Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Visreis naar Kvalheim Bergen 2014

Visreis naar Kvalheim Bergen 2014

26-06-14 tm 04-07-14

Hey Raffie en linda,

Hier nog een reisverslag van onze visreis naar Kvalheim bij Bergen. Daar er ‘s avonds bijna nooit internet was konden we ook geen dag-vangstbericht doorsturen. Eerst en vooral waren we onder de indruk van de mooie lokatie en omgeving en vooral de vriendelijkheid van de mensen in Noorwegen. De accommodatie was recht uit top en de boot in goede staat, dus alles was aanwezig om er een schitterende visvakantie van te maken.

Na eerst een lange reis met de auto en de overzet kwamen we dan aan in ons huisje, het weer was prachtig en de zee lag zo plat als een spiegel. Na alles uitgepakt te hebben en ons stokken klaar gemaakt zijn we diezelfde avond al eens een lijntje gaan uitwerpen en al van de eerste worp was het prijs koolvis, en een mooie schelvis. Ook de volgende dagen was het weer prachtig en de vis volgde dan ook al snel. Leng, lom, kabeljauw, schelvis, pollak, koolvis en makreel waren de vangsten die regelmatig boven kwamen. Het waren geen heel grote maar met een kabeljauw van 8kg en de rest zo rond de 4 à 5 kg waren wij al best tevreden. Je moet natuurlijk ook het geluk hebben dat die ene supervis juist jouw haak er uit kiest. Onze Duitse vrienden hadden 2x het geluk een leng te vangen van respectievelijk  14 en 17.5 kg. Het waren dan ook ervaren Noorwegen vissers waar we toch veel van geleerd hebben.

Al bij al een geslaagde visvakantie gehad en zeker aan te raden aan iedereen die voor de eerste keer naar Noorwegen wil gaan vissen. Wij gaan zeker nog terug en willen Linda en Raffie alvast bedanken voor alles en ze horen spoedig weer van ons.

PS Onze Cor heeft zijn bijnaam “Corbot” weer alle eer aangedaan en schoenzool maatje 45 gevangen

grts Peter De Haes

Kvalheim-2014-Peter 2

Kvalheim-2014-Peter 4

Kvalheim-2014-Peter 1

Kvalheim-2014-Peter 3

Kvalheim-2014-Peter 5

Kvalheim-2014-Peter 6

Kvalheim-2014-Peter