Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen & overtochten

Veiligheid op zee

Veiligheid op zee

Veiligheid op zee is natuurlijk enorm belangrijk en wordt door vele sportvissers enorm onderschat, als ik soms groepen tegen kom op het water of als ik sommige foto’s zie of de verhalen hoor, van 14 tot 16ft bootje met 10pk motoren, denk ik bij mijn eigen, jongens jongens hoe durf je ? “ja maar we gaan niet ver de zee op !” Nou dat is fijn te horen dat men alleen op zee kan verdrinken en niet in het fjord of vlak onder de kant. Het weer in onze visgebieden kan nu eenmaal snel omslaan en ook de stroming kan zodanig sterk zijn dat je met een kleine motor niet eens tegen de stroom in kan komen.

Nu kunnen we heel lang vertellen over veiligheid, maar we halen hier even de belangrijkste punten naar voren, omdat we jullie als gasten van Cordes Travel graag weer terug zien, dus hier zomaar wat losse tips. Zoals gezegd kun je deze lijst 2x zo lang maken en kun je er uren met elkaar over praten, maar dat heeft geen zin, hier wat basis punten en we hopen dat je er iets aan hebt. Let op, dit is een basis informatie, sommige zaken tellen niet voor elk land of zijn bij uw visreis niet van toepassing.

— Koop een hoesje voor je telefoon waar je ook mee kunt praten, ik heb nu een hoesje die 100% waterdicht is en ik net als normaal mee kan bellen ik hoor alles, kan mijn e-mails lezen en beantwoorden (dus typen) kan bellen en kan dus mijn Iphone net zo gebruiken als ik normaal zou doen zonder hoesje. Oke kost iets meer, maar leven is meer waar dan 80 euro !!

— Zorg dat je de belangrijkste nummers zoals de reddingsdienst, huiseigenaar en van ons in je telefoon hebt staan en dan altijd met de landcode ervoor !

— Neem minimaal 2 telefoons mee aan boord, waar wij de nummers van hebben en zorg dat de accu vol is.

— Laat een lijstje van jullie telefoon nummers achter bij de eigenaar, zodat ook hij jullie kan bereiken.

— Zorg dat je ALTIJD voor ons bereikbaar bent op het water, krijgt de huiseigenaar jullie niet te pakken, dan bellen wij jullie.

— Weet waar je bent op je zeekaart, lamineer je zeekaart (copyshop), haal hem gelamineerd op bij de Cordes Traveldag of op kantoor.

— Check de boot, loop er even rond, bekijk de slangen vd brandstof (indien mogelijk) en check of je genoeg brandstof hebt, denk NOOIT oh gaat nog nét.

— Ga met een goed gevoel de zee op, twijfel je aan je boot, aan het weer, ga naar de eigenaar, veiligheid staat voorop !

— Indien mogelijk zorg voor extra kannetje brandstof.

— Neem een drijfpak of reddingsvest mee aan boord, VERPLICHT sinds 1 Mei in Noorwegen om deze tijdens het varen ook te dragen.

— Neem een warmte/ongevallendeken mee aan boord tegen onderkoeling.

— Verdeel het gewicht in je boot, zoals volle visbakken, kisten met kunstaas en de personen, denk om de balans.

— Huur een aluminium visboot, deze kan beter tegen een stootje dan een polyester boot, zelf vaar ik in Noorwegen alleen Aluboten.

— Zorg dat je zelf goed weet hoe je aan boord van een boot moet klimmen.

— Gebruik je verstand en als je niet durft of het gevoel hebt dat het te gevaarlijk is ga terug.

— Weet wat voor weer er aan komt, zorg dat je op de hoogte bent vd laatste voorspellingen, bij Cordes Travel kun je de juiste link voor het weer opvragen.

— Boek je reis bij een bedrijf waar alles goed geregeld is en 24/7 bereikbaar zijn, dan weet je dat er altijd iemand voor je is en op dit soort dingen let bij de partners.

— En dat laatste is géén reclame maar een feit, een serieus bedrijf weet wat ie verhuurt en zorgt dat zij met serieuze partners samenwerken !

— Tot slot, alcohol hoort eigenlijk niet aan boord, je bent 10x zo snel onderkoelt als je alcohol hebt gedronken.

Wij wensen jullie allemaal een behouden vaart en we zien jullie allemaal graag weer terug in levende lijve !

Boot-in problemen-