Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Meisingset vissen in midden Noorwegen

Meisingset, vissen in midden Noorwegen

* Voor sportvissers en familie perfect !
* 1 huis max 4 pers. 2 slaapkamers

meis_bo01_03Meisingset, vissen en familie in midden Noorwegen. Dit is DE familie of vriendenvakantie, waar het vissen op een gedeelde 1e plaats komt, maar de familie, gezellig week weg en niet perse die hele hele grote vissen, aan de orde is. Hier gaat men vissen voor de fun en als er dan een mooie meter vis gevangen wordt of een kleine heilbot is men al tevreden, als er maar wat vis wordt gevangen en dat hoeven dan niet van die hele grote te zijn. Dit is een zeer scherp geprijsde accommodatie, voor die groepen die op hun budget willen passen of de bovenstaande wensen voldoen. Maaaaaaaar let op, daar dit huisje scherp geprijsd is moet men er wel minimaal 1 jaar voor vertrek bij zijn, nog beter is 1,5 jaar, want dit huisje wordt zeer snel geboekt. Op dezelfde weg naar en van het huisje rijdt u langs onze accommodatie “Rottingsness“, deze liggen een km uit elkaar.

Het is trouwens prima aan te rijden, vanaf Oslo is het maar 7u rijden, dus ideaal met de overtocht Kiel naar Oslo en vanaf daar 7u rijden door de geweldig mooie Noorse natuur, dan bent u om 17:30 in uw huisje. Vliegen is nog makkelijker, uurtje rijden vanaf het vliegveld. De reis met de ColorLine is trouwens al een hele vakantie op zich zelf, zie hier.

tn_002 (2)Het vissen in deze omgeving is zeker niet slecht, alleen vangt men hier niet die hele grote vissen van Noord Noorwegen, al zwemmen die er af en toe wel tussendoor. Hier zou men eigenlijk met hele lichte materialen of zelfs de vlieghengel moeten gaan vissen en dan koolvis, gul en pollak vangen. Het is trouwens ook een heel leuk platvis gebied, op de vele zandplaten, liggen soms wel hele dikke schollen en schar op u te wachten, een rog en zeewolf is zeker ook geen speciale vangst.  U vist diep het land in, naar open zee is bijna geen optie, dat is 30/40km varen en in het fjord is het tot wel 500m diep. Maar juist de kanten wat dichter bij land zijn perfect en de onderwaterbergen en de plateaus bieden mooie vissen. Men kan prima rond de eilanden, land en onderwaterbergen vissen, waar de visserij toch echt leuk kan zijn. Het gebied staat ook bekend om haar vele soorten vis, sportvissers hebben hier al eens tijdens hun visreis, 18 soorten vis gevangen, net bij de uitgang van het Alvunfjord, waar het van 18 naar 200m stijl afloopt. De snelle 19ft 50pk brengt u veilig naar de stekken, de boot ligt op 150m vh huisje. Meisingset is voor groepen waar het budget en/of plezier belangrijker is dan de grote visserij of een familie die het leuk vindt om tijdens de vakantie wat te gaan vissen. Plezier, ontspanning, genieten, vissen en rust staan hier voorop. Van wind geen probleem, hier kunt u 95% vd tijd gaan vissen er is er bijna altijd wel een plek uit de wind te vinden.

Het huisje is echt gezellig Noors ingericht en heeft een geweldig uitzicht en ligt midden in de natuur, hier kunt u helemaal tot rust komen, genieten van de natuur en de kinderen kunnen spelen wat ze willen. Hier heeft niemand last van u en u van niemand. Het huisje heeft 2 slaapkamers met 2 losse bedden en een stapelbed, verder is het huisje van alle gemakken voorzien en is er zelfs een wasmachine, wat makkelijk is als u 2 weken wil verblijven en er is zelfs een BBQ. Het uitzicht is geweldig, uitzicht over het water, de fjorden en de geweldige mooie bergen. Let op geen internet aanwezig.

Boot-MeisingDe reis naar Meisingset:
Om naar Meisingset te gaan kunt u een overtocht nemen van Kiel naar Oslo en vanaf daar is het ongeveer 7 uur rijden. Of u neemt het vliegtuig naar “Kristiansund” en vanaf daar kunt u dan een auto huren. Vanaf Kristiansund is het 70 kilometer naar de accommodatie, dat is ongeveer 1u rijden. Wij kunnen uiteraard de vliegtickets, overtocht of huurauto boeken, dan heeft u alles bij elkaar.

Vissen in het mooie Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 45 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ? Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden of Florida Keys boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

 

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV Wasmachine

Prijzen
Foto's huisje

Rottingsness & Meisingset Kristiansund weergeven op een grotere kaart
De huurboot:
  • 1x Aluboot 19ft 50pk incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
  • 1x Aluboot 18,5ft 40pk incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
  • Reddingsvesten aanwezig

Informatief & Extra:

  • Vrije wisseldag, verblijf minimaal 7 dagen
  • Verblijf 8-9-10 of meer dagen mogelijk
  • Grote vriezer aanwezig
  • BBQ en tuinmeubelen aanwezig
  • 5 km naar de supermarkt
  • 10 km naar de bank & centrum
  • 1u (70km) rijden naar vliegveld (Kristiansund)