Visreis Noorwegen, visvakantie IJsland, visreizen Zweden en overtochten

Kvalheim Fritid vissen bij Bergen

Kvalheim Fritid vissen bij Bergen

* Verschillende accommodaties, 4-5 slaapkamers, 4 tot 10 personen

Kvalheim--03Dit prachtige complex met 4 rorbu’s direkt aan het water en 4 grote huizen op 50m vh water, grote prachtige huizen, die nieuw gerenoveerd zijn en uiteraard van alle gemakken voorzien. De accommodaties hebben goede bedden, zijn zeer schoon en alles is dik in orde. Alle Rorbu’s en Huizen hebben allemaal een sauna en buitenwhirpool op het terras, zalig in de winter of op een dag met regen, maar uiteraard ook na het vissen. Ook de service is hier prima, onze gastvrouw Anne-Sophie helpt alle gasten waar ze kan en zorgt dat boten en huisjes altijd in prima staat zijn. De omgeving is prachtig en alle accommodaties hebben uitzicht over het fjord, de grote huizen liggen achter de Rorbu’s, deze staan direkt aan het water. Alle huizen en rorbu’s zijn ruim ingericht, modern en zijn van alle gemakken voorzien, deze grote huisjes zijn perfect voor grote groepen en aan alles is dan ook gedacht. Uw auto staat naast uw huisje, dus ideaal met uitladen. Men kan kiezen voor de grote “huizen” met 5 slaapkamers met 10 losse bedden of de “Rorbu’s” aan het water met 4 slaapkamers en 8 losse bedden. Maar men kan er prima met 4 personen ook verblijven, dan heeft iedereen lekker de ruimte en een eigen slaapkamer. Verder is er een grote keuken, zithoek, grote eettafel, 2x douche, 2x toilet, whirlpool en groot terras met BBQ, dit telt voor elk huis en rorbu. Bent u met 2 of 3 personen, dan zijn er 2 ruime appartementen, geschikt voor max. 3 personen. Deze hebben geen whirlpool en groot terras, maar zijn wel ruim, modern en nieuw ingericht en beide hebben een sauna, 1 los bed en een stapelbed. Tevens is er internet in alle huisjes.

Schut-2011_8De visstekken liggen allemaal vlak voor de deur op 2 minuten varen bent u in het fjord en met 15 minuten varen bent u op “open” zee, dus u kunt snel naar de beste stekken om daar te vissen.Men kan hier alle kanten op en er zijn stekken in overvloed voor de lichte en zware visserij, vissen op leng, lom, kabeljauw, koolvis, pollak, haai, platvis, zeewolf, zeeduivel, heek en vele andere soorten zijn hier mogelijk. Net om de hoek zijn er talloze afgronden, plateaus, onderwaterbergen, stijle kanten en ondieptes, de perfecte stekken om de vis te vangen. Een visreis naar Kvalheim is super, het is geen noord Noorwegen, maar men kan hier echt leuk vis vangen.

De boten liggen allemaal voor de deur aan de grote steiger. Er zijn twee type boten te huur, een snelle Utteren 19ft 50pk open visboot en de prachtige Quicksilver 630 met 75pk benzinemotor kajuitboot, waar er maar eentje van is. Alle boten zijn uiteraard voorzien van dieptemeter/fishfinder/GPS/Plotter.

Rorbuerfransida3Bezienswaardigheden:
Is het een dagje slecht weer, dan is er voldoende te doen, Bergen is de 2e hoofdstad van Noorwegen en ligt op 45 min. rijden vanaf uw accommodatie. “Brygge” het meest bekend van de stad Bergen, het oude handelscentrum ligt midden in het centrum en is omringd door gezellige terrassen en een mooi uitzicht over de haven. In het centrum bevindt zich 6 dagen per week (seizoen) de toeristenmarkt, dit is de moeite waard om te bezoeken, op diezelfde markt vindt u ook dé vismarkt van Bergen. In de lange straten van het centrum bevinden zich ook talrijke winkeltjes die het speciaal voor de dames extra aantrekkelijk maken. Bekijk de mooie foto’s van Bergen en het Hardangerfjord eens >>klik hier<<

De reis naar Kvalheim Fritid:
Om naar Kvalheim in West Noorwegen te komen adviseren wij u de overtocht Hirtshals naar Bergen aan met de Fjordline, vanaf Bergen rijdt u in een uurtje naar Kvalheim toe. Uiteraard boeken wij alle overtochten voor u van de Color-Line en Fjordline, daar wij officieel agent zijn van beide maatschappijen. Sotra/Bergen biedt ook perfecte mogelijkheden om te vliegen, de KLM vliegt 3x per dag vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Bergen. Vanaf het vliegveld is het 1.15u rijden (75km) naar Kvalheim met een huurauto. Wisseldag is woensdag of vrijdag. Uiteraard kunt u bij ons de vliegtickets en huurauto boeken, wij zorgen voor een routebeschrijving.

Kvalheimhuis9Vissen in het mooie Noorwegen en een goede georganiseerde visreis, beginnen bij Cordes Travel, uitstekende service, kwaliteit, persoonlijkheid en verstand van visreizen, dat is Cordes Travel. Na de boeking ontvangt u bv een boekwerk van maar liefst 45 pagina’s, met informatie over het vissen in Noorwegen en kan men (op afspraak) langs komen voor een gratis prive-les, hoe te vissen in Noorwegen. We bespreken de stekken op uw A3 gelamineerde kleuren zeekaart, laten de juiste materialen zien en nemen alle technieken door hoe beter kan uw visreis beginnen ? Wij, Linda en Raffie Cordes, zijn beide 8 jaar visgids geweest in Noorwegen en vissen nog steeds voor het Penn Team Noorwegen/IJsland. Uiteraard zijn we ook aanwezig op alle grote hengelsportbeurzen in Nederland en België, staan we tijdens speciale dagen bij de hengelsport-winkeliers en is er de jaarlijkse ”Cordes Traveldag” een speciaal evenement voor die vissers die bij ons de visreis hebben geboekt. Het boeken van een visreis naar Noorwegen, Denemarken, IJsland, Zweden of Florida boekt u bij Cordes Travel, wij hebben echt verstand van zaken, lees de reisverslagen van de andere groepen maar eens. 7 dagen per week bereikbaar tussen 09:00 en 20:00 en tijdens uw visreis 24/7.

Gratis sportvispakket
Boekt u uw visreis bij Cordes Travel, dan ontvangt u een gratis sportvispakket t.w.v. 125 tot 150 euro !
Meer informatie over dit prachtige pakket kunt u hier lezen.

Afwasmachine copyKoffiemachine Magnetron Oven TV Wasmachine Internet

Prijzen
Foto's huisje
Foto's vangsten

De huurboot:
 • Alle boten incl. dieptemeter/fishfinder, GPS/plotter
 • Utteren 19ft 50pk
 • Quicksilver 630 met 75pk bezinemotor
 • Reddingsvesten aanwezig

Huisjes:

 • “Appartement” voor 2-3 pers, 2 slaapkamers, 1 los bed & stapelbed
 • “Huis” voor 10 personen, 5 slaapkamers, 10 bedden
 • “Rorbu” aan het water, 8 pers. 4 slaapkamers

Informatief & Extra:

 • Wisseldag woensdag of vrijdag verblijf minimaal 7 dagen
 • Grote vriezer aanwezig
 • 2 km naar de supermarkt en het tankstation
 • 50 km naar de bank & centrum Bergen
 • 1.15 u rijden (75km) naar vliegveld (Bergen)