Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

vis meenemen Noorwegen

Vis meenemen Noorwegen

“Cordes Travel visreizen, professioneel, eerlijk en betrouwbaar”

Men mag max. 20kg visfilet pp meenemen uit Noorwegen !

Laten we beginnen om aan te geven dat u maximaal 20kg visfilet per persoon mee mag nemen, dit is per 01-01-18 veranderd, lees >>hier<< Een mooie nieuwe regel, met meer vis meenemen, maar neem je toch te veel vis mee en je wordt aangehouden bij de veerboot, luchthaven of bij een grensovergang ergens bij Zweden of Finland, dan zijn de boetes enorm !! Wij hebben zelf al groepen gehad die 3500 euro boete kregen, de vis wordt in beslag genomen en men staat meteen geregistreerd als “crimineel” want smokkelen van vis wordt gezien als een criminele activiteit, geloof je me niet, lees dan maar eens door de vangstberichten of kijk maar eens in de Noorse krant.

Vis verpakken
Hoe je de vis nu moet verpakken kun je lezen in het 60 pagina’s PDF “Vissen in Noorwegen” die je bij ons kunt aanvragen en je dan via de e-mail krijgt. Een PDF boordevol informatie over materialen, technieken, stekken, tips en trucs ! Een prachtig boekwerk vol met waardevolle informatie en dat geheel gratis.

Vis vervoeren met de auto of vliegtuig.
Hoe je nu je vis moet vervoeren over de weg (als je dus gaat rijden) staat ook in het PDF, dus ook die info is makkelijk te vinden. Als je met het vliegtuig gaat mag je ook vis mee terug nemen, dit telt dan als extra bagage. Hoe je de vis mee kan nemen is aan jezelf, je kunt een Coleman koelbox meenemen, heenreis met 23kg eten en terug met 23kg vis of je kan bij sommige accommodaties (A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund) een styropor (piepschuim) box kopen (+/- 20 euro) en deze vullen met vis. Neem een rol ducktape mee en pak de hele kist in met tap, want ze zullen niet altijd even voorzichtig ermee om gaan.

Let wel, wij als reisbureau en ook de maatschappij zijn NIET verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage, raakt een bagage-stuk zoek, of mist de bagage het vliegtuig, is er een vertraging of staking, dan kan de vis bederven/ontdooien, daar is niemand voor verantwoordelijk, want niemand behalve de klant is verantwoordelijk voor de inhoud vd bagage. Men is wel verantwoordelijk voor het terug bezorgen vd bagage, wel of niet ontdooit. Is de koffer echt kwijt, kan men de inhoud claimen bij de verzekering, dit valt onder de “reis-verzekering” (Niet onder de annulerings-verzekering).

CT-logo-wit-2014