Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Soroya vissen Noord Noorwegen

Soroya vissen Noord Noorwegen

Sorvaer Gjestehus

Soroya NIET meer in ons programma !!!

Beste vissers,

Samen met onze partner Nordic Sea Angling hebben we besloten om Soroya uit beide ons programma te halen. Bij ons was het vrij nieuw in het programma, maar NSA hadden het al meer dan 10 jaar in hun programma. In die 10 jaar zijn er enorm veel klachten geweest, problemen en ontevreden vissers. Denk aan de grote golven die er bijna dagelijks staan, 90% kans dat je 2 of meer dagen niet kunt vissen ivm het slechte weer, 95% kans dat je maar 1x in de week naar de beste stekken kunt gaan en buiten de Skreimaanden zijn de vangsten niet echt super. Dit alles is de mening van NSA en ook onze groepen die er zijn geweest.

Het is ook vaker voorgekomen dat er geen vliegtuig gaat vanaf Soroya en men een extra nacht moet blijven of met de boot over moet, mits die gaat. Het weer in dit gebied is extreem, dat kun je overal terug vinden, maar als vissers veel centjes betalen voor een visreis en kunnen maar 1 dag of zelfs maar een 1/2 dag vissen, dan is de lol er snel af. Natuurlijk zijn er ook genoeg groepen die “altijd” mooi weer hebben, maar de grootste groep helaas niet. Ook NSA zag de boekingen de afgelopen jaren terugvallen, vissers kwamen niet snel terug naar Soroya en kozen voor een andere accommodatie zoals Havoysund.

In 2016 zijn er een aantal test-sessies geweest bij Havoysund voor het beruchte “Skrei-vissen” en met succes, dus in 2017 zullen er een flink aantal groepen daar op skrei gaan vissen en we weten zeker dat dit heel goed gaat uitpakken. Voordeel van Havoysund is dat je geen veerboot nodig hebt en je gewoon op het grote vliegveld Alta vliegt, vanaf daar een transfer van 2.5u en je bent op Havoysund waar je voor 1 dag een gratis visgids hebt en ontbijt inclusief is. De grote 23.5ft Arronet boten brengen je snel en veilig naar de beste stekken, die in tegenstelling tot Soroya waar men soms wel 1.5u moet varen naar de beste stekken, je maar 30/40 minuten hoeft te varen voor een “verre” stek, de skrei gevangen in 2016 was maar 17 minuten varen ! Ander voordeel is dat je bij Havoysund 99% vd tijd kunt vissen, dus er zijn zelden uitvalsdagen.

Nu zullen de “voor”standers van Soroya gaan roepen dat dit allemaal niet waar is, maar het is de mening van NSA en hetgeen wat we zelf dit jaar gezien hebben, wij hebben er zelf al eens iemand gehad die nog geen 8u gevist heeft in 1 week. Dus een mening is vrij en die geven we dan ook bij deze. Wij denken dat Havoysund heel veel potentie heeft voor de toekomst en dat zullen we vanzelf gaan zien.

Soroya is bij deze dan ook niet meer te boeken via Cordes Travel.