Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

visreis bagage Noorwegen

Visreis bagage Noorwegen

U gaat op visreis naar Noorwegen en u wilt natuurlijk ook uw bagage meenemen, denk aan een viskist, koelbox en zelfs een hengelkoker, allemaal géén probleem via de KLM, SAS of Norwegian. Helaas is er vanaf 1 maart 2018 veel veranderd, men mag bij de SAS geen 2 stuks bagage meer meenemen voor dezelfde prijs, we vermoeden dan ook dat dit ook zal veranderen bij de andere maatschappijen. Daarom hebben we nu deze algemene pagina met alle informatie per maatschappij, helaas veranderen de maatschappijen nog al eens van prijzen en voorwaarden, dus daarom 1 pagina, die we zo goed mogelijk bijhouden. Zijn er vragen, is iets niet duidelijk, mail gewoon even.

Cordes Travel is officieel Benelux agent voor SAS, KLM en Norwegian en kiezen altijd de beste optie voor de groepen, wij kijken hierbij naar prijs, reistijd, overstappen en wachttijden. Want dat is echt niet makkelijk en heeft voor veel vissers die het zelf wel “even” dachten te boeken, voor problemen gezorgd, wij doen dit al sinds 2004, dus weten precies waar we op moeten letten, de kneepjes vh vak zullen we maar zeggen. KLM gaat verder ook meer op Noorwegen vliegen, dus er zijn heel veel opties mogelijk.

SAS vluchten (1x 23kg bagage + 8kg handbagage)

sas_logo_before_afterDe SAS is een Scandinavische maatschappij, vliegt vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf. Bij deze maatschappij mag je per persoon 1x 23kg bagage pp retour meenemen én 8 tot 10kg handbagage meenemen. Bij de SAS valt onder “bagage” een koffer, grote rugzak, kist of hengelkoker. Heb je niet voldoende aan 1 stuk bagage, wat wij ons goed kunnen voorstellen, want bijna iedereen visser neemt 2 stuks pp mee, dan kun je bagage vooraf via Cordes Travel bijboeken, dit kun je dan meteen op je boekingsformulier invullen. Zo kun je bv met 4 man 4 stuks bagage extra bijboeken en kun je dus 7 koffers en 1 koker meenemen.

De vluchten, uiteraard afhankelijk van welk vliegveld, vliegen meestal via Oslo naar de bestemming, 99% vd vluchten hebben 1 overstap en komen altijd dezelfde dag aan, dus in de ochtend vertrekken en zelfde dag bij de accommodatie.

* Extra bagage (koffer, tas, hengelkoker), deze prijs kun je bij de prijslijst vd accommodatie zien.
* Bagage ter plaatse bijboeken kan het dubbele kosten.
* Het is ook mogelijk om extra bagage voor een enkele terugreis te boeken.
* Vluchten vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf mogelijk, altijd met een overstap.
* Enkele reis (bv alleen de terugreis) is de helft vh bedrag.

Norwegian vluchten (2x 23kg bagage + 10kg handbagage)

5361Norwegian is een Scandinavische maatschappij en bij deze maatschappij mag je per persoon 2x 23kg bagage pp retour meenemen én 8 tot 10kg handbagage meenemen. Bij Norwegian valt onder “bagage” alleen normale bagage, dus een koffer, grote rugzak of een viskist, voor de hengelkoker (max. 23kg) moet je extra betalen. Dus neem je 1 koffer en 1 koker mee, moet je alsnog voor de koker extra bijbetalen, voor een hengelkoker (max. 23kg) moet je altijd bijbetalen, die valt niet onder de “2x 23kg regeling”, helaas. Heb je niet voldoende aan 2 stuks bagage, is het helaas niet mogelijk om een 3e stuk normale bagage bij te boeken, je zou wel een koker extra mee kunnen nemen en daar iets in doen, maar meer dan 2 stuks normale (koffer, tas, kist) is niet mogelijk. Je kan wel bv een extra hengelkoker bijboeken en daar kunstaas of kleding in doen en dan zeggen dat er hengels in zitten.

De vluchten met Norwegian vertrekken alleen vanuit Amsterdam ! Bij aankomst in Oslo laten wij je natuurlijk niet een hele nacht op een vliegveld rond hangen, wij boeken een hotel voor je op het vliegveld, waar wij ook weer contracten mee hebben. Je loopt dan binnen 2 min. met je bagage karretje naar het hotel op het vliegveld. Je moet wel altijd je bagage in Oslo ophalen, maar dit hoor je aan de balie in Amsterdam, anders check het nog even dubbel, de bagage vanaf Oslo meenemen naar je hotel en de volgende ochtend weer inchecken.

In het hotel kun je meteen je sleutel van je kamer ophalen en naar wens nog wat in de bar drinken. Na een goede nachtrust en een perfect ontbijt (vanaf 05:00) , (incl. in de prijs), loop je weer met een bagagewagentje naar het vliegveld, even inchecken en je vliegt vaak rond 08:30 door naar je eindbestemming. Is echt snel, makkelijk en simpel, bij de balie in het hotel kun je evt. je extra bagage achterlaten, hoef je niet alles mee te nemen naar je kamer.

Grote voordeel van Norwegian is dus 2x bagage én je bent vaak veel vroeger op de bestemming, scheelt soms wel 6u eerder dan met de SAS vlucht.

* Vervoer hengelkoker, max. 23kg (vooraf geboekt) zie de prijs op de pagina vd accommodatie bij de prijslijst.
* Hengelkoker ter plaatse bijboeken kan meer dan het dubbele kosten.
* Hotelovernachting kost 95,- pp per nacht, incl. ontbijt op basis van een 2 pers. kamer.

KLM vluchten (1x 23kg bagage + 10kg handbagage)

2000px-KLM_logo.svgKLM krijgt steeds vaker vluchten op Noorwegen en daarmee is dit ook een optie. Zij hebben (nog) geen speciale voorwaarden voor sportvissers met bagage. Verder zijn de vluchttijden nog niet helemaal ideaal, maar we kijken hier ook naar als we een prijsopgaaf aanbieden, we zoeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Lofoten-02