Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Visreis naar IJsland Sudavik, 03

Visreis naar IJsland Sudavik

IJsland Augustus 2013 8Linda, Raffie,

Hier een kort verslag  vwb onze IJslandtrip van 6 t/m 16 augustus 2013 met Jan, Jeroen en Gerrit-Jan. Allereerst alles klopte qua organisatie, de boodschappen, onze terugreis van Kees/Jan tussendoor, Jeroen en Gerrit-Jan zijn er nog dus de complimenten voor de organisatie van Cordes Travel.

Ondanks dat we elkaar hiervoor nog nooit hadden gezien was er een goede klik en is alles in goede harmonie verlopen, waarbij als de gelegenheid zich voor doet we wel weer eens in dezelfde samenstelling op pad willen, we hadden het geluk dat Jeroen van beroep navigatie-specialist is, dus die legt de boot op de centimeter neer denk wel dat,dit scheelt.

Nu over de omstandigheden en de vangst, Jan en ik hadden negen visdagen Jeroen en Gerrit-Jan hebben er vier meer, maar v/d negen dagen waren er 3 qua omstandigheden om buiten te vissen, dus de weersomstandigheden waren niet super optimaal, maar daar kan niemand iets aan doen.

IJsland Augustus 2013 4Dat heeft de vangst toch niet negatief beïnvloed, de eerste fabel dat er in het fjord geen grote kabeljauw zou zitten, die zit er dus WEL , Jan en ik hebben op dag 2 op stek 3/4 meter kabeljauw gevangen van rond 10 kg, wel op de grotere ripple-shads 20 cm en diverse van 80/90 en dat zijn toch mooie vissen op de spin/lichte pilkerhengel tot 160 gram. De gevarieerdheid van de vangst we hebben gevangen, Kabeljouw, Zeewolf, Zeeduivel,Koolvis,Roodbaars, mooie Schelvis, Heilbotjes echt ukkies van 2/3 kg , makreel en Jan had zelfs een haring.

We zijn op zondag 11 augustus met Henri, als gids 2 uur varen de zee op geweest, hier was de vangst qua aantal ook niet super, had er zelf vijf, maar wel allemaal tussen de 12 en 18 KG nieuw PR. Veel geleerd over de techniek hoe de Shad/Pilker optimaal te vissen in combinatie met een koolvisje. Ook het systeem voor Zeewolf van Henq, het werkt heb er 6 Zeewolven mee gevangen.

Vooral de laatste dag donderdagochtend zie de fotos, hebben we op 7/7A in een paar uur 575 kg kabeljauw gevangen gewogen op een geijkte weegschaal voor de visquotering, nadat de schelvis en zeewolf eruit gehaald was want dat wordt weer apart gewogen.

De 20+ zat er deze keer niet in, maar dat komt op zeker, heb een fijne vakantie gehad, met mooie herinneringen, wens jullie veel succes met het festival volgende week en tot juli 2014 !!

gr, Kees Graaf

IJsland Augustus 2013 IJsland Augustus 2013 8 IJsland Augustus 2013 7 IJsland Augustus 2013 6

IJsland Augustus 2013 5 IJsland Augustus 2013 4 IJsland Augustus 2013 3 IJsland Augustus 2013 2 IJsland Augustus 2013 1