, zijn allereerste keer op zee en voor het eerst in Noorwegen, van beginnergeluk gesproken! Het was een goede start en een leuke dag.

Zondag 16 augustus 2015
Mooi weer, vandaag zijn we een andere fjord ingevaren,onderweg bij de vuurtoren, veel vis op het scherm. En ja hoor, véél kabeljauw. Opeens krijgt Rudi een zware vis aan de lijn, na een dril van +-30min kwam er een grote heilbot naar boven, deze was echter boven op zijn rug gehaakt, hij was zeker 1m30 lang, net voor ik hem kon gaffen, schoot de haak van zijn pilker los en weg was hij. Gevloek van jewelste, maar ja, dat is nu eenmaal vissen.

Maandag 17 augustus 2015
Er moest en zou een heilbot gevangen worden. Rudi vangt er eentje, maar nee geen grote, een kleintje van 60cm dus die mocht terug de zee in. Heel veel kabeljauw gevangen en een paar roodbaarzen.

Storekorsnes-Dirk 10Dinsdag 18 augustus 2015
Nog altijd schitterend weer+- 20 graden, en geen wind. Goede vangst, mooie kabeljauw en een hele hoop lommen om gek van te worden.

Woensdag 19 augustus 2015
Onze laatste dag, nu moest het gebeuren om die heilbot te vangen. Aangekomen bij de monding open zee, zo een half uur varen. Op 60m diepte, veel koolvis op het scherm en ja hoor grote kabeljauw. Ineens krijgt Jean een grote vis aan de lijn en wij dachten dat is een heilbot! Na weer een dril van een +-20 min, komt er een grote kabeljauw van 10+- kilo naar boven. Hij was in de staart gehaakt, vandaar die dril. Maar hij ging steeds door de slip. Ontgoocheld, maar toch heel blij voor Jean! Toch weer een mooie laatste visdag gehad.

Donderdag 20 augustus 2015
Terug naar huis, zéér tevreden, prachtige vakantie gehad in een fantastisch mooi land en heel goede locatie. We hebben 5 dagen kunnen vissen met 20°, zon en kalme zee. Wat kan een mens meer wensen?

Volgend jaar opnieuw geboekt in juni, uiteraard bij Cordes Travel, zelfde locatie en dan huis ”Seahouse 3” en boot. Tip: bijna alles gevangen met pilkers. De gummie(chads) deden het niet. Dat kwam door de vele jonge haring in de fjorden vertelde onze gastvrouw Ellen.

We willen vooral Raffie en Linda bedanken, omdat alles prima geregeld was en ook Robby Fish voor sponsoring van onze petjes, bedankt!

Hopelijk volgende jaar die ene, of meerdere, grote heilbot!!

Dirk, Joske, Rudi en Jean.

Storekorsnes-Dirk 1 Storekorsnes-Dirk 2 Storekorsnes-Dirk 3 Storekorsnes-Dirk 4 Storekorsnes-Dirk 5 Storekorsnes-Dirk 6 Storekorsnes-Dirk 7 Storekorsnes-Dirk 8

Storekorsnes-Dirk 9 Storekorsnes-Dirk 10 Storekorsnes-Dirk 11 Storekorsnes-Dirk 12 Storekorsnes-Dirk 13 Storekorsnes-Dirk 14 Storekorsnes-Dirk 15 Storekorsnes-Dirk