Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Snoekvissen Zweden Pig en Pike

Pig & Pike mei 2017

Zweden-2017 - 9Op de Hengelsport en Botenbeurs op de Jaarbeurs in Utrecht 2016 kon je met je entreebewijs een visreis naar Zweden winnen, mits je je kaartje online had gekocht. Geheel onverwacht wonnen wij deze geweldige hoofdprijs en zo zijn we afgelopen 12 mei 2017 vertrokken naar Zweden (Bollnas). Om hier onze prijs te verzilveren en dat was het mogen vissen op snoek voor een week lang, inclusief een geweldige lodge, een super hengelset van Abu Garcia voor 4 personen en we mochten gebruik maken van twee leuke bootjes voor het vissen (mogelijk gemaakt door: Cordes Travel, Pig & Pike Fishing lodge en Abu Garcia) Bij deze willen wij dan ook alle sponsoren bedanken voor deze geweldige prijs, Het was fantastisch!

Na een lange rit van zeventien uur natuurlijk veel te vroeg in de ochtend (04:00) aangekomen in het mooie plaatsje Bollnas het prachtige waterlandschap lachte ons al toe. Dit kwam mede natuurlijk door onze enthousiasme om maar zo snel mogelijk aan en op het water te kunnen gaan zitten, om de hengels uit te kunnen gooien. Aangekomen op de boerderij van Stefan Olsson werd hij al gewekt door dat het alarm van onze gehuurde bus per ongeluk afging. (Stefan sorry hier nog voor :P ). Na een kleine rondleiding en uitleg over de mooie lodge / bootjes, gelijk maar onze spullen uitladen. Nog even een snel een bakkie gezet en toch maar even geprobeerd een uurtje te gaan slapen, maar aangezien de adrenaline zo hoog in ons bloed zat, zaten we met ons 4e al na een half uurtje gezamenlijk weer aan de tafel.

Zweden-2017 - 11Even overleggen over wat we zouden gaan doen, en dat was eerst even rustig feedervissen aan de kant van het mooie water (Varpen). Even gevraagd aan Stefan waar we hier voor het beste konden zitten, en dat was aan de kant waar zijn koeien liepen. Normaal gesproken lieten de koeien mensen met rust, maar vandaag was dat helaas net even anders. Ze kwamen zo dicht bij ons staan dat er van vissen weinig terecht kwam. Dit was natuurlijk wel even leuk om mee te maken. Na een paar pogingen om de koeien weg te jagen hielden we het voor gezien. Terug in de Lodge even wat gegeten, en de hengels klaar gestoomd voor het vissen op snoek!

Met ons 4e verdeelt over de twee bootjes gingen we dan op pad voor de grote pike’s. Na een uurtje was het dan al raak. Een kleine snoek van 60 cm klapte tijdens het trollen op de hengel van Niels, even later was het al gauw weer raak want snel hierna had Milou nummer 2 alweer te pakken. Maar ook dit was weer een snoek van wat kleiner formaat. Na een aantal uurtjes te hebben gevist zijn we weer terug gegaan naar de lodge aangezien het etenstijd was. De teller stond op twee snoeken, maar waren er van overtuigd dat het vandaag misschien wel niet de meest optimale dag was aangezien het goed warm was. Na het eten toch maar even de bootjes ingegaan om opzoek te gaan naar de monster snoeken. Maar helaas moesten we genoegen nemen met een totaal van vier kleine snoekjes. Het was 23:30 en we waren allen uitgeput van de lange reis en vis dag.

Zweden-2017 - 12Dag 2 begon heerlijk rustig. We hadden namelijk om 09:30 afgesproken met visgids Stefan Olsson om een dag samen met hem het water op te gaan om zo zijn tips & trucs te leren op het zweedse Varpen water. Na dat we een uurtje op het water zaten was het dan ook raak. Bamm de hengel trok mooi krom, het was een snoek van 110 cm en 10 kg. Wat een ervaring om z’n knuppel te mogen binnen slepen. Trots als een pauw met dit monster op de foto, en hierna natuurlijk zo snel mogelijk, deze mooie vis weer terug in het water plaatsen. De tips van Stefan waren erg goed en leerzaam, Na hier en daar wat pogingen op het water zijn we nog even wezen oefenen op snoekbaars met visfinder, dit was nieuw voor ons maar wel een hele leuke beleving, Sven mocht als eerste een leuke snoekbaars binnen halen. Maar helaas zat de halve dag er al weer op. Stefan Olsson vertelde ons dat het vandaag eigenlijk kwa vangst een beetje tegen viel. De grote jongens zaten in deze periode namelijk heel erg diep. Rond de 10 /12 meter. Je vangt ze dan ook niet zomaar hier zul voor op zoek moeten gaan samen met de waterkaarten die we gekregen hadden. Na wat aantekeningen van Stefan zelf moesten we het de rest van de week zelf doen. In de avond nog even aan het feeder vissen geweest, hier had Gerrie een paar leuke Kopvoorn’s gevangen. Na heel wat snoeken gevangen te hebben zijn we deze week niet boven de 110 cm gekomen. Wel een fantastische week mogen beleven en verschillende soorten vis mogen vangen. Waaronder Kopvoorn, Brasem, Snoekbaars, Snoek, Baars. Al met al een geweldige ervaring! En voor de mensen die er aan twijfelen om heen te gaan, zeg ik GELIJK DOEN!

Linda en Raffie Cordes, Stefan Olsson. Bedankt voor deze geweldige prijs!

groetjes,
Niels, Milou, Gerrie en Sven

Zweden-2017 - 1 Zweden-2017 - 2 Zweden-2017 - 3 Zweden-2017 - 4 Zweden-2017 - 5

Zweden-2017 - 6 Zweden-2017 - 7 Zweden-2017 - 8 Zweden-2017 - 9 Zweden-2017 - 10

Zweden-2017 - 11 Zweden-2017 - 12 Zweden-2017 - 13 Zweden-2017 - 14 Zweden-2017 - 15 Zweden-2017 -