Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

reisverslag Havferie Bergen Sotra 2018 Emiel

Reisverslag Havferie Bergen Sotra 2018

Emiel-Havferie 3Hieronder volgt een verslag van onze vistrip naar Noorwegen.

Vooreerst hadden we vorig jaar weer geboekt bij Cordes-Travel. De reden is en blijft dat het de beste zijn in hun visreisvakantie’s. Alle documenten,afspraken,boekingen opvolging etc….. Vorig jaar hadden we slecht weer en vroegen of ze dat niet in goed weer konden veranderen? Of het nu geluk was of hebben ze het gereserveerd voor ons, het zal een raadsel blijven.

Alle documenten hadden we en de auto was volgeladen met eten,drinken en vismateriaal zodoende dat we op 28 mei (hopelijk) zonder zorgen en of tegenslag richting Hirtshals konden vertrekken. De autotocht alsook de overzet trip werden feilloos afgewerkt en kwamen we netjes op tijd aan in Bergen. Douane en grenscontrole gepasseerd en we vertrokken richting Tofteroy, huisje Havferie. Daar aangekomen werden we zoals steeds vriendelijk ontvangen door Magne en zijn vrouw Turryd. Dit zijn echt wel toffe,leuke mensen waar men altijd terechtkan met vragen etc….. Magne zelf had wel een rugprobleem en zou 2 dagen later een operatie ondergaan die achteraf gebleken geslaagd was. Tijd voor uit te pakken,installeren en controle van de boot en het nieuwe boothuis.prachtig boothuis dat wel maar hopelijk gaat hij ook de zone om vis te kuisen aanpakken,dat zou helemaal top zijn.

Emiel-Havferie 2We wisten van onze voorgangers (ook leden van De Zeewolven Brasschaat) wat ons ongeveer te wachten stond.Het weer was SCHITTEREND!!!! alleen hadden ze teveel wind gehad. Gelukkig bij ons was het echt aangenaam, zo een weer en zo genieten van elke dag op zee te kunnen gaan onvoorstelbaar. Bedankt Cordes-Travel om dat voor te hebben geboekt Thanks. De visvangsten die waren goed tot heel goed, daarmee wil ik zeggen dat er meerdere soorten te vangen waren.Vanaf dag 1 tot de laatste dag hebben we gezocht naar makreel en of koolvis. Verschillende bestaande en niet bestaande stekken afgevist en het resultaat was een makreel en 3 koolvissen. We vonden ze niet of ze waren er nog niet, wie zal het zeggen. Maar tijdens onze zoektochten hebben we wel pollak,torsk en kabeljauw gevangen.Dat maakte het vissen natuurlijk leuk en aangenaam onder een blauwe hemel, Zalig!!!!!.

Emiel-Havferie 28Wat ons ook wel opviel was de aanwezigheid van de lengen en de lommen.Vorig jaar amper te bespeuren en voltallig aanwezig in alle maten en gewichten. Tijdens een van onze trips wist ook de Lucien een zeeduivel te harken van droog gewogen 5.4 kg.Hebt ge al eens iemand van 70 jaar terug kind zien worden? Ik en den Emiel wel,dus wonderen bestaan! Voor de lengen was het belangrijk de juiste diepte op te zoeken volgens de drift van de (Bangelijke alu boot ook weer top in orde trouwens) Stroom en dat beetje wind. Zodanig dat je lekker kon driften van ondiep naar diep en zo verschillende hoogtes kon afvissen en verschillende vissoorten kon proberen te harken. Hoe dieper je ging des te groter de vissen en vooral de lengen.De lommen dat was voor Emiel zijn kolfje naar de hand en kon mooie grote lommen vangen. De lengen was meer een strijd tussen Paul en Lucien.Mooie lengen van 3 tot 5 kg waren de vissen die geregeld werden gevangen.

Tot op de voorlaatste dag Paul een mooie dreun op zijn vis stok kreeg op een diepte van 110 meter en wist hoe laat het meteen was. Na een iets meer dan half uurtje draaien en slip laten gaan, kwam er een mooie leng boven van 13.200 kg.later op de dag werd er zelfs nog roodbaars gevangen. Daarmee wil ik zeggen:: je nooit weet wat er zich afspeelt onder jou in het water.

De mooie week vissen zat erop en konden met een mooie portie vis terug naar huis vertrekken. Magne had nog pijn maar na een flesje schots medicijn te hebben overhandigd zag je al terug stralingen in zijn ogen. De terugreis verliep zoals de heenreis zonder problemen en de rituele tussenstop bij de Burger-King achter Hamburg. Voor diegene nog moesten vertrekken heb ik nog een tip. Vertrek tijdig want in Duitsland zijn er vele werkzaamheden aan de gang.Gelukkig was het voor ons in de tegenovergestelde richting maar het had ook even goed andersom kunnen zijn.

Wij bedanken Cordes-Travel voor hun vakkundige bekwaamheid kwestie visreizen (dat wisten we al maar een pluim is licht om te geven,nietwaar?) en Magne en Turryd voor de accommodatie aldaar.

Met vriendelijke groeten
Zeewolven – Brasschaat

www.zeewolven.net

Emiel-Havferie 42 Emiel-Havferie 39 Emiel-Havferie 38 Emiel-Havferie 3 Emiel-Havferie 6 Emiel-Havferie 5 Emiel-Havferie 4

Emiel-Havferie 20 Emiel-Havferie 19 Emiel-Havferie 37 Emiel-Havferie 41 Emiel-Havferie 40 Emiel-Havferie 36 Emiel-Havferie 35

Emiel-Havferie 26 Emiel-Havferie 27 Emiel-Havferie 28 Emiel-Havferie 29 Emiel-Havferie 30 Emiel-Havferie 31 Emiel-Havferie 32

Emiel-Havferie 33 Emiel-Havferie 34 Emiel-Havferie 25 Emiel-Havferie 24 Emiel-Havferie 23 Emiel-Havferie 22 Emiel-Havferie 21

Emiel-Havferie 18 Emiel-Havferie 17 Emiel-Havferie 8 Emiel-Havferie 9 Emiel-Havferie 10

Emiel-Havferie 11 Emiel-Havferie 13 Emiel-Havferie 14 Emiel-Havferie 16